Rekao je Resulullah saws:Prenesite od mene makar 1 ajet

Sve što je za pouku, bujrum pisite ovdje kao novu temu radi ljepše preglednosti

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
AbuAmRibnFadL
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Pet Mar 31, 2006 10:23 am

Selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Bismillah

Allahumme salli ala Muhammedin we ala ali Muhammed kema salejte ala Ibrahime we ala ali Ibrahim inneke hamidun Medzid,Allahumme barik ala Muhammedin we ala ali Muhammed,kema barekte ala Ibrahime we ala ali Ibrahim innneke hamidun medzid

Rekao je Allahov Poslanik salallahu alejhi we sellem;«Držite se onoga što ste u stanju raditi jer Allahu neće nešto dosaditi sve dok vama ne dosadi.» muttefekun alejhi

Rekao je Allahov Poslanik salallahu alejhi we sellem;««Allahu najdraža djela su ona na kojima čovjek ustrajava...» muttefekun alejhi

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Sub Apr 01, 2006 3:46 pm

Bismillah

Allahumme salli ala Muhammedin we ala ali Muhammed kema salejte ala Ibrahime we ala ali Ibrahim inneke hamidun Medzid,Allahumme barik ala Muhammedin we ala ali Muhammed,kema barekte ala Ibrahime we ala ali Ibrahim innneke hamidun medzid

Od Ebu Musaa el-Ešarije, r.a., se prenosi da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Trojica ce prizivati Allaha, s.v.t., pa im se nece odazvati: Covjek cija ce žena biti pokvarena, pa je on ne pusti, covjek koji ce imati neki imetak kod drugog covjeka, pa ne uzme svjedoke za to i covjek koji da nerazumnom covjeku svoj imetak, a Allah, s.v.t., je rekao: "I ne dajite nerazumnim ljudima vaše imetke."Hakim

Rekao je Allahovb Poslanik salallahu alejhi we sellem : "Stid je dio imana, a iman vodi u Džennet, dok je razvratnost dio grubosti, a grubost vodi u Džehennem."Ahmed,Tirmizi,Ibn Hibban

Rekao je Omer ibnul Hattab radijAllahu anhum;.: "Ciji stid opadne, opašce i njegova pobožnost, a cija pobožnost opadne, njegovo srce ce umrijeti."

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Uto Apr 04, 2006 11:53 am

Bismillah

Ebu Malik Eš'ari priča da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: "Čišćenje je veliki dio imana. Riječ "El-hamdu lillah" (hvala Allahu) puni mizan (tj. sasvim je kod Allaha velika i za nju ogromna nagrada ima). Riječ "Subhanallah vel hamdu lillah" (slava i hvala Allahu) napune prostor između nebesa i Zemlje (tj. ogromnom nagradom za njih). Namaz je svjetlo muslimanima na ovom svijetu, jer im osvjetljuje srca, a biće im svjetlo i na budućem svijetu. Milostinja je jasni dokaz (da je čovjek musliman, jer da nema dubokog uvjerenja ne bi žrtvovao novac, sa kojim se čovjek vrlo teško rastaje). Strpljivost je sjaj (koji čovjeku krči put u tminama i mukama ovosvjetskog života). Kur’an je jak argument za ili protiv tebe (tj. ako se vladaš po njegovim propisima biće za te jak dokaz, a ako li griješiš u njegovim propisima, o­nda je jak dokaz protiv tebe). Svaki čovjek radi i trudi se za nešto, ali će neko otkupiti (dobrim poslovima) sebe i svoju dušu te je osloboditi, a neko je prodati i upropastiti."Muslim

Prenosi Abdullah ibn Amr ibn As: Cuo sam Poslanika s.a.v.s. kada je rekao:'Uistinu Allah neće podići znanje odjednom od ljudi, nego će znanje podići uzimanjem uleme, pa kada nestane alima (učenih), ljudi će pitati neznalice, pa će biti pitani i oni će donositi fetve bez znanja, pa će zalutati i druge odvoditi u zabludu!' Buharija

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Čet Apr 06, 2006 9:22 pm

Bismillah

Prenosi Ebu Umame El-Bahili r.a. da je Poslanik s.a.v.s. rekao: «Allah garantuje za trojicu: čovjeku koji izađe u borbu na Allahovu putu, On mu je garant da ako ga usmrti, da će ga uvesti u džennet ili će ga vratiti sa nagradom i plijenom. Čovjeku koji krene u džamiju, On mu je garant da ako ga usmrti, da će ga uvesti u džennet ili će ga vratiti sa nagradom i zaradom. I čovjek koji uđe u svoju kuću sa selamom, Uzvišeni Allah mu je garant.» Ebu Davud

Prenosi Evs ibn Evs Es-Sekafi: «Čuo sam Poslanika s.a.v.s. kada je rekao: «Ko se okupa petkom, porani i pješači do džamije, bez toga da koristi jahalicu, primakne se imamu, sluša (hutbu) i ne ometa, svaki korak će mu imati vrijednost posta i klanjanja namaza u toku godine.» Ibn Madždže

Prenosi Ebu Hurejre r.a. da je Poslanik s.a.v.s. rekao: «Kada neko od vas abdesti i uljepša abdest, potom dođe u džamiju, isključivo radi obavljanja namaza, ne napravi korak, a da ga Allah dž.š. ne uzdigne za jednu deredžu i od njega ne otkloni grijeh, sve dok ne uđe u džamiju.» Ibn Madždže

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Pet Apr 07, 2006 11:52 am

Bismillah

Irbad ibn Sarije r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s, rekao: “Prepirace se (otimace se) sehidi i oni koji su umrli na svojim posteljama (obicnom smrcu), kod naseg Gospodara, oko onih koji su umrli od kuge, pa ce sehidi reci: “To su nasa braca, ubijeni su kao sto smo i mi ubijeni.” Oni koji su umrli na svojim posteljama reci ce: “ To su nasa braca, umrli su kao sto smo mi umrli.” Allah dz.s. ce tada (presudujuci im) reci: “Pogledajte u njihove rane, pa ako budu slicne ranama onih koji su ubijeni (ranama sehida) oni su od njih i pripadaju njima.” I rane su im licile na njihove (sehidske) rane. Rane ljudi koji su umrli od kuge su bile slicne ranama sehida i Allah dz.s. je presudio da oni pripadaju sehidima"Nesai,Ahmed,Ebu Nu`ajm(hasen)

Se’id ibn Zejd r.a. prenosi da je cuo Allahovog Poslanika s.a.v.s, kako kaze: “Ko pogine braneci svoj imetak taj je sehid. Ko pogine braneci svoj zivot taj je sehid. Ko pogine braneci svoju vjeru taj je sehid i ko pogine braneci svoju porodicu taj je sehid.” - Ebu Davud, Tirmizi, Nesai, Ibn Madzdze i Ahmed-(sahih)

Ebu Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov poslanik, s.a.v.s, rekao: “Koga vi od vas smatrate sehidom?” Allahov poslanice, onaj ko pogine na Allahovom putu je sehid – odgovorise oni. “Ako je tako onda je malo sehida u mom ummetu” – rece Poslanik, s.a.v.s Oni tada upitase: “Pa ko su sve sehidi?” Poslanik s.a.v.s, odgovori: “Ko pogine na Allahovom putu taj je sehid. Ko umre na Allahovom putu taj je sehid. Ko umre od kuge taj je sehid. Ko umre u stomaku taj je sehid (ovo se moze prokomentarisati na slijedece nacine: ko umre od trbusne bolesti, ili zena koja umre pri porodaju ili dijete koje umre u majcinoj utrobi, a prvo je najispravnije) i ko se ugusi taj je sehid.” Muslim, Tirmizi i Malik-Tirmizi i Malik kazu da je Poslanik s.a.v.s, rekao: “Sehida ima pet vrsta…i dodao je jos:…onaj ko pogine pod rusevinama (zbog zemljotresa i sl.) taj je sehid.”

U Dzabirovoj r.a. predaji se kaze: “…i trudna zena koja umre…” U drugom sahih rivajetu od Ibn Amr ibn El-‘Asa r.a. se kaze: “Ko pogine braneci svoj imetak taj je sehid.”

U drugom hadisu se prenosi od Ummu Haram r.a. da je Allahov Poslanik s.a.v.s, rekao: “Onaj ko ima morsku bolest i koji (zbog toga) povraca ima nagradu sehida, a onaj koji se utopi ima nagradu kao dvojice sehida.” Hasen - Prenosi ga Ebu Davud.

Ebu Sellam prenosi od jednog ashaba r.a. koji kaze: “Napali smo jedno selo od plemena Dzuhejne, pa je jedan musliman potjerao jednog od njihovih ljudi. Zamahnuo je (sabljom) da ga udari, pa ga je promasio i sam je sebe udario. Allahov poslanik s.a.v.s, je poviako: “O muslimani, pogledaje sta je bilo s vasim bratom!” Ljudi su pozurili prema njemu i nasli ga da je vec izdahnuo. Allahov Poslanik, s.a.v.s, ga je opremio (umotao) sa njegovom krvavom odjecom, klanjao mu dzenazu i ukopao ga. Ashabi r.a. upitase: “Allahov poslanice, je li on sehid?” “Jeste i ja sam mu svjedok” – odgovori Poslanik s.a.v.s." Hasen - Ebu Davud.

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Sub Apr 08, 2006 10:41 am

Bismillah

Rekao je Allahov Poslanik, s.a.v.s.: “Smilujte se prema onome ko je na Zemlji, pa ce se i vama smilovati Onaj koji je na nebu.”Buhari

Rekao je Allahov Poslanik, s.a.v.s.: “Jedna zena ce u dzehennemsku vatru zbog macke, jer ju je zatvorila sve dok nije uginula, a nije joj htjela nista dati da jede i pije, niti je pustiti da lovi i jede gmizavce po zemlji” Buhari

Allahov Poslanik, s.a.v.s., vidjevsi kako su neki ljudi kao metu za svoje strijele uzeli zivotinju (pticu), rekao: “Allah je prokleo onoga ko stvorenje sa dusom uzme za metu” Muttefekun alejhi

Vidjevsi jednom prilikom, kako jedna ptica sa crvenom glavom kruzi i trazi svoj ptice koje su iz njenog gnijezda bili uzeli ahsabi, Allahov Poslanik, s.a.v.s., je rekao: “Tko je ovu pticu, uzevsi joj mlade, ovako rastuzio. Vratite joj njene mlade!” Sahih, Ebu Davud

Rekao je Allahov Poslanik, s.a.v.s.: “Pet je porocnih zivotinja koje je dozvoljeno ubiti i u haremu i van harema: zmija, leprozni (crnobijeli) gavran, mis, bijesan pas i lunja (vrsta sokola)” Muslim.

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Ned Apr 09, 2006 10:17 am

Bismillah

Ebu Se’id El-Hudri prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Svijet je lijep i zelen, i Uzviseni Allah vas je ucinio vladarima nad njim da vidi kako cete se vladati.”Muslim

Ibn ‘Umer prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Ko god cuva psa osim za cuvanje stoke i lov, dnevno ce izgubit svojih (dobrih) djela koliko teze dvije planine.” Muslim

Prenosi se od Ebu-Zerra, r.a., od Resulullaha, s.v.a.s.: “Boj se Allaha, gdje god bio! Lose djelo zamijeni dobrim koje ce ga izbrisati i ophodi se prema ljudima sa lijepoim moralom! “ Ahmed

