oko protiv uroka
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
oko protiv uroka
Esselamu alejkum draga braco i sestre! Ja kad sam dosla u Australiju prvi put sam vidjela dosta naseg svijeta a mahom i Arapa ima neko oko na lancicu ili u autu ili kod Arapa to vidim u njoihovim radnjama.Jedne prilike sam pitala sta je to pa mi je odgovoreno da je to protiv uroka.Meni bas nekako to nikako ne izgleda dobro,cak i nevolim da vidim to subhanallah kao da nesto iz tog gleda.Molila bih da mi neko jos malo to objasni .Allah vas nagradio!
-
lavica21
- Musafir
- Pridružio se: Sub Avg 20, 2005 6:08 am
Esselamu alejkum
Mislim da znam o cemu pricas.Jedna mi drugarica to dala u skoli i nastavnik Russian vidjeo i kaze dobro je to nositi , to trebaju male bebe nositi potiv zla , vjerovatno je mislio protiv urokaa nije znao reci. Ja sam bacila taj privjesak , jer mislim da je to sejtansko , ipak znamo sta se krije iza slika , figurica , crteza zivi bica ....A Allah dz.s je dao za sve lijek i za urok to je KUR'AN , pored KUR'ANA da kazu da je oko privjesak lijek to stvarno nema smisla .
Selam
Mislim da znam o cemu pricas.Jedna mi drugarica to dala u skoli i nastavnik Russian vidjeo i kaze dobro je to nositi , to trebaju male bebe nositi potiv zla , vjerovatno je mislio protiv urokaa nije znao reci. Ja sam bacila taj privjesak , jer mislim da je to sejtansko , ipak znamo sta se krije iza slika , figurica , crteza zivi bica ....A Allah dz.s je dao za sve lijek i za urok to je KUR'AN , pored KUR'ANA da kazu da je oko privjesak lijek to stvarno nema smisla .
Selam
Hvala dragom Allahu s.w.t sto nas je obdario Islamom,jer gledajuci nevjernike kako propadaju u svom nevjerstvu zaista poveca strah od dzehenemske vatre.Molim dragog Allaha s.w.t da nas zastiti od raznih sejtanskih spletki kako nevidljivih tako i onih u vidu kojekakvih "oka protiv uroka"te nekih'pecata"subhanallah cime se sve nece koristiti da muslimane skrene sa pravog puta.Svima puno toplih selama,lijep li je osjecaj dok sam na ovoj stranici ucvrscava moj iman a uz to hvala Allahu naucim dosta dobrih i korisnih stvari.