ljecenje neplodnosti Kur'anom

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
alanya
pisem pomalo
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 11:25 am

ljecenje neplodnosti Kur'anom

Post od alanya » Uto Apr 24, 2007 9:29 am

esselamu alejkum

molim bracu da procitaju ovo ispod, i da mi potvrde dal je to ispravno?
ovo sam prenjela sa bosnjakinje...
da vas Allah swt nagradi, amin

nadam se da nema negdje slicna tema, ako ima molim samo prebacite...

sa velikom cu radoscu da podijelim ovo sa vama,ali treba biti uporan i cvrsto vjerovati u Moc dragog Allaha
imaju 3 recepta pa cu ici jedan po jedan
Prije svega treba klanjati 2 rekjata shukor Allahu(saletil Hazhe)(obavezno sure Ihlas i Kafirun),poslije prve sezde kada zavrsimo Kijam i Kiraet,i Ruku,podignemo ruke i proucimo sljedecu dovu:
ALLAHUME INI ESHKU ILEJKE DAFA QWETI WE QILETE HILETI WE HAWENI AN NES,JA ERHAME RAHIMIN JA RABBIALEMIN.ILA MEN TEKILUN ILA ADUENI JA TAHZHEUNI AW ILA QARIBEN MELEKTUH OMRI IN LEM TEKUN SAHITAN ALEJI FELE U BEJI GAJR ENA AFIJETAK AW SALI EUZUBI NURU WEZHHIKA ILEZI ESHRIKAT LA HU ZULUMET WE SALUHA ALEJI OMRA DUNJA WEL AHIRA EN LA ENZILA ALIJI GADABUK AW JA HIL ALEJI SAHATUK FELE U BENI JA ERHAMO RAHIMIN JA RABI ALEMIN.
i obavimo ostatak namaza(najbolje prije sabaha i poslije jacije.

PRVI:

Napisati na cist papir sa ZAFARAN ILI VODOM OD ZATRA ILI olovkom sljedece:
1.BISMILLAHI AL HAFIZ AL HAFIZ WALLAHU HAJRU HAFIZUN WAHWE ARHAM AR RAHIMIN
2.AL' MU'MININ(12,13,14 AJET)
3.FATIR(41)
4.FASALAT(9,10,11,12)

Staviti u flasu ili vecu posudu i piti 15 dana

DRUGI:

-curukot (ilhabe s'aude)
-sjeme rotkvice(bizer fizhel)
-bijeli med(asal abjad)
samljeti i svaki dan pomjesati sa casom mlijeka (od svega po malu kaskicu) i prouciti sljedece ajete:
-WE JUSHFI SUDURA QAWMIN MU'MININ
-WE SHIFE' LIME FI AL SUDUR
-WE IZA MARID TU FAHWA JUSHFIN
-WE JUSHFI SUDURA QAWMIN MU'MININ
-WENU NAZEL MIN AL'QUREN ME HUA SHIFE' WE RAHMA LIL MU'MININ
-JA EJUHA AN NESU ZHE EKUM MAWAIDA MIN RABBIKUM (JUNUZ)
-QUL HUA LILAZINA AMENU HUDAN WE SHIFE'

Piti 21 dan

TRECA:

Prokuhati vodu sa vodom od ruze (inace sok koji se pravi od nje) i prouciti:
1.EL FATIHA (7 PUTA)
2.AL-FALAQ (7 PUTA)
3.AN-NAS (7 PUTA)
4.AJETU-L-KURSI
5.AL HASHR (7 PUTA OD 21.AJETA DO KRAJA)
6.BISMILLA ALAZI LA JADUR MA ISMIHI SHEI' (100 PUTA)
7.EUZU BIKELIMETI ALLA ALTEMMA (100 PUTA)
8.FASAJAK FIKUM ALLA WAHWA ASEMIA AL ALIM WALLAHU HAJRU HAFIZAN WAHWA ARHAM ER RAHIM

Piti 7 dana

Sve se mora piti redovno (moze i pojedinacno,ali ja koristim sve troje jedno za drugim),od kada se zena okupa poslije menstruacije,pa do kraja,ponavljati svaki mjesec.
Ja sam osjetila rezultate poslije 3 mjeseca i sada je elhamdulillah,dr.su se zacudili jer mi cak ni injekcije hormona nisu pomagale (primala sam po 16 mjesecno)

zara
Stari član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Post od zara » Uto Apr 24, 2007 11:25 am

Salam aleykum!

Ja nisam neki strucnjak, za lijecenje,ali meni izgleda to ispravno.
Kombinuje kur anske ajete i prirodne lijekove,masha Alla.
Nek se izjasne "specijalci" za oblast. :wink:

Stavi ako znas ko je autor.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Sre Apr 25, 2007 7:15 pm

Esselamu alejkum

Hvala i Zahvala pripadaju Allahu Gospodaru svih svjetova i neka je Selam i salavat na Njegovog miljenika Muhammeda na njegovu časnu porodicu, na njegove ashabe i sve one koji ga slijede do Sudnjeg dana

RABBIŠRAH LI SADRI. VE JESSIR LI EMRI . VAHLUL UKDETEMMILLISANI. JEFKAHU KAVLI.

Seko alanya da li ti ovo korstiš ili samo prenosiš? :?:

Ovo bi prije svega trebalo dovesti u nekakav red ima dosta grešaka u pisanju .Tema je interesantna samo bih naveo nešto po tom pitanju. Ovako'

Neznam samo zašto se to piše kada se može naučiti......ovo sa hemijskom olovkom =otrov

Ako pod riječju .(saletil Hazhe)(. podrazumjeva HADŽDŽE NAMAZ onda se tačno zna šta se uči i kako se to obavlja.

Dovu prevesti na bosanski da se vidi šta je to, a što se tiče te transkripcije opet sam mišljenja da ima greški , ako bi se ovako učilo ?!. Dova kao dova u nafilama može se na maternjem jeziku ako se traži nešto posebno. Normalno Posalnikove a.s. dove najbolje je na arapskom i pravilno.

Prvi recept
Što se tiče ovog;
neznam koliko je ovo ispravno ovako da se uči
citiram

.BISMILLAHI AL HAFIZ AL HAFIZ WALLAHU HAJRU HAFIZUN WAHWE ARHAM AR RAHIMIN

Da li se može na gore navedeni način učiti to neznam zaista, mislim da je greška

ovaj ajet ovako je transkripcija iz Kur'ana ali svakako mora se uzeti Kur'an i to naučiti iz Kur'ana da se pravilno izgovaraju harfovi .
fallahu hajrun hafizan ve huve erhamuur-rahimin..... (Allah je najbolji zaštitnik, On je najmilostiviji.)

Drugi recept,

Opet se radi o transkripcijiskim greškama treba korigovat tu se radi o odabranim ajetima iz Kur'ana za liječenje

Prirodni lijekovi OK samo neznam šta je bjeli med . Vjerovatno si mislila na matičnu mliječ /Royall Gelle/

Svi ajeti koji se uče mislim da bi se trebali dovest u redoslijed

Pojašnjenje;
Nema potrebe pisat šafranom bolje ga koristiti kao začin

Šafran- izbacuje gasove, povećava energiju, povećava seksualnu žudnju. Šafran takođe čisti oči, jača nerve,, protiv nesanice, pospješuje izlučivanje urina,, pospješuje menstruacioni ciklus olakšava komplikacije kod trudnoće. Sve ovo nabrojano pospješuje začeće , prirodni stimulans.

Prenosi se da je Poslanik a.s. zabranio nošenje odjevnih predmeta koji su obojeni šafranom.

RUŽA- sadrži eterična ulja, limunsku , jabučnu, vinsku kiselinu , tanin, pektin, vosak, mast šećer, vitamine C,B,E,K, kvercitin, mirisne supstance i mineralne soli

Što se tiće ćurokota ono ima takođe prirodnu moć za navedeni problem . Posebno je pogodan za muškarce , povećava izlučivanje sjemena i pokretljivost
Takođe povećava seksualnu žudnju,

O medu netreba ni govorit , jedino je nepoznanica šta je to bjeli med, mišljenja sam da je to matična mliječ koja kotira visoko kod liječenja „neplodnosti“ , jačanja imuniteta, sadrži sve B koplex vitamine, aminokiseline itd.

Što se tiče sjemena rotkvice i same rotkvice koriste se za liječenje prostate uz još neke prirodne preparate,

Sve ovo što se navodi kao prirodni lijekovi uz dodatak Kur'ana i suneta mora pokazat rezultate ja sam se u to uvjerio i na drugim bolestima i imam iskustva sa tim samo je problem kako uvjeriti narod da gura sve te kombinacije istovremeno.
Što se tiče neplodnosti . Odavno već istražujem po pitanju te „bolesti“ i našao sam jedan članak u literaturi gdje jedan Češki lijekar (zaboravio sam ime ) naučnik kaže da je svaka žena i svaki muškarac sposobni da imaju potomstvo. Ovdje bi sada mogli govoriti o Allahovoj odredbi tj. Ide u prilog kombinacija fitoterapija , apiterapija Liječenje Kur'anom i sunetom.

Poslanik a.s. je rekao da i svako sjeme kod muškarca nije sposobno da oplodi. tj svaki odnos sa ženom nemora značiti da će biti oplodnje.
Opet sa druge strane žena ima svoj ciklus i u tom ciklusu sposobnost oplodnje svodi se na par dana.

Tako ispada da treba napraviti sinhronizaciju , uskladiti bioritam a to se može samo uz pomoć Kur'ana i suneta .

Vjerovatno sada će neko reć e..kako neko neklanja nezikri , nekoristi ništa od prirodnih preparata a reda djecu ko iz rukava. :lol: :wink:

Allah s.w.t. najbolje zna.

P:S Ako bi se koristilo kao što je gore navedeno mislim da je neispravno ima dosta grešaka treba to dovest u red. Uspostavit redoslijed i još bi bilo dobro reć ko to tako preporučuje. Rezultati kod seke vjerovatno potiču od ovih prirodnih stimulatora. Svakako i iskreni nijet i trud ,ubjeđenje u Allahovu moć ima ponajviše udjela al meni stvaro nije jasno kako neko ovo može ovako pisat , mislim da je nepravilno , a što se tiče ajeta to OK, za onu gore dovu u prvom receptu neznam o čemu se tu radi baš bi bilo interesantno da je neko prevede tražio sam imam li negdje u izvornom stanju-nenađoh.

Seko zara ovdje se prozivaju braća da progovore a ti..... :D :wink: (šalim se)

Svako dobro

Eselamu alejkum!

EMIRgr
Moderator
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 11:24 am
Kontakt:

Post od EMIRgr » Čet Apr 26, 2007 3:09 am

Selam alejkum

Alanya obrati se Enesu privatnom porukom za savjet ako imas problema ostati u drugom stanju.

Senad:Prenosi se da je Poslanik a.s. zabranio nošenje odjevnih predmeta koji su obojeni šafranom.

Nije dozvoljeno nositi samo kada se obavlja hadzdz.

Odgovori