Da li sam pod uticajem sihra?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

ALEN_H
Posmatrač
Postovi: 8
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 6:58 pm

Da li sam pod uticajem sihra?

Post od ALEN_H » Uto Jul 17, 2012 9:26 pm

Selam Alejkum

Navešću neke stvari koje mi se dešavaju a onda bih voleo da mi neko ko se u to razume kaže da li sam zasigurno pod uticajem crne magije ili ne, koji je to sihir koji deluje na mene i koliko je snažan jer od moje 18. godine moj je život PAKAO.
Dešava mi se da sam par puta OSEĆAO prisustvo nekoga a nikog nisam mogao videti u sobi. Samo sam imao taj jak osećaj da je neko tu.
Od ovakvih stvari počele su mi se dešavati i ove.
Jednom sam dok sam ležao ugledao nešto kao nekog čoveka koji je prolazio pored mog prozora, (ne spolja, nego iznutra, u sobi) kao da se sastojao od DIMA i pušio se, a nosio je nešto kao neki duks sa kapom, u tom nekom obliku je izgledao, samo što je bio crn i nisam mogao videti ništa drugo.
Jednom sam dok sam ležao, jasno osetio POLJUBAC PO SRED MOJE GLAVE. Tačno poljubac, i onda sam se trznuo a u sobi sam bio sam, svetlo je bilo upaljeno i bilo je negde oko 8 uvece... Dugo vremena posle dok sam se budio ujutru ležeći po strani, osetio sam DODIR PO MENI, OD ISPOD PAZUHA DO KUKA i onda sam jasno čuo nešto kao ZVUK NEKOGA IZNAD MOG UVA, kao u horor filmovima kad ona čudovišta daju one zvukove od sebe, samo JAKO TIHO.
Većina od ovih stvari mi se dešava uvek KAD LEŽIM PA SE ILI TEK BUDIM ILI TEK ZASPIM.
Skoro mi se desilo da dok sam ležao ČUO SAM NEKI JAKO GLASAN ZVUK ODMAH PRED MOJIM NOSEM, KAO DA JE NEKO KOLIKO JE MOGAO JAKO UDARIO DLANOM O DLAN, ALI UČINILO MI SE EKSTREMNO GLASNO...
Poslednja stvar koja mi se desila je ta da DOK SAM SPAVAO, SANJAO SAM, ZNAO SAM DA SANJAM, I U MOMENTU SAM SE OKRENUO NA DRUGOJ STRANI, SPAVAO SAM-SANJAO A OČI SU MI BILE ŠIROM OTVORENE, i gledao sam prema sobi, na sredinu sobe sam ugledao neku osobu-mušku, nije imao lice, kao da su mu oči, nos, usne bile obrisane, samo se trag video na tim mestima. U ruci je držao nešto a ne sećam se više šta, znam samo da se taj predmem nalazi u mojoj sobi, a drugom rukom je prstom pokazivao na mene. Ja sam se samo okenuo i nastavio spavati. Moram naglasiti da nisam niti strašljiva osoba niti umišljam i znam tačno razaznati šta je san a šta ne.
E sad, ovo je ono najvažnije zašta smatram da bi moglo pomoči da mi neko objasni o čemu se ovde radi. Hvala u napred za svaki odgovor...

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od Senad » Uto Jul 17, 2012 10:09 pm

We alejkumu selam!

Jesili musliman?
Ako jesi šta ti je sa namazom, post, čuvanje od harama?
Da li konzumiraš alkohol , cigarete?
Kako provodiš dnevno vrijeme čime si preokupiran?

ALEN_H
Posmatrač
Postovi: 8
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 6:58 pm

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od ALEN_H » Čet Jul 19, 2012 11:05 am

Senad napisao:We alejkumu selam!

Jesili musliman?
Ako jesi šta ti je sa namazom, post, čuvanje od harama?
Da li konzumiraš alkohol , cigarete?
Kako provodiš dnevno vrijeme čime si preokupiran?

