Es-selāmu 'alejkum i dobrodošli...


Bismillāhi-r-rahmāni-r-rahīm
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Bismillahi-r-rahmani-r-rahim

Forum

Novosti: » Liječenje Kur'anom » Download » Audio rukja

Audio rukja

Audio rukja moze posluziti za provjeru da li osoba ima problema sa sihrom ili sejtanskim dodirom, a nakon testiranja sluzi kao dio terapije koju daje ucac rukje.

Rukja je u stvari skup izabranih ajeta iz Kur'ana, koji najbrze izazivaju reakciju kod dzinna a koji se nalazi u tijelu.
Ti ajeti su svrstani u takozvanu UNIVERZALNU RUKJU.

S druge strane Allah u Kur'anu kaze: "Mi u Kur'anu objavljujemo ono sto je milost i lijek vjernicima a povecava propast nevjernicima." (El-Isra, 82), pa iz ovoga dolazimo do zakljucka da je Kur'an u cjelovitosti lijek, ali razliciti ajeti djeluju razlicito u toku lijecenja ovim putem.

Na te razlike utice vrsta bolesti (da li je sihr, koji je sihr, da li je sejtanski dodir) s jedne strane, a s druge strane ovisi o bolesniku, koliko je uvjeren da je to lijek za njega i za koju se obalast dzinn specijalizovao. To znaci da ako je dzinn strucnjak po pitanju sihra, onda na njega vise djeluju ajeti za unistenje sihra i td.

Posto nije uvijek lako doci do tih informacija, pribjegava se univerzalnoj rukji pri lijecenju, a opet ovisno o iskustvu ucaca, on dodaje ajete do kojih je dosao da brzo djeluju na dzinna.

Testiranje sa ovom rukjom se vrsi na sljedeci nacin: abdesti se (ko zna abdestiti, a ko ne zna, bolje mu je da nauci), legne, zazmiri, pusti da rukja uci i koncentrise se samo na ucenje.

Tokom slusanja rukje, ovisno o tome koliko je poremecaja dzinn napravio u tijelu i koliko se covjek borio protiv njega, javljaju se reakcije razlicitog oblika i inteziteta:

- strujanje po tijelu,

- zaigravanje misica,

- treperenje ociju,

- otezano disanje,

- trzanje nekog dijela tijela,

- plac,

- povracanje i sl.

Kod slusanja rukje koja se nalazi na stranici u cilju utvrdjivanja problema, treba je slusati ujutro i uvece, dva dana i pratiti reakcije tokom ucenja.

Prvi razlog slusanja najmanje dva puta dnevno i dva dana, je u tome sto nekada se covjek prepadne i umisli sam sebi neke od simptoma koje sam naveo kao moguce reakcije tokom slusanja, a u stvari su posljedica umora i straha od neizvjesnosti.

Ukoliko se reakcije budu javljale pri svakom ucenju i cak jacim intezitetom, onda definitivno problem postoji.

Bitno jos za napomenuti je da se slusanje Kur'ana putem audio zapisa i slusanje uzivo ne moze porediti. S toga u odredjenim situacijama, ako covjek smatra da zaista ima problem, a nisu se javile reakcije tokom audio rukje, predlazem da posjeti nekog ucaca sa iskustvom, te da mu on da dijagnozu.

Rukju mozete snimiti ovdje

Ukoliko imate problema sa preuzimanje, pokusajte na ovom linku: Rukja.rar
(Potrebno je ekstraktovati pomocu WinRaR aplikacije.

Sva prava pridržana od strane lijecenje-kuranom.com © 2002 - 2024
Kontakt informacije: e-mail info @ lijecenje-kuranom.com ili tel 00 387 (0)61 757 819
Web dizajn i izrada: DX.webTech - dx.webtech (@) gmail.com
Ucitavam...
Prijavite grešku