Selam alejkum!
Mislim da bi se moglo preko stranice
www.n-um.com moglo dosta toga odraditi sto se tice Enesove posjete evropi (Njemackoj). Mi na ovoj stranici imamo rubriku "Pitanja i odgovori" i dolazi nam masa, masa pitanja na temu sihra i dzinsko-sejtanskih napada (samo danas je doslo 3-4 ovakva pitanja), a jedno vrijeme nam je brat Almir Omerasevic odgovarao na pitanja u vezi sihra i tada nam je se javilo vise osoba iz evrope koji su predlagali da Almir dodje u evropu i da se organizuje ljecenje.
Zatim, preko stranice nam se javio jako veliki broj ljudi koji su pitali da li znamo za nekog ucaca rukje iz Njemacke, Austrije, Holandije, Svedske, USA itd. itd.. Znaci postoji ogromna, ogromna potreba da neko od ucaca rukje izadje u evropu, cak sta vise mislim da bi taj insan bio pretrpan poslom ako dodje do ovog projekta.
Mi bi na stranici mogli iznjeti podatke da ce brat Enes doci u pojedine zemlje (ja bih licno volio da Enes dodje i kod nas u Svedsku, jer nam se posebno iz Svedske javljalo mnogo naroda i pitalo da li znamo koga ucaca) i moglo bi se navesti da ce brat boraviti, n.pr. u tri evropske zemlje u peirodu po jednu sedmicu (navesti tacno datum) i navesti kontakt osobe iz doticnih zemalja na koje ce se potrebni ljecenja prijavljivati i zakazivati termine ljecenja. Te kontakt osobe bi se morale pobrinuti gdje ce brat Enes boraviti dok bude u posjeti u toj zemlji (smjestaj, hrana itd.) Takodjer bi se moglo dogovoriti kako bi se Enes prebacivao iz drzave u drzavu, tj. za prevoz.
Ovu su znaci samo prijedlozi, i najprvo bi trebalo vidjeti da li Enes pristaje na ovo, a zatim krenuti na bolje i detaljnije planiranje, inshaAllah.
Allah, svt, vam dao svako dobro!