Es-selāmu 'alejkum i dobrodošli...


Bismillāhi-r-rahmāni-r-rahīm
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Bismillahi-r-rahmani-r-rahim

Forum

Novosti: »

Molim vas za pomoc i savjet sto prije

Vrijeme: 10.9.2011. u 22:56

Pitanje:
Esselamu alejkum
Molim vas za pomoc i savjet sto je prije moguce, bolesna sam vec tri godine imala par operacija bolesti razne jedna prodje druga se pojavi medicinski gotovo neobjasnjive posto zivim u inostranstvu nemogu lahko doc do ucaca rukje da bi to bilo uradjeno kako treba prijatelji su mi donijeli iz bosne stvari sa naucenom rukjom vise puta za jest pit i kupat.
Klanjam svaki namaz, ucim kuran i sve to koristim kako je receno vec cetiri dana. Zadnja dva dana imam kosmare prije sabaha i osjecam se jako lose posle obavljenog namaza povracam posle mi bude lakse otezano ucim i obavljam namaz mozeteli me uputiti sta dalje dal da slusam snimnjenu rukju i kako sto lakse proci kroz sve to unaprijed veliko hvala
Liječenje Kur'anom » Pitanja i odgovori » Molim vas za pomoc i savjet sto prijeOdgovor:
We alejkumuselam

Molim Allaha da ti se smiluje i da ti pomogne u iskusenju u kom se nalazis.

Kao sto vec rekoh i cesto puta to ponovih, nema zurbe u Islamu, zurba je sejtanov posao a smirenost je od Allaha.
Pozurivanje s ciljem dobivanja rjesenja na sto kraci nacin i sa sto manje truda ne postoji.
Pa i kad zasadimo sjeme neke biljke, ona ne raste odmah preko noci i ne daje plod. Nekom bilju treba par dana da oklija i da nade da ce procvati i dati plod a nekom su potrebne godine truda i njege i iscekivanja da rodi.Na kraju da plod a Allah opet da ne vrijeme i unisti ga.

Ovo gore napisano mozemo positovijetiti sa dovom. Neke dove budu primljene brzo kod Allaha a neke Allah odgada, stavljajuci nas na kusnju da vidimo koliko smo ustrajni i iskreni u svom trudu da stekenemo Njegovo zadovoljstvo.
Na kraju dova bude uslisana i rijesimo problem, docekamo taj plod ali dode to ne vrijeme, tj Allah nas ponovo iskusa da li sa istom bolescu ili nekim drugim problemom.

Draga sestro, moras da svatis da je Islam vjera koja ne trazi posredovanje izmedu covjeka i Stvoritelja. Nema veze ako nema nitko od ucaca u blizini, Allah je tu uz nas u svakoj prilici:
''A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli. Zato neka oni pozivu Mome udovolje i neka vjeruju u Mene, da bi bili na pravom putu.''( El Bekare, 186)

Rukja je takode dova, koju upucuje ucac, apsolutni stranac za tebe, pa ako je on (ucac rukje) u stanju da ti pomogne ucenjem Allahovog govora,zasto to ne bi mogla i ti?
Jedina razlika izmedu tebe i ucaca moze biti u bogobojaznosti. Ali to je osobina koja se postize i svakom nam je data slobodna volja pa do nas je kako cemo to iskoristiti.

Drugo, ako vec imas odredenu terapiju, vjerujem da ti je i objasnio kako da koristis?
Ako nije, obicno se voda koristi za konzumiranje:
- ujutro,
- poslije ikindije i
- pred spavanje
U istim vremenskom periodu da koristis ako imas nauceni med, vodu i maslinovo ulje.
Maslinovo ulje, ovisi od problema, moze se koristiti i za masiranje bolnih mjesta ili masiranje cijelog tijela a rjede za konzumiranje.

Koristenjem terapiju, u gore navedem tekstu, sluzi za sprecavanje djelovanja sihra i dzina u tijelu, stvarajuci mu bol a time, kao i kod ljudi, srdzbu koja ga navodi da se brani, time sto ce ti poruzrokovati jos vecu bol nego inace.
Zasto?
Jednostavno, ti radis nesto sto mu smeta, on je tebe uznemiravao a sad ti njeg. On ne zeli da se povuce pa, kao ocajnik, nanosi ti vecubol ne bi li te odgovorio da odbacis terapiju!
Najslikovitije receno, imas zub koji te boli ali je pod upalom. Moras koristiti antibiotike da otklonis upalu pa tek onda da vadis zub.A kad izvadis zub, rana krvari i boli vise nego sami zub ali je krajnji cilj plemenit pa nakon par dana nema vise neugodne boli koju je uzrokovao zub i zubobolja.
Tako i dzin, da bi ga se rijesila, moras proci odredene nelagode, potruditi se i skupiti snage i boriti se da bi na kraju pobijedila.

Sama rukja je od pomoci, ali kod vecina slucajeva, problem se obnavlja sto uakzuje da osoba nije dovoljno izgradila svoj iman pa drugi dzini mogu nesmetano ulaziti.
Da bi se to sprijecilo, prvo se mora osoba popraviti i izgraditi pa tek onda ici na rukju da se dzin iztjera iz tijela, da mu rukja bude kap na punu casu vode.

A punjenje te case jeste upravo terapija koju imas i slusanje Kur'ana ili same rukje.
Ne treba strahovati, jer strah i jeste njihovo najjace oruzje, sto se covjek vise boji sihra, dzina, sihirbaza, to su oni jaci. Trebamo se cvrsto prihvatiti za Allahovo uze i nikako ga ispustati iz ruku.

Enes Beganovic
Vrati se na popis tema

Sva prava pridržana od strane lijecenje-kuranom.com © 2002 - 2021
Kontakt informacije: e-mail info @ lijecenje-kuranom.com ili tel 00 387 (0)61 757 819
Web dizajn i izrada: DX.webTech - dx.webtech (@) gmail.com
Ucitavam...
Prijavite grešku