Eselamu alejkum,
Bas sam sinoc naiso na interesantan sastav o tom
pecatu sretne kuce ili kako se vec zove
prodaje se za 5KM i receno je da su to samo Kur'ansi
ajeti ali ako se u pecat malo bolje pogleda ko zna
naravno vidje ce zvjezdica, kocki, trouglova i jos
kojekakvih znakova i imena nekih drugih navodno
"bogova" napisano na arapskom. Pecat prati dzinn
koji radi svoj posao jedno vrijeme sluzi svog
sihribaza (ko je god napravio pecat naravno) i
pridonosi malo u kucu ali je taj pecat jedno velio ZLO
i treba se toga rijesiti sto prije jer ce to da privuce i
druge dzinne i sejtane i prouzrokovati samo Allah zna
sta. Tvom prijatelju prijeti velika opasnost jer
taj pecat ce da privuce sihr jer je to jedna laz i grijeh
imati. Taj pecat tvom prijatelju poboljsa stanje u
kuci malo privremeno ali da sam ja on odmah bi to
izbacio iz kuce evo bas sam nasao sta je napisano
o tome pecatu bas ovdje na
http://www.lijecenje-kuranom.com
"Zanimljivo je da su se i neki ovdašnji časopisi čudne tematike uključili u rješavanje ovog problema. "Arka" u jednom od svojih zadnjih brojeva govori o crnoj magiji. Autor teksta zbrda-zdola prilazi temi, navodi činjenice i, na kraju, nudi bolesnicima lijek. ''Pečat sretne kuće'', oštampan na plastificiranom kartonskom papiru, navodno je spas za mnoge unesrećene brakove, za nervno oboljele, za one koji ne vide smisla u ovom životu, za potencijalne samoubice itd. Štiti od nesreće, nasilja, psihičkih tortura, stimulira zdravlje, podstiče harmoniju, sreću i ljubav te donosi svekolik napredak i blagostanje kući u kojoj se nalazi. Jednostavno, kupovinom tog papira koji košta pet KM i njegovim unošenjem u vašu kuću, bit ćete izliječeni! Nakon ponude, navode se svjedočenja oboljelih koji su nakon upotrebe Ťpečata sretne kućeť ozdravili i pronašli sreću. Vjerniku ne preostaje ništa drugo nego da kaže da se radi o običnoj laži, širku i dobroj reklami lista "Arka" i njenoga autora, koji nosi muslimansko ime. "Pečat sretne kuće" je klasični zapis-hamajlija na kome je ispisano nekoliko kur'anskih ajeta koji služe kao dobra kamuflaža, tako da čitalac na prvi pogled u njemu ne vidi ništa loše. Ko bolje zagleda, vidjet će da su, pored ajeta, ispisani i razni trokutići, kvadratići, crtice, zvjezdice, upitnici, brojevi, arapska slova, hijeroglifi i mnogo nerazumljivih riječi. Na njemu je 38 pravougaonih polja u kojima su ispisana imena najmoćnijih "bogova" kao što su Jah, Ormazd, Savaot, Adonaj... Davidova zvijezda i Solomonov pečat dio su sadržaja "Pečata sretne kuće". Osim toga što se radi o nedozvoljenoj hamajliji-zapisu, ovo je i direktan poziv u idolatriju. Naravno, taj zapis nema nikakve veze sa ispravnim načinom liječenja i onaj ko ga kupi i unese u kuću, neka zna da je unio veliko zlo, time je i rizikovao da svoju porodicu učini mamcem za džine i sihr. Možda mu privremeno i bude lakše jer će to džin koji ga nosi omogućiti, ali samo privremeno! Poslanik, s. a. v. s., nije nas učio Ťpečatima sretne kućeť već Kur'anu i dovama, da se njima liječimo ako se razbolimo."
Selam svima
Mirsad