Verujem u Allaha, Onu noc kad sam napunio 18 godina, tog jutra sam ustao i tacno sam osetio promenu U MENI. Tog jutra me je probudilo neko DRHTANJE. Tresao sam se od glave do pete, ceo, nikad nisam imao takav osecaj i osecao sam prisustvo nekoga u mojoj sobi. Kada sam ustao u toku dana sam primetio da na sve od jednom gledam crno. Nije mi bilo to jasno, kako, preko noci. Sa svoje 20. god sam poceo da klanjam, klanjao svih 5 namaza do svoje 22 god. Onda sam PRESTAO, niti sam isao na dzumu, niti sam posteo, NISTA... Onda sam upoznao jednu devojku koja mi je jako poremetila zivot. Udala se za Hriscanina. Sada punim 27 god, u medjuvremenu sam upoznao drugu devojku. Pre neku noc dok je ona spavala otisao sam pred njenu kucu i isekao ruku pred njenim vratima, nisam VENE. Zelja mi je bila da joj ostavim malo krvi na njenom pragu.
Ona je devojka KOJA ME POTPUNO RAZUME, KOJA ZELI MOJU LJUBAV, ALI NESTO JOJ PROSTO NEDA DA BUDE SAMOM. Kada se dopisuje samom sve je JAKO LEPO, OSECAMO KAO DA SMO SE NASLI, ali cim se vidimo, ONA JE MRTVA HLADNA, POKAZUJE NEZAINTERESOVANOST, I NE SHVATAM ZASTO MI GOVORI DA NE MOZE BEZ MENE A NE MOZE SAMOM. Tu nisu cista posla. Ne pijem Alkohol, ne pusim, do duse napio sam se u zivotu ne vise od 5 puta.
Bavim se muzikom i poezijom, nekada sam i slikao, uskoro ce mi biti stampana zbirka pesama koju sam napisao. Ono sto zelim reci je da posedujem jako mnogo talenata, ali sta god da sam pokusao zavrsavalo se neuspehom i to nisam mogao i ne mogu ni sada da shvatim kako je to moguce, a ko god upozna MOJ RAD, odusevi se... Jedna mi je zena rekla da je kada sam bio mali nekom ko je meni jako drag postavljen sihir ali da sam JA NALETEO NA TAJ SIHIR, i da on nije bio namenjen za mene. U glavnom desilo se onako kako je Bog hteo. Ljut sam strasno na sudbinu i na Bozju odluku, Svesan sam da trebam istrpeti, ali prosto desava mi se SAMO LOSE, NIKAD TRUN DOBRA, i smatram da to apsolutno nije normalno a da je do mene pa da sam ja lud, TO NIJE SLUCAJ, NORMALAN SAM ali mi je zivot nenormalan.

Mariam
Mlađi član
Postovi: 102
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 8:58 pm

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od Mariam » Čet Jul 19, 2012 7:46 pm

Sada punim 27 god, u medjuvremenu sam upoznao drugu devojku. Pre neku noc dok je ona spavala otisao sam pred njenu kucu i isekao ruku pred njenim vratima, nisam VENE. Zelja mi je bila da joj ostavim malo krvi na njenom pragu.
Subhanallah, Božiji robe šta te natjera na ovakvu vrstu postupka? Da li zaista vidiš u tom svom postupku dijelo, kojim bi se razuman čovjek ponosio? Subhanallah. Neamam šta drugo da kažem, osim toga, da nešto ovako još nikada čula nisam. Ovo je očigledno, da tvoje srce nije tamo gdje bi moralo biti - a to je u pokornosti Allahu s w.t.
Ona je devojka KOJA ME POTPUNO RAZUME, KOJA ZELI MOJU LJUBAV, ALI NESTO JOJ PROSTO NEDA DA BUDE SAMOM. Kada se dopisuje samom sve je JAKO LEPO, OSECAMO KAO DA SMO SE NASLI, ali cim se vidimo, ONA JE MRTVA HLADNA, POKAZUJE NEZAINTERESOVANOST, I NE SHVATAM ZASTO MI GOVORI DA NE MOZE BEZ MENE A NE MOZE SAMOM.
Subhanallah, kako možeš tvrditi, da te netko razumije i to nazivati ljubav, kada dotična osoba sve čini da manipuliše emotivno sa tobom? Kako možeš uopšte očekivati smiraj u toj ljubavi / navezi, sa kojom Allah s w.t. nije zadovoljan - jer je on propisao drugčije postupanje prema ženama? Zar se osječaj predanosti i ljubavi kaže u tome, da sječemo vene pred nečijim pragom? Subhanallah, kako ti mogu ovu postupci biti u tvojim očima prikazanim lijepima?
Tu nisu cista posla.
Naravno da nisu, čim insan nije na namazu i zikru on je pod uticajem šejtana - a ovaj mu uljepšava nevaljale radnje. Nevezano bio on na sihirima ili ne. Pa mu se čini da sve što on radi nije problematično, i da nema lošeg u tome. A ono što je dobro šejtan odalji od njega i to mu ogadi.
Bavim se muzikom i poezijom, nekada sam i slikao, uskoro ce mi biti stampana zbirka pesama koju sam napisao. Ono sto zelim reci je da posedujem jako mnogo talenata, ali sta god da sam pokusao zavrsavalo se neuspehom i to nisam mogao i ne mogu ni sada da shvatim kako je to moguce, a ko god upozna MOJ RAD, odusevi se...
Brate, bavljenje muzikom je u Islamu zabranjeno. Kada je muzika u našim ušima, nema mjesta za slušanje Allahovih riječi. Umjesto da mi upalimo Kur'an da ga slušamo, mi slušamo kojekakve nevaljale pjesme - koje uveličavaju insanu strast / ljubav do ovodunjalučkih stvari i svode tu stvar je na nivo božanstva. Muzika služi da samo pridoda na čovjekov očaj, a nikako da ga olakša. Tako čemo nači da zaljubljenik samo povečava svoju duševnu propast i tugu slušajuči srceparajuču muziku, umjesto da plače iz bogobojaznosti prema Allahu - on plače za ženom koju nikada imati neče. Ovo ode do stepena da pojedinci od zanesenosti muzikom moraju tada da konzumiraju alkohol, kako bi se osječaj opijenosti sa muzikom još uvečao. Njegova čula totalno okupira zvuk muzike i taj ga udaljava od osječaja smirenosti, koju recitacija Kur'ana nudi. Zaista samo Kur'an smiruje srca vjernika. Zar bi razuman čovjek mogao ovo slušanje muzike da nazove dobrim i da vidi dobro u tome? Allah nas je počastio slušanjem najljepšeg govora - a to je Kur'an.
Jedna mi je zena rekla da je kada sam bio mali nekom ko je meni jako drag postavljen sihir ali da sam JA NALETEO NA TAJ SIHIR, i da on nije bio namenjen za mene.
Nitko nije u sposobnosti viditi gajb, pa tako ni ta žena ne može znati na šta si ti nagazio, kada si nagazio i kako si nagazio - ukoliko je džin o tome ne obavijesti. Ukoliko ima neko komunikaciju sa džinima je sihirbaz ili opsihren.
U glavnom desilo se onako kako je Bog hteo. Ljut sam strasno na sudbinu i na Bozju odluku,
Subhanallah! Boj se Allaha Božji robe! Zar imaš pravo ti biti ljut na Allaha, ti koji si bio ništa, pa ti je on život darovao? Zar se ne zapitaš da je Allah u sposobnosti oduzeti ti i vid, i sluh, i govor - pa češ onda ostati u mraku? Ko če iz toga mraka tebe da potegne osim Njega Uzvišenog? Subhanallah! Ti si stvoren da na sedžu padaš Uzvišenom - a ne da zbog SVOJIH greški Uzvišenog još kriviš? Subhanallah, da ti je i neko bacio sihir - šta ima Gospodar sa ovim? Zar te on nije obavijestio putem Objave, kako da se ponašaš i ophodiš da bi dostigao zadovoljstvo na ovom i onom svijetu? Zar nam Allah nije dao u služenje, sve što je na nebesima i zemlji - raznovrstnog bilja i voča, životinja koje krase našu lijepu planetu, vode koju pijemo? Zamisli da Allah samo oduzme vodu, šta bi pio Božji robe? Gdje bi našao vodu? Kako bi preživio? Zar se usuđuješ za svoj život kriviti Onoga, koji je naredio melecima da se poklone insanu? Subhanallah! Jesi svejstan stepena te počasti? Šejtan te je toliko zaslijepio da kriviš Allaha što te jedna djevojka vuče za nos, i što si sam prestao klanjati pa te šejtan ovladao? Zar možeš biti toliko nepravedan? Danas je počeo Ramazan - mjesec največe Allahove blagodati, a ti imaš ovakva razmišljanja? Jesi svjestan da si ti Božiji rob i da On ima svu vlast nad tobom - jer te je On stvorio? Da nam je dao život da nas iskuša u našim postupcima? Pa da i patiš, sigurno nemaš večih patnji od čitavog dunjaluka skupa?
Svesan sam da trebam istrpeti, ali prosto desava mi se SAMO LOSE, NIKAD TRUN DOBRA, i smatram da to apsolutno nije normalno a da je do mene pa da sam ja lud, TO NIJE SLUCAJ, NORMALAN SAM ali mi je zivot nenormalan.
Život ti je nenormalan jer u njemu nema ništa od Islama. Sve u svemu tvoje ponašanje ukazuje alarmantnu situaciju. Da si mogao nači sreče u načinu života kojeg si imao, ne bi pisao ovde. A vidimo da nisi, nisi našao smiraja svome srcu nikako, pa kako onda očekuješ da češ biti zadovoljan sa svojim životom na podlagi toga, da činiš ono sa čim Allah s.w.t. nije zadovoljan - i da ne činiš ono što ti je On propisao. Tvoja psihička situacija je samo odraz toga.

ALEN_H
Posmatrač
Postovi: 8
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 6:58 pm

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od ALEN_H » Čet Jul 19, 2012 9:25 pm

Znao sam da ce biti greska, ovo moje obracanje vama.
Mnogo ste se udubili u tu jednu vasu zajednicku misaao a niste spremni da shvatite DA ZIVOT NIJE TAKO LAK, JASAN I JEDNOSTAVAN KAKO MI OVDE GOVORITE.
ZIVOT je mnogo PREFINJENA STVAR i nije sve tako crno belo kako vi gledate.
I mogu vam na kraju reci: LAKO JE BITI VERNIK KAD SI NEISKUSAN...
Lako je pricati o snazi Vere u Allaha kad ti Allah ne posalje patnju.
Budite mi vi svi ovako skupa SRECNI I VERNICI, al mene vi ne shvatate, a velika je greska sto sam vam NAGRUBO sve ispricao ovako.
Trazio sam STRUCNU misao STRUCNE osobe za POJAVE koje mi se dogadjaju...
Koliko ste strucni to ne znam, nigde ne pise, ali sve to sto ste mi rekli, sve ja to znam, SAMO STO VI NE ZNATE MOJU SITUACIJU.
Pomogli mi niste u opste, niko od vas.
Ja nisam PROSTA osoba pa da mozete tako grubo i lako primeniti vase teze na mene.
Molim Administratora da izbrise ovaj moj TOPIC.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od Senad » Čet Jul 19, 2012 10:20 pm

ALEN_H napisao:Znao sam da ce biti greska, ovo moje obracanje vama.
Esselamu alejkum

Nisi pogriješio ,napravom si mjestu ako želiš da ti se pomogne. Neko ko želi da mu se pomogne onda treba da sluša savjete i da pokuša da primjeni. Savjeti ove prirode nisu za mnoge jednostavni kada čitaju a kamoli d a ih primjene.

Brate kod tebe po svemu sudeći su sihiri kakvi u kojem obliku to ćeš saznati ako posjetiš nekog ispravnog šejha koji se bavi liječenjem kur'anom.

Za početak možeš se testirat kod kuće tako što ćeš download rukuju na ovoj web stranici http://www.lijecenje-kuranom.com/audio i lagano se pripremat da se vratiš u kolosijek. Ako se budeš testiro javi nam koi su simptomi.

Prema tvom pisanju ti si malo teži slučaj iz mnogo razloga a neke je navela i seka Meriem.

Trenunto nije ni važno koji je sihir ali moraš vratiti namaz u svoj život, zikrovi ,dove, svaki postupak koji želiš d a napraviš gledaš kroz prizmu kur'ana i suneta
Ljut sam strasno na sudbinu i na Bozju odluku, Svesan sam da trebam istrpeti, ali prosto desava mi se SAMO LOSE, NIKAD TRUN DOBRA, i smatram da to apsolutno nije normalno a da je do mene pa da sam ja lud, TO NIJE SLUCAJ, NORMALAN SAM ali mi je zivot nenormalan.
Ti u takvom stanju možeš biti ljut na svakog pa i na onog koji te je stvorio i koji te hrani i drži u životu. Jednostavno ti moraš u svom životu postaviti prioritete i tražiti spoznaju .

Sve što nam se loše desi sami smo krivi. Ne možeš kuću graditi od krova, ako je gradiš od temelja onda treba to kako treba uraditi. Džaba ti vrata na kući ako nemaš prozora ubi promaha, sve se mora složiti da bi krenuo naprijed.

Ničiji ti nisi sihir pokupio to je tvoja sudbina i trebaš biti zahvalan Allahu što te stavio na iskušenje .Trebaš se zapitati šta to Allah s.w.t. želi od tebe a sigruno je jedno da ti želi dobro , drugo je pitanje što je ponekad naš izbor kriv i onda na tom krivom putu svega ima.


Prema tvom opisu stanja tvojim razumom upravljaju sihiri i trebaš premanentno raditi na eliminisanju uzročnika. Da bi to postigao moraš ući u vjeri i pustiti da vjera uđe u tebe ispravnim načinom razmišljanja.

*****Oni koji su bili najbolji od u džahilijetu, oni su najbolji i u islamu, samo ako se poduče vjerskim propisima." (Muttefekun alejhi)

*****"Zaista je ovaj svijet sladak i privlačan, i zaista vas je Allah postavio namjesnicima na njemu, samo da bi vidio kako ćete postupati. Zato se bojte dunjaluka i bojte se žena, jer je prvi nered (fitneluk) među lzraelićanima bio zbog žene." (Muslim)

******Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve selleme, imao običaj često učiti slijedeću dovu: "Allahu dragi, ja Te molim da mi podariš pravu uputu, istinsku bogobojaznost, pravu čednost i neovisnost od tvojih robova" (Muslim)


Evo ramazan je počeo pa iskoristi ga da bi popravo svoje stanje.


Selamim te

Mariam
Mlađi član
Postovi: 102
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 8:58 pm

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od Mariam » Čet Jul 19, 2012 11:15 pm

Postavio si pitanje pod javnom sekcijom pitanja i odgovori - na koju odgovaraju svi. Kao što je Senad rekao, neimovno je da tvojim mozgom / mislima šejtan totalno obvladao - i nisi u takvom stanju uopšte pristupačan bilokakvim savjetom / ti je previše radikalan / niko te ne razumije itd.

Bojim se, da se varaš - jer sama sam se liječila od sihira dug niz godina. Ti kao prvo, nemožeš kao što sam rekla predpostaviti, da su tvoje patnje veče od drugih ljudi. Ovo je samoljublje. Prelistaj forum i pročitaj šta ljudi pišu. Lično sam si sama upropastila život pod uticajem sihira, a stanje bi mi nekad bilo tako, da kad bi krenula na namaz padala bi u nesvijest. Ovo je samo bila uvertura u liječenju. Znači ti nisi u poziciji da imaš uvid, kakve patnje drugi ljudi su proživili i imaju. Uz to, naš Poslanik je preživio to da je sirota, da mu je umrla supruga, dijete, da je bio progonjen i da je bio opsihren. Uz sve to treba dodati, da je na sebi nosio odgovornost prenošenja Objave - pa kad bi mu ona silazila, znoj bi ga obljevao od sile.

