Es-selāmu 'alejkum i dobrodošli...


Bismillāhi-r-rahmāni-r-rahīm
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Bismillahi-r-rahmani-r-rahim

Forum

Novosti: »

Strah od voznje autom

Vrijeme: 8.2.2012. u 23:00

Pitanje:
Selam kako ste dali zna neko lijek kad imas strah kad sijedes u auto imam veliki strah , i dali dzin oslabi ili opslabe u organbizmu kad postis i posle toga dode da gubis zrak da nemozes pljunku progutat da dode ti smrt mene muci ovo 5 mijseci a sihr magija vec od 2007 selam
Liječenje Kur'anom » Pitanja i odgovori » Strah od voznje automOdgovor:
We alejkumusselam

Ukratko, nemoj slusati Kur'an u autu odmah dok ne vidis kako reagujes na slusanje u kuci, u mirnom stanju, u stanju kako se preporucije za slusanje/testiranje rukjom. Kako se testirati
Kada utvrdis da nemas burne reakcije, ona mozes pustati Kur'an i slusati ga i u autu dok vozis.

S druge strane, svaki pocetak je tezak i svaki uspjeh zahtjeva puno truda.
I onaj poljoprivrednik kada zasadi sjeme neke biljke, ulaze truda, strpljena, novca da bi postigao da to sjeme da plod.A sav taj trud, ulezeni novac, volje i strpljenje, nisu nista ako se nema znanje o zasadenom sjemenu i radi se suprotno od onog sto odgovara tom sjemenu.Imaju faze kad, sta i kako uraditi.

Tako i ti, kao i svi ostali insani, sa problemom.Prvo morate da ucite pa da se upustite da zasadite sjeme koje ce uroditi plodom.
U vasem slucaju, to znanje jeste znanje o vjeri, o Islamu.
Nije pravilo da onaj tko klanja da ce se odmah rijestii problema.Namaz je njegovo sjeme a plodovi se ubiru mnogo kasnije.Bez obzira na zelju da se utoli glad i volju da to sjeme da prve plodove , treba vremena po Allahovim zakonima, da ono sazrije a Allah ne mijenja svoje zakone.A moze se desiti taman kad pocne da biljka cvjeta, Allah da vremenske nepogode(led, vjetar, poplave, mraz) i unisti plodove koje biljka treba da da te godine...i covjek izgubi nadu i odustaje zauvijek.
A s druge strane, netko sa vrlo malo truda, zasadi isto sjeme na drugoj lokaciji i ne potrudi se oko njeg toliko i Allah da da on ubere prve plodove svog truda.

Sa ovim poredenjem zelim da kazem, da svaki covjek koji ima problem, ne smije i ne moze da pozuruje svoj lijek.TReba prvo da uci, da zna zasto je dosao u nepriliku, da upozna neprijatelja, da sazna sta on moze a sta ne, pa onda da se upusti u rat.
Najlakse je kreniti sa pustanjem Kur'ana i svi cemo se sloziti oko toga da nam on ne moze nanijeti stetu.Ali onaj tko ima problem i ne zna nista o svijetu dzina...takvim ljudimaitekako moze ''Kur'an'' da nasteti.
Stavljam pod navodinke, jer ne znanje daje priliku sejtanu da covjeka voda poput sljepog insana gdje on hoce a covjek koji bar malo vidi, nece sebi tek tako lako dozvoliti da ga nego voda gdje mu nije volja.

Na prvom mjestu morate da znate, da sjetan samo zastrasuje, da on nagovara i bude naporan sa svojim idejam i govorom, a na vama/nama svima, je da ga ignorisemo ili poslusamo.

Kad svatite da je taj dzin koji je u tijelu insana, kao osoba koja sjedi u autu pored vas - suvozac i govori vam hajde skreni ovamo, skreni tamo i vi ga slijeo slijedite i slusate bez razmisljanja.Kad vam prekipi, skupit cete hrabrosti i nesto poduzeti...pa cete stati i istjerati suvozaca....naravno nece biti lako, pruzati ce otpor, ali auto je vase, vi imate vece pravo da se borite za svoj mir i ono sto je u vasem vlasnistvu....tako je i taj dzin u vasem tijelu, tijelo je vase, ALlah ga je dao vama u amanet i borite se i ne strahujte i ne posustajte.
A da bi se borili morate da ucite, da imate zanje, a to zanjenje cete postici uceci o vjeri....a to cete najlakse postici citajuci hadise.Ali ne samo citajuci, nego citati i mijenjati se.

Tako i u tvom slucaju brate, lijek od duhovnih stvari, nije kao otici u apoteku i uzeti i popiti i rijesiti problem...
U ovakvim prilikama, svako je za sebe farmacetu, mora sam da svati sta mu je lijek...ono sto ce nekom biti lijek za tebe moze biti otrov.

Zato polako, uci pa zasadi biljku, pa cekaj plod pa ga iskrositi za spravljanje lijeka koji ce ti pomoci.

Enes Beganovic
Vrati se na popis tema

Sva prava pridržana od strane lijecenje-kuranom.com © 2002 - 2021
Kontakt informacije: e-mail info @ lijecenje-kuranom.com ili tel 00 387 (0)61 757 819
Web dizajn i izrada: DX.webTech - dx.webtech (@) gmail.com
Ucitavam...
Prijavite grešku