Solid napisao:Ja sam musliman ali nisam pravi vjernik, tj. ne obavljam duznosti koje treba da obavljam i nisam ponosan na to. Ali Zanima me jedna stvar, Da li je Alah Samo DOBAR, znachi on je svo dobro sto postoji, ili je i I dobar i los istovremeno, zavisno od situacije, jer ovamo sa nedje citao kako tesko onima koji ne obavljaju namaz, i tesko onima koji ne radi to sto bi trebalo da rade a rade ono sto ne treba, on tu automatski prijeti, osjeticete jacinu vatre i slichno. Ne bih zelio nikoga da uvrijedim nedaj boze, ali zar alah dok na taj nacin prijeti ne podsjeca malo na sejtana, jer znamo sejtan je taj koji prijeti i ubija muchi .....Neka mi objasni to neko.
Zahvala pripada Allahu subhanehu ve te'ala salavat i selam na Poslanika sallallahu allejhi ve selleme,njegovu casnu porodicu ,ashabe zatim sve one koji ga budu slijedili do Sudnjeg dana.
Es-Selamu alejkumu we rahmetullahi we berekatuhu .....
Estagfirullah da nam se Allah Uzviseni smiluje oprosti nam grijehe nase, sacuva nas dzehennemske vatre i kaburske patnje , podari nam iz milosti Svoje dzennetul Firdews amin . Tebi brate da se Allah Plemeniti smiluje uputi mene a i tebe i sve nas skupa amin .Allah dz.s. je Jedan Bog nije rodzen, nikoga rodio nije i niko Mu ravan nije .......Estakfirulah to sto pravis usporedbu neuzubilah Allaha swt i prokleta sejtana ...brate sigurno si pogresno razumio .....Jeste Allah Uzviseni nam prijeti dzehennemskom vatrom i kaburskom patnjom ako ostavimo ono sto nam On Jedini naredzuje, ali istovremeno nas posjeca na ljepote dzenneta i uzivanja u samom dzennetu ako budemo pokorni Allhu Uzvisenom ......znaci za neposlusnost ..oholost ili pak nemarnost prema Allahovoj casnoj knjizi Kur'anu,okretanje glave od Allahovih ajeta, teskim zivotom ce zivjeti i na dunjaluku i na ahiretu .....dok svi oni koji budu pokorni Allahu i NJegovom Poslaniku bice insAllah nagradzeni obecanom nagradom dzennetom ins Allah ......
Brate ako si brat ako nisi onda u protivnom sestro i sama sam bila (dzehelijetu) neznanju koje me bilo dovelo do samog ruba propasti ...Elhadullilah hvala Allahu pa Allah Uzviseni ostavio svome robu Tewbu ..pokajanje ..pokajah se ja i hvala Allahu Plemenitom osjetih ljepotu zivljenja na dunjaluku ......Velika je blagodat podarena od Allaha dz.s. onome kome se Allah dz.s. smiluje pa Mu sedzdu cini (klanja ) Allah dz.s. je milostiv dovoljno je da se insan istinski pokaje svome Gospodaru ..da osjeti strah za sve propusteno u svom zivotu .....Tebi iskreno zelim da te Allah Uzviseni obraduje uputom ins Allah da nas sve skupa Allah subhanehu ve te 'ala sastavi u prelijepom dzennetu Firdews amin da nas sacuva dzehennema i dzehennemskih patnji amin .....