Elhamdullilah, Zahvala pripada Uzvišenom Gospodaru - pa ja razumijem, da imavelika razlika između nepokornih džina koji ljude napadaju - i između Allaha. Velika razlika između postupaka pojedinaca - i naših postupaka. Jedino što insan ima u kontroli su njegove reakcije do života.
O ovome Allah u Kur'anu obaviještava. Šta li misliš, zašto svi koji se razbole, prvo dođu ovamo i obtužuju Boga - da je On kriv ? Svi to rade? Zašto? Nikad sama lično nisam imala takvog stava do prošlosti - to je bilo stanje milosti. Ljudi se bacaju u očaj, kada iza neke patnje nisu sposobni viditi svrhu dobra - a SVAKO zlo ima u sebi dobrog.

Nema magičnog lijeka, a jedini koji bi ti lijek dao na njega se ljutiš? Problematiki sihira se mora pristupiti sa duhovnog apekta, znači uvažavanje šeriatskih principa u životu. Tvoje jadanje neče ti situacije promjeniti, brisanje teme isto tako ostaje ista - pa kakva korist onda od toga? Da li je ima?

Ne ide se za nerazumijevanje - ide se zato, da te netko probudi iz te uljuljanosti i čemera, u koji si se uvukao sa svojim mislima. Počni klanjati, postiti i otiđi učaču.

Mariam
Mlađi član
Postovi: 102
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 8:58 pm

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od Mariam » Čet Jul 19, 2012 11:29 pm

Dodajem ti stručni odgovor sa strane liječnika Kur'anom i administratora stranice (primjenljiv na sve slučajeve, jer su problemi opsihrenih paralelno jednaki, ništa mi ne ide, nesretan sam, ne osječam se psihički dobro itd.). Pošto opsihrenih / onih pod uticajem šejtana danas ima veoma, veoma mnogo - i ukoliko bi ovaj stručnjak želio da ima još nešto od normalnog života (da se ne bavi samo sa džinima i sihirima po cijele dane), on nema vremena da se javlja svakom pojedinačno (čovjek je zauzet).
______________________________________________________________________________________________________________

We alejkumuselam

Molim Allaha da ti se smiluje i da ti pomogne u iskusenju u kom se nalazis.

Kao sto vec rekoh i cesto puta to ponovih, nema zurbe u Islamu, zurba je sejtanov posao a smirenost je od Allaha.
Pozurivanje s ciljem dobivanja rjesenja na sto kraci nacin i sa sto manje truda ne postoji.
Pa i kad zasadimo sjeme neke biljke, ona ne raste odmah preko noci i ne daje plod. Nekom bilju treba par dana da oklija i da nade da ce procvati i dati plod a nekom su potrebne godine truda i njege i iscekivanja da rodi.Na kraju da plod a Allah opet da ne vrijeme i unisti ga.

Ovo gore napisano mozemo positovijetiti sa dovom. Neke dove budu primljene brzo kod Allaha a neke Allah odgada, stavljajuci nas na kusnju da vidimo koliko smo ustrajni i iskreni u svom trudu da stekenemo Njegovo zadovoljstvo.
Na kraju dova bude uslisana i rijesimo problem, docekamo taj plod ali dode to ne vrijeme, tj Allah nas ponovo iskusa da li sa istom bolescu ili nekim drugim problemom.

Draga sestro, moras da svatis da je Islam vjera koja ne trazi posredovanje izmedu covjeka i Stvoritelja. Nema veze ako nema nitko od ucaca u blizini, Allah je tu uz nas u svakoj prilici:
''A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli. Zato neka oni pozivu Mome udovolje i neka vjeruju u Mene, da bi bili na pravom putu.''( El Bekare, 186)

Rukja je takode dova, koju upucuje ucac, apsolutni stranac za tebe, pa ako je on (ucac rukje) u stanju da ti pomogne ucenjem Allahovog govora,zasto to ne bi mogla i ti?
Jedina razlika izmedu tebe i ucaca moze biti u bogobojaznosti. Ali to je osobina koja se postize i svakom nam je data slobodna volja pa do nas je kako cemo to iskoristiti.