Prenosi se od Dzabira, r.a., da je rekao : “Rekoa je Resulullah, s.a.v.s. : “Zaista, najdrazi i najblizi meni na Sudnjem danu su oni koji su najljepseg morala i zaista, najmrzi i najdalji meni na Sudnjem danu su brbljivci, oni koji se natezu u govoru i ‘mutefejhikini.’ Rekose: ‘O Resulullah, ko su ‘mutefejhikini’?’ Rece: ‘Oni koji se ohole.’“Tirmizi

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Pon Apr 10, 2006 10:35 am

Bismillah

Prenosi se od Muaza ibn Enesa el-Džuhenija radijallahu anhu da je Resulullah sallallahu alejhi ve sellem rekao: "Ko uzme u zaštitu vjernika od munafika koji ga ogovara, Allah subhanehu ve te'ala će mu na Sudnjem danu poslati meleka koji će štititi njegovo tijelo od džehenemske vatre. A ko napadne muslimana želeći ga tako osramotiti, Allah će ga zadržati na džehenemskoj ćupriji sve dok ne iskusi zasluženu kaznu zbog onoga koga je oklevetao." Ahmed

Prenosi se od Džabira ibn Abdullaha radijallahu anhu koji kaže: Bili smo sa Resulullahom sallallahu alejhi ve sellem kada se začuo smrad lešine, pa reče Resulullah sallallahu alejhi ve sellem: "Znate li vi kakav je ovo smrad?" "To je smrad onih koji ogovaraju ljude." Ahmed

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Sre Apr 12, 2006 8:35 pm

Bismillah

Tefsir sure Zilzal-Objavljena u Meki, ima 8 ajeta

“U ime Allaha, Svemilosnog, Milostivog!”
“Kad se Zemlja najzescim potresom svojim zatrese”(1)
”i kada Zemlja izbaci terete svoje”(2)
“i covjek uzvikne: ‘Sta joj je?’”(3)
“toga Dana ce ona vijesti svoje kazivati”(4)
“jer ce joj Gospodar tvoj narediti.”(5)
“Toga Dana ljudi ce se odvojeno pojaviti da im se pokazu djela njihova”(6)
“Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjet ce ga,”(7)
“a onaj ko bude uradio i koliko trun zla – vidjet ce ga.”(8)

Ibn-Abbas kaze da rijeci Uzivsenog: “Kad se Zemlja najzescim potresom svojim zatrese,” znace: Kad se odozdo pokrene, a “…I kad Zemlja izbaci terete svoje,” kad iz sebe mrtve izbaci. Ovakvo misljenje zastupa vise ranijih ucenjaka. U ovom znacenju, Uzivseni na drugom mjestu kaze: “I kada se Zemlja rastegne i izbaci ono sto je u njoj i potpuno se isprazni.” (84, 3-4)
U Muslimovom Sahihu od Ebu-Hurejre navodi se da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: /675/ “Zemlja ce svoja blaga izbacivati u vidu zlatnih i srebrenih stupova. Ubica ce doci i reci: ‘Zbog ovoga sam ubijao. Zatim ce doci onaj koji je prekidao rodbinske veze i reci: ‘Zbog ovoga su prekinute moje rodbinske veze.’ Zatim ce doci kradljivac i reci: ‘Zbog ovoga su mi odjsecene ruke.’ Zatim ce biti pozvani, ali niko nista nece uzimati.”
“...i covjek uzvikne : ‘Sta joj je ?’”, tj. kazivat ce sta je sve na njoj cinjeno.
Imam Ahmed od Ebu-Hurejre navodi da je rekao: /676/ “Allahov Poslanik, s.a.v.s., proucivsi ajet:
‘…toga Dana ce ona vijesti svoje kazivati,’ rekao je: ‘Znate li sta su njene vijesti?’ Rekli su: ‘Allah i Njegov Poslanik najbolje znaju,’ pa je rekao: Njene vijesti bit ce da ce svakom covjeku i zeni svjedociti sta su na njoj pocinili i govoriti: ‘Taj i taj je tada i tada uradio to i to.’ To ce biti njene vijesti i kazivanje.’” Ovaj hadis prenosi i Et-Tirmizi i kaze: “Ovo je hasen sahih i garib hadis.”
“…jer ce joj Gospodar tvoj narediti,” tj. Naredit ce joj da se rascijepi pa ce se rascijepiti, i da govori pa ce govoriti.
“Toga Dana ljudi ce se odvojeno pojaviti,” tj. u razlicitim grupama i skupinama, sretni i nesretni, “...da im se pokazu djela njihova,” tj. da vide sta su radili i budu nagradeni za dobro dobrim, a kaznjeni za zlo zlim.
Zato Uzviseni kaze : “Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjet ce ga, a onaj ko bude uradio i koliko trun zla – vidjet ce ga.”

Imam Ahmed preko El-Hasana navodi da je /677/ Sa’saa ibn Muavija, El-Ferezdekov amidza dosao Bozijem Poslaniku, s.a.v.s., i proucio mu : “Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjet ce ga, a onaj ko bude uradio i koliko trun zla – vidjet ce ga,” pa je rekao : “Dovoljno mi je ovo da drugo nista nisam cuo.”
U Buharijinom Sahihu nalazi se hadis, koji Adijj pripisuje Poslaniku u kome stoji : /678/ “Sacuvajte se od Vatre, makar s jednom polovicom hurme, ili lijepom rijeci !”
U Buharijinom Sahihu, takoder, stoji hadis u kome se kaze : /679/ “Niposto ne potcijeni ucinjeno dobro, ma koliko sitno bilo; makar da ispraznis kofu vode u sud onoga ko trazi vodu, ili da svoga brata sretnes vedra i nasmijana lica.”
U vjerodostojnom hadisu, takder, svoji : / 680/ “O zene vjernice! Neka niposto komsinica ne potcjenjuje pruzenu pomoc od svoje komsinice, makar to bio ovciji papak !”
U jednom drugom hadisu stoji : /681/ “Podajte prosjaku makar izgorjeli papak!”
Imam Ahmed od Aise prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., imao obicaj reci : / 682/ “Aisa, niposto ne potcijeni sitne grijehe ! I za njih ce neko pred Allahom traziti svoje pravo.”
Imam Ahmed od Abdullah ibn Mesuda navodi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: / 683/ “Cuvajte se potcjenjivanja sitnih grijeha. Oni se nagomilavaju dok covjeka ne uniste…”

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Čet Apr 13, 2006 1:47 pm

Bismillah

Ebu Hurejre, r.a., prenosi da je Resulullah, s.a.v.s., rekao: “Ko me vidi u snu, vidjet ce me i na javi ili kao da me je vidio na javi, jer sejtan se ne moze pretvoriti u moj lik.” Muttefekun alejhi

Ebu Se’id El-Hudri prenosi da je cuo od Vjerovjesnika, s.a.v.s., ove rijeci: “Kada neko od vas vidi san koji mu se dopada, neka zna da je od Allaha, dz.s., pa neka Mu se zahvali i neka ga isprica!” U jednom drugom rivajetu, stoji: “Neka ga isprica samo onome koga voli, a ako vidi nesto drugo, sto mu se ne dopadne, neka zna da je to od sejtana, pa neka zatrazi utociste (zastitu) kod Allaha od njegova zla i neka ga nikom ne spominje, pa mu nece nauditi.” (Muttefekun alejhi)

Ebu Katade, r.a., prenosi da je Vjerovjesnik, s.a.v.s., rekao: “Dobri snovi (a u drugom predanju “lijepi snovi”) jesu od Allaha, a ruzni (sanjarije) su od sejtana, pa ko usnije nesto sto mu se ne dopadne, neka tri puta pljucne (jace puhanje bez mokrine pljuvacke – pr.prev.) na lijevu stranu i neka zatrazi utociste kod Allaha od sejtana, pa mu nece nauditi.” (Muttefekun alejhi)

Ebul-Esk’a Vasiletu ibn Esk’a, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Najveca je potvora da covjek tvrdi da mu je otac onaj ko mu nije otac, da tvrdi da je vidio u snu ono sto nije vidio, ili da pripise Resulullahu, s.a.v.s., ono sto on nije rekao.” (tj. da slaze na Resulullaha, s.a.v.s.) (Buhari)

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Sub Apr 15, 2006 12:08 pm

Bismillah

Ebu Hurejre, radijallahu ‘anhu,prenosi da je rekao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: ‘Kome Allah dadne imetak, pa ne bude izdvajao zekat iz njega, taj imetak ce se pretvoriti u zmiju otrovnicu s dva otrovna zuba koja ce se obavijati oko njega na Sudnjemu danu i uzeti ga svojim celjustima govoreci: - Ja sam tvoj imetak! Ja sam tvoje blago!’
Buhari

Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Nece se spojiti kod muslimana skrtost i vjerovanje (iman), niti ce se spojiti kod muslimana prasina na Allahovom putu i dzehennemski dim.”Ahmed , Nesai

Od Abdullaha ibn Amra, radijallahu ‘anhu, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Stanovnik vatre je svaki umisljeni, osorni, oholi, pohlepan i skrt.” Ahmed ,Hakim

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Pon Apr 17, 2006 1:29 pm

Bismillah

Rekao je Allahov Poslanik,sallallahu alejhi we sellem:"Zaista se iman troši u svakome od vas, kao što se troši odjeca, pa tražite od Allaha da obnovi iman u vašim srcima." Hakim i Taberani

Rekao je Allahov Poslanik,sallallahu alejhi we sellem: "Sve što sin Ademov izgovori je protiv njega, a nikako za njega, osim naredivanja na dobro i zabranjivanja zla, kao i sjecanja (zikra) na Allaha, dž.š.,...". Tirmizi, Ibn Madže

Od Džunduba ibn Abdullaha, r.a., se prenosi da je Allahov Poslanik,sallallahu alejhi we sellem, pricao kako je neki covjek rekao: "Tako mi Allaha, Allah nikada nece oprostiti tom covjeku.", pa je Allah, dž.š., rekao: "Ko se to zarekao da Ja necu oprostiti tom covjeku? Ja sam mu vec oprostio, a osujetio sam tvoje djelo (tj. tvoje rijeci se nisu ispunile)." Muslim

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Uto Apr 18, 2006 2:25 pm

Bismillah

Rekao je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem:Ko podje vracaru i upita ga o necemu, namaz mu se nece primiti cetrdeset dana!”. Muslim

Ebu-Hurejre r.a. kaze da je Poslanik s.a.v.s, rekao:”Ko ode vracaru i povjeruje u ono sto ovaj govori, porekao je ono sto je objavljeno Muhammedu s.a.v.s.” Ebu-Davud

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Pet Apr 21, 2006 12:18 pm

Bismillah

Prenosi se od Ebu Hurejre r.a ,da je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem rekao :: Ova vjera je lahka! Niko se neće s njom hrvati, a da ga ne savlada:Buhari

Rekao je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem:"Spašen je onaj ko prihvati Islam, ko bude dostatno opskrbljen i kome Allah da zadovoljstvo u onome što mu je podario." Muslim

Rekao je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem:"„Allah sigurno neće nanijeti nepravdu vjerniku dobrim koje mu dadne na dunjaluku i za koje će biti nagrađen na Ahiretu. Kafir se hrani dobrim, ali ga ne čini radi Allaha na dunjaluku, sve dok ne dođe na Ahiret kada neće imati dobra kojim će biti nagrađen." Muslim

AbuAmRibnFadL
Veteran
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Sub Apr 22, 2006 1:24 pm

Bismillah

Ibn Abbas, r.a.,prenosi da je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem rekao : “Allah je oprostio mom ummetu gresku, zaborav i ono na sto su prisiljeni.”Ibn Hibban , Taberani

Odgovori