Depresija

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

MuzikaHaram
Mlađi član
Pridružio se: Pon Sep 12, 2005 4:28 pm
Kontakt:

Post od MuzikaHaram » Sub Jul 29, 2006 8:59 pm

zana napisao:selam, za Muzikaharam , ne mora se sejtan javiti ,on moze da umre u tebi, ili da izidze na usta povracanjem, citaj od Abdulfadla postove , nekad se javi , to kad ti neko uci rukju dok si ti u nesvjesnomstanju , a nemora znaciti da ti se i tad javi ,mozes osjecati bolove, nekad ni Enesu se ne jave zato daje dijagnoze ,na vodu ,med i ulje , ti samo nastavi sa slusanjem rukje i on ce otici nece moci izdrzati,
hvala puno na savjet zana
selam

Korisnikov avatar
Yassin
Moderator
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 6:41 pm
Kontakt:

Post od Yassin » Ned Jul 30, 2006 12:05 am

MuzikaHaram napisao:nesto zaboravio medina22:
Shiekh Abdul Bassit Abdul Sumed:AYATUL KURSIJ-FATIHA-BEKARE(2:286, 2:156))-IKHLAS-FELEK-NAS
Super snimak!

#############################
pa te molim da mi javis reakcije
selam
MuzikaHaram nemoj reklamirat shiitske stranice.

Molim Allaha da nas uputi na pravi put, amin.

nedzmi truda
pisem pomalo
Pridružio se: Ned Maj 14, 2006 3:25 pm

Post od nedzmi truda » Ned Jul 30, 2006 5:33 am

esselamu alejkum ,depresija moze biti ijedna vrsta sejtanskog uznemiravanja,najbolji lek za to jeste namaz,zikr,ucenje kurana i vrsenje ostalih islamskih propisa,cuvati se harama(hrane,muzike,duvana,razne price gdese povodi covek za lepotama ovog dunjaluka i ostalo).ja sam bio prekinuo da klanjam otprilike godinu dana a da nisam znao razlog,molio sam allaha dz.s. da me vrati na pravi put ,pa cak sam i moje prijatelje molio da upute dovu za mene,cudio sam se kako je to moguce pored tolikog znanja kojeg sam imao (subhanallah),pa cak sam bio i kod sihirbaza za moju cerku jer se plasila vetra,svesno da se to kosi sa serijatom jer jednostavno nisam znao na koji nacin da resim taj problem,posle toga sam otisao kod efendije (hodze) da mi da savet i dao mi je knjigu (ostri mac u borbi protiv zlih sihirbaza).to je bilo za vreme ramazana 2005 goine kada sam poceo da ponovo klanjam.hvala allahu dz.s. i neka je selam i spas na naseg poslanika s.a.v.s.allah mi se ponovo smilovao i zahvaljujuci ovoj stranici i svim ostalima koje sam nasao preko interneta mnogo sam naucio u vezi islama a i najvise u vezi sihra i dzinna sa kojim imam i sam problema i uz allahovu pomoc insallah sve ce proci .uputiti dovu allahu dz.s. je jedino resenje a najbolja dova je sura el fatiha.jednom kada se covek vrati allahovom putu mora se drzati cvrsto propisa i nebiti nemaran prema namazu i ostalim obavezama .(veoma vazno cuvajte se harama i budite iskreni u veri).veru treba prihvatiti kao sustina zivota ,praktikovati je i svako ce naci svoj mir bez depresije i kada pogledas druge koje je allahova milost zaobisla koliko je ljudi u zabludi(subhanallah).

medina22
Mlađi član
Pridružio se: Čet Avg 18, 2005 1:29 pm

Post od medina22 » Ned Jul 30, 2006 2:35 pm

MuzikaHaram napisao:i ja medina22 isto osjecam!
nemam vise onu slast imana kao prije!
kad kod se odlucim da uradim nesto lijepo nesto me me odvraca pa vallahi,i ja zaboravim na kraju!
prije npr,citao bih po cjeli dan pomalo al danas ne znam sta je sa mnom;mada se trudim da citam ali opet ne osjecam slast citanja kao u pocetku!
kako sejtan odvraca covjeka od svako dobro govori i cinjenica da:sam kupio posebnu kasu radi skupljanja zakata ali ne znam kako sejtan me odvraca!
Al to sto me najvise nervira medina22 je,da kolikogod da slusam rukju ne bise djinn ni u kom slucaju javio. ne znam zasto,mada pojave se neke simptome pri slusanje sure bekare i ayetul kursija.
sve dobro
selam
Eto upravo se i ja tako osjecam,neznam prije sam stvarno jedva cekala da dodje vrijeme namaza a sada kao da mi je to neka obaveza i nista vise.Uopste nemam zelje za citanjem i da sto vise naucim kao sto sam prije imala.Molim Allaha da nas sviju sacuva na pravom putu!amin!

ps:posalji mi onaj snimak ako mozes preko pp,izbrisali su ga prije nego sto sam mogla vidjeti.Svi mi znamo ko su sijje,ali Kur'an uce isto kao i mi..nemaju poseban!!!

selam

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Ned Jul 30, 2006 7:21 pm

medina22 napisao:Svi mi znamo ko su sijje,ali Kur'an uce isto kao i mi..nemaju poseban!!!

selam

Allah te nagradio za ovo što si napisala.

Svako dobro

Ikram
pisem pomalo
Pridružio se: Sre Jul 05, 2006 5:25 pm

Post od Ikram » Ned Jul 30, 2006 10:49 pm

Da medina sestro,svi znamo ko su sije,tacno je da oni citaju kur'an,ali ne kao i mi,nas je poseban njihov je lazan,u taj nas kur'an oni ne veruju.Njihova se vera zasniva na lazi,zar verovati njima,a kazu da Allah laze,i da je dzebrail pogresio kada je davao poslanstvo.Ja sam citala da oni imaju poseban kur'an,koji ima jos nekih plus sura.Senade da te Allah uputi,kako mozes govoriti gluposti.

zana
Mlađi član
Pridružio se: Ned Jan 22, 2006 7:10 pm

Post od zana » Ned Jul 30, 2006 11:52 pm

neznam nista
Poslednja izmena od zana u Sub Nov 18, 2006 2:29 am, izmenjeno 1 put ukupno.

din786
Mlađi član
Pridružio se: Sub Jan 07, 2006 8:05 am

Post od din786 » Pon Jul 31, 2006 1:18 am

medina22 napisao:
MuzikaHaram napisao:i ja medina22 isto osjecam!
nemam vise onu slast imana kao prije!
kad kod se odlucim da uradim nesto lijepo nesto me me odvraca pa vallahi,i ja zaboravim na kraju!
prije npr,citao bih po cjeli dan pomalo al danas ne znam sta je sa mnom;mada se trudim da citam ali opet ne osjecam slast citanja kao u pocetku!
kako sejtan odvraca covjeka od svako dobro govori i cinjenica da:sam kupio posebnu kasu radi skupljanja zakata ali ne znam kako sejtan me odvraca!
Al to sto me najvise nervira medina22 je,da kolikogod da slusam rukju ne bise djinn ni u kom slucaju javio. ne znam zasto,mada pojave se neke simptome pri slusanje sure bekare i ayetul kursija.
sve dobro
selam
Eto upravo se i ja tako osjecam,neznam prije sam stvarno jedva cekala da dodje vrijeme namaza a sada kao da mi je to neka obaveza i nista vise.Uopste nemam zelje za citanjem i da sto vise naucim kao sto sam prije imala.Molim Allaha da nas sviju sacuva na pravom putu!amin!

ps:posalji mi onaj snimak ako mozes preko pp,izbrisali su ga prije nego sto sam mogla vidjeti.Svi mi znamo ko su sijje,ali Kur'an uce isto kao i mi..nemaju poseban!!!

selam

selam draga ikram nepoznam sije ali nijadna religija ne tvrdi da ALLAH-BOG laze ,mozda imaju neki dodataka na sura ,ali niko nemoze niti nijedna vjera tvrditi da bog laze ,pa sama vidis da vjeruju u boga da kako kazes da govore da bog laze nebi onda vjerovali.
Es Selamu Alejkum We RahmetuAllahi We Berekatuhu,
Njima njihova vjera, a nama nasa!
Ako neznate dovoljno dobro o toj sekti Islama, nemojte stajati u njihovu odbranu, osim ako znate njihovu teologiju i sta oni vjeruju,....
to toplo preporucujem,....svima braci i sestrama,.....prvo procitajte i naucite vise o Sh'ia, da bi se mogli zastiti od sirka, jer mi nesmijemo da se molimo ljudima, a Shi'e se pak mole Ali-ju r.a., a svima nama je poznato da nam nemoze insan/covjek obicni posredovati kod Allaha swt,pa onda govorite cinjenice, i istinu,....
Na putu do uspjeha drzimo se Kur'ana i Sunneta, i vjere din Islam, kako nam je nas Poslanik saws ostavio u emanet,......
Selam Alejkum We RahmetuAllahi We Berekatuhu
Molim Allaha swt, Gospodara vidljivog i nevidljivog, i svega sto postoji, da nas sacuva da ne skrenemo sa pravog puta sredine, Kur'ana i Sunneta, i da se klonemo bez korisnih dijaloga ili monologa, Amin.

Senad
Veteran
Kontakt:

Post od Senad » Pon Jul 31, 2006 6:50 am

Ikram napisao:Da medina sestro,svi znamo ko su sije,tacno je da oni citaju kur'an,ali ne kao i mi,nas je poseban njihov je lazan,u taj nas kur'an oni ne veruju.Njihova se vera zasniva na lazi,zar verovati njima,a kazu da Allah laze,i da je dzebrail pogresio kada je davao poslanstvo.Ja sam citala da oni imaju poseban kur'an,koji ima jos nekih plus sura.Senade da te Allah uputi,kako mozes govoriti gluposti.

Esselamu alejkum!

Ovo će vjerovatno moderator da briše. Vjerovatno je tebi neki bradonja iz saudije bolji od tog čovjeka koji uči i čita Kur'an onako kako je Allah s.w.t. zadovoljan. Da , da , tebi je bolji bradonja iz saudije koji svojim novcem pomaže da se braća u Palestini i inim zemljama gdje žive muslimani ubijaju , kolju , siluju naše sestre, majke. Krije se iza brade , držeći najispravniji Kur'an na dunjaluku a ujedno svojim postupcima ubija na desetine hiljada braće i sestara, posredno ili neposredno .

Ti moju glupost ostavi meni. JA nikoga neprisiljavam da koristi se mojim glupostima,.
Radi informacije , postoji samo jedan Kur'an , onaj kojeg je Allah s.w.t. objavio, sve drugo ako se doda , oduzme to nije Kur'an.

Ti vjerovatno nečitaš mnog i nerazmišljaš a još gore nepitaš se zašto je neko onakav ili ovakav.

Jedna je vjera i njihova i tvoja isto izgovoraju šehadet kao i ti . Da li ima onih koji su malo zalutali u svemu tome isto kao i naša braća u Bosni , vjerovatno ima, ali nemožemo generalizovat.

CITAT:
nas je poseban njihov je lazan,u taj nas kur'an oni ne veruju

Neka ti je Allah s.w.t. na pomoći.

Svako dobro ,

Ikram
pisem pomalo

Post od Ikram » Pon Jul 31, 2006 8:37 am

Draga zana,jedan od temelja verovanja sija je da Allah laze,ne samo to vec da je i zaboravan,da se mora konsultovati sa imamima.Psovanje ashaba i zena Muhameda a,s je isto temelj te njihove vere.Senade njihov sehadet ima produzetak ako nisi znao(ali velijullah) cime li ti pomoze palestince i ostale prodavajuci med?Tvoju glupost zadrzi za sebe ne truj nas tvojim glupostima.Mi smo na istini ,oni ne

leyla
Mlađi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 7:33 pm

Post od leyla » Pon Jul 31, 2006 4:06 pm

Al- Baqara

208; O vjernici, živite svi u miru i ne idite stopama šejtanovim; on vam je, zaista, neprijatelj otvoreni

176; A neslozi onih čija su mišljenja o Knjizi suprotna doista nema kraja.

Pregovori o tome čija vjera je najbolja uvjek če biti. Argumentirano je ovako:

111; Oni govore da če u džennet uči samo Jevreji, odnosno samo krščani. - To su puste želje njihove! -
Ti reci: ˝Dokaz svoj dajte ako je istina ti što govorite!˝

113; Jevreji govore: ˝Krščani nisu na pravom putu!˝
a krščeni vele: ˝Jevreji nisu nisu na pravom putu!˝- a oni čitaju Knjigu.
Tako, slično kao oni, govore i oni koji ne znaju. Allah če im na Sudnjem danu presuditi o onome u čemu se oni ne slažu.

I još;

62; One koji su vjerovali, pa i one koji su bili Jevreji, i krščani, i Sabijci- one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra dijela činili, - doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničega se oni neče bojati i ni za čim neče tugovati!

Krajnje zaključujem da večina od Vas govori neke stvari bez podlage. Na nama nije da sudimo kakva je čija vjera a kamoli da ga osuđujemo zbog tog!
Dragi Allah dž. najbolje zna. A mi ne znamo ništa. Ikram namoljavam te da braču nenazivaš glupima, sunnet toga ne podržava što mislim da več znaš.
Niko nije u sposobnosti da uvidi u nečija dijela i u vjeru kao Dragi Allah dž., on zna najbolje a ne mi. Pozabavite se o sebi i o svojim djelima a druge ljude i vjere pusite pri miru. Svima ovde savjetujem da otvorite naš Kura´an Kerim i čitate malo pa širite svoje znanje nego da ovde raspravljate ko je u pravu a ko nije. Krajnje Allah če nam presuditi.
Pametniji šuti jer zna da razpravama nema kraja.
A Ikram još ovo: samo Allah zna koliki je čiji iman i koliko je ko na istini.

Bez uvrede.

Selam Alejkum!

Selam Alejkum!

din786
Mlađi član
Pridružio se: Sub Jan 07, 2006 8:05 am

Post od din786 » Pon Jul 31, 2006 4:20 pm

Senad napisao:
Ikram napisao:Da medina sestro,svi znamo ko su sije,tacno je da oni citaju kur'an,ali ne kao i mi,nas je poseban njihov je lazan,u taj nas kur'an oni ne veruju.Njihova se vera zasniva na lazi,zar verovati njima,a kazu da Allah laze,i da je dzebrail pogresio kada je davao poslanstvo.Ja sam citala da oni imaju poseban kur'an,koji ima jos nekih plus sura.Senade da te Allah uputi,kako mozes govoriti gluposti.
Esselamu alejkum!
Ovo će vjerovatno moderator da briše. Vjerovatno je tebi neki bradonja iz saudije bolji od tog čovjeka koji uči i čita Kur'an onako kako je Allah s.w.t. zadovoljan. Da , da , tebi je bolji bradonja iz saudije koji svojim novcem pomaže da se braća u Palestini i inim zemljama gdje žive muslimani ubijaju , kolju , siluju naše sestre, majke. Krije se iza brade , držeći najispravniji Kur'an na dunjaluku a ujedno svojim postupcima ubija na desetine hiljada braće i sestara, posredno ili neposredno .

Ti moju glupost ostavi meni. JA nikoga neprisiljavam da koristi se mojim glupostima,.
Radi informacije , postoji samo jedan Kur'an , onaj kojeg je Allah s.w.t. objavio, sve drugo ako se doda , oduzme to nije Kur'an.

Ti vjerovatno nečitaš mnog i nerazmišljaš a još gore nepitaš se zašto je neko onakav ili ovakav.

Jedna je vjera i njihova i tvoja isto izgovoraju šehadet kao i ti . Da li ima onih koji su malo zalutali u svemu tome isto kao i naša braća u Bosni , vjerovatno ima, ali nemožemo generalizovat.

CITAT:
nas je poseban njihov je lazan,u taj nas kur'an oni ne veruju

Neka ti je Allah s.w.t. na pomoći.
Svako dobro ,
Es Selamu Alejkum,
opet ponavljam, braco i sestre, prvo se obratite sahih knjigama koje objektivno izlazu Shi'a vjerovanje i praktikovanje Islama. Nakon iscitavanja i obrazovanja na objektivan nacin, zakljucke donosite, i onda samo onda, stanite u dbranu necega. Kako mozete stati na stranu necega sto ne poznajete i neznate? Lijepo je da se medjusobno postujemo, kao Muslimani, jedni druge, ali wallahi samo je jedan pravi put, jedna grupa od 73 koji ce inshAllah uci u Dzennet. A grupa koja cini sirk i nepokornost Allahu swt nece uci u Dzennet, Allahu Alem, Allah swt najbolje zna, koja je to grupa koja je pravo vjerna. Ali morate znati TEWHID, Allahovu swt jednocu, i da nema posrednika izmedju vjernika i Allaha swt. Onaj ko psuje Allahovog swt Poslanika saws i ashabe i casnu porodicu nije prijatelj Islama, oni koji se mole kaburovima nisu iskreni Allahovi swt robovi,.....jer imamo sahih hadise i ponajvise, imamo Casni Kur'an koji nam za zivot upustva daje, na nama je svima Muslimanima kako cemo ga primjeniti i ukljuciti u svoj zivot. Ponavljam, nemojte braco i sestre rizikovati i govoriti o necemu u sto niste sigurni.
Putem Kur'ana i Sunneta jedini je put do uspjeha.
I dajte da se okanemo nepotrebne rasprave o Shi'a i ostalim sektama, ovo je ipak Forum za Lijecenje Kur'anom.
Nekoliko pouka iz Kur'ana:

Dova se upucuje samo Allahu s.w.a.
"Sud pripada jedino Allahu, a On je naredio da nikoga ne obožavate osim samo Njega. To je jedino prava vjera, ali vecina ljudi ne zna." (Kur’an, suretu Jusuf, ajet:40) Nezamislivo je da covjek kome Allah da knjigu i znanje i vjerovjesništvo - poslije rekne ljudima: "Klanjajte se meni, a ne Allahu!" - nego "Budite božiji jer knjigu poucavate i nju proucavate!" "On vam nece narediti da meleke i vjerovjesnike bogovima smatrate. Zar da vam naredi da budete nevjernici, nakon što ste postali muslimani?" (Kur’an, suretu-Ali Imran, ajet:79-80)
hfz Senaid Zaimovic
Sta znaci rijec " TAGUT "
Onaj koji odbacuje Allahov s.w.a. zakon.
Odgovor : Onaj koji odbacuje Allahov s.w.a. zakon.
Objasnjenje: Arapska rijec tagut, doslovno se odnosi na svakoga ko prekrši ogranicenje. Kur’an koristi ovu rijec za onog ko se pobuni protiv Allaha i zahtijeva za sebe da bude gospodar i vladar Njegovim robovima, tjera ih da mu se pokoravaju, i da budu njegovi, vladarevi robovi. Ovakva osoba može biti kralj, svecenik, religiozni ili politicki lider ili uistinu sam šejtan. Niko ne može istinski vjerovati u Allaha dok se ne odrekne "taguta".

Hafiz Senaid Zajimovic
Sta je suprotno TEWHIDU ?
Odgovor : Širk.
Objasnjenje: Da bi smo shvatili pojam tewhida, potrebno je znati nešto i o njegovoj suprotnosti, to jest širku. Kur’an je pun ajeta koji utemeljuju tevhid i poricu širk na svaki moguci nacin.
"Allah sigurno nece oprostiti da Njemu druge smatraju ravnim, a oprostice kome hoce ono što je manje od toga. A daleko je zalutao onaj ko smatra da je Allahu neko ravan." (Kur’an, suretun-Nisa, ajet:116)

Hafiz Senaid Zajimovic

Šta je Širk ?
Pridruzivanje Allahu s.w.a. druga.
Odgovor : Pridruzivanje Allahu s.w.a. druga.
Objasnjenje: Širk znaci pridruživanje Allahu druga.
Širk je najteži grijeh koji ljudi mogu uciniti. Allah oprašta sve grijehe osim širka.

Uzvišeni kaže u Kur’anu:

"Allah sigurno nece oprostiti da Njemu druge smatraju ravnim, a oprostice kome hoce ono što je manje od toga. A daleko je zalutao onaj ko smatra da je Allahu neko ravan." (Kur’an, suretun-Nisa, ajet:116)

Hafiz Senaid Zajimovic

Ehli sunnet vel džemat je skupina koju je Muhammed s.a.v.s. ?
Odgovor : Preporucio generacijama koje dolaze.
Objasnjenje: U Šeri'atu znači skupina ispravnih prethodnika, ashaba i tabi'ina koji su se okupili na jasnoj istini iz Kurana i Sunneta, i svako ko je došao nakon njih, povodeći se za njima i za njihovim ostavštinama, pripada džematu, bilo ih puno ili malo, čak jedna osoba može predstavljati džemat. Kaže Imam Šafija u knjizi ''Novotarije'': "Kad je došla naredba obaveznosti džemata u Kur'anu i Sunnetu, pod njom se podrazumijevala obaveznost istine i njeno slijeđenje'', iako je broj sljedbenika istine mali, a sljedbenika zablude veliki. Zato što je istina ono na čemu je bila prva skupina, Allahov Poslanik sallallahu alejhi ve sellem i njegovi ashabi, i ne gleda se na mnoštvo sljedbenika zablude nakon njih. Kada je Abdullah ibn Mubarek upitan za džemat, rekao je: "Ebu Bekr i Omer.'' Rečeno mu je: ''Oni su umrli.'' Pa je rekao: ''Taj i taj, (i spomenu imena dva velika učenjaka u njegovo vrijeme)."

*izvor: www.studio-din.com
Novotarije - inovacije u vjeri su ?
Odgovor : Haram.
Objasnjenje: Novotarije u vjeri

One su opasne i u Šeri'atu su jako nepoželjne i haram su, jer osnova u vjeri je da se ne improvizuje i da je vjera upotpunjena i usavršena.

Ove novotarije se dijele na dvije vrste:

a) novotarija u ubjeđenju (akidi) poput irdža', ši'izma, haridžija i sl.

b) novotarije u djelima poput namaza želja, mevluda, posta na suncu i stojeći i slično.

Sve ove novotarije su haram. Međutim, postoji velika razlika među njima. Ima novotarija koje su kufr i koje izvode iz islama, poput nekih sekti među ši'jama koje pretjeruju, idu u krajnost. Među ši'jama ima nekih koji obožavaju Aliju radijallahu anhu, ili novotarija panteizma (jednoća postojanja) koju zagovaraju neke sufije, dakle ekstremni dio sufija. Postoje novotarije koje vode ka širku: poput građenja kubeta nad kaburovima mauzoleja i njihovo veličanje, obavljanje namaza u takvim mjestima. Postoje novotarije koje su zabluda u akidi i opasna iskrivljenja poput novotarije irdža’a, zatim ilmul-kelama. I ima novotarija koje su veliki grijeh, poput novotarija u djelima, zikru i slično. Naravno, ne mogu se poistovjetiti oni koji slijede te novotarije sa onima koji su ih izmislili. Postoji velika razlika u davanju hukma o novotarima. Postoje novotari koji su u svojoj novotariji munafici i otpadnici, a postoje također oni koji su jednostavno pogriješili (o ovome ćemo govoriti kasnije).

Da li su Novotarije - Inovacije u vjeri ?
Odgovor : Najveci razlog širka (obozavanje neceg drugog osim Allaha s.w.a.)
Objasnjenje: Novotarija je glavni razlog širka.

U Buharijevom Sahihu od Ibn Abbasa radijallahu anhu se prenosi, – komentarišući riječi Uzvišenog u suri Nuh, 23. ajet: "I rekoše: 'Nikako božanstva svoja ne ostavljajte i nikako ni Vedda, ni Suvaa, ni Jegusa, ni Jeuka, ni Nesra ne napuštajte.", da je rekao: "Ovo su imena dobrih ljudi iz Nuhova alejhi selam naroda. Kad su ovi ljudi umrli šejtan je nagovarao Nuhov alejhi selam narod da na mjestima gdje su se oni okupljali izgrade (nisu to bili klasični kipovi) kipove koji će ih na njih podsjećati, da ih zovu imenima ovih ljudi, pa su tako i uradili. Ovi se kipovi u početku nisu obožavali, pa kad su ovi prvi umrli (oni koje je šejtan nagovarao) i kad je ovo zaboravljeno, ovi su se kipovi počeli obožavati."

Kaže imam Ibnul Kajjim: "Šejtan uvijek obožavaocima kaburova objavljuje da izgrađivanje nad kaburovima i njihovo posjećivanje ulazi u dio ljubavi prema dotičnim umrlim osobama, poslanicima ili dobrim ljudima, i da je dova kod ovih kaburova primljena kod Allaha.'' Zatim ih vodi u drugi stepen, tj. učenje dove na ovim kaburovima, a zatim ih počnu obožavati, potom ih uzimaju kao kipove u pravom smislu, na njih stavljaju i pale svijeće, kite ih, čine tavaf oko njih, dodiruju ih, ljube, obavljaju hadždž kod njih, prinose žrtve itd. Ima ih koji hiljade kilometara pređu da obave "Hadždž," te jedu zemlju oko kaburova, čine zinaluk itd*

*izvor:studio-din.com

Neka je Mir Allahov swt na Vas.

zana
Mlađi član
Pridružio se: Ned Jan 22, 2006 7:10 pm

Post od zana » Pon Jul 31, 2006 5:19 pm

neznam ko su sije :?:
Poslednja izmena od zana u Sub Nov 18, 2006 2:06 am, izmenjeno 1 put ukupno.

Senad
Veteran
Kontakt:

Post od Senad » Pon Jul 31, 2006 9:37 pm

Ikram napisao:Draga zana,jedan od temelja verovanja sija je da Allah laze,ne samo to vec da je i zaboravan,da se mora konsultovati sa imamima.Psovanje ashaba i zena Muhameda a,s je isto temelj te njihove vere.Senade njihov sehadet ima produzetak ako nisi znao(ali velijullah) cime li ti pomoze palestince i ostale prodavajuci med?Tvoju glupost zadrzi za sebe ne truj nas tvojim glupostima.Mi smo na istini ,oni ne
Esselamu alejkum!

Sestro Ikram samo da ti se zahvalim na tvojim darovima, svakako da je moj konto uvećan tvojim izjavama i da ću tvojih dobrih djela ako si imala naći inša Allah na onom svjetu koja ćemi sigurno dobro doći, a Allah s.w.t. najbolje zna . Zaista činiš nepravdu prema samoj sebi.
Svakako za liječenje imaš od mene hediju med . Samo da ti kažem jedno; pčele koje uzgajam i proizvode koje dobijam od pčela to nije moje , dato mi je da se koristim , sve to je Allahovo . Što se tiče čišćenja zekata na med to redovno činim u visini 10 % od ukupne proizvodnje. A pomoć koju ja pružim to Allah s.w.t. zna koliko i kome . To je između mene i mog Stvoritelja.

"A kada se Kur'an uči vi šutite" istinu je rekao Uzvišeni

Svako dobro sestro.

Ikram
pisem pomalo

Post od Ikram » Pon Jul 31, 2006 10:14 pm

Tvoj konto se mozda uvecao,al sa druge strane ima puno bradonja iz bosne i saudije kojima ces i ti napuniti konto.I kakve veze ima taj ajet,sa sijama medom i pcelama.Kad se da vlast neznalicama ocekujte sudnji dan

Odgovori