Da li postoji namjerno bacanje dzinna na neku osobu

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Muamer07
pisem pomalo
Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 11:48 am

Da li postoji namjerno bacanje dzinna na neku osobu

Post od Muamer07 » Sre Maj 16, 2007 2:07 pm

Da li postoji namjerno bacanje dzinna na neku osobu koja ne klanja, da bi se time obrazlozilo da neko time hoce steci sevab ako zarobi neku osobu dzinnima.Da li neko na primjer, moze pomocu dzinna da natjera neku osobu da promijeni vjeroispovjest?
Koliko je prisutna zlupotrijeba sihirskog znanja od strane nasih hodza?

Napomjenucu jedan detalj iz islamskih knjiga gdje se kaze da dzinni nemaju nikakvu moc nad ljudima nego se ljudi plase dzinna koliko se i dzinni plase od ljudi.

Moje pitanje glasi: da li postojji zloupotrijeba sihirstva od strane muslimana???

daneS
Mlađi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 1:46 pm

Post od daneS » Sre Maj 16, 2007 8:29 pm

es-selamu alejkum,
Moje pitanje glasi: da li postojji zloupotrijeba sihirstva od strane muslimana???
odgovor na ovo pitanje, je NE!
A ZAŠTO.PA ZATO ŠTO JE SIHIR SUPROTNOST VJERE ILI STROGO ZABRANJEN U VJERI,NEMOŽE DA BUDE I NESMIJE DA BUDE U VJERI,ISLAMU NARAVNO.

Ernest
Mlađi član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 9:47 am

Selam!

Post od Ernest » Sub Maj 19, 2007 9:51 am

Namjerno bacanje dzinna tj. magije postoji pomocu hamajlija, zapisa, popijene vode ili pojedene hrane. U Qur'anu se jasno kaze da dzinni sejtani imaju moc upravljanja ljudskim mislima. Samim tim u mogucnosti su covjeka tjerati na grijeh. Kod nas u Crnoj Gori u Ulcinju i Baru postoje neki sejhovi i hodze jadi im ga znali, koji su u stvari sihirbazi. Jedan od njih je tj. ovaj iz Ulcinja je dao pare bivsem presjedniku viseg suda da bi ubrzao proces u vezi jednog momka da bi taj momak ranije izasao iz zatvora. Sta se desava? Bivsi presjednik nista ne cini. Sejh ga zove preko telefona da izvrsi dogovoreni posao i prijeti mu da ce mu u suprotnom izuciti. Ovaj mu kaze: pa izuci. Sejh nakon toga preko telefona zove moju drugaricu cije su u stvari pare i kaze joj: sada ce te zvati Blagota i reci ce ti da mu se dize kosa na glavi. Proslo je minut nakon toga i to se desilo. Simpaticno!

Muamer07
pisem pomalo
Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 11:48 am

Post od Muamer07 » Čet Maj 24, 2007 12:57 pm

Da nije taj Sejh u Ulcinju Ramadan Djonaj?

Ernest
Mlađi član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 9:47 am

Selam.

Post od Ernest » Čet Maj 24, 2007 3:37 pm

Mislim da nije. Raspitacu se koji je to bijednik pa cu se javiti.

Odgovori