zaštita

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Sub Maj 27, 2006 9:48 pm

Maya napisao:Evo da se javim samo da vam svima zahvalim na bezuvjetnoj pomoci koju ste mi pruzili. Situacija se zasad ne razvija najbolje, jer ostale prijateljice ili ne mogu ili ne zele prihvatiti da stvari tako stoje, iako i same sumnjaju. Smatram da sam postupila kao dobra prijateljica sto sam ih upozorila na to, na nacin da sam prvo sama provjerila, da im se mogu argumentirano suprotstaviti,jer vidim da su dosta duboko u tome. Ja polako shvacam da tu mogo malo napraviti, jer nije da ih brine da smo po vasoj vjeri napravili 1 od 7 (mislim da sam negdje procitala taj podatak), a po nasoj 1 od 10 smrtnih grijeha... ne zelim da zbog ovoga nastane zid medju nama jer su mi drage, al mislim da cu zbog sebe morati napraviti odmak od njih, pa makar ispala vjestica i da to radim zato sto je na meni takav urok...ostaje mi samo da molim Boga oprost i za sebe i za njih. Sjetila sam se jos necega sto me pitao i to da li je tko od mojih roditelja zavjetovan, ja sam rekla da je samo otac, koliko znam-na to on za oca nije vise nista pitao, nego je silovito inzistirao na tome da i majku kod njega dovedem, ja sam to odbila jer moja majka u te stvari ne vjeruje, za razliku od oca sto sam mu i rekla. Kada mi je davao vodu, dao mi je bocu za mene i bocu za majku, s time da sam njoj trebala krisom ulivati u kavu ili neko pice (vodu sam bacila). Trenutacno nisam financijski u mogucnosti da vas posjetim, zato vas molim da me na neki nacin ukljucite u vase molitve, ako je to ikako moguce. Zanima me vase misljenje, da li bi meni pomoglo da se zavjetujem? I posto sam digla pobunu protiv njega (on ce to sigurno saznati), da li je u mogucnosti da mi nesto napravi?
Esselamu alejkum! Mir Božiji!

Zahvala pripada samo Uzivišenom Allahu s.w.t.
Što se tiče tvojih prijateljica dovoljno je to što si ih upozorila na grijeh. Nemoj plaho uzimati srcu to što one neće da prihvate istinu. Nažalost mnogi koji se smatraju učenijim od nas čine stvari koje nisu primjerene i koje odstupaju od Allahovi zakona. Nećeš ti ispasti nikakva vještica
U suri Al _Qalam, Allah Uzvišeni za vjernike kaže; 1) Nun. Tako Mi kalema i onog što oni pišu, 2) ti nisi, milošću Gospodara svoga , lud; 3) ti ćeš sigurno nagradu neprekidnu dobiti 4) jer ti si, zaista najljepše ćudi 5) i ti ćeš vidjeti , a i oni će vidjeti, 6) ko je od vas lud. 7) Gospodar tvoj dobro zna onoga koji je s puta Njegova skrenuo i On dobro zna one koji su na pravom putu, 8/ zato ne slušaj one koji neće da vjeruju,- .....
Svakako da čovjek treba da traži oprost od Uzvišenog Allaha. Poslaniku Muhammed a.s. oprošteni su svi raniji i kasniji grijesi , bez obzira na to, dnevno je tražio i do 1oo x oprost.
Jednostavno ti treba da zaboraviš tog čovjeka što je bilo bilo je važno je da se više tome ne vraćaš. Allah s.w.t. najviše se obraduje svome robu koji se iskreno pokaje. Da bi pokajanje bilo primljeno treba ispuniti određene uvjete; 1. istinsko pokajanje, da bude iz srca 2. traženje oprosta 3,nevraćanje više tom grijehu .........

Trebaš se osloboditi svih rekvizita koje si dobila od tog čovjeka, . Vjerujem u tvoju iskrenost i nastojanje da spoznaš istinu. Inša Allah ja se nadam da ćeš nam biti sestra i u vjeri i da će mo i mi imati koristi od tvoje spoznaje. U suri Al Isra' 82 ajet kaže se <<<<<< Mi objavljujemo u Kur'anu ono što je lijek i milost vjernicima, a nevjernicima on samo povećava propast.>>>>>>>>

Ovdje se neradi o ciframa koje si pominjala, jednostavno sve se svodi na troškove putovanja, a ako se odlučiš za našeg brata Enesa i tu nema cijene za uslugu, jednostavno ako želiš da nešto daš i to je to . Svakako ti možeš da posjetiš brata Enesa i sa svojim ubjeđenjem, Da bi bila uključena u , kako kažeš naše molitve, onda moraš da prihvatiš i uslove koji se traže isto kako i mi. Postoje temelji bez kojih se nemože. Prvi i osnovni temelj je;
1. Svjedočenje da nema drugog Boga osim Allaha i da je Muhammed božiji rob i poslanik.

Obzirom da se interesuješ za naše molitve i da bi željela da se posvetiš tim molitvama dobro bi bilo za početak da tražiš uputu od Allaha s.w.t , da ti proširi znanje, razum, mudrost, da ti da snage da dođeš do spoznaje. Za početak dobro bi bilo da se upoznaš sa prvom surom u Kur'anu a to je Fatiha (pristup) i prvih pet ajeta druge sure El Beqare.
Fatiha glasi; Bismillahi Rahmanir Rahim
Elhamdulillahi rabbil alemin; er rahmanir rahim; maliki jewmidin; ijjake na`budu we ijake neste`in; ihdines siratal mustakim; siratallezine en amte alejhim gajril magdubi alejhim we led-dallin.
Prevod; Fatiha (pristup)
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo,
2. Milostivog, Samilosnog,
3. Vladara Dana sudnjeg,
4. Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo!
5. Uputi nas na Pravi put,
6. na Put onih kojima si milost Svoju darovao,
7. a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali!

(Bekare 1-5)
Bismillahi Rahmanir Rahim
Elif lam mim
Zalikel kitabu la rejbe fih; huden lil muttekin;
ellezine ju`minune bil gajbi we jukimunessalate we mimma rezaknahum junfikun;
wellezine ju`minune bima unzile ilejke we me uznile min kablik; we bil ahireti hum jukinun;
ulaike ala huden mir rabihim we ulaike humul muflihun

Prevod; Al-Baqara -- Krava
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. Elif Lam Mim.*
2. Ova Knjiga, u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali;
3. onima koji u nevidljivi svijet budu vjerovali i molitvu obavljali i udjeljivali dio od onoga što im Mi budemo davali;
4. i onima koji budu vjerovali u ono što se objavljuje tebi i u ono što je objavljeno prije tebe, i onima koji u onaj svijet budu čvrsto vjerovali.
5. Njima će Gospodar njihov na Pravi put ukazati i oni će ono što žele ostvariti.

Svakako da ti imaš mnogo toga da učiniš u smislu sveobuhvatnog koncepta življenja,edukacija, isčitavanje knjiga,učenje, naves ću neke korake koje bi trebala da poduzmeš.:
-nema čitanja horoskopa , tražiti od nekoga da proriče sudbinu, za početak smanjiti gledanja sapunica, ostaviti cigarete, alkohol,droga(ako koristiš), pristojno oblačenje, čitanje kojekakvih tabloida, odnos između muškarca i žene treba da bude onako kako je to propisano ...ITD.
Kada su upitanju naše molitve , i praktikovanje islama ono isključuje držanje slika na zidovima ( bez obzira dali se radi o slikama ljudi ili životinja), kipova, križeva,.
Obzirom da si katolkinja dobro bi bilo da postavljaš pitanja o svemu onome što te interesuje. Step bay Step.
Moje pitanje ? Zavjetovanje koje spominješ, šta je to ustvari,

Dobro bi bilo da imaš e-mail na yahoo , iz razloga što nude 1 GB PROSTORA tako da bi mogla da dobijaš sve ono što te bude zanimalo od literature što bi ti bilo od koristi i sa čim bi se mogla upoznati.

Netreba da te to plaši hoće li on poduzeti odmazdu zbog toga , kako kažeš da si digla pobunu, ništa se ne dešava mimo Allahovog znanja
.U 102 ajetu sure Bekare Allah kaže.>>>>>> i povode se za onim što su šejtani o Sulejmanovoj vladavini kazivali. A Sulejman nije bio nevjernik* - šejtani su nevjernici: učili su ljude vradžbini i onome što je bilo nadahnuto dvojici meleka, Harutu i Marutu, u Babilonu. A njih dvojica nisu nikoga učili dok mu ne bi rekli: "Mi samo iskušavamo, i ti ne budi nevjernik!" I ljudi su od njih dvojice učili kako će muža od žene rastaviti, ali nisu mogli time nikome bez Allahove volje nauditi. Učili su ono što će im nauditi i od čega nikakve koristi neće imati iako su znali da onaj koji tom vještinom vlada neće nikakve sreće na onome svijetu imati. A doista je jadno ono za što su se prodali, kada bi samo znali!<<<<
Da li može da naudi ili ne?
Ovdje se neradi dali dotična osoba može ili ne, nego koliko smo svi mi spremni na takvo iskušenje , koliko se trudimo da budemo u božijoj blizini, koliko se trudimo da dobijemo božiju naklonost, zaštitu , milost. Svakako ako se budemo oholo ponašali i kršili božije zakone onda ne možemo se nadati ničemu dobrom. Uvjek će nas nešto pritiskat što nam se predstavlja kao da nema izlaza i onda kao takvi budemo ranjivi. I bez tog čovjeka i njemu sličnih mi smo svakodnevno pod uticajem transcedentnog svjeta, svjet džina i šejtana.
P:S: Jesi li se možda testirala, kakve su reakcije,:
Svako dobro tebi i tvojoj obitelji.

Senad

DONKORLEONE
pisem pomalo
Pridružio se: Sub Jun 11, 2005 11:11 am

Post od DONKORLEONE » Uto Jun 06, 2006 10:06 pm

idi klanjaj i moli se Bogu a pusti te besposlice i price..itd....

Odgovori