Esselamu-alejkum
Molim vas ako možete da mi odgovorite na pitanje u vezi slušanja rukje kod kuče,ove sa foruma. Šta ako se đin ili više njih probudi (naljuti, odnosno ako se uznemiri ovom rukjom).Šta onda da se radi. I kad je čovjek još kolko tolko priseban teško dođe do pravog učača a kamo li kad bi, nedaj Allahu,šta tako bilo.
Halali te ako sam nešto pogrešno rekla
pitanje
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
We aleykumsalam!
Ne boj ih se.Misli ovako: koliko god da su oni jaki Allah swta je jaci y mochniji.
Ti moli zastitu ucenjem
uezubillah minesheytani radzim
bismillahi rrahmani rrahim.
ajetul qursi ,hasbun Allah wenimel wekil,itd.
Allah je zastitnik vjernicima,y neche dopustiti insha Alla da te nadvladaju.
Samo ti pazi da ne uradish , shirk , kufar,klanjaj redovno,postuj roditelje,(ne postivati ih je izazivati Allahovu srdzbu)i uzdaj se u Allaha swta.
Oni ti ne mogu nista uraditi bez dozvole Allaha.
Ti misli da te Allah swta gleda, y da te vidi stalno i tebe i njih.
Mogu ti prijetiti ,na pocetku da ti odustanesh, ili che te spopasti bolovi josh vechi ali ti nastavi,koristi ulje i vodu naucenu prije slusanja ,i time njih slabis i ti jacas.
Insha Allah,neche Allah dopustiti njime da te pobjede samo se uzdaj u Njega.
Ovo Allah swta obechava u Ku ranu , kad kaze iblisu-nevjerniku , prokletom:
"Nikakve vlasti neches imati nad iskrenim robovima mojim."
Jesi li iskreni rob,ucini tewbu i nastoj da budes,Allah prima pokajanja.
I zatim iz Sire Poslanika Muhameda as. kad on razgovara sa hazreti Hatidzom ,zbunjen zbog objave.Kaze njoj da me nisu dzini obuzeli?
Ona nadahnuta Allahovom mudroschu mu govori ,
Neche Allah swta prepustiti pod vlast dzinima,dobre robove svoje.
Ko zna citav text nek prenese.
Eto tako, ti ne odustaj , Allah voli strpljive i izdrzljive vjernike/ce.
Ne boj ih se.Misli ovako: koliko god da su oni jaki Allah swta je jaci y mochniji.
Ti moli zastitu ucenjem
uezubillah minesheytani radzim
bismillahi rrahmani rrahim.
ajetul qursi ,hasbun Allah wenimel wekil,itd.
Allah je zastitnik vjernicima,y neche dopustiti insha Alla da te nadvladaju.
Samo ti pazi da ne uradish , shirk , kufar,klanjaj redovno,postuj roditelje,(ne postivati ih je izazivati Allahovu srdzbu)i uzdaj se u Allaha swta.
Oni ti ne mogu nista uraditi bez dozvole Allaha.
Ti misli da te Allah swta gleda, y da te vidi stalno i tebe i njih.
Mogu ti prijetiti ,na pocetku da ti odustanesh, ili che te spopasti bolovi josh vechi ali ti nastavi,koristi ulje i vodu naucenu prije slusanja ,i time njih slabis i ti jacas.
Insha Allah,neche Allah dopustiti njime da te pobjede samo se uzdaj u Njega.
Ovo Allah swta obechava u Ku ranu , kad kaze iblisu-nevjerniku , prokletom:
"Nikakve vlasti neches imati nad iskrenim robovima mojim."
Jesi li iskreni rob,ucini tewbu i nastoj da budes,Allah prima pokajanja.
I zatim iz Sire Poslanika Muhameda as. kad on razgovara sa hazreti Hatidzom ,zbunjen zbog objave.Kaze njoj da me nisu dzini obuzeli?
Ona nadahnuta Allahovom mudroschu mu govori ,
Neche Allah swta prepustiti pod vlast dzinima,dobre robove svoje.
Ko zna citav text nek prenese.
Eto tako, ti ne odustaj , Allah voli strpljive i izdrzljive vjernike/ce.
