Es-selāmu 'alejkum i dobrodošli...


Bismillāhi-r-rahmāni-r-rahīm
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Bismillahi-r-rahmani-r-rahim

Forum

Novosti: »

Film "Semum"

Vrijeme: 14.2.2012. u 21:02

Pitanje:
Selam.

Zanima me,da li je neko od Vas gledao film Semum?

Koji je navodno snimljen po istinitom dogadaju.

Koliko je moguce da je to sve istina,jest malo pri kraju je pretjerano,

da li je moguce da tako postoji zaista u stvarnosti ?

Dragi Allah da nas sacuva od sveg zla,i ovakvih osoba sa dva lica.
Liječenje Kur'anom » Pitanja i odgovori » Film "Semum"Odgovor:
We alejkumusselam,
Vise puta sam upitan oko ovogo filma, pa nisam mogao nista da kazem jer ga nisam pogledao.Vecinu filmova, smatram dangubom vremena, pa nazalost i ovom slucaju, nisam se prevario.

Onom tko prvi put cuje za ovakve stvari, mozda i jeste interesantan, ali u navedenom fimu, nema nista cime bi se mogli okoristiti, kako oni koji vec nesto znaju o tome a ni oni koji nemaju pojma...film nem nista novog za ponuditi sto se ne moze i nije moglo procitati u par tekstova.

Ono sto je prikazano u navedenom flimu, u nekim stvarima se poklapa sa stvarnim stanjem.Npr kada u jednom momentu dzin govori da mu se pomogne, pri tome glumeci ososbu u kojoj se nalazi.Ova scena se desaje u tezim slucajevim, gdje bliznji oboljelog nasjedaju i pocinju da grijese, ne razmisljajuci i posmtrajuci problem sa strane, sa cinjenicama, nego sa osejcajima sazaljevajuci osobu koja je bolesna, sto ni u kom slucaju nece koristiti niti bolesniku, samo moze stetu nanijeti.

Ima stvari koje su prikazani u flimu, koje itekako dovode do pitanja samog vjerovanja, jer se spominje da je Allah i u najdubljem dzehennmu...da nas Allah sacuva.To je pogresno vjerovanje, pogresna akida, jer Allah je iznad je iznad svega sto postoji ali je sa svojim znanjem prisutan svugdje.

Metode koje su prikazane pri lijecenju, informacije, koje se priakzuju pri samom lijecenju, su ''skakljive'' jer ne postoji niti neki uvod o tome niti dokaz da su to ispravne stvari....da se tako olako moze saznati onoj tko je spravio sihr, niti to donosi ikakvu korist onom oboljelom, osim.....osim sto ce povecati strah prema ''sahiru'', povecati mrznju prema sumnjivoj osobi...a najmanje ce pobuditi strah od Allaha.

Tako da ni u kom slucaju ne preporucjem gledanje tog filma.

Mi, kao ljudi, nismo isti...kako se u narodu kaze:'' sto ljudi sto ćudi'' pa tako moje odvracanje od od gledanja filmova neće biti olako prihvaceno, pa stoga, ako se zelimo okoristiti i nesto nauciti, i zelimo pogledati neki film, uzeti pouku koja ce nam koristiti, mozemo to uzeti iz filma o tabiinu Uvejs el Karani r.a.

Ono sto se navodi u filmu, procitali smo sigurno i culi mnogo puta, ali kako u nasem narodu jedna slika vrijedi vise nego hiljadu rijeci, tako ce ovaj film sigurno probudi emocije kod gledalaca i natjerati ih da razmisle....sta znaci poslusnost prema roditeljima, lubav prema Allahu i Njegovom Poslaniku, Muhamedu saws.
Molim Uzvicenosg Allah da nas uputi na pravi put, oprosti nam grijehe i sastavi nas u Dzennetu Firdewsu sa Njegovim Poslanikom i Miljenikom.

Film mozete pogledati na sljedećem linku:

http://www.youtube.com/watch?v=6-t_dr3Rokc

Enes Beganovic
Vrati se na popis tema

Sva prava pridržana od strane lijecenje-kuranom.com © 2002 - 2021
Kontakt informacije: e-mail info @ lijecenje-kuranom.com ili tel 00 387 (0)61 757 819
Web dizajn i izrada: DX.webTech - dx.webtech (@) gmail.com
Ucitavam...
Prijavite grešku