Selam braćo i sestre.
Pročitala sam je bilirubin znak da neko ima sihre pa me interesuje da li je to zaista tako.
Naime ja imam gilbert sindrom koji mi je dijagnosticiran još 2008 god. Ne liječi se i bilirubin mi je uvijek povišen da li zbog umora, napora, gladi, stresa... kako kažu doktori. Stalno sam žuta u licu i oči su mi žute. Imam velikih problema u braku a pored toga sam i trudna po drugi put. Moj sin je pri rođenju imao povišen bilirubin ali je brzo saniran. Moj muž dobija s vremena na vrijeme napade paranoje da ga ja varam lažem da se drogiram a samo Bog zna da sam iskrena i odana svom mužu. U naletu bijesa me i udara prijeti da će me ubiti jako mi je teško. Prije sam imala ružne snove tipa da me neko ili nešto napada, da mi ne da da progovorim, da me diže sa kreveta ali već duže vrijeme hvala Allahu učim prije spavanja tako da ništa ne sanjam. Neznam šta ja kao trudnica mogu uraditi ali neki savjet bi mi dobro došao. Velika me nepravda snašla i cijeli život me prati a nemam mogućnosti da se branim. Bojim se da ću na kraju glavom platiti ni kriva ni dužna. Nije lahko gledati kako ti se život raspada u hiljade komada i čekati da on obistini svoje nakane i da me ubije.
BILIRUBIN
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: BILIRUBIN
Esselamu alejkum,
Teško je reći bez provjere da li postoji neki problem, ali po simptomima, vrlo je moguće. Problem, ako postoji, očito postoji kod oboje jer ti imaš pokazatelje, a ni on nije baš miran.
Prije svega, moraš razumjeti da sve što nas je zadesilo nije nas moglo zaobići. Allah swt iskušava svoje robove koje voli i za koje želi da se inšaAllah vrate vjeri tako što ih zadesi problem.
Da bi bili 100% sigurni u postojanje problema, predlažem da pokušaš sa audio rukjom. To će odrediti u kojem se pravcu kretati.
Audio rukju možeš pronaći na http://www.lijecenje-kuranom.com/audio
Dalje, ukoliko niste pri vjeri i obavljanju namaza, potrudite se da počnete praktikovati. Prvo pokušaj razgovarati sa mužem, traži situaciju kad je veseo, kad je dobar prema tebi, obrati mu se i objasni da sumnjaš da nešto nije ok. Traži da ide sa tobom na provjeru, pa kada se nađete kod učača, pa ako bude problema kod tebe (ili ne bude, u svakom slučaju), traži da se on provjeri i objasni mu da ako neko mrzi tebe da vjerovatno mrzi i njega iz istog razloga.
Ako to ne upali, morat ćeš krišom obavljati neke stvari koje bi ga smekšale.
Ali otom - potom. Za početak provjeri audio rukju, pa nam javi i ako u vašoj kući nema namaza, uspostavite ga, bilo problema, ili ne bilo..
Teško je reći bez provjere da li postoji neki problem, ali po simptomima, vrlo je moguće. Problem, ako postoji, očito postoji kod oboje jer ti imaš pokazatelje, a ni on nije baš miran.
Prije svega, moraš razumjeti da sve što nas je zadesilo nije nas moglo zaobići. Allah swt iskušava svoje robove koje voli i za koje želi da se inšaAllah vrate vjeri tako što ih zadesi problem.
Da bi bili 100% sigurni u postojanje problema, predlažem da pokušaš sa audio rukjom. To će odrediti u kojem se pravcu kretati.
Audio rukju možeš pronaći na http://www.lijecenje-kuranom.com/audio
Dalje, ukoliko niste pri vjeri i obavljanju namaza, potrudite se da počnete praktikovati. Prvo pokušaj razgovarati sa mužem, traži situaciju kad je veseo, kad je dobar prema tebi, obrati mu se i objasni da sumnjaš da nešto nije ok. Traži da ide sa tobom na provjeru, pa kada se nađete kod učača, pa ako bude problema kod tebe (ili ne bude, u svakom slučaju), traži da se on provjeri i objasni mu da ako neko mrzi tebe da vjerovatno mrzi i njega iz istog razloga.
Ako to ne upali, morat ćeš krišom obavljati neke stvari koje bi ga smekšale.
Ali otom - potom. Za početak provjeri audio rukju, pa nam javi i ako u vašoj kući nema namaza, uspostavite ga, bilo problema, ili ne bilo..
Prije dva dana sam krenula da uspavam sina u svekrvinoj sobi ugasila svjetlo i zatvorila vrata. Počela sam da razmišljam o tom kakve to simptome čovjek može imati na javi i baš sam konstatovala da ih ja nemam nikako i u tom trenutku krevet se zadrmao kao da je zemljotres bio. Zaista sam se jako prepala ostavila sam dijete i otišla pitati muža da li je to bio zemljotres on je rekao da nije. Sigurna sam u to da nisam umislila. Šta vi mislite o tom.
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Džini na razne načine uznemiravaju ljude, znači da li pomjeranjem nekih predmeta u kući, sakrivanjem odjeće, ili nešto treće. Ne mora značit da je to to, možda se nije zatreslo, možda se tebi zamantalo ili nešto tako.
Nemoj puno pažnje posvećivat tome. Ispada kao da se bojiš džina, a kada ih se bojiš oni jačaju i lakše napadaju.
Svakako džini, šejtani i ostale bubašvabe borave i žive oko nas pa tako ako ih se nisi do sad bojala, nemoj ni dalje.
Najpametnije u ovom problemu je da čovjek ako može da se okrene rješavanju problema i da ne razmišlja o tome šta i ko uzrokuje.
Nemoj puno pažnje posvećivat tome. Ispada kao da se bojiš džina, a kada ih se bojiš oni jačaju i lakše napadaju.
Svakako džini, šejtani i ostale bubašvabe borave i žive oko nas pa tako ako ih se nisi do sad bojala, nemoj ni dalje.
Najpametnije u ovom problemu je da čovjek ako može da se okrene rješavanju problema i da ne razmišlja o tome šta i ko uzrokuje.
Allahu s.w.t. pripada sva hvala i slava i samo On je silni i moćni.
Bas kako rece Haris bey, ne obracaj paznju, ignorisi i naglas reci: Ah sto mi se zamanta, da te niko ne cuje, osim njih, la'netullahi alejh. Napravi ih budalama, kao sto oni tebe pokusavaju napraviti. I meni se desavalo, da mi se slike po kuci okrecu na TV (bajramska cestitka od sestrica i sestricne, pa se svjetlo samo gasilo ili palilo, pa se jednom i plata na sporetu sama ukljucila, ogledalo se u kupatilo otvori i sl.). Obracao sam paznju i razgovarao o tome s mamom, ali sam dobio savjet kako da se u tim trenucima ponasam. Jednostavno, pravi ih budalama i onda potegni najjače oruzje, euzu, bismillu, ajetul-kursijj i samo se u Allaha uzdaj i od Njega s.w.t. pomoc trazi. On ce pomoci, kada ga dozivamo.
Bas kako rece Haris bey, ne obracaj paznju, ignorisi i naglas reci: Ah sto mi se zamanta, da te niko ne cuje, osim njih, la'netullahi alejh. Napravi ih budalama, kao sto oni tebe pokusavaju napraviti. I meni se desavalo, da mi se slike po kuci okrecu na TV (bajramska cestitka od sestrica i sestricne, pa se svjetlo samo gasilo ili palilo, pa se jednom i plata na sporetu sama ukljucila, ogledalo se u kupatilo otvori i sl.). Obracao sam paznju i razgovarao o tome s mamom, ali sam dobio savjet kako da se u tim trenucima ponasam. Jednostavno, pravi ih budalama i onda potegni najjače oruzje, euzu, bismillu, ajetul-kursijj i samo se u Allaha uzdaj i od Njega s.w.t. pomoc trazi. On ce pomoci, kada ga dozivamo.