P.S.
Dosta vise zezancije, ljudima treba pomoci. A Saliha cu poselamiti samo ne znam od koga. Da mu kazem: Ooo sejh Salih, selami te xy-ka s jednog vamo foruma i veli da je zenis, pa reko da vidim imas li prostora za 4. zenu?
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
KAd si blizu grijeha i cim se pitas ovo, to je odlicno, samo se sjeti Allaha, sjeti se da Allah svt sve zna, da vidi ono sto ti gledas, da zna sta ti mislis, sta osjecas, sta radis i da ne postoji mjesto na dunjaluku na koje bi se sakrio, a da Allah ne zna da si tamo i sta radis... To nek ti bude uvijek vodilja.salihp napisao:Ista situacija je i kod mene. Ja se to pitam svaki dan. Šta učiniti kad mi je najteže, kad sam najbliže grijehu a da ga ne počinim, kako iz glave skroz da ga izbacim, kako da se probudim bez ikakve brige, tuge i sl. Ovo je zaista teška borba, naročito nama koji smo sami. Mnogo bi mi lakše bilo da mi je recimo Kenan ili Haris brat, pa kad mi dođe tako teško, oni sjednu pored mene i pričaju sa mnom. Najteže mi je što o ovome nemam s kim da pričam. Skoro sam govorio sestri o ovome, kaže ona meni "A što se ne vratiš normalnom životu?" a pod normalnim životom ona podrazumjeva: izlazke, muzika, cigarete, alkohol i sl. Majka smatra da sam sebi ovo umislio... treba mi neko da me razumije, to mi jedino nedostaje.
Ma ne smije da ne vrijedi, ti si jaci od sejtana, a Allah je jaci i od sejtana l.a., a i od tebe, samo tevekkul i bit ce inšaallah bolje.salihp napisao:e moj brate, kao da ja ne mislim na to... kao da ne pomislim mali milion puta ali ne vrijedi..
Selamsalihp napisao:. treba mi neko da me razumije, to mi jedino nedostaje.
Ja ne znam da li je ozenjen ili ne, samo ne sumnjam da je covjek za visezenstvo, jer mu to serijat dozvoljava, a iz kojih razloga, to najbolje Allah zna.xyxyxy napisao:ministre, ne vjerujem ja da je sejh salih u poligamnom braku. on izgleda totalno operisan od dunjaluka. zato mi se i svidja. kamo srece da sam poput njega.
a, ako je kojim slucajem, u poligamnom braku, vjerovatno je radi Allahovog zadovoljstva, a ne osobnog. mozda udovica, mozda razvedena, pa sa djecom...tako te stvari.ili je mozda neka blesava kao ja, pa se sazalio, ne zeleci da joj slomi srce.
vidi se iz njegovih predavanja sta je njemu bitno. od zivucih ucenjaka trenutno mi je on najveci uzor. zao mi je sto ne znam arapski, pa da vidim ima li sta da pise i da ga stalno pratim kroz tekstove.
razredni, stvarno bih voljela da mi promijenis username u limenko. pokusala sam pod edit account settings, ali nece.