Ovako želio bih klanjati namaz. Znam sve kako i šta već ide al problem je u tome:
Ja sam drugi razred veoma teške škole - Medicinske.Eh sada , ujutro mogu klanjat sabah namaz, a podne i ponekad ikindiju propustim jer sam u školi. Ja bih to sve naklanjao al evo dođem iz škole u 3 sata onako umoran gladan dok malo jedem i donesem roditeljima ugalj u kuću i drva dok malo ono se odmorim predahnem prođe mi vakat. Zatim odmah moram učiti jer stvarno imam puno gradiva da učim a dok naklanjam sve to pa još uz to i akšam to mi uzme vremena a bude mi na neki način briga. Jaciju bih mogao klanjati al onako posle učenja umoran jer učim do ponoći čak nekad i do pola jedan oči mi se same sklapaju i jedva čekam da legnem jer moram ustat u 5:30 ujutro. I tako mi dani prolaze i prolaze.
Ja nešto razmišljam a to da samo klanjam sabah radnim danima a vikendom sve namaze! Molio bih veoma veoma stručan savjet.
Napominjem pošto tek krećem s vjerom da li da naglim u početku ili da pomao klanjam pa dok ne budem imao vremena!
DA LI ĆE ME ALLAH DŽ.Š. KAŽNJAVAT ZBOG OVOG ILI ŠTA VEĆ !!??
Poslanik, s.a.v.s., kaže: «Ko klanja el-berdejn (sabah i ikindiju) ući će u Džennet.» pa jel mogu samo ova 2 namaza klanjat!?