ZA ENESA

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
hutin
Posmatrač
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 8:57 am

ZA ENESA

Post od hutin » Čet Jan 27, 2011 11:13 pm

SELAM .
Najprije bih da se zahvalim vama na uputama i savjetim koje ste mi dali poslušao sam vas , nisam odustao i ako je moje liječenje trajalo dvije godine i još uvijek traje , ponekad mislim da to nisam ja izdržao več neko drugi ,hvala ALLHU dobro sam odlično se osjećam a ako bogda moje liječenje uskoro završava stoga bih postavio jedno logično pitanje koje se nameće samo svo ovo vrijeme. Dali ja imam pravo na osvetu istom mjerom za ovo zlo koje je meni napravljeno jer znam da po islamu imam pravo na zlo uzvratit zlom ali istom mjerom koja mi je nanešena . Pa me interesuje dali i sihiri koji su meni napravljeni spadaju u kategoriju koja se može vratiti i onom koje napravio i onom ko je tražio da se naprave, neka malo i oni projdu kroz pakao kroz koji sam ja prošao ALLAH ih stavio na naj veće muke i na ovom i na onom svijetu. Znam da bi se tom osvetom ja poistovijetio sa njima tj. sa zlim ljudima sihirbazima i ostalim koji im u tome pomažu ali je moja želja za osvetom toliko ojačala i toloko je želim da je to neopisivo , želim da pate a da ih ja gledam kao što su oni mene i da im se smejem istim osmjehom ko i oni meni ALLAH ih smakeo . Zaboravio sam spomenuti da mi je moj liječnik obećao reći osobu koja mi je napravila sihire stoga ću znati ko je , ali me interesuje dali liječnik može pogriješiti ime osobe .
Unaprijed se zahvaljujem za odgovore i savjete i za potoršeno vrijeme na moj slučaj hvala!

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: ZA ENESA

Post od Haris » Pet Jan 28, 2011 12:21 am

Esselamu alejkum,

Vidim da si naslovio ime teme "Za Enesa", ali s obzirom da znam da Enes nije tu nekih par dana odgovorit ću, pa će se i on inšaAllah nadovezati.
Tačno je da bi se i ti poistovjetio sa tim sihrbazima i postao jedan od njih. Možda ne direktno kao izvršilac, ali kao naručilac sigurno.
Znamo šta je kazna za sihrbaze i njima slične, tj. za one koji čine širk. Pa na tebi je, bujrum. Imaš izbora. Ostavi se belaja, i uživaj u Allahovoj swt milosti, ili napravi isti belaj pa prodaj ahiret i nagradu za svoj sabur u bolesti za oko 2 godine dunjaluka (te iste 2 godine koje će taj dotični potrošit na liječenje).

Veliš da tvoja faza liječenja završava uskoro, inšaAllah. Po svemu sudeći, tvoja faza liječenja tek počinje. Možda griješim, ali postoji mogućnost da se ti isti nevidljivi, koji su ti uzrokovali problem, poigravaju sa tobom. Olakšavaju ti na jednoj strani tako što te čine "zdravim". Ne nanose ti probleme koji te pate, ali te zato navode da što više propadneš tako što počiniš širk i budeš jedan od stanovnika vatre.

Što se tiče liječnika, itekako da može pogriješiti. Jer taj liječnik nema neke moći da on vidi ko je tebi nešto naštimao. Nego je očito da taj isti radi sa džinima u dogovoru, te da mu oni prenose informacije koje ga interesuju. A jedna od osobina džina je da lažu. Pa ti sad gledaj odakle se vedri.

Kao što Enes jednom prilikom ispriča. Džini su stvoreni od vatre, a ti kad gledaš vatru, nikad ne znaš u kojem će pravcu plamen otići. Tako bolje se ne zanimat sa nevidljivom ekipom. Koliko su nevidljivi, toliko, a možda i više, nepredvidivi.
Takođe, još jedan primjer. Dopisuješ se sa nekim preko MSN i ne vidiš ga, ne znaš tu osobu, nisi je nikad vidio, i ona ti se predstavlja kao dobra, lijepa, pametna, fina i td., sve pozitivno. A kako možeš znat da li je to stvarno tako?
Taj isti slučaj je i sa tim svijetom, što bi ga nazvali, paralelnim svijetom.
Nikad ne znaš šta je prava istina na drugoj strani. Jer ti njih ne vidiš, a oni tebe vide, i odmah su u prednosti. Kako nad tobom, tako i nad tim liječnikom.

Ja sam ti rekao par savjeta. Pa na tebi je, bujrum. Nećeš nanijeti štetu ni meni, ni Enesu, ni liječniku, ni džinima koji izvrše tvoje zapovijedi, niti bilo kome, osim sebi.

Takođe još jedan slučaj koji je spominjan više puta na ovom forumu. U vrijeme Poslanika s.a.v.s. živio je židov koji je svako jutro Poslaniku donosio izmet pred vrata. Poslanik bi to sklonio i nastavio dalje sa životom. Jedan dan kada židov nije doneo to što je donosio, Poslanik se zaputio prema njemu brinuvši se da nije bolestan. Kada je židov vidio tu ljepotu i blagost, primio je Islam.

U Kur'anu se kaže:

"Vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor za onoga koji se nada Allahovoj milosti i nagradi na onome svijetu, i koji često Allaha spominje." (Al-Ahzab, 21)

Pa neka ti Poslanik s.a.v.s. bude uzor u tome.

Allah je bio Milostiv prema tebi tako što ti je dao bolest da bi te iskušao, da bi ti zbog patnje i sabura oprostio grijehe. I ponovo te počastio milošću pa ti dao zdravlje. I ti bi tako zahvalio. Svojim rukama sebe bacio u vatru.

Svako dobro. Esselamu alejkum.

Miran
pisem pomalo
Pridružio se: Pon Avg 02, 2010 10:59 am

Post od Miran » Pet Jan 28, 2011 10:29 am

Nakon širka odmah dolazi zulum (nepravda), za koju je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao da je tama Sudnjeg dana. Kada je Poslanik, s.a.w.s., pratio Muaza u Jemen rekao mu je: O Muaze čuvaj se dove mazluma (onome kome je učinjena nepravda), jer između njegove dove i Allaha nema prepreke.
Kaže Poslanik, s.a.w.s.: Allah će pomoći pravednog vladara pa makar bio nevjernik, a kazniće zulumćara makar on bio musliman. Neka ne misle oni koji zulum čine na svakom koraku da će proći bez polaganja računa ili da neće biti pitani radi svake suze koja je radi njih potekla, ili svakom uzdahu koji je izašao iz pluća mazluma radi njih. Kaže Uzvišeni: Onaj ko bude uradio koliko trun dobra vidjet će ga, a onaj ko bude uradio koliko trun zla vidjet će ga. (El Zilzal; 7-8.)

Miran
pisem pomalo

Post od Miran » Pet Jan 28, 2011 10:37 am

Mislim da je to ono što ti je dozvoljeno, a ne sihrom se baviti.

Miran
pisem pomalo

Post od Miran » Pet Jan 28, 2011 10:50 am

Moj savjet (za hutina) je nemoj ni to.
Zar nije dovoljno što Allah dž.š. u Kur'anu o sihru kaže: "Znali su da onaj koji tom vještinom vlada neće nikakve sreće na onom svijetu imati."

hutin
Posmatrač
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 8:57 am

Post od hutin » Pet Jan 28, 2011 3:12 pm

SELAM .
Hvala ALLAHU koji me je uputio i dao mi razum da razmislim i pitam one koji više znaju od mene, o svom naumu i problemu , hvala ALLAHU što nedozvoli da se iz lakomislenosti i osvetoljubljivosti ne bacimn još dublje u ponor džehenama, i tko izgubim čistoču koju mi on SVEVIŠNJI daje i poklanja nakon teške bolesti .Hvala vama braćo muslimani pa mi otvoriste dobro oči i razbiste sve moje sumnje i neodlučnosti neka vas UZVIŠENI nagradi za vaša djela i pomogne i na ovom i na onom svijetu. Pomogli ste mi mnogo mada sam ja neke od ovih hadisa koje ste naveli znao ali eto šejtan me navede da to neuzmem u razmatranje, dabogda ALLAH napunio džehenem zlobnocima i šejtanima i nikada iz njega ne izašli. Hvala vam braćo na pomoći mnogo, eto ja sam odlučio da svoga liječnika kada se ovo liječenje završi i ne pitam za ime onog koji je to uradio ALLAH ga sravino sa zemljom i stavi na naj teže muke amin. Ja braćo nikada nisam opisao svoj slučaj na ovom forumu niti ni na jednom drugom ako bogda opisat ću ga naravno ako mi administrator dozvoli voli bih da mnogi čuju kroz šta sam prošao , i kako mi je UZVIŠENI podario neviđenu snagu i sabur hvala mu .
Hvala vam još jednom na trudu i na vremenu neka vas ALLAH nagradi .

akhi
Stari član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Kontakt:

Zaustavljanje sahira, inshaAllah

Post od akhi » Sub Jan 29, 2011 2:11 pm

One way to neutralize a human

sorcerer is to recite the following for 3 nights in a
row, insyALLAH. If you can do only days,
the prescribed way is to to recite the
following for 7 days in a row.
Istiqfar 3x
Fatihah 1x, Qursi 1x, al-Baqarah 285-286 1x
Salawat/Darood 21x
Bismillahir Rahman nir Rahim 21x
ALLAH HU AKBAR 33x
Qursi 1x
Sura (2) al-Baqarah 1-10 1x Sura (36) Yasin 1x
Sura (72) al-Jinn 1x
Fatihah 33x
Qursi 33x
Sura (113) Falaq 33x
Sura (114) anNas 33x Salawat/Darood 21x
Aameen
If the amal is maqbul, the magician will
take rest for about 3-4 months,
insyALLAH.

Navedeno uciti sa nijetom da Allah Subhane onesposobi sahira. Prije ucenja odzikriti vecernji zikr i najmanje 1000 la illahe illellah i prouciti 3x 36. i 72. suru. Uciti u zadnjoj trecini noci. Rukja je isprobana od ucaca iz Indonezije.

akhi
Stari član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Kontakt:

zaustavljanje sahira od dzina, inshaAllah

Post od akhi » Sub Jan 29, 2011 2:29 pm

Part A - Preparatory Amal zikir LA ILAA HA ILLALLAH 1,000x
Surah Ya-seen 1x
Part B - Neutralizing Amal Istiqfar 3x
Fatihah 1x
Salawat/Darood 21x
Sura Thaha verse 1 - 3,000x
Sura Ya-Seen verse 1 - 3,000x
Qursi 21x Salawat21x
Aamiin, aamiin, aamiin

Uciti sa nijetom da Allah onesposobi sahira dzina.

OBJE RUKJE MOGU SAMO UCITI MUSLIMANI PRAKTICARI, KOJI KLANJAJU SVE NAMAZE i koji se pridrzavaju sunneta(vecernji i jutarnji zikr i dove pred spavanje, po ustajanju, biti stalno pod abdestom, ostaviti grijehe), a usto dobro uce Kur'an!!!

Odgovori