pitanje

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

sanela h
Posmatrač
Pridružio se: Pon Jun 25, 2007 11:36 pm

pitanje

Post od sanela h » Ned Jul 01, 2007 11:21 pm

selam alejkum
Ako neko osjeca zarenje,i to uvijek na istom mjestu kao da neko zapali vatru,i tose ponavlja nekoliko puta na dan,traje nekoliko sekundi,dali to znaci da su u pitanju dzini. :?

zara
Stari član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Post od zara » Pon Jul 02, 2007 9:33 pm

salam aleykum!
Zavisi gdje se to nlazi?
Kakva ti je cirkulacija krvi?Na pr. zarenje se moze osjechati u nogama
kao posljedica pucanja kapilara.
Sigurno da ima vise razloga.Za znati da li je stvar dzina istestiraj se rukjom.Imas to na forumu kako se radi i koji su simptomi.Vidi da li imas jos nekih promjena osim toga.

zara
Stari član

Post od zara » Uto Jul 03, 2007 8:59 am

Zarenje se pojavljuje i kos osoba sa problemima bolesti jetre.
Najbolje da odes kod doktora.

sanela h
Posmatrač

Post od sanela h » Sub Jul 07, 2007 12:30 am

Pa ne mogu bas zato otici doktoru,sta da mu kazem.Ne vjerujem da je pucanje kapilara,jer to mi se uvijek desava na jednom mjestu.I nije to zarenje unutra nego bas na kozi osjecam kao plamen. Imam i drugi problem,ponekad me gusi u prsima,imam osjecaj kao da mi se neki balon napuse u grudima,i srce pocne jako da udara i tesko mi bude da disem,i to traje 5-10 sekundi.To mi se uvijek desi kad klanjam.Svaki put mislim da cu umrijeti.

zara
Stari član

Post od zara » Sub Jul 07, 2007 2:13 pm

We aleykum salam!
To je vech nesto drugo,imati sve te simptome.
Pocni tretman lijecenja, rukjom,naucenim uljem i naucenom vodom.
To gdje te zari narocito namazi naucenim maslinovim uljem ili churokutovim-jos bolje.
Nauci ili citavu rukju-1x
ili fatiha , ajetul kursija , ihlas , felek , nas ,sve po 7x.
Ispraktikuj zikrove u sabah i aksam ,i slusaj 2-3 x puta dnevno rukju i suru EL-bekara.
To kad te spopadne u salatu, nastoj da se skoncentrises i produzi salat.
Neka te Allah swta izlijeci.
Neka me dopune/isprave , ova bracha sto lijece.
We salama!

sanela h
Posmatrač

Post od sanela h » Ned Jul 08, 2007 7:41 pm

selam
Hvala ti na savjetu,
ako mi mozes samo reci kako se to nauci na ulje?

dennispasa
Mlađi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm

copy-paste

Post od dennispasa » Ned Jul 08, 2007 7:59 pm

Savjetujem onima koji se testiraju da prije slušanja audio rukje uzmu maslinovo ulje, ili čurotkovo ulje (latinski je nigella sativa...) ili običnu vodu ili med i na to nauce:
7 x Ajetul Kursija, 7* El-Fatiha, sure 7* Nas, 7* Ihlas i 7* Felek.

Učenje mora biti pod abdestom a uči se nad uljem ili vodom i medom na taj način što se nakon proučene sure puhne u vodu, ulje, med tako da se dah odbije od toga. Učač nek nebi pušio jer pušenje je haram. Isto tako učač nebi trebao propuštati nijedan namaz. Prilikom puhanja treba imati na umu da je to radi izlječenja, i radi traženja pomoči od Allah-a dž. Znači nemože se učiti na vodu i ulje i gledati neka tv serija jer nam je dosadno.!!! Nije nujno ali je bolje da je osoba okupana prije učenje. Znači nemora se kupati striktno zbog toga ali je poželjno. Posuda u kojoj se nalazi voda ili ulje, med nek budne za to primjerna- ne neka flaša u kojoj su bile sumljive stvari!!!. Nije suviše ako se metne kažiprst desne ruke u vodu ili ulje kad se uči. Dizanje kažiprsta ima simbolično značenje potrvde da je samo jedan Bog. Dok učimo Allah-a dž. zamoljavamo da od vode ili ulja ili meda bude beričeta. Proučite barem jedan ajet s namjerom čuvanja i zaštite vode ili ulja, od šejtana ili džina.
Time se namazati po tijelu (dovoljno je da dlan stavite na flašu i samo okrenete, to razmažete sa rukama i naneste po tijelu, količina može biti jako mala, nemorate se satim »okupati« ako se može tako reči. Isto je sa vodom osim meda. Med se jede normalno i upotrebljava se za liječenje pojedenog sihra ali je učenje na njega isto, zato je ovdje i spomenut) Samo se potarete po tijelu ali nesmite se mazati po:

1. Stidnim djelovima
2. I ispod nogu (»tabana«)

Žene u periodu se isto tako mogu mazati naučenom vodom ili uljem. Opisano se služi več i za samo ljiečenje ali time tretmanom se simptomi pri slušanju rukje puno brže pojavljivljaju i puno snažnije a i što je cilj lakše se potrvdi prisutnost stim i stanje.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Ned Jul 08, 2007 8:16 pm

Esselamu alejkum!

Brate denispaša de mi pojasni ovo :

ali nesmite se mazati po:

1. Stidnim djelovima
2. I ispod nogu (»tabana«)

Šta je to u pitanju da se nesmiju tabani mazat uljem.

Drugo stidna mjesta su zone gdje džini i šejtani najviše napadaju i djeluju .

Svako dobro dobri mu'mmine

Esselamu alejkum!

P.S. Nešto te sputava da nastaviš sa pisanjem tamo gdje si počeo. Neslušaj nikoga ispričaj priču do kraja i daj savjete sa tvoje tačke gledišta.

Esselamu alejkum!

dennispasa
Mlađi član

Post od dennispasa » Ned Jul 08, 2007 9:27 pm

we selam brate

Prije nego ti odgovorim na pitanje, moram reči da na forumu dijelim samo ono što sam naučio i sam tokom liječenja
i ono što sam vidio kad sam prisustovo na ruqi-ama
Velika mi je želja učiti ruqi-u ali do tada skupljam informacije od onih koji to bolje znaju. Što hoču da kažem jeste, ako pogriješim neka se nama ispravi pa to je bolje i za mene i za sve ostale.

Stidna mjesta i stopala

to mi je savjetovo brat koji uči ruqi-u (mogu ti poslati copy-paste na privat)
a i na našem forumu sam to našo

viewtopic.php?t=937&highlight=ulje

Ja predlažem da doreknu oni koji bolje znaju.

p.s. Nešto te sputava da nastaviš sa pisanjem tamo gdje si počeo. Neslušaj nikoga ispričaj priču do kraja i daj savjete sa tvoje tačke gledišta.

Brate krivo mi je jer su me prekinuli na pola texta.
Nisam ga piso sebi, niti onima kojima nije bio potreban več onima koji sebi traže lijeka.
Isto tako nije bio pisan onima koji su vjernici od malena več ljudima koji prelaze na islam (a nažalost je puno danas takih koji prelaze zbog "bolesti")
a najviše mi je krivo zato jer sam ga imo nijet završiti sa intervjujem dvoje brača što su jedan drugom učili rukju a po zanatu su zidari!!!!(tu je i bio point da ljudima netreba iči kod onih koji su pod ?
Halali na mom bosanskom, rodžen sam u Sloveniji.

denis

p.s. takve textove bi trebali pisati svi koji su to doživili da ljudi vide da mogu pomoči sami sebi i naučiti jih kako se uči rukja. Čini mi se da ga je pisala ANA FRANK bi se iz toga pravio film u Hollywoodu na temu EXORCIST 4. Znaju čifuti kako to ide...

AbuAmRibnFadL
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Pon Jul 09, 2007 4:48 am

Selam alejkum.Najmanje napadnuta mjesta su stidna mjesta,a najcesci je slucaj napada zeludac i mozak,,stopala se mogu mazati samo prije spavanja ali ne i danju,jer su namazana naucenim uljem na kojem je ucen Kur'an,rukja,ajet

dennispasa
Mlađi član

.

Post od dennispasa » Pon Jul 09, 2007 5:02 am

Selam alejkum brate

ako možeš dopuniti kako je sa stidnim mjestima, jeli se mogu mazati ili ne?

Da te Uzvišeni nagradi za sav trud na Njegovom putu, amin.

d

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Re: .

Post od Senad » Pon Jul 09, 2007 7:04 pm

dennispasa napisao:Selam alejkum brate

ako možeš dopuniti kako je sa stidnim mjestima, jeli se mogu mazati ili ne?

Da te Uzvišeni nagradi za sav trud na Njegovom putu, amin.

d

Esselamu alejkum!

Neznam hadis ali ima veze ako se preslika na situaciju oboljelog......Naime kada je Poslanik a.s. prošao pored onih koji su obrađivali ....mislim da se radi o datulama.......pa ima je Poslani a.s. rekao zašto tako obrađuju datule ....... trebalo bi ...pa je Poslanik a.s. rekao kako bi trebalo.Normalno da nebi oponirali Poslaniku a.s. uzgajivači datula su postupili onako kako je POslanik a.s. rekao. Nako izvjesnog vremena ponovo je Poslanik a.s. prošao pored usjeva i vidio je da roda nije bilo pa je upitao šta je bilo.... Ovi odgovoriše da su postupili onako kako je Poslanik a.s. rekao ........ ONda je Poslanik a.s. rekao radite onako kako ste naučili tj. kako je bolje.

Iskustvo znači ima prednost nad određenim mišljenjem

kada se radi o stidnim mjestima, to su mjesta na kojima ima naj više uticaja.

Kako požuda nastaje: OKO - STOMAK - STIDNA MJESTA

Malo je neugodno navoditi primjere iz prakse i opisivati te scene kod onih koji su praktično doživjeli. Samo jedan detalj ;

osoba koja se mazala maslinovim uljem svaki put kada bi ponovo mazala tjelo nailazila bi na ostatke nečeka nedefinisanog oko stidnih mjesta;

Složili smo se oko jednog da se radi o džinima/šejtanima koji su bivali sprženi. Allah s.w.t. najbolje zna . Naime osoba je imala ljubavne sihire tj . požuda za sexualnim činom (blud) . Hvala Allahu pa se kutarisala te požude

Ima dosta primjera koje je teško i opisati na forumu.

Drugo:

Ako neko preporučuje da se treba kupati naučenom vodom i da tu vodu pokupi i odnese na neko mjesto gdje se neće gazit .

Ta voda kojom se kupa bolesnik svakako da dolazi do stidnih mjesta.

Znači naučena voda može a naučeno ulje nemože nema logike.

Treće ako namažemo tabane to nema nikakve veze sa Čajlakovićevim bušenjem pete iglom i onoga što oni rade koji nemaju pameti.

Nijet je da to naučeno ulje bude hajr a ne da se s tim prizivaju zli duhovi .

Četvrto ako neželimo da to naučeno ulje bude u dodiru sa nečistoćom i onda kaže se ..., namaži ruke do lakata itd. ako bi slijedili tu logiku onda kako će insan vršiti nuždu a sunet je da se poslije svake nužde vrši čišćenje opet nema logike.

Možda bi se moglo kazati ; zavisno od oboljenje treba činiti to i to tako i tako.

neki se prema stidnim mjestima i tabanima ponašaju kao da su sastavni dio nečega drugog a ne nas samih.

Koliko ima ajeta u koji ma se govori da vjenici čuvaju svoja stidna mjesta.

A što se tiče tabana /stopala nauka je dokazal da je tu satkan cijeli čovječi organizam.

Svako dobro

Esselamu alejkum

P.S. Brate denis deder nastavi sa pisanjem nema veze što ti je bosanski loš :wink:

zara
Stari član

Post od zara » Pon Jul 09, 2007 10:12 pm

Salam aleykum!

Brate Denis pasa-tvoje pisanje che nekima biti korisnije nego li sam to poznajes.
"Nemojte potcjeniti dobro, koliko malo kao zrno gorusice",
ucini ga ukoliko si u stanju.
I to je dobar primjer da i ostali napisu svoje price o lijecenju.
Napr. moja nema nikakve veze s tvojom ,pa mi je interesantno to procitati.
Ti detalji , da li stidna mjesta mazati ili ne su bitni , narocito kad se radi o
sihru, zaljubljenosti dzina/ce.Sjetite se pitanja sto su postavljali u doba Poslanika saws.,nema stida u sticanju znanja.
Ko zna neki hadis ili ima neko iskustvo , svoje / tudje ,neka prenese,insha Allah nekome che biti od koristi.
Ja klanjam , ali kad citam o bitnosti namaza, nesto to ozbiljnije shvatam i ja i ostali.Nije na odmet ponoviti ono sto znamo.Tako se podsjechamo.
We salama.

dennispasa
Mlađi član

Post od dennispasa » Uto Jul 10, 2007 4:57 am

We selam

Hvala Allah-u d.ž. pa smo poštovana sestro (sanela h) i ja i ti poput dobrih mumina upučeni na ispravni put.

Ima nas što znamo nješto a ima jih i što znaju puno više a najbitnije vidiš da niko ne grize :D ako imaš još kakvih pitanja bujrum.

d

p.s. a text...bilo kako bilo, prekid je bio na svom mjestu. Smiso foruma je dialog a ne monolog. Ali kad pomislim da nas uradna institucija (zdravstvo) liječi strujom....nastavit če njega Denis InsAllah...

sanela h
Posmatrač

Post od sanela h » Uto Jul 10, 2007 3:57 pm

selam alejkum
Hvala Allahu prestalo mi je ono sto me gusilo,bar za sad.Naucila sam sebi na maslinovo ulje i mazala prije namaza,nisam svuda,samo po plucima,nisam mislila da je to moguce.Svaki put kad namazem ulje zapale mi se ledja,i kroz noge mi prolazi neka struja,neznam dali je to neka reakcija ili mi se cini?

Odgovori