esselamu alejkum.
Imam jedno pitanje za Enesa ako moze!?
Imam dosta problema u braku u kojem sam tek godinu i po!
Dobila sam bila broj od jednog Hadzije Hamida iz Tuzle. Ja sam ga nazvala i on je htjeo od mene moje ime i ime moje majke, i isto tako od covjeka moga! ja sam dala, i on onda meni kaze : Pa tebi knjiga ovako kaze, tebi knjiga onako kaze... Sta je on kazo bilo je sve istina, i vec sam povjerovala da je dobra osoba, jer cula sam da dosta naroda ide kod njega! Na kraju sam ga pitala, sta ja mogu da uradim da spasim svoj brak, u kojem vise stvarno nemogu da izdrzim, i on meni kaze: PA RECI TI MATERI SVOJOJ NEK DODZE KOD MENE PA CU JA NJOJ NAPRAVIT ZAPIS ZA TEBE... ILI MI POSALJI SVOJU SLIKU I SLIKU OD SVOG COVJEKA, PA CU JA VAMA NAPRAVIT ZAPIS NA KUCU, LJUBAVNI ZAPIS!!!!!!!!!!!!!
Ja sam se mu samo zahvalila i i possalamila i prekinila razgovor!
Zanima me kakvo je vase misljenje o ovome Hadziji!?!?!? Dali ga neko licno pozna?
I jos nesto; prije par mjeseci mi je jedan od starijih clanova, poslao broj od jednog Hadzije iz Njemacke, jer imam stvarno nenormalno puno problema i iz dana u dan je sve gore i gore. Ja sam njega nazvala i on je reko doc ovamo u jedan petak i kao kad dodze da ce me nazvat!! od tog telefonskog razgovora nisam vise nikad ni cula za njega!!! Ako neko pozna nekoga kao sto je efendija Enes, ali u okolini Frankfurta u Njemackoj nek mi molim vas posalje broj ili adresu kako bi ga mogla kontaktirat!!
Hvala vam puno
PROBLEMI U BRAKU
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
lavica21
- Musafir
- Pridružio se: Sub Avg 20, 2005 6:08 am
Eselamu alejkum seko
Znam da je pitanje za Enesa , on je vec par puta pisao o tim zapisima .. Procitaj ovo:
Znakovi po kojima se raspoznaje sihirbaz Kod koga se nadu neki od slijedecih znakova, znaj da je on sihirbaz bez ikakve sumnje. To su ovi znakovi:
1. Raspituje se o bracnim podacima roditelja bolesnog.
2. Uzima privatne bolesnikove stvari kao sto su (odjeca, maramice, kapa itd.)
3. Ponekad zahtijeva da mu se dovede zivotinja odredenih osobina i da se zakolje, bez spominjanja Allahovog imena. Ponekad njenom krvlju namaze bolesna mjesta ili baci zrtvu na pusto mjesto.4. Pise talismane (vradzbine, zapise).
5. Uci carolije i izgovara nerazumljive talismane.
6. Daje bolesniku zapise koji se sastoje od cetverouglova na kojima su slova i brojevi.
7. Nareduje bolesniku da se izdvoji od ljudi jedan odreden period, boraveci u sobi u koju ne ulazi sunceva svjetlost.
8. Ponekad trazi od bolesnika da se ne pere vodom jedan odreden period, uglavnom 40 dana, a ovaj znak upucuje na to da se radi o dzinu krscaninu koji sluzi sahira.
9. Daje bolesniku stvari koje ce zakopati u zemlju.
10. Daje bolesniku papire koje ce spaliti i nakaditi se njima.
11. Prica nerazumljivim govorom.
12. Ponekad sihirbaz obavjestava bolesnika o njegovom imenu, imenu grada iz kojeg je i o problemu zbog kojeg je dosao prije nego mu ovaj i saopsti to.
13. Pise bolesniku isprekidana slova na papir (zapis) ili na posudu od grncarije bijele boje a onda nareduje bolesniku da to rastapa i pije.
Ovo su samo neki od znakova koji nam mogu pomoci u raspoznavanju sihirbaza od pravog i ispravnog lijecnika Allahovom knjigom.
Dakle, dragi brate ako saznas da je covjek sahir, duznost je da mu ne ides, a ako mu pak odes, onda za tebe vaze ove Poslanikove, sallallahu alejhi ve sellem, rijeci: “Ko otide vracaru i povjeruje u njegove rijeci, porekao je ono sto je objavljeno Muhammedu, sallallahu alejhi ve sellem.”[5]
[1] Pogledaj šesto poglavlje ove knjige.
[2] U Muslimovom “Sahihu” je zabilježeno da je crni pas šejtan Do sada sam vidio dosta džina u tom liku. Pogledaj “Vikajetul-insan”, str 104.
[3] Djelo “Ahkamul-Merdžan” 78.
[4] Djelo “El-Ibane fi ’umumir-risaleh”.
[5] Hadis prenosi El-Bezzar i kaže da je hadis hasen.
Vrste Sihra
Sihr rastavljanja Ljubavni sihr Sihr prividanja Sihr ludosti Sihr nemarnosti Sihr bolesti Sihr krvarenja Sihr odgadanja zenidbe Urok
Esselamu alejkum
Znam da je pitanje za Enesa , on je vec par puta pisao o tim zapisima .. Procitaj ovo:
Znakovi po kojima se raspoznaje sihirbaz Kod koga se nadu neki od slijedecih znakova, znaj da je on sihirbaz bez ikakve sumnje. To su ovi znakovi:
1. Raspituje se o bracnim podacima roditelja bolesnog.
2. Uzima privatne bolesnikove stvari kao sto su (odjeca, maramice, kapa itd.)
3. Ponekad zahtijeva da mu se dovede zivotinja odredenih osobina i da se zakolje, bez spominjanja Allahovog imena. Ponekad njenom krvlju namaze bolesna mjesta ili baci zrtvu na pusto mjesto.4. Pise talismane (vradzbine, zapise).
5. Uci carolije i izgovara nerazumljive talismane.
6. Daje bolesniku zapise koji se sastoje od cetverouglova na kojima su slova i brojevi.
7. Nareduje bolesniku da se izdvoji od ljudi jedan odreden period, boraveci u sobi u koju ne ulazi sunceva svjetlost.
8. Ponekad trazi od bolesnika da se ne pere vodom jedan odreden period, uglavnom 40 dana, a ovaj znak upucuje na to da se radi o dzinu krscaninu koji sluzi sahira.
9. Daje bolesniku stvari koje ce zakopati u zemlju.
10. Daje bolesniku papire koje ce spaliti i nakaditi se njima.
11. Prica nerazumljivim govorom.
12. Ponekad sihirbaz obavjestava bolesnika o njegovom imenu, imenu grada iz kojeg je i o problemu zbog kojeg je dosao prije nego mu ovaj i saopsti to.
13. Pise bolesniku isprekidana slova na papir (zapis) ili na posudu od grncarije bijele boje a onda nareduje bolesniku da to rastapa i pije.
Ovo su samo neki od znakova koji nam mogu pomoci u raspoznavanju sihirbaza od pravog i ispravnog lijecnika Allahovom knjigom.
Dakle, dragi brate ako saznas da je covjek sahir, duznost je da mu ne ides, a ako mu pak odes, onda za tebe vaze ove Poslanikove, sallallahu alejhi ve sellem, rijeci: “Ko otide vracaru i povjeruje u njegove rijeci, porekao je ono sto je objavljeno Muhammedu, sallallahu alejhi ve sellem.”[5]
[1] Pogledaj šesto poglavlje ove knjige.
[2] U Muslimovom “Sahihu” je zabilježeno da je crni pas šejtan Do sada sam vidio dosta džina u tom liku. Pogledaj “Vikajetul-insan”, str 104.
[3] Djelo “Ahkamul-Merdžan” 78.
[4] Djelo “El-Ibane fi ’umumir-risaleh”.
[5] Hadis prenosi El-Bezzar i kaže da je hadis hasen.
Vrste Sihra
Sihr rastavljanja Ljubavni sihr Sihr prividanja Sihr ludosti Sihr nemarnosti Sihr bolesti Sihr krvarenja Sihr odgadanja zenidbe Urok
Esselamu alejkum
selam draga sestro! Nek ti je ALLAH na pomoci!Svoje probleme voljena sestro ces rijesiti ako poslusas savjet svoje sestre Eminne da je Allah nagradi na drugoj strani.I u mojoj familiji je bilo nenormalno puno sejtanskih uznemiravanja,elhamdullilahi.Samo rahmetli nani Allah joj se smilovao je umrlo 6 djece,osobu koja joj je napravila sihr nije dala ni spomenuti niti je dala da se o tom prica!Volila ja Allah joj se smilovao kad se Allahovo ime spominje.O svojim dozivljajima ti necu ni govoriti samo sam se Allahu Uzvisenom zalila,a sad Mu se neizmjerno zahvaljujem,da ne bi devera nebi ni znao mozda kako je lijepo Allahu robovat .Gubis vrijeme draga sestro,nije vazno ni ko je sihr napravio niti zasto,niti kakav je taj neki hamdo,svima ce Allah presuditi ili oprostit.Vazno je da je Allah taj tvoj dever dozvolio.SLABA JE SEJTANSKA SPLETKA,sestro kriva si mu cim si dosla na ovaj svijet jer imas sansu da udes u Dzenet Allahov i da Allahovo zadovoljstvo steknes,a sejtan l.a.je tu sansu prokocko.Nemoj mu ciniti zadovoljstvo,za inat.U IME ALLAHA SILNOG se svome muzu dotjeraj i s osmjehom ga docekaj,a vazda na ALLAHA misli,ako osjetis da te sejtan na zlo navraca,abdest uzmi i uci sve sto znas:ELHAM;Ajetul Kjursiju,Ihlas,Felek,Nas...pogotovo onda kad bi se svadala.Kad se u ime Allaha muzu svom nasmijes i lijepe rijeci mu kazez i onda kad mislis da ne zasluzje to i Allah ce tebe Svojom Milosti pogledat.Sejtan l.a. ti je davno eto rat objavio,pa hoces li ti cekat da te unisti?Bori se,u ime Allaha ne daj da ti se mjesa u tvoju porodicu.NISI SAMA ALLAH JE S TOBOM,i meleki Njegovi,i Vjernici.Evo svi cemo za tebe dovu Allahu upucivati,On iz tmina na Svjetlo izvodi.Milostiv je Allah i neizmjerno Dobar.Uci kceri i istigfare:la illahe ila ente subhaneke ini kuntu mine zalimine,i salavate:Allahume salli alla Muhammedin......draga sestro,Allah te tako iskusava jer te Voli,i ceka da On tebi postane Najvazniji,pa ce onda svi tvoji sadasnji problemi nestat,kad ti Allah bude daleko na prvom mjestu.....SELAM
selam dragi atife!
nemas pojma kako sam se isplakala kad sam citala sta si napiso! Znam da mi svi imamo probleme i da nikom nije lahko, ali ja stvarno vise nevidim put iz ovih problema. Znam koliki je grjeh sebi uzet zivot, ali ja imam samo jos to na umu... Samo bi volila da umrem, da se ovo meni vise ne desaje!!! Kako god ja probam sanjim ljepo, jednostavno nesta u meni se okrene i ja njega MORAM nekako uvrjedit.. Zadrzajem se od toga ali je to jace od mene! A on, koda ja ne postojim vise! Kao da sam samo sluzkinja ovdje, kao da mu nisam niko i nista... samo me vrjedza i udara a poslije place i govori da nezna sta mu je bilo!!! Neznam kako dalje! Ja vidim spas samo jos u smrti!
Molim Allaha da nam pomogne, da sacuvamo nas brak, da se vise nesvadzamo i ne udaramo... Ali ne ide nam nikako!!!
nemas pojma kako sam se isplakala kad sam citala sta si napiso! Znam da mi svi imamo probleme i da nikom nije lahko, ali ja stvarno vise nevidim put iz ovih problema. Znam koliki je grjeh sebi uzet zivot, ali ja imam samo jos to na umu... Samo bi volila da umrem, da se ovo meni vise ne desaje!!! Kako god ja probam sanjim ljepo, jednostavno nesta u meni se okrene i ja njega MORAM nekako uvrjedit.. Zadrzajem se od toga ali je to jace od mene! A on, koda ja ne postojim vise! Kao da sam samo sluzkinja ovdje, kao da mu nisam niko i nista... samo me vrjedza i udara a poslije place i govori da nezna sta mu je bilo!!! Neznam kako dalje! Ja vidim spas samo jos u smrti!
