Kako da pomognem svojoj mami

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
nihadv
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Sub Maj 03, 2014 7:38 am

Kako da pomognem svojoj mami

Post od nihadv » Čet Maj 29, 2014 7:33 am

Sellam,

radi se o mojoj mami, naime mama "navodno" boluje od depresija, a zadnje dvije godine provela je više puta po nekoliko mjeseci na klinici i Jagomiru, te sve moguce terapije I tablete je uzimala i konzumirala redovno, jedini rezultat nažalost toga jeste da je pokušala 3 puta da se ubije. Sve je krenulo kada je doživjela par stresnih situacija u životu, majka joj je umrla, takođe ja sam se bio razbolio (upala pluca, koju je povezala sa rakom, jer je amidža na par mjeseci prije toga preminuo od raka pluca) I samo jedno vec nije zaspala I pocela je da panici, te krenula je sa silnim terapijama, cak je na svoju ruku uzimala...
Jednostavno dolazi u stanje bezvoljnosti, straha, potištenosti, panike i ima dana kada cijeli dan place.

Prije par mjeseci uzeo sam je kod sebe, bacilli smo tablete, okrenuli se namazu, kur'anu, rukji, voda i med, te super se osjecala 2-3 mjeseca, ali prije par sedmica svi simptomi su se vratili. Istina, kada joj je dobor bilo prestala je sa rukjiom, vodom i medom.... te odmah smo se vratili istoj terapiji, namaz ne propušta stim da ponekad obavlja lakše a ponekada baš teško, takođe konstantno ima problema sa spavanjem, nesanica, strah od izlazska i bezvoljnost.

Prilikom ucenja rukje, nema neka velike reakcije, ali ponekad trza, stopala joj se drmaju, par puta joj se glava okretala u krug i na govor ucaca lijevi kažiprst se dizao, poslije ovo imala je taj period kada joj je bilo bolje, ali opet su se simptomi vratili.

Ucaci rukje su rekli da se radi o zastarijelom sihru, te me interesuje da li je to prava dijagnoza šta bi još mgli dodatno raditi da uz Allhovu pomoć ozdravi i da joj bude bolje.

Bilo kakav savjet dobrodošao je, i da vas dragi Allah nagradi za svaki trud.

Odgovori