problemi, sihir, neznam vise sta je :(

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
batak
Posmatrač
Pridružio se: Pon Jun 11, 2012 10:15 am

problemi, sihir, neznam vise sta je :(

Post od batak » Sub Dec 08, 2012 9:53 pm

Esselam alejkum, neznam vise kome da se obratim, ovako sin sam jedne porodice u kojoj nista nije kako treba od kako znam za sebe, otac, mati se paze, volimo jedni druge, i sve je dobro u krugu nas, ali medjutim na drugim stranama ima velikih problema, prvo je pocelo jednog dana kada smo se vratili sa kupanja, ja mati i brat, otac je tada radi u inostranstvu i mati je prva usla u štalu, da napoji kravu, medjutim kad je usla, napojila je i vratila se u kucu i rekla da je boli toliko glava i da misli da je od vjetra i td, medjutim to nije prestajalo glava ju je boljela 3 dana, i slucajno je mama cula da kod njene sestre postoji neka zena sto nadgleda, tako nesto i kad je gledala govorila je uuuuuuuuuuuu kuku kuku nije nista dobro, rekla je mami sljedece "ti kad si usla u stalu zagazila si desnom nogom i pocelo te je nesto boljeti, a kravu je desna noga boljela da ne ustaje stalno je lezala krava jeli tako zeno" ?
mama je sve potvrdila, zena je rekla i da u zadnje vrijeme krava presusuje (ponestaje mlijeka), mama je i to potvrdila, zena joj je objansnila da neko postavlja sihire i da muze sebi mlijeko kod svoje kuce na neko uze samo, kao da moze vuci uže i da muze mlijeko preko uzeta, i onda je kao naucila nesto i dala neku krpu crvenu da se stavi iznad krave na direke. i rekla mami za 3 dana koja ti se u komsiluku razboli zena, ta ti prkosi. Medjutim mama nije primjetila da se je neko razbolio. Drugi slucaj problemi sa mojim ocem nikako da se zaposli, gdje god se zaposli radi po mjesec dana i ode na cekanje, i tako evo provodimo godine. Treci slucaj sto ja znam evo prije neku noc babo je otisao navece da pusti tele, novorodjence da sasne (pije mlijeko) i kad je usao vidjeo je da krava izvija se sva, trese se, oce pasti on trci u kucu i govori majci kravi nije nesto dobro, i kasnije bolje joj, sljedecu noc mama ode nista, krava mirna, dalje na redu babo, kad ode isti simptomii. (sve se to oko 21:30 desava,) i ode mama neku noc i zovne oca da ponese vode, do tad krava sva mirna, otac ulazi na vrata krava se trese, oce pasti sva lose. I skoro je mama isla u vezi krave nesto kod nekog covjeka, i govorila je da je nalazila oko kuce miseve male bez glave, al sve mislila macka donosila, covjek joj takodje rece da nam neko prkosi i da misevi bez glave nesto znace. Stvarno se nadam da ste vi prava adresa, ako ovo ne uspije htjeo sam kupiti od svoje ustedjevine kamerice male, da oko kuce poredam, ali ne vjerujem da li bi doobio sta sa tim. Molim vas da mi pomognete sta i kako da uradim. Hvala vam unaprijed nek vas dragi Allah Dželešanuhu nagradi svim dobrotama.

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: problemi, sihir, neznam vise sta je :(

Post od Haris » Sub Dec 08, 2012 10:24 pm

Esselamu alejkum,

Prije svega dobro došao na forum, i hvala na ukazanom povjerenju.

Ono što si naveo je sasvim moguće da se dešava, bolovi u glavi, pa i to da krava nije ok, da u kući nema nafake i sl.
Dalje, da bi to potvrdili red bi bio da se uradi audio rukja koja se može naći na adresi: http://lijecenje-kuranom.com/audio

Ona će nam pokazati da li postoji neki problem ukoliko se jave reakcije koje su navedene. Posebno mama nek uradi to, a ne bi bilo zgoreg i svi vi ukućani.
Da ne budem grub, moram samo reći da odlazak na ogledanje fildžana i kojekakve "šušu mušu" seanse nisu priznate i dopuštene u Islamu.
Ovdje je fetva o odlasku vračarima i ogledačima:
Pitanje: Kako da spojimo između sljedeća dva hadisa:

1. "Ko ode vračaru (gataru) i upita ga za neku stvar, takvom neće biti primljen namaz četrdeset dana." (Hadis bilježi Imam Muslim)

2. "Ko ode vračaru (gataru) i povjeruje mu u ono što kaže zanevjerovao je u ono sa čime je došao Muhamed." (Hadis bilježi Ebu Davud)?

Odgovor: Nema kontradiktornosti između dva navedena hadisa.

Hadis: "Ko ode vračaru (gataru) i povjeruje mu u ono što kaže zanevjerovao je u ono sa čime je došao Muhamed." – znači da onaj ko upita gatara za neku stvar, ubijeđen da ovaj govori istinu i da poznaje stvari gajba, taj je postao nevjernik. To je zato što je zanijekao riječi Uzvišenog:

قُل لَّا يَعْلَمُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ الْغَيْبَ إِلَّا اللَّهُ

"Reci: "Niko, osim Allah, ni na nebu ni na Zemlji, ne zna što će se dogoditi" (An-Naml, 65)

Što se tiče hadisa: "Ko ode vračaru (gataru) i upita ga za neku stvar, takvom neće biti primljen namaz četrdeset dana." – u ovom hadisu nema riječi "i povjeruje mu u ono što kaže", kao u prethodnom hadisu.

Dakle onaj ko ode gataru (vračaru) i samo ga upita za neku stvar takvom neće biti primljen namaz četrdeset dana. Ali ako pored toga povjeruje u ono što gatar kaže onda je taj postao nevjernik.

Odgovorila Stalna komisija za fetwe
Što se tiče kamerica, možda i mogu pomoć, ali nekad ima situacija da džinni prenose sihr sa mjesta na mjesto pa tu i nemaš neke pomoći.

Prije svega, trebate znati da ono što nas snađe, nije nas moglo zaobić.

Još jedna bitna stvar je da čovjek u svojoj glavi razluči da iskušenje donosi korist. Koga Allah zavoli, stavi ga na iskušenje. Ovo vam je sigurno put vraćanja Islamu ako ispravno krenete putem.

Također, ne treba se zanimati ko je, i što je. (Ove stvari kasnije dođu u glavu, jer u početku nas samo zanima to)
I šta da saznaš ko je..? Otić, prebit ga, ubit? Odgovarat i na dunjaluku i na ahiretu kaznu zbog napada.. Ne vrijedi. Zbog toga se ne treba opterećivat tim pitanjima nego tražit lijeka, a lijek je vraćanje vjeri.

Prvo ti postupi sa uputama sa linka za audio rukju pa ćemo dalje ako Bog da :) I javi nam šta se dešava.

Odgovori