Es-selāmu 'alejkum i dobrodošli...


Bismillāhi-r-rahmāni-r-rahīm
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Bismillahi-r-rahmani-r-rahim

Forum

Novosti: »

Kako izlijeciti opsihirenu osobu a bez njenog prisustva

Vrijeme: 1.9.2011. u 20:49

Pitanje:
Da li je moguce izlijeciti nekoga a da nije prisutan npr da je fizicki udaljen a zna se da je opsihiren jer takve osobe nekad su nedostupne za lijecenje i izbjegavaju to se bas interesujem vec dugo dugo jel moze tako to.Selam
Liječenje Kur'anom » Pitanja i odgovori » Kako izlijeciti opsihirenu osobu a bez njenog prisustvaOdgovor:
Allah je taj koji daje i bolest i lijek a osoba je uzrokom bolesti tj iskusenja.Tako da ako bolesnik ne zeli da trazi lijeka, ne prihvata postojanje Allaha, duhovni svijet, nijece time i obavezu da mora traziti lijek.

Isto tako bitna stvar, ne znaci uvijek da je problem od strane sihra i dzina, nekada je i bezobrazluk u pitanju...ruzno je reci da svi problemi dolaze zbog sihra.

Da se nesto konkretno moze uraditi putem rukje - ne moze!
Slikovito recnoe, moze li ljekar operisati slijepo crijevo ako bolesnik nije tu??
Netko ce reci pa moze sad putem video linkova itd, ali opet na drugoj strani ljekar mora imati nekoga tko ce slijedite njegove upute.U slucaju lijecenja od sihra i dzina taj netko tko slijedi upute s druge strane linka, jesu dzini koji sluze ''ljekaru'' a Allah kaze:
“I bilo je ljudi koji su pomoć od džinova tražili, pa su im tako obijest povećali.” (El-Džin, 6.) - mislim da je ovim puno toga receno.

Moze se nauciti na vodu, med pa da se to daje bolesnom mimo njegovog znanja pa da se na taj nacin pokusa malo omeksati njegov problem pa da bolesnik poce da razmislja o lijecenju.
Opet ovisno o problemu, ima situacija, gdje dzini obavijeste bolesnika i ne daju mu da piju tu vodu.On, bolesnik, iako nije vidio da mu je itko donio vodu na koju je nauceno, on je spretno izbjegaje pa cak nekada ide u krajnost da kaze da mu se podmecu sihiri u toj vodi.

Naravno, dova i sadaka mjenjaju sudbinu:
Citat:
Uzvišeni Allah je propisao dovu i naredio je, pa je rekao: «Gospodar vaš je rekao: 'Pozovite Me i zamolite, Ja ću vam se odazvati.'» Suretu Gafir, 60. I rekao je: «A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli.» Suretul-Bekare, 186.
Kada rob uradi propisan sebeb (uzrok) i učini dovu, to je od sudbine i to je miješanje sudbine sudbinom, ako Allah bude tako htio. Potvrđeno je u vjerodostojnom hadisu od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da je rekao: «Zaista robu bude uskraćena opskrba zbog grijeha kojeg počini, a sudbinu ne odbija ništa drugo do dova, i ne produžava život ništa do rodbinska veza.»
Tako da i rukja je dova, pa ako je moze uputiti (dovu)za nekoga, netko tko je apsolutni stranac(ucac rukje) i pomogne, zasto to ne bi mogao brat za sestu, brat za brata, zena za supruga i obratno?

I jako bitna stvar koja je recena u ajetu koji se nalazi na pocetku foruma:
''"...Uistinu Allah nece izmijeniti stanje jednog naroda, dok taj narod ne izmijeni sebe..." (Er-Ra'd, 11)''
Ako nismo spremni da se mijenjamo ne ocekujmo da nam Allah ukloni i ono sto nas smeta a da se ne potrudimo.

Molim Uzvisenog, da nam se smiluje i ne stavlja nas na iskusenja koja ne mozemo podnijeti kao pravi, iskreni vjernici!

Enes Beganovic
Vrati se na popis tema

Sva prava pridržana od strane lijecenje-kuranom.com © 2002 - 2021
Kontakt informacije: e-mail info @ lijecenje-kuranom.com ili tel 00 387 (0)61 757 819
Web dizajn i izrada: DX.webTech - dx.webtech (@) gmail.com
Ucitavam...
Prijavite grešku