Esselamu-alejkum , kao prvo moras biti jaka, i znati da sve sto se dogadja
-biva je Bozijom voljom i odredjenjem, postoji hadis u kome se kaze, o vjernici bojte se Allaha dz. s a ne sejtana, a sejtan nemoze zavesti iskrene robove Allahove sw .sto znaci kao sto je zara vec navela, ni sejtani nemogu djelovati osim ako je to Bozija volja, a da bise sacuvala i pmogla sama sebi uz Boziju pomoc, moras klanjati , i moliti se svevisnjem Allahu dz.s A Allah najbolje zna.. ne treba odustajati
-biva je Bozijom voljom i odredjenjem, postoji hadis u kome se kaze, o vjernici bojte se Allaha dz. s a ne sejtana, a sejtan nemoze zavesti iskrene robove Allahove sw .sto znaci kao sto je zara vec navela, ni sejtani nemogu djelovati osim ako je to Bozija volja, a da bise sacuvala i pmogla sama sebi uz Boziju pomoc, moras klanjati , i moliti se svevisnjem Allahu dz.s A Allah najbolje zna.. ne treba odustajati
Eselamu alejkum
Hvala vam i Allahu dz.š da vam je dao vrijeme i mudrost pa ste me umirili.
Nedaj dragi Allahu nikome ovo ludilo sa prokletim sihirima i ostalim zlom.
Ja imam osječaj da i kad pomislim da bi tražila pomoč negdje u savjetima kako da Allaha dz.š pravilno molim za pomoč meni je stanje u porodici ,na poslu a i zdravlju još gore. Ali probat ču da izdržim uzdam se u Allahovu pomoč.Još jednom hvala vam, nek vam Allah dz.š da šta si sami želite
Hvala vam i Allahu dz.š da vam je dao vrijeme i mudrost pa ste me umirili.
Nedaj dragi Allahu nikome ovo ludilo sa prokletim sihirima i ostalim zlom.
Ja imam osječaj da i kad pomislim da bi tražila pomoč negdje u savjetima kako da Allaha dz.š pravilno molim za pomoč meni je stanje u porodici ,na poslu a i zdravlju još gore. Ali probat ču da izdržim uzdam se u Allahovu pomoč.Još jednom hvala vam, nek vam Allah dz.š da šta si sami želite
Sellam,draga sestro, ja znam kako se osjecas, i znam kroz sta prolazis, moras da znas da nisi jedina na ovom svijetu, i kao sto rekoh ,moras se boriti, i sve biva Bozijom voljom, ozdravit ces ako Allah to bude zelio, nadamo se, ali prije nego ti iko od nas pomogne, bilo podrskom, lijepom rijeci, savjetom, moras sama sebi da pomognes, a kako?
Moras da znas , pored namaza, zikra i dova ,da postoji jos nacina kako sebi pomoci psiholoski,
Evo dat cu ti nekoliko prijedloga, ja naprimjer, kada me uhvati depresija, kada sumnjam da cu ikada ozdraviti, jer niko ne zna sta je dragi Allah dz. s odredio pa tako ni ja, onda fino dodjem na net, pa nadjem hadise koji govore o Allahovoj milosti na nas gresne robove, i tako umirim srce svoje, nadjem snage da se borim dalje, onda cinim zikr , pa upucujem dove dragom Allahu dz, s, i vjeruj mi, poslije osjecam se mnogo lakse, mnogo mirnije, ponekad se dobro i isplacem, jer boli, ali nedam se, da ako Bog da insAllah jednoga dana ce mo ovdje napisati ,i kako smo ozdravile, i kako nam je dragi Allah pomogao!
Glavu gore i bori se, bori se sa namazom, Allah-ov d.ž. Poslanik (s) je rekao: »Allah d.ž. nije dao nijednu bolest, a da joj nije odredio lijek« (Buharija).
Imas ovdje na forumu, mnogo nacina, i sve ti je lijepo napisano kako i sama sebi da pomognes, sta da ucis, sta da jedes, itd.
Neka mir i spas na Bozijeg poslanika Muhammeda s.a.v
Moras da znas , pored namaza, zikra i dova ,da postoji jos nacina kako sebi pomoci psiholoski,
Evo dat cu ti nekoliko prijedloga, ja naprimjer, kada me uhvati depresija, kada sumnjam da cu ikada ozdraviti, jer niko ne zna sta je dragi Allah dz. s odredio pa tako ni ja, onda fino dodjem na net, pa nadjem hadise koji govore o Allahovoj milosti na nas gresne robove, i tako umirim srce svoje, nadjem snage da se borim dalje, onda cinim zikr , pa upucujem dove dragom Allahu dz, s, i vjeruj mi, poslije osjecam se mnogo lakse, mnogo mirnije, ponekad se dobro i isplacem, jer boli, ali nedam se, da ako Bog da insAllah jednoga dana ce mo ovdje napisati ,i kako smo ozdravile, i kako nam je dragi Allah pomogao!
Glavu gore i bori se, bori se sa namazom, Allah-ov d.ž. Poslanik (s) je rekao: »Allah d.ž. nije dao nijednu bolest, a da joj nije odredio lijek« (Buharija).
Imas ovdje na forumu, mnogo nacina, i sve ti je lijepo napisano kako i sama sebi da pomognes, sta da ucis, sta da jedes, itd.
Neka mir i spas na Bozijeg poslanika Muhammeda s.a.v