Molim Allaha da nam pomogne, da sacuvamo nas brak, da se vise nesvadzamo i ne udaramo... Ali ne ide nam nikako!!!
SELAM,draga sestro! nisam te zelio rasplakat vec utjesit
Kakva smrt sestro,ne razmisljaj nam o tom,trebas nam insallah rodit jos puno djece.Dobrih Mu´mina.i odgojit ih insallah.Samo sam ti htjeo rec sto si vise pod abdestom i vise Kur´an ucis to ces insallah bit jaca.Razumijem ja tebe i bolje nego sto mislis,to sto kazez da ga MORAS uvrijedit,pokusaj cim ti to dode u sobu pobjec i u ime Allaha ucit Kur´an,nece to vise biti jace od tebe.Pa kad znas da si i dobrotom svojom pokusala i ucenjem i pouzdanjem u Allaha i iskrenim obracanjem Njemu ,imaces mirnu savjest,insallah.Evo i ovdje nam se uvjek mozez obratit,dok ti Allah ne pruzi mogucnost da ako zeliz nekom odes,al U IME ALLAHA NE RAZMISLJAJ O samoubitstvu!JOK!Da ti nisi neka dobra dusa ne bi te toliko ezijetili.Bice insallah bolje,samo znaj vidi te Allah i svako i najmanje djelo koje radi Njega ucinis ce ti pomoc da sejtan oslabi a ti insallah ojacas.SELAM VOLJENA SESTRO!
http://www.n-um.com/?q=taxonomy_menu/8/26
preslusaj ovo predavanje _Kako se osloboditi brige i tuge_
Da vam Allah svt olaksa .ovo predavanje se moze samo slusati nemoze se snimiti zbog greske u postavljanju od strane moderatora ove stranice.
Esselamu Alejkum
preslusaj ovo predavanje _Kako se osloboditi brige i tuge_
Da vam Allah svt olaksa .ovo predavanje se moze samo slusati nemoze se snimiti zbog greske u postavljanju od strane moderatora ove stranice.
Esselamu Alejkum
Karmela stavrno mi je te zao
zelim ti puno srece.
Imala sam ija dosta probelma uvezi Roditelja, Svadzali se uvjek, Otac pijo, Neka je mrznja unjega bila usla,tako je trajlo neko vrjeme, Vise nisam mogla to da slusam galamu svadzu, Nisam vise znala sta cu, A nisam htjela da se mjesam u to da jos veca svadza dodje od tog.
Jedno vecer, zapocela je svadza,Galama,Katastrofa vise nisam mogla da slusam to, Mama i Otac dok su se svadzali u kuci Ja sam izasla napolje iz kuce i zatvorila vrata, Ucila sam dovu i molila dragog Allaha da bude mir ukuci,usla sam ponovo u Kucu tisina je bila,nije vise bilo galame,Otac zaspao, Tad sam dragom Allahu zahvalila.
Proklet Sejtan bio, sto dalje od njega.
Imala sam ija dosta probelma uvezi Roditelja, Svadzali se uvjek, Otac pijo, Neka je mrznja unjega bila usla,tako je trajlo neko vrjeme, Vise nisam mogla to da slusam galamu svadzu, Nisam vise znala sta cu, A nisam htjela da se mjesam u to da jos veca svadza dodje od tog.
Jedno vecer, zapocela je svadza,Galama,Katastrofa vise nisam mogla da slusam to, Mama i Otac dok su se svadzali u kuci Ja sam izasla napolje iz kuce i zatvorila vrata, Ucila sam dovu i molila dragog Allaha da bude mir ukuci,usla sam ponovo u Kucu tisina je bila,nije vise bilo galame,Otac zaspao, Tad sam dragom Allahu zahvalila.
Proklet Sejtan bio, sto dalje od njega.