Moje reakcije na slusanje rukje !

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
hava
pisem pomalo
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 9:43 am

Moje reakcije na slusanje rukje !

Post od hava » Pet Jan 01, 2010 12:41 pm

Esselamu alejkum
Zamolila bih sve one koji se razumiju u ovu " Znanost " , da mi objasne znacenje mojih reakcija prilikom slusanja rukje i daju savjet sta mi je ciniti dalje.
Navedeni linkovi su rukje koje sam slusala da se testiram jer vec dugo imam razno raznih problema , duhovnih i emocionalnih , porodicnih , zdravstvenih, finansijskih ali sve se trudim da stoicki podnosim ono sto ne mogu promijeniti. Nekako se ne mirim bas sa svim situacijama i neprestano sam pod stresom i duhovnom patnjom i cesto placem a nocu ne mogu da spavam iako legnem pospana.

http://www.dailymotion.com/video/x9ea9p ... lifestyle-
Stajala sam okrenuta prema kibli, zatvorenih ociju i citav mi se "crtani film" odigravao pred ocima. Prvo sto sam vidjela je bio crni mali krug oko kojeg se reflektovala jaka crvena svjetlost. Crni krug bi se jednanput oblikovao u oko koje me je posmatralo i bilo vrlo blizu mome licu, bas oci u oci. Zatim bi to bila dva kosa , mlijecna crvenkasto-crna , a neki put zelana oka sa kosim obrvama , ili bi se slika iskrivila pa je crna rupa poprimila oblik dugackog tunela crvene boje prema kojemu se nesto brzo kretalo . Konstantno sam osjecala jak pritisak u predjelu glave i vrata a slike su se mijenjale neprestano. vidjela sam i zidove , bijele, crvene i crne. Bila su i nekakva vrata , otvori raznih oblika kroz koja su neka ili neke bijele siluete izlazile i ulazile ali oci su me stalno posmatrale .

Odmah nakon prve , testirala sam se na sljedecu rukju-

http://www.dailymotion.com/video/x9acnc ... lifestyle-

Ovo je bila zanimljiva avantura kojoj se nisam mogla oduprijeti. U pocetku nisam osjecala nista niti sam sta vidjela, medjutim ubrzo sam se pocela nenormalno znojiti po cijelom tijelu, niz lice su mi klizile kapljice znoja. Dolazilo mi je da napravim pauzu jer sam tesko podnosila navalu vrucine ali sam ustrajala , da vidim sta ce dalje biti. Vonj znoja je bio jak i neugodan. Osjecala sam bockanje po cijelom tijelu i svrbez na mnogim mjestima, narocito po nogama. Srce mi je lupalo 100 na sat. Svo to vrijeme sam intezivno razmisljala o covjeku s kojim sam bila u velikoj , dugogodisnjoj, harmonicnoj , cvrstoj i obostranoj ljubavi i koji je otisao od mene prije godinu dana u potrazi za novim zivotom, odjednom , nicim izazvan, samo se jednostavno iskljucio !! To me jos muci i boli kao ziva otvorena rana i ne mogu da poslazem kockice niti da shvatim sta se je to odjednom desilo s njim . Cak je prestao da klanja. Promijenio se iz korijena u svim segmentima i nije vise ona osoba koju sam poznavala . Cujem da se spetljao sa katolkinjom i zarucio se s njom, i da slavi Bozic itd. Poriv za plakanjem je bio veoma jak , pa sam mislila da je to zbog njega , jer za njim placem stalno . Jasno sam vidjela siluetu neke osobe koja sjedi ispred neke otvorene knjige , rukom prelazi preko otvorene stranice a potom zatvara knjigu na cijim sam koricama vidjela kriz. Silueta je poljubila knjigu , pogledala me ocima ,istim onim koje sam vidjela slusajuci prvu rukju i nestala. Tijelo mi se blago njihalo naprijed nazad , kao po taktu, a ja nisam htjela sprjecavati te porive i pokrete, samo sam se prepustila. U sljedecem trenutku tijelo se pocelo naginjati prema naprijed, sve do koljena , kao da cini rukju u namazu, pa se opet dizalo i naginjalo nekoliko puta. Kad se je ispravilo. digle su mi se ruke kao kod ucenja El-Fatihe, a potom sam se pocela sakama potirati po glavi da bih zatim spustala ruke i pravila pokrete kao da nesto stresam sa ruku, kao npr. da su mi ruke mokre pa stresam kapi vode s njih. Te sam radnje obavljala , cinilo mi se , dugo , i sa zadovoljstvom , po cijelom tijelu.. potirala se i stresala nesto s ruku. Boja koja je dominirala je bila mlijecno crna dok nisam sve zavrsila, a potom je sve oko mene bilo bljestavo bijelo.
Kad je rukja zavrsila osjecala sam radost i obamrlost emotivnih osjetila , kao da sam pod sedativima.

selam

Ghuraba
Posmatrač
Pridružio se: Uto Dec 22, 2009 11:43 am

Re: Moje reakcije na slusanje rukje !

Post od Ghuraba » Pet Jan 01, 2010 7:36 pm

Esselamu Alejkum!