Drugo, ako vec imas odredenu terapiju, vjerujem da ti je i objasnio kako da koristis?
Ako nije, obicno se voda koristi za konzumiranje:
- ujutro,
- poslije ikindije i
- pred spavanje
U istim vremenskom periodu da koristis ako imas nauceni med, vodu i maslinovo ulje.
Maslinovo ulje, ovisi od problema, moze se koristiti i za masiranje bolnih mjesta ili masiranje cijelog tijela a rjede za konzumiranje.

Koristenjem terapiju, u gore navedem tekstu, sluzi za sprecavanje djelovanja sihra i dzina u tijelu, stvarajuci mu bol a time, kao i kod ljudi, srdzbu koja ga navodi da se brani, time sto ce ti poruzrokovati jos vecu bol nego inace.
Zasto?
Jednostavno, ti radis nesto sto mu smeta, on je tebe uznemiravao a sad ti njeg. On ne zeli da se povuce pa, kao ocajnik, nanosi ti vecubol ne bi li te odgovorio da odbacis terapiju!
Najslikovitije receno, imas zub koji te boli ali je pod upalom. Moras koristiti antibiotike da otklonis upalu pa tek onda da vadis zub.A kad izvadis zub, rana krvari i boli vise nego sami zub ali je krajnji cilj plemenit pa nakon par dana nema vise neugodne boli koju je uzrokovao zub i zubobolja.
Tako i dzin, da bi ga se rijesila, moras proci odredene nelagode, potruditi se i skupiti snage i boriti se da bi na kraju pobijedila.

Sama rukja je od pomoci, ali kod vecina slucajeva, problem se obnavlja sto uakzuje da osoba nije dovoljno izgradila svoj iman pa drugi dzini mogu nesmetano ulaziti.
Da bi se to sprijecilo, prvo se mora osoba popraviti i izgraditi pa tek onda ici na rukju da se dzin iztjera iz tijela, da mu rukja bude kap na punu casu vode.

A punjenje te case jeste upravo terapija koju imas i slusanje Kur'ana ili same rukje.
Ne treba strahovati, jer strah i jeste njihovo najjace oruzje, sto se covjek vise boji sihra, dzina, sihirbaza, to su oni jaci. Trebamo se cvrsto prihvatiti za Allahovo uze i nikako ga ispustati iz ruku.

golub
pisem pomalo
Postovi: 28
Pridružio se: Pon Maj 28, 2012 9:23 am

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od golub » Pet Jul 20, 2012 10:26 am

Es-selamu alejkum!

Citav ovaj post i ne mogu se nainbretiti...draga Meriam moras malo lakse...primjetio sam u mnogim tvojim postovima da si pocesto previse ostra i gruba u svojim odgovorima. Odmah prelazis kao na napad, ne valja ovo, ne valja ono, Subhanallah, estagfirullah, itd...da insan zaista istog trena i zazali sto je se uopste i javio i postavio pitanje. Treba polahko, smireno...nisu svi isti, pa tako ni u vjeri i njenom prakticiranju. Helem, polahko, smireno, i prije svega BLAGO!!!

Mahsus selam!

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od Senad » Pet Jul 20, 2012 5:43 pm

Mariam napisao:

Ne ide se za nerazumijevanje - ide se zato, da te netko probudi iz te uljuljanosti i čemera, u koji si se uvukao sa svojim mislima. Počni klanjati, postiti i otiđi učaču.

Ova vrijedi zlata rečenica :)

Mariam
Mlađi član
Postovi: 102
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 8:58 pm

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od Mariam » Pet Jul 20, 2012 8:54 pm

Prevazišla sam sve što on piše ovde ali nekada davno. Odgovor mu uopšte nije bio pisan u stilu napada, nego u kritiki njegovog načina života. Insanu je najteže prihvatiti da je on sam krivac za svoje postupke i da sam snosi odgovornost za svoje stanje. Ukoliko mu neko ne ukaže na njegove greške, pa jih on ne sagleda kritički - kako če znati da jih uopče ima?

Da moj odgovor je otkriven ali nije napad. Kroz svoje iskustvo sