Sellam Aleykum svima redom.
Zamolio bih vas da mi pomognete ako ikako mozete. Imam brata kojem je 22 godine. Odavno ima problema sa psihom i ponasanjem. Agresivan je, pa je depresivan, mijenja raspolozenje iz jedne minute u drugu. On sam kaze da razlog njegovom stanju jeste to sto smo ja i sestra se ozenili/udali i otisli daleko od kuce. Nismo mogli biti tu za njega kada mu je bilo potrebno pored oca i mame koji su bili bolesni. Nocima ima problem nemoze da spava ima osjecaj kao da neko ima kod njega u sobi. Kaze da se ne plasi ali ga to sve mori. Prvo smo mislili da je sve to preopterecenje te je trazio pomoc kod Psihologa. Psiholog mu je rekao da je to navodno preopterecenje te da se treba malo da distancira od svojih svakodnevnih radnji. Pokusao je i to te je otisao u jedan internat podaleko od kuce gdje je izdrzao samo jednu noc. Nazvao me i rekao mi kako mu srce jako i brzo udara da ima strah i da se sav trese. To sve mi je pricao plakajuci. Posto sve to nije pomoglo ni malo pitamo se da mozda nesto nije napravljeno ili mozda cak i nagazeno, jer mu nista ne ide od ruke. Skolu je iz tog razloga prekinuo, posao nemoze da nadje a sve u svemu je upao i u lose drustvo koji imaju lose navike... Nije koncentrisan skoro pa ni u jednom trenutku, netreba puno da mu se kaze a da ne postane agresivan.
Dali ima neko ko je imao slicna iskustva ili poznaje nekog ko je kroz to sve isto ili slicno prosao.
Veliko hvala unaprijed na vasim odgovorima.
Sellam Aleykum
Neznam Dalje
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: Neznam Dalje
Esselamu alejkum,
Teško je reći bilo šta, pa preporučujem audio rukju: http://lijecenje-kuranom.com/audio
Teško je reći bilo šta, pa preporučujem audio rukju: http://lijecenje-kuranom.com/audio
Skoro pa identicne simptome sam imao...Kao sto brat rece nek poslusa audio rukju od Enesa, jako je dobra...Nekako bi dobro bilo da je slusa poslije sabah namaza i prije aksam namaza i da bude pod abdestom. Kad to uradi javi se..Selam
Sada jedno kratko pitanje u vezi rukje.
Prije jedno 4 godine smo ja i zena imali nekih problema. Cesto se svadjali tamo vamo kada smo bili u stanu. Kada izadjemo negdje kao da nikad nista nije bilo. Tada sam trazio pomoc od jednog covijeka koji je rekao da lijeci Kur'anom. Pitao sam ga za njegov savijet dali bi mi mozda mogao pomoci. On mi je isto to rekao da poslusam rukju pa da vidim imal kakvih reakcija. Posta ja nisam uz brata zivi 1300km od mene. Sa njim su samo mama i otac. Zamolio bih vas da mi kazete u slucaju da je nesta napravljeno sta treba da se ocekuje prilikom slusanja rukje?? Kakve reakcije su za ocekivati?
Meni je tada taj covijek koji "lijeci" rekao "pa halali jedan prozor". Sta je sa tim tacno htio da kaze nije htio da objasni. Ako mi neko moze objasniti i to pa da ja to dalje bratu mogu da kazem i roditeljima sta ih je od prilike za ocekivati.
Puno sam vam zahvalan na ovako brzim odgovorima.
Esselamu Alejkum
Prije jedno 4 godine smo ja i zena imali nekih problema. Cesto se svadjali tamo vamo kada smo bili u stanu. Kada izadjemo negdje kao da nikad nista nije bilo. Tada sam trazio pomoc od jednog covijeka koji je rekao da lijeci Kur'anom. Pitao sam ga za njegov savijet dali bi mi mozda mogao pomoci. On mi je isto to rekao da poslusam rukju pa da vidim imal kakvih reakcija. Posta ja nisam uz brata zivi 1300km od mene. Sa njim su samo mama i otac. Zamolio bih vas da mi kazete u slucaju da je nesta napravljeno sta treba da se ocekuje prilikom slusanja rukje?? Kakve reakcije su za ocekivati?
Meni je tada taj covijek koji "lijeci" rekao "pa halali jedan prozor". Sta je sa tim tacno htio da kaze nije htio da objasni. Ako mi neko moze objasniti i to pa da ja to dalje bratu mogu da kazem i roditeljima sta ih je od prilike za ocekivati.
Puno sam vam zahvalan na ovako brzim odgovorima.
Esselamu Alejkum
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Tu se nalaze simptomi koje opsihrena osoba ima, a za reakcije imaš na linku audio rukje, piše.
Tokom slusanja rukje, ovisno o tome koliko je poremecaja dzinn napravio u tijelu i koliko se covjek borio protiv njega, javljaju se reakcije razlicitog oblika i inteziteta:
- strujanje po tijelu,
- zaigravanje misica,
- treperenje ociju,
- otezano disanje,
- trzanje nekog dijela tijela,
- plac,
- povracanje i sl.
Ko zna šta je taj htio da kaže..
Tokom slusanja rukje, ovisno o tome koliko je poremecaja dzinn napravio u tijelu i koliko se covjek borio protiv njega, javljaju se reakcije razlicitog oblika i inteziteta:
- strujanje po tijelu,
- zaigravanje misica,
- treperenje ociju,
- otezano disanje,
- trzanje nekog dijela tijela,
- plac,
- povracanje i sl.
Ko zna šta je taj htio da kaže..