Es-selāmu 'alejkum i dobrodošli...


Bismillāhi-r-rahmāni-r-rahīm
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Bismillahi-r-rahmani-r-rahim

Forum

Novosti: » Liječenje Kur'anom » Vrste sihra » Sihr bolesti

Sihr bolesti

Simptomi

1. Stalan bol u jednom od udova,

2. Periodični napadi (živčani grčevi),

3. Paraliza nekog od dijelova tijela,

4. Prestanak rada nekog od čula.

Želim da napomenem da su neki od ovih simptoma slični simptomima izazvanih fizičkom bolešću tjelesnih organa. Da bismo ih razlikovali, to ćemo postići učenjem rukje nad bolesnikom, pa ako bolesnik prilikom slušanja rukje osjeti nesvjesticu, ili vrtoglavicu, ili drhtavicu, ili glavobolju, ili tresenje u djelovima tijela, ili bilo koju promjenu na tijelu, onda se kod njega radi o bolesti koju smo već spomenuli. Ako nema tih osjećaja, onda je kod njega u pitanju bolest tjelesnih organa, i treba se liječiti kod ljekara.

Kako nastaje sihr bolesti?

Poznato je da je mozak kontrolor nad čitavim tijelom u smislu da svako ljudsko čulo ima svoj centar u mozgu odakle prima uputstva. Kada približimo prst vatri, on veoma brzo šalje znak centru čula u mozgu iz kojeg mu dolazi naredba da se brzo udalji od izvora opasnosti i ruka bi se udaljila od vatre. To je lijepo prikazano ovim ajetom: "To je Allahovo djelo, a pokažite mi šta su drugi mimo Njega stvorili." (Lukman, 11)

Kada čovjek bude pogođen sihrom bolesti, džin se stacionira u mozgu kod centra za koji je zadužen od strane sihirbaza. On se učvrsti u centru sluha ili vida ili centru za pokretanje ruke ili noge. Tada je organ u jednom od slijedeća tri stanja:

1. Allahovom moći džin onemogući dolazak uputstava za organ te tako dotični organ ne može funkcionisati. Bolesnik oslijepi ili ogluhne ili zanijemi ili mu se paralizuje dio tijela.

2. Nekad džin onemogući dolazak uputstava iz mozga, a ponekad ih dozvoli, pa se desi da određeni organ nekad funkcioniše, a nekad ne.

3. Nekad džin učini da mozak šalje veoma brza i neprestana uputstva bez povoda, pa se desi da se organ ukruti i ne može se kretati iako pri tome nije paralizovan.

Uzvišeni Allah kaže o sihirbazima: "...oni nikome bez Allahove dozvole nisu mogli naštetiti."

Time je potvrdio da je moguće da sihirbaz nanese štetu opsihrenom, ali ju je uslovio Svojom voljom, i tome se ne treba čuditi. Veliki broj ljekara nisu nikada mogli priznati niti povjerovati sve dok nisu svojim očima vidjeli brojna stanja ovakvih bolesti. Tada su morali povjerovati i predati se Allahovom emru (Moćnom i Uzvišenom).

Jedne prilike sam razgovarao sa ljekarem u vezi sihra i postojanja džinnskog svijeta i o njihovom djelovanju na ljudsku psihu. Taj ljekar nije osoba koja vjeruje u postojanje Boga, ali nije ni odbacio ovaj način liječenja. Glavni povod mog razgovora bio je vezan za krvotok. Naime, kod učenja rukje postoji i način puštanja krvi u nekom dijelu tijela, gdje se od džinna traži da donese u neki dio tijela (obično u neki prst ruke ili noge) ono što je prouzrokovao svojim boravkom i kada se ubode iglom u taj prst, pojavljuje se mlaz krvi koji može ići u daljinu i do 2 metra (nekada više nekada manje) i koje može da potraje i do 15-tak minuta, naravno ne sam nego uz stisak tog dijela prsta. On to nije mogao da prihvati za istinu, pa ovom prilikom pozivam sve ljekare, da prisustvuju jednom takvom činu i da pokrenu istraživanje po tom pitanju.

Praktični primjeri liječenja sihra bolesti

Obilno krvarenje i pojava mioma i cista na maternici
Jedne prilike sam učio jednoj ženi iz komšiluka, koja je imala raznoranih problema, a glavni povod je bio strah. Između ostalih problema koje je imala, bilo je obilno krvarenje pri mjesečnom ciklusu, a ponekad bi završila i u bolnici jer krvarenje nije stalo. Učio sam joj i džinn se javio iz nje i rekao da nikada neću joj moći pomoći, da neće izaći, nazivao me raznim imenima (budalo, konje, ti si lud ...). Dao sam joj terapiju da koristi i da će se puno toga dovesti u normalno stanje, samo je potrebno dosta truda. Nakon 10 tak dana, nastao je njen redovan cikulus, koji je ovog puta bio prilično normalizovan. Ponovili smo rukju, još dva puta i nakon toga otišla je do ljekara (ginekologa) i on joj je rekao da nema nikakvih znakova da je bila bolesna i da je sve u redu. Žena prosto nije mogla da vjeruje, pa ju je doktor upitao: "To tebi žao što ozdravila?" Nakon tolikih medicinskih pretraga i nalaza koji govore da ima velikih problema, teško je bilo povjerovati da je ozdravila. Kada je došla kući, odmah me je nazvala da me obavijesti o svom stanju i da mi se zahvali na pomoći.
Žena kojoj se koči ruka
Mladi bračni par došao je do mene, a poslali su ih iz hitne službe, jer lijekovi nisu pomogli. Na dežurstvu je bio medicinski tehničar, koji prakticira vjeru pa ih je on poslao.

Ovoj mladoj ženi se kočila lijeva ruka i gubila je svijet kada joj se to desi. Ja sam joj proučio rukju, džinn se javio i pitao sam ga za razlog njegovog boravka. Odgovor je bio da je njegov zadatak da spiječi da se desi oplodnja, a koja je posljedica njegovog prisustva i kretanja kroz tijelo i kočenje njene ruke. Dao sam terapiju i ponovili smo rukju još tri puta. Nakon godinu dana sam ih sreo u savjetovalištu za djecu, gdje sam bio sa svojom kćerkicom, sreo sam i njih. Držali su bebu kojoj je bilo oko 2 mjeseca i upitao ih šta se desilo?

Odgovorili su mi da su se pridržavali svega što sam dao da rade i ubrzo je ostala trudna i rodila je.
Žena oboljela od epilepsije
Doveli su mi ženu, koja boluje od epilepsije 21 godinu. Još kao djevojčica od nekih 10-tak godina obolila je od ove bolesti. Roditelji su je vodili ljekarima i gdje god su čuli za "hodžu", ali napretka nije bilo.

Pred početak samog liječenja kod mene, pila je dozu od 1200 mg dnevno, a nalazi su pokazivali da uopšte nema tragova lijeka u krvi. Kada sam joj počeo učiti, javili su se džinni iz njenog tijela i rekli da su oni uzrok njenih napada. Ima ih 4 i da oni međusobno "uzimaju" sebi lijek koji ona popije i da ih on još više stimuliše, daje im više snage (nije uvijek uzrok epilepsije džinn i treba koristiti i lijekove ako pomažu). Pitao sam kako izvedu napad i odgovorili su da u glavi od tjemena prema vratu ima vena koju oni začepe tako što je pritisnu i sprečavaju dolazak kisika u mozak i tada ona dobije krizu koja se manifestuje padom i pojavom pjene na ustima, a to sve praćeno vriskom, koji čuju i njene komšije. I da oni mogu držati tu krizu 3,5 do 4 minute, ne mogu više ali mogu da je drže u besvijesnom stanju i satima poslije toga.

Dao sam joj terapiju koju je korstila i napredak je bio ogroman. Prestala je da koristi lijek, bez kojeg, ako ga ne bi uzela svakih 8 sati, pala bi. Sada ne koristi taj lijek ali i ne pada. S vremena na vrijeme pojavi se poneka kriza ali u blažem obliku, a još uvijek koristi terapiju.

Ovakvih primjera ima više.
Džin pokazuje mjesto sihra
Nazvao me prijetalje i rekao da ima jake bolove u stomaku, da je pravio medicinske pretrage ali ništa nije pronađeno, zdrav, ali ga stomak boli svakodnevno. Došao je do mene i proučio sam mu rukju. Javili su se džinni i rekli gdje se nalazi mjesto na kom je sihr zakopan.

Otišao je kući, ali nije ništa pronašao, pa sam mu rekao da to mjesto dobro zalije vodom na koju je naučeno. Nazvao me sutra i reko mi da je džinn htio da kaže još jedno mjesto, ali sam ga ja zaustavio da priča dalje i da je on otišao ispod kuće i pronašao je sihr tik pored staze. Rekao sam mu da to zapali što je i uradio. Ali je jedva uspio. Neće da gori. Morao je naložiti dobru vatru pa to gurnuti da izgori. Istog momenta kad je to počelo da gori, njemu je bilo lakše, ali ne u potpunosti. Nakon par dana sam ponovo učio i javio se drugi džinn. Pitao sam ga kada je ušao i rekao je onog momenta kad je palio, on se prepao i ja sam ušao u njega.

Ono što meni nije bilo jasno, jeste kako da se sihr nalazio na mjestu gdje on svakodnevno prolazi, a da nije nimalo prikriven. Odgovorio je da je sihrbaz poslao džinne da to pomjere sa jednog mjesta na drugo. Sihr je bio skriven pod krovom kuće, ali kad su džinni ponijeli, bili su neiskusni, te im je sihr ispao iz ruku i nisi smjeli ili nisu mogli ponovo da ga uzmu, te je tako ostao na vidnom mjestu.

Enes Beganović

Sva prava pridržana od strane lijecenje-kuranom.com © 2002 - 2024
Kontakt informacije: e-mail info @ lijecenje-kuranom.com ili tel 00 387 (0)61 757 819
Web dizajn i izrada: DX.webTech - dx.webtech (@) gmail.com
Ucitavam...
Prijavite grešku