anksioznost i tjeskoba

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
hule_27
Posmatrač
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 4:07 pm

anksioznost i tjeskoba

Post od hule_27 » Sre Dec 20, 2006 4:13 pm

selam svima. Ako neko moze da mi pomogne oko mog problema molio bih da mi odgovori u ime Allaha Milostivog. naime, je već godinu dana imam problema koji mi ometaju svakodnevni život. imam 27 godina i student sam. svakodnevno imam neke nervoze neobjašnjene, koje prate lupanje srca, isao sam ljekarima psiholozima i sve je uredu, kazu da je to posljedica stresova, pop prirodi sam vesela osoba i na zivot gledam ambiciozno, ali vec godinu dana sam prakticki nesposoban za rad lupanje srca je najveca neugodnost i srce mi lupa nakon svakog obroka pri svakom manjem naporu zatim tu su prisutni neki strahovi...npr bojim se nečega sto mi je prije bilo smijesno da se bojim toga ukratko strah od nepoznatog...i ima tu jos nekih simoptoma..a nemam rjesenja...nalaza doktorskih imam punu hrpu i sa mnom je sve uredu po tom pitanju..napominjem jos da ponekad uzmem neku tabletu za smirenje i ona mi djeluje ali ne bih volio to da trosim. Ja sam vijernik i vjerujem u nevidljivi svijet pa vec dugo razmisljam da mi se to desava po tom pitanju...molio bih sve osobe koje ovo citaju da mi odgovore odnosno pomognu...u ime Allaha Dž. Š. volio bih kada bi odgovori isli direktno na moj email hule_27@hotmail.com

Kemo
Mlađi član
Pridružio se: Ned Maj 08, 2005 12:29 pm

Post od Kemo » Sre Dec 20, 2006 7:41 pm

Danas sam čitao knjigu:Bolest i lijek od Qajima ibn Dzezwije u kojoj opisuje da čovjeka potresa kazna.bolest. strahote,neimaština,tuga,strah,kukavicluk,propast,neuspijeh.....zbog njegovog grijeha i njegovog konstantnog griješenja tajno ili javno pa dalje navodi da vjernik koji bdije nad Allahovim naređenjima često ikloni se grijeha prati sreča,uspijeh ,zadovoljstvo,beričet,zdravlje, svijetlost lica,snaga,hrabrost,uspijeh kako na dunjaluku tako i na ahiretu.

reihana
pisem pomalo
Pridružio se: Ned Okt 16, 2005 2:11 pm

Post od reihana » Sre Dec 20, 2006 9:41 pm

Oslobodi se straha i srce ce prestati da lupa to ti sve dolazi zato sto se bojis bolesti ili smrti a taj strah sejtan jos poveca.Moras se lijeciti Kuranom sa time da se potpuno predas Allahu s.t. niposto ne dozvoli da te panika hvata kada osjetis neki sejtanski napad budi smiren i osloni se na Allaha s.t. pa da vidis kako taj napad koji je u startu izgledo da ce te oboriti kako slabi i polahko ce inshallah nestati.treba vremena budi strpljiv priblizi se Allahu sa dovama i da sam sebi kazes da ako ti je Allah odredio da umres pa to je u njegovoj vlasti a nemoj sebe opterecivati mislima za svaki pritisak u tvom tijelu oh mozda cu umrijeti i onda strijepnja strah i tuga koja te nonstop prati.Vjeruj mi kad budes cvrst i u ime Allaha odupres se toj sejtanskoj bolesti tvoje tijelo ce ojacati a sejtanski napadi oslabiti.

Odgovori