Selam alejkum draga moja sestro,
Izvini sto ne ti pisav porano,no imav problem nesto so internetot.Mnogu razmisluvav za tvojot slucaj i stvarno se razocarav.Znam deka ti e mnogu tesko.No, ne se nerviraj tolku.Bidi malku pohrabra.ALLAH e golem.Ne pomisluvaj nikogas na suicid, nitu zaradi tvojot decko,a uste pomalku zaradi tvojot izgled.Jas ne go sudam tvojot decko.Koja sum jas????Site gresime.Samo ALLAH e Toj sto sudi.No,tvojot decko prvo ne misli za sebe.Si go unistuva sam svojot zivot.InshaAllah da se izleci i ALLAH da go stavi na prav pat.Ali najlesno e da se samoubies ili da padnes vo vodite na drogata.Site imaat problemi.Kade ke ni bide krajot ako site staneme narkomani ili se samoubieme.Tesko e da izdrzis koga e teskoto,da se boris,da gi prebrodis site precki sto ke ti se javat na patot.Draga sestro,pocni da se sakas samata sebe,da go cenis svojot zivot.Sto ocekuvas da te saka drug koga samata ne se sakas???Pomogni si sebe za da ti pomogne ALLAH.Pobaraj pomos od ALLAH ,moli se.Pocni da klanjas namaz.Baraj uteha vo namazot,ke vidis kolku ke ti olesni.Zelbata za suicid spored mene e poradi vlijanie na sihirot.Sejtanot ima vlijanie na nas i ne tera na zlo.Vlijanieto na sejtanot e slicno na vlijanieto na bakteriite vo organizmot.Bakteriite ja iskoristuvaat sekoja slabost na organizmot,a nivnoto vlijanie moze da se spreci so pomos na medicinski sredstva,koi so vnesuvanje vo organizmot se unistuvaat.Vlijanieto na sejtanot e slicno na toa.Zastita od sejtanot e mozna samo preku zajaknuvanje na imanot vo ALLAH i obrakanje kon Nego so iskren ibadet.Zatoa treba da pravime poveke dobri dela i da ja zgolemime lubovta kon vistinata,a so toa se zastituvame sebe si od sejtanot koi ne povikuva kon zlo i laga.Sto se odnesuva za tvojot fizicki izgled,ne misli tolku na toa.Nemoj da razmisluvas za plasticni operacii,taa e vestacka ubavina.Koga ti pisav za nesredena zena ne mislev na sminkana zena,tuku mislev za nega na kozata.Toa ne znaci da trosis pari po skapi kremi.Probaj go toa sto ti go pisav.Plodovite se bogatstvo nase koi gi sozdal ALLAH za nas.ALLah se sto sozdal go sozdal za nas.Nie treba da go cenime toa i da mu bideme blagodarni.Ako sakas da znaes za nega na koza nesto poveke pisi mi pp i se sto znam ke ti pisam.Ke bidam mnogu srekna ako mozam da ti pomognam.Ne sakam da go pretvoram forumot vo medicinski.Veruvaj vo ALLAH i Toj ke ti pomogne.ALLAH misli na nas poveke otkolku sto mislime samite na sebe.
ALLAH NEKA IM POMOGNE NA SITE KOI SE VO TESKA SITUACIJA
SELAM ALEJKUM
Treba mi pod hitno pomoc!!!
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin