Kaze hodza "nepodudaraju im se zvijezde"??

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
evlad67
Mlađi član
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Kontakt:

Kaze hodza "nepodudaraju im se zvijezde"??

Post od evlad67 » Ned Maj 17, 2009 10:23 am

Selam aleikum,
dali je neko osim mene jos cuo za ovakve izjave nekih imama(hodza) koji navodno u kuranu vide dali neki bracni drugovi, ili buduci bracni drugovi, spadaju jedni drugima???
Ili opcenito o necemu mogu dati izjavu dali ce bit ili ne!!!! :?: :shock:
Navodno, konkretno poznajem jednog hodzu po cuvenju, ne licno znaci, da on to kao u kuranu moze vidjet dali je neko nekome sudjen ili ne, sto me svakako malo zbunjuje!
Jer meni to dodje kao ogledanje i slicno, gatanje, a opet nisam strucan da dam svoj sud o ovome pa zato moje pitanje!!!
Ja sam mislio da je buducnost samo Allahu dz.s. poznata i to, pa neznam sta da mislim o ovakvim insanima i njihovom radu, i koliko paznje da posvecujem njihovim izjavama!

Bilo bi mi drago da neko da svoje misljenje o ovakvom nacinu "gledanja".

Hvala unaprijed
Selam aleikum
evlad67

bjela ruza
Mlađi član
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:09 pm

Re: Kaze hodza "nepodudaraju im se zvijezde"??

Post od bjela ruza » Ned Maj 17, 2009 12:50 pm

Selam alejkum brate evlad67,

Kristalno je jasno da taj covjek radi nepravilno. Ti si vjerovatno citao Kur'an i vidio si sta u njemu pise. Kako moze neko iz tekstova Kur'ana izvesti teoriju ko je kome srodna dusa ili slicno. Nidje veze. Taj se lopov koristi kur'anom kao paravanom za ono sto radi kod neukih ljudi da bi oni pomislili eto u pitanju je neki alim koji eto ne ogleda ko druge hodze vec covjek radi po kur'anu. Za mene je on perfidniji i gori nego ona ostala stoka od sihirbaza. Mene da se pita ja bih to sve na lomacu. Pa Boze sta samo ja naroda poznajem koji pati od neke vrste sihra a neko od ovih nadri hodza je spravio to djelo za svakog od nas. Ma trebalo bi osnovati udruzenje zrtava sihra pa krenuti u lov na te pagane sto haraju Bosnom. Svako od nas treba da rastelali o ovoj temi ljudima koje poznaje i da objasni koliki je haram ici tim hodzama. Kada bi se i imami bolje potrudili da drze predavanja na tu temu mnogi ljudi koji neznaju nebi vise isli tim zlikovcima kad im pozli kao sto je to sada slucaj pa jadni sami sebi iz svog neznanja natovare jos gori problem i jos kog "postanara" vise.

ta_sa
pisem pomalo
Pridružio se: Sub Okt 25, 2008 8:39 pm

Post od ta_sa » Ned Maj 17, 2009 3:13 pm

sellam aleikum,,bjela ruzo bas bi trebalo neko drustvo ili organizacija da osvjescava narod jos vise o nepravilnom nacinu ljecenja....kao ova super net stranica Enesova...evo ja prvi nisam imo pojma o tim stvarima dok nisam naletio na ovu stranicu,samo sam slusavo za sihre da postoje(kod nas kazu carke)i da moze te ozdravit neka nane ili ,,hodza'' sa nekim zapisima i slicnim stvarima a ustavri jos vise sebi naskodis sa takvim nacinom zdravljenja,,i mnogima sam reko za ovu net stranicu ...jednom ce nekom puknut film pa se tesko vracarima onda,,al sta cemo to tako mora bit,,molim ALLAHA dragog ,milostivog samilostnog da nas zakloni svakog zla na ovom i buducem svijetu,,,AMIN,,

evlad67
Mlađi član
Pridružio se: Pet Apr 24, 2009 1:58 pm
Kontakt:

Post od evlad67 » Ned Maj 17, 2009 5:31 pm

Selam aleikum,
drago mi je sto imam nekoga ko je moga misljenja, jer ja od malih nogu znam da Allah dz.s. nije nikome dao tu moc da vidi u buducnost(barem koliko ja znam),
i sada kad neko hoce da kaze da on iz kurana moze da vidi dali neko nekome spada ili ne, to mi je zaista nekako zbunjujuce!!

Usput receno citao sam tek skoro :oops: knjigu "ostri mac u borbi protiv sihirbaza" i ja priznajem da puno stvari nisam znao,
i u toj knjizi je odprilike 95% opisano onoga sto smo ja i moja supruga dozivjeli do 01.04.2009 od kada ne zivimo vise zajedno,
a ona je sigurno jos prije 2-3 godine tu knjigu citala i izgleda da je prepoznala znakove sihira izmedju nas i kad mi je govorila da se idemo lijecit jer sa
nama nesto nije u redu ja sam je izgalamio i rekao joj da ona ide jer sa njom nesto nije u redu, sada kada ja nju zovem ona nece kaze sta mi sada to vrijedi?
(Kao brak se svejedno raspao i nema vise sta da se tu radi)
Malo sam a teme otisao al mislim da ce mi citaoci svakako halalit,
jer hocu samo da kazem kako je vazno bit upoznat sa mogucnostima kako prepoznat sihir i sahira!!!

Selam aleikum
evlad67

Odgovori