prelazak na islam
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Re: prelazak na islam
Dobro, dobro je da poslusas cijelu suru el Beqaru, bolje ce ti biti, inshaAllah. Nece imati toliko uticaja, inshaAllah. Nakon slusanja pusti ezan na repeat.
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
@MAGDALENA, lijepo je čitati i prevod Kur'ana i razmišljati o tome. Također, čitati hadise i pokušati popraviti svoje ponašanje u skladu sa onim što pročitaš.
Najvažnije ti je da se naoružaš strpljenjem, jer ovo je sad rat. Shvati da ti ne mogu ništa. To što cviliš, plačeš, može biti od depresije i napada, ali i njima smeta. Tako ne brini. Neće te ubiti. Da mogu već bi uradili.
@mesha, jedne prilike pričah sa Enesom onako neobavezno, i nešto spomenusmo kafiće, diskoteke i slično i ja govorim da čovjek ne bi trebao zalaziti na takva mjesta dok se liječi (razumljivo radi nećistoće, harama i sl.), a on mi reče da je ponekad i to korisno, jer džini ne vole bučna mjesta, druženja, gdje ima naroda i sl. (Treba napraviti sad podjelu između šejtana koji zovu na to, i džina koji to ne vole)
Tako kako sam ja skontao. Naravno ne govorimo da je poželjno, samo nekad može doći dobro.
Ne mora to biti kafić, može neka gužva u gradu. Samo da čovjek zaboravi na to što se dešava.
Ja sam u početku imao probleme kada izlazim u javnost. Smetala mi je gužva.
Najvažnije ti je da se naoružaš strpljenjem, jer ovo je sad rat. Shvati da ti ne mogu ništa. To što cviliš, plačeš, može biti od depresije i napada, ali i njima smeta. Tako ne brini. Neće te ubiti. Da mogu već bi uradili.
@mesha, jedne prilike pričah sa Enesom onako neobavezno, i nešto spomenusmo kafiće, diskoteke i slično i ja govorim da čovjek ne bi trebao zalaziti na takva mjesta dok se liječi (razumljivo radi nećistoće, harama i sl.), a on mi reče da je ponekad i to korisno, jer džini ne vole bučna mjesta, druženja, gdje ima naroda i sl. (Treba napraviti sad podjelu između šejtana koji zovu na to, i džina koji to ne vole)
Tako kako sam ja skontao. Naravno ne govorimo da je poželjno, samo nekad može doći dobro.
Ne mora to biti kafić, može neka gužva u gradu. Samo da čovjek zaboravi na to što se dešava.
Ja sam u početku imao probleme kada izlazim u javnost. Smetala mi je gužva.
Ne boj se nista, samo slusaj. Trazi od Allaha pomoc, izlijecenje i zastitu. Moli Allaha da te izlijeci. Evo, ja cu doviti za tebe, a bilo bi dobro da te se i drugi koji ovo citaju sjete u dovama.
Tebi je cas smrti odredjen, kao i svim ljudima. Jedino ga dova moze promijeniti.
Tebi je cas smrti odredjen, kao i svim ljudima. Jedino ga dova moze promijeniti.
I MENI SMETA GUŽVA NO AKO JE TO TAJ MOJ TOBOŽNJI MUŽ KAK BU ON ZIŠEL VAN JEL VI NEMRETE TO PONIŠTITI DA ME PUSTI ALI JA SAM DEFINITIVNO S NEČIM OPSJEDNUTA
JEL SMIJE EL BEQARE SE SLUŠATI VIŠE PUTA NA DAN
Nismo mi sahiri da tako ponistavamo taj sihr. Lijecenje sihra sihrom je sihr i sirk.
Mi smo ti rekli sta ces raditi, a nadat je se da ces s vremenom ozdraviti, inshaAllah, a postepeno ce ti biti sve bolje i bolje. No, jednom primljenom dovom muslimana Allah te moze izlijeciti.
Mi smo ti rekli sta ces raditi, a nadat je se da ces s vremenom ozdraviti, inshaAllah, a postepeno ce ti biti sve bolje i bolje. No, jednom primljenom dovom muslimana Allah te moze izlijeciti.
Smije koliko hoces, samo dok uci moras slusati, a ne pricati, pjevati, gledati tv i sl.
Zato sam ti napisao da pustis ezan jer ezan nije ucenje Kurana i prikladnije je da ga pustis dan i noc (i dok spavas). Ezan ne mogu nikako podnijeti i bjeze.
Zato sam ti napisao da pustis ezan jer ezan nije ucenje Kurana i prikladnije je da ga pustis dan i noc (i dok spavas). Ezan ne mogu nikako podnijeti i bjeze.
SLUŠAM NE GLEDAM TV I ZNAM DA NESMEM SAD PJEVATI,A JEL NEBUDU SAD OTIŠLI I JEL TO ZA CIJELU KUĆU VREDI TA MOLITVA ILI SAMO TAMO GDJE SE UČI
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Da se nadovežem, čak je i poželjno više puta. I ja sam slično pitanje postavio u početku kad sam došao. 
Napomena: Određeni postovi su obrisani/uređeni. Od sad ćemo filtrirati svaki vid rasprave.
Ako misliš na puštanje El-Bekare svaka 3 dana, kaže se da šejtan ne ulazi u kuću u kojoj se uči sura El-Bekare.
Pa sad ne znam šta da ti kažem za kipove, slike i ostalo.
Otprilike to bi bilo, neće meleci ući u te prostorije, a u tvoju bi trebali. Jer i kad skloniš iz cijele kuće kipove i ostale nepoželjne stvari, oni će ulaziti, ali neće u wc. Uvijek ima prostorija gdje hoće, i gdje neće.
Esselamu alejkum.
Napomena: Određeni postovi su obrisani/uređeni. Od sad ćemo filtrirati svaki vid rasprave.
Ako misliš na puštanje El-Bekare svaka 3 dana, kaže se da šejtan ne ulazi u kuću u kojoj se uči sura El-Bekare.
Pa sad ne znam šta da ti kažem za kipove, slike i ostalo.
Otprilike to bi bilo, neće meleci ući u te prostorije, a u tvoju bi trebali. Jer i kad skloniš iz cijele kuće kipove i ostale nepoželjne stvari, oni će ulaziti, ali neće u wc. Uvijek ima prostorija gdje hoće, i gdje neće.
Esselamu alejkum.
Ezan djeluje na njih sire, a Allah opet zna koliko jer je to ipak snimak.
To je poziv na namaz koji se cuje sa dzamija.
To je poziv na namaz koji se cuje sa dzamija.
ZNAM DA JE EZAN POZIV ZA MOLITVU A SAD BI TREBALA OPET NAPRAVITI ABDEST AKO MORAM U WC NEĆU SE U BILJKAMA KUPATI NEMAM SNAGE ISCRPLJENA SAM ,NAPRAVIM ABDEST I NAMAŽEM SE ULJEM JEL SMIJEM SE U KUPATILU MAZATI ILI MORAM DRUGDJE
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Iscrpljena nisi toliko koliko te oni odgovaraju jer im smeta. Samo se ti natjeraj.
Namaži se u sobi, a možeš ulaziti namazana, to je nešto kao da proučiš prije ulaska u wc.
A Allah zna najbolje..
Namaži se u sobi, a možeš ulaziti namazana, to je nešto kao da proučiš prije ulaska u wc.
A Allah zna najbolje..
Smijes gdje hoces.
Nakon mazanja, popij prvo vode, sacekaj nekoliko min pa popij ulja.
Nakon mazanja, popij prvo vode, sacekaj nekoliko min pa popij ulja.
A KREVET I SOBU GDJE ĆU SPAVATI MOGU SADA?MISLIM SA VODOM POŠKROPITI
Dobro nam dosla Magdalena na ovom forumu.
Sto se tice tvog prelaska na Islam,nadam se da si dobro razumela i shvatila post od Enesa,kako bi tvoj prelazak na Islam bio valjidan.
Strpi se Magdalena ,sve ce proci InsaAllah,samo se ne boji sejtana i dzina.Boji se samo Dragog Allaha i njegove kazne.
Ovo je samo jedno iskusenje od Dragog Allaha.
Svi mi tebi na ovom forumu vjerujemo i uz tebe smo,u to nemoj ni malo sumnjati i nemoj napustati ovaj forum nikako .
Moras biti borac u ovome ,ma u kakvo jos gore stanje bila.Dragi Allah pomaze u to potpuno sigurna budi ,samo se nemoj zaliti,plasiti ,jer sve ovo sto sam naveo ,moze biti samo njima u korist a na tvoju stetu,da ne dade Dragi Allah.
Verujem da svaki savjet koji si dobila na ovoj temi Elhamdullilah ,tebe obraduje i veoma puno znaci,ali da bi od tih savjeta imala vidno poboljsanje,moras izvrsavati kako zahtevaju,korak po korak,nikako nemoj sebi davati neki nagli napor u cilju svog poboljsanja,nego zadovoljna budi na svaki pomak tvojeg poboljsanja i budi za to zahvalna Dragom Allahu.
Jos jednom ne boj se,svi smo uz tebe na forumu.
da ti Dragi Allah olaksa ,to ti zelim iz svijeg srca.
Amin
Sto se tice tvog prelaska na Islam,nadam se da si dobro razumela i shvatila post od Enesa,kako bi tvoj prelazak na Islam bio valjidan.
Strpi se Magdalena ,sve ce proci InsaAllah,samo se ne boji sejtana i dzina.Boji se samo Dragog Allaha i njegove kazne.
Ovo je samo jedno iskusenje od Dragog Allaha.
Svi mi tebi na ovom forumu vjerujemo i uz tebe smo,u to nemoj ni malo sumnjati i nemoj napustati ovaj forum nikako .
Moras biti borac u ovome ,ma u kakvo jos gore stanje bila.Dragi Allah pomaze u to potpuno sigurna budi ,samo se nemoj zaliti,plasiti ,jer sve ovo sto sam naveo ,moze biti samo njima u korist a na tvoju stetu,da ne dade Dragi Allah.
Verujem da svaki savjet koji si dobila na ovoj temi Elhamdullilah ,tebe obraduje i veoma puno znaci,ali da bi od tih savjeta imala vidno poboljsanje,moras izvrsavati kako zahtevaju,korak po korak,nikako nemoj sebi davati neki nagli napor u cilju svog poboljsanja,nego zadovoljna budi na svaki pomak tvojeg poboljsanja i budi za to zahvalna Dragom Allahu.
Jos jednom ne boj se,svi smo uz tebe na forumu.
da ti Dragi Allah olaksa ,to ti zelim iz svijeg srca.
Amin