Draga sestro, sto se tice vizualnih slika, ne bih ti znala reci. Ali sto se tice gibanja naprijed i nazad, dizanje ruku, otresanje "vode" s ruku, to mi se i samoj desava kad slusam suru el bekaru. To je znak da se dzini uznemire na slusanje Kurana, i zatim se to desava. Ja licno kad zavrsim slusanje ja se osjecam lose. Muka mi, glava me boli i ostalo, tako da ti ne bih znala zasto je kod tebe drugcije.

Sve u svemu preslusaj suru el bekaru vise puta, to ih przi.

Nadam se da ces biti dobro, ali samo se uzdaj u Allaha i Njegovu pomoc, jer samo je On taj sto ti pomoci uistinu moze.

Zelim ti brz oporavak.

Selam Alejkum!

hava
pisem pomalo
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 9:43 am

Post od hava » Pet Jan 01, 2010 9:13 pm

Ghuraba napisao:Esselamu Alejkum!

Draga sestro, sto se tice vizualnih slika, ne bih ti znala reci. Ali sto se tice gibanja naprijed i nazad, dizanje ruku, otresanje "vode" s ruku, to mi se i samoj desava kad slusam suru el bekaru. To je znak da se dzini uznemire na slusanje Kurana, i zatim se to desava. Ja licno kad zavrsim slusanje ja se osjecam lose. Muka mi, glava me boli i ostalo, tako da ti ne bih znala zasto je kod tebe drugcije.

Sve u svemu preslusaj suru el bekaru vise puta, to ih przi.

Nadam se da ces biti dobro, ali samo se uzdaj u Allaha i Njegovu pomoc, jer samo je On taj sto ti pomoci uistinu moze.

Zelim ti brz oporavak.

Selam Alejkum!

Hvala ti puno na javljanju i podrsci.

Suru El-bekare slusam vrlo cesto , ali i jos mnoge druge sure, i u toku dana i pred spavanje. Pravim i pauze jer sam primijetila da fizicki oslabim i ne funkcionisem preko dana ili u odredjene dijelove dana . Jednostavno imam pomanjkanje energije i volje, sto mi i jeste veliki problem. Ili mi pocnu pucati sijalice po sobama , poremete mi se elektricni uredjaji i sl., kad nesto govorim sa ukucanima , u tom momentu istu temu ili rijeci cujem na Tv-u, ili ako nekog od ukucana nesto pitam , odmah dobijem odgovor na tv-u...smijesno , nevjerovatno i uznemiravajuce. Nekako sam navikla na sve te stvari. Cesto kucu poprscem naucenom vodom , sebe takodjer , pa se sve navedeno smanji ali ne nestane potpuno.
Cula sam da od pretjeranog slusanja sura moze da se uznemiri nas dzin pratilac, pa nije iskljuceno da zbog toga imam pomanjkane energije. Moze biti da se i kod tebe pretjerano cesto slusanje sura manifestuje glavoboljom i dr. simptomima koje si navela. Mozda da malo odmoris a u medjuvremenu da ucis Kura'n ?!
Nekad se toliko zasitim svog stanja pa mu ostro pristupim da ga nadjacam , sto mi uspije , a nekad me stanje savlada da nisam ni zasta. Krug iz kojeg ne izlazim!!
Na ovu temu moja su iskustva neiscrpna, ali nikako ne mogu da protumacim vizualizacije , cak ne znam jesu li i koliko one bitne u uspostavljanju dijagnoze . Ne znam zasto razlicito reagujem na razlicite rukje?! I te slike pred zatvorenim ocima.. Pored tolike iscitane literature na ovu temu a i generalno na zivot , ja tek sad shvacam da nista ne znam i da mi nista nije jasno.
Svjesna sam da je sve od Allaha ,i da je i lijek i bolest u njegovim rukama, pa se drzim njegovog uzeta koliko mogu i znam i koliko mi je dopusteno. Svi prolazimo kroz neka iskusenja , nagrade i kazne ! Ja sam se dobro umorila od svega toga !!
Selam Alejkum

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Post od Haris » Sub Jan 02, 2010 10:24 pm

Išao sam 2 - 3 puta kod Enesa, i jednom kada sam se vratio kući osjećao sam se tako umorno, iznemoglo, pospano, bez energije. I Enes mi je rekao da je to normalna reakcija, da se tako osjećam. Stoga, ne treba se uspaničit ako nam bude muka ili sl.

A Allah najbolje zna..

Sunna
Mlađi član
Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 3:40 pm

Post od Sunna » Sub Jan 02, 2010 10:50 pm

Es Selamu alejkum,

Ovo u vezi tv-ea i komunikacije ukucana. De preduzmi nesto u vezi toga da stabilizujes stanje. Mora li vazda biti upaljen taj tv? pa tako istovremeno mi pricamo a i tv " melje ", a sta oni pricaju, koje grubosti, psovke, gluposti i brutalnosti to i ne pratimo. Vazno je da je tv upaljen ! Hocu da kazem da to privlaci samo negativnost pa ti se to i odrazava na komunikaciju s porodicom. Probaj ga ne paliti ili samo da pogledas vijesti...smanji konzumiranje tih pokretnih slika i price, time ces doprinijeti harmoniji u svom domu InshAllah.
A Allah najbolje zna

Odgovori