Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
selma_sa
- pisem pomalo
- Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 2:14 pm
isto se moze reci i za tebe, pa detaljno procitaj navedeni link:
4. Svi postovi u kojima dođe do vrijedjanje i prozivanje na licnoj, nacionalnoj, mezhebskoj, rasnoj, spolnoj ili drugoj osnovi, ce bez upozorenja biti sankcionisan (izbrisan, prepravljen). Takodje, postovi sa terminima tipa:
vehabija, pogrdan naziv za sufije, novator, nemezheblija, krivo-akidas (i svi ostali sa kojima musliman nije zadovoljan da ga se proziva i naziva) ce biti uklonjeni sa foruma
7.Ukoliko se registrujete da provocirate, izlazete se mogucem iznosenju u javnost vase e-mail adrese, ISP provajdera i IP adrese. Stoga imajte na umu kao novi clan da pisete odmjereno i polahko.
Selam.
-
meli
- Mlađi član
- Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 1:11 pm
Samo da dodam nesto
2. Forum bi trebao da se razlikuje po ozbiljnosti od drugih foruma i da pojedinci
ne daju svoja misljenja kada je stav Islama po tom pitanju jasan. Svi postovi u kojima se budu vrijedjale islamske vrijednosti i islamsko ucenje, te vrijedjanje casnih ashaba i ostalih generacija muslimana, ce bez upozorenja biti obrisani.
3. Osoba koja rigorozno bude ponovila istu gresku, ce, bez upozorenja, biti odstranjena sa foruma na neko vrijeme. Ukoliko i dalje korsnik nastupi sa provokacijma, njegova IP adresa će biti blokirana.
Selam alejkum
-
ali-pasa
- pisem pomalo
- Pridružio se: Sub Avg 01, 2009 9:53 am
Nek se osloni na ALLAH,a ne na neki hodza.I PRAVI ucac osloni se na ALLAH,a ne na zvjezde.
Selam alejkum[/quote] samo vi pisite gluposti[/quote]
Subhanallah nensi kako ti teške riječi izgovaraš, zar je za tebe glupost oslanjanje na Allaha. Subhanallah ljudi ako ne poštujete ljude poštujte Allaha. Nemojte mi samo Njega dirati, zaboli me duša kad ovako nešto vidim.
-
medina22
- Mlađi član
- Pridružio se: Čet Avg 18, 2005 1:29 pm
i meni je predlozeno da idem kod nekih sufija-dervisa da mi otvore zvijezdu,i naprave hamajliju,imal ko stim iskustva,kako to ide`??
stcar je u tome da je jedna komsinica iz BIH isla zbog kcerke,i kad su joj otvorili zvijezdu SVE su pogodili,kako je to moguce ako to sve ne funkcionise?
-
meli
- Mlađi član
medina22 napisao:stcar je u tome da je jedna komsinica iz BIH isla zbog kcerke,i kad su joj otvorili zvijezdu SVE su pogodili,kako je to moguce ako to sve ne funkcionise?
AbuAmRibnFadL napisao:Selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu sestro vjernice
Mozda si cula,a mozda i procitala nacin na koji mi upozoravamo na sihirbaze.Na primjer zasto sishirbaz trazi sliku,zasto ime majke,zasto neku tkaninu,majicu itd.Kada sihirbaz sakupi dovoljno informacija o osobi koja mu je dosla trazit pomoc,on te informacije da svojim slugama dzinnima,koji to odrade za njega,pa mu daju informacije,sta se tacno nalazi u kuci,sta stoji na polici,sta je jeo,sta je obukao itd.Onda se oni vrate te mu lijepo referisu o onome sta su sakupili te prema tim informacijama sihirbaz zadobije povjerenje kod svog pacijenta rekavsi ,"eto sve mi je pogodio".Isti je slucaj i sa tim televiszikim vracevima Allah im spletke njihove unistio,kada se covjek javi,sihirbazica koju si gledala na tv-u poslaje svoje radnike da prikupe informacije kako bi zadovoljili svog naredbodavca i za neku kontra uslugu,a ponekim dzinnima se svidi raspored(gdje nema islama) u kuci pa tu i ostanu.a onda kada se udomace pocnu napadat vlasnike tih kuca,te im u toj situaciji dosapnu za tu sihirbazicu da kod nje zatraze pomoc,te osim novca od svake emisija tv sihirbazica zaradi koju marku i sa strane,Imamo primjer u Kur`anu koliko brzo mogu oni, dzinni, donijet informacije,pa procitaj suru Neml-kada Sulejman alejhi selam,trazi od Ifrita i pita ga za koliko vremenski moze donijet prijesto Kraljice Sabe u jegov dvorac...Ifrit jedan od dzinna rekao mu je za koliko ..tako da dzinni veoma brzo predju relacije,i veoma brzo sakupe informacije..Njihov cilj, Sihirbaza,sestro vjernice,i takvim emisijama je da udalje od Allahove vjere,time sto ce obmanjivat i nudit lazna obecanja,njihovim nacinom odvracanja mogu samo naudit onim sa slabim imanom koji su cijeli zivot proveli u gafletu i nemaru ,pa kada ih strefi nesto ove vrste oni za zastitnika traze sejtane i voditelje ovakvih emisija..prodj se tih kanala i neka ti to sto si gledala samo ojaca ubjedjenje u Allahovu Milost...selam alejkum we rahmtullahi we berekatuhu
Nemojte sestro moja samo kod takvi da idete.Sta ce vi da znate o buducnosti?Nek tece zivot,kao sto je odredeno.nNije interesan ako znas sve unapred
Selam alejkum
-
meli
- Mlađi član
Selam alejkum
Oprostite mi molim te zaboravila sam ono sto je najbitno
"Ko ode vracu i upita ga u necemu, nece mu biti primljen namaz cetrdeset dana" (hadis)
"Ko ode vracu i povjeruje mu sta kaze, zanijekao je ono sto je obavljeno Muhammedu saws,odnosno TAJ koji je pitao izasao je iz islama"
(hadis)
Selam alejkum
-
Enes
- Site Admin
- Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
-
Kontakt:
medina22 napisao:i meni je predlozeno da idem kod nekih sufija-dervisa da mi otvore zvijezdu,i naprave hamajliju,imal ko stim iskustva,kako to ide`??
stcar je u tome da je jedna komsinica iz BIH isla zbog kcerke,i kad su joj otvorili zvijezdu SVE su pogodili,kako je to moguce ako to sve ne funkcionise?
nije problem da ne funkcionira, nego je problem na koi funkcionira.
poredenja radi....mozes zaraditi radeci casno i posteno, jako tesko na taj nacin zaraditi a isto tako mzes zaraditi baveci se krminalom,prostituciom itd...
sustina je da je jedno ok a drugo nije.....
dzennet je saburom prekriven!