Trebam pomocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
muhamed91
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Pon Maj 28, 2012 12:29 pm

Trebam pomocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od muhamed91 » Pon Maj 28, 2012 9:54 pm

Kao prvo eselamu alejkum.Moje ime je Muhamed i ja vec jedan duzi period svog zivota imam neki predosjecaj da sam okupiran s nekim sihirom ili nesto tako slicno,pogotovo nakon mog odlaska takozvanom ,,hodzi,, (a kasnije sam skontao d aje on sihibiraz prema listu kojeg mi ej dao usporedio sam ga s slikama s interneta).od kada mi je nekkao postalo jos gore.Ja imam jaku deopresiju imam jako psihicko opterecenje,u glavu mi dolaze strasne stvari da uradim kao npr da naudim ljudima oko sebe (cak ponekad mi dodje da uzmem pusku i sve to potamamim da se rijesim tih ljudi).Ustvari meni smeta sve i jedna osoba na ovome svijetu.Nemam apsoluno zelje ni zakim niti zelim koga pored sebe.Pokusao sam preko roditelja rijestii stvar ali prvo pitanje koje sam dobio s cudnim pogledima ;;sine drogiras li se ti?? ;; Tako da sam odustao od toga jer vidim da nema koristi. Druga nezgodna situacija je da zivim u Ljubljani i skroz sam izdvojen iz svega toga pa me zanima sta je samnom jesam li ja psihicki bolesna osoba ili je to stvar duhovne prirode? ako mi ko moze dati kakav odgovor molio bih za pomoc. Bar da znam jeli psihicko ili duhovno. Ako tko odgovori unaprijed zahvaljujem.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Trebam pomocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od Haris » Pon Maj 28, 2012 10:24 pm

Esselamu alejkum Muhamede, lijepo ime nosiš, mašaAllah :)

Teško je ovako išta reći, ja ću ti savjetovat da postupiš po uputama sa linka pa ćemo znati kako dalje.

http://www.lijecenje-kuranom.com/audio

muhamed91
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Pon Maj 28, 2012 12:29 pm

Re: Trebam pomocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od muhamed91 » Pon Maj 28, 2012 10:36 pm

e ja sam ti to vec slusao ustvari slusam i dalje i mogu ti pouzdano reci da opet nisam siguran jer neznam dali to sebi umisljam pa reagiram tako ali misici mi zaigravaju kad slusam rukju,nekad zaspem,skoro uvijek me glava boli kad je slusam i nekad veoma tesko disem,strujanje zaigravanje ociju itd itd,ali opet kazem nisam siguran da li je to moja umisljenost ili se to stvarno dogadja.Puno sam se u zadnje vrijeme pozanimao oko tih stvari sve ga i svacega sam procitao pa neznam jeli to sve moja umisljenost.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Trebam pomocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od Haris » Pon Maj 28, 2012 11:30 pm

Radi to u vrijeme sabaha, i vrijeme akšama više dana. Bilo bi dobro otići nekom pouzdanom učaču pa da on ocijeni.

Mariam
Mlađi član
Postovi: 102
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 8:58 pm

Re: Trebam pomocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od Mariam » Uto Maj 29, 2012 7:08 am

Selam i dobrodošao.

Haris ti je dao dobar savjet. Ponavljanjem se najbolje ustanovi. Obično tako opsihrenima pada prag tolerancije na slušanje Kur'ana. Postane mu nepodnošljiv (taki osječaj se dobije). Pričala sam sa nekima, kažu da osječaju u sebi da u njima ima nešto veoma zlo što jih natjeruje na ružne misli i obično je pristuan osječaj da gube pamet. Da su psihopate ili da nisu normalni. Strah da neče nekome nesvjesno učiniti nešto ružno.

Ako je u pitanju džinsko opsjedanje, onda insan zna. Očiglednih reakcija se nemože namisliti. Do slabosti dodje. Obično se nema kontrole nad svojim tijelom - i ako si svjestan dešavanja. Ukoliko budu glavobolje samo i eksplicitno uz puštanje rukje (posle "vjerskih" stvari prodju), onda se bojim da imaš problem. Problem kod džinskih oboljenja je, da se oni nastane u mozgu i tamo upravljaju insanom. Znamo da mozak odigrava sve glavne funkcije...od osječaja (emotivnog raspoloženja) i misli (psihičkog raspoloženja).

A depresija može biti i uzrok načinu života. Nezadovoljstvo, gubitak, opterečenost. No, da se vuče duže vremena nije uredu. Kakav odnos inače imaš do ljudi? Neznam kako je sa tim, ako insan ode sihirbazu - da zaista na kraju i ne navuče na sebe džine. Jer sihirbazi suradjuju sa njima, pa šalju njih insanu preko zapisa. Pa se onda vode bitke oko čovjeka. Ovo napravi čovjeku još veči haos u glavi. Zna se desiti, da sihirbaz kaže da ti nemože pomoči. Jednostavno su džini u opsihrenom jači od onih koje on ima na raspolaganju. U večini slučajeva mora sihirbaz i sebi pisati zapise.

Učač rukje je najbolji. On dominira nad situacijom kad se uči osobi. Znači nema šanse da se zaspi, nešto da se namisli itd. Izkušen je na tom polju pa odma zna šta je u pitanju. Učenje u živo ima jakog efekta. Elhamdullilah, rukja i citiranje Kur'ana je veoma efikasan lijek za ovu problematiku. Džinima je nepodnošljiv i učenje jih boli. To se mora odraziti kad tad, kada je netko bolestan od toga.

I ja sam iz Slovenije i ovde ima muslimana, ima i ljudi sa problematikom sihira. Sve ovisi u kojim krugovima se ti krečeš. Najbliži pouzdani liječniki su u BIH.

golub
pisem pomalo
Postovi: 28
Pridružio se: Pon Maj 28, 2012 9:23 am

Re: Trebam pomocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od golub » Uto Maj 29, 2012 7:38 am

Es-selamu alejkum, Muhamede!

Procitaj ovo pa pokusaj, mozda i tebi pomogne, ako Bog da. Nije tesko, samo moras biti uporan.

http://www.lijecenje-kuranom.com/forum/ ... f=3&t=2403

muhamed91
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Pon Maj 28, 2012 12:29 pm

Re: Trebam pomocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od muhamed91 » Uto Maj 29, 2012 10:07 am

Meni se nekad kad slusam rukju u stomaku pojavi kao neke nestrpljivost i toplina i sve kao da hoce da em prekine u tome slusanju ali uvjek poslusam do kraja.Znam da ima muslimana i u sloveniji ali ej greksa moja sto ja en mogu i necu da dodjem u doticaj s njima samo bih bio u stanu jer se bojim izaci imam osjecaj svaki put kad izadjem da cu napraviti kakav problem sve mi ide na zivce i bojim se da cu pukanti.Ja sam inace iz Cazina (blizo bihaca) e sad otisao bih nekome u BiH da mi pokusa ustanoviti u cemu je problem ali ovaj zadnji sto sam bio kod njega ustvari to je prvi put da sam bio kod tako nekog hodze i kasnije sam ustanovio kao sto sam i napisao gore da je on sihibiraz jer sam te nejgove listice uporedio s slikama s interneta i tako sam ustanovio da je on sihibiraz.Neznam kome da se obratim jer vidim da toga u neasem kraju ima vise nego ovih kome se mozes povjerovati a to su ti sihibirazi.E sad ako ko ima kakav projedlog.

golub
pisem pomalo
Postovi: 28
Pridružio se: Pon Maj 28, 2012 9:23 am

Re: Trebam pomocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od golub » Uto Maj 29, 2012 11:30 am

Muhamede,

poslao sam ti privatnu poruku, pa procitaj.

Mukhtar
pisem pomalo
Postovi: 12
Pridružio se: Pon Jun 11, 2012 9:56 am

Re: Trebam pomocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od Mukhtar » Sre Jun 13, 2012 8:13 pm

Muhamede,

i od mene imaš privatnu poruku. Javi se bez straha i sumnje.

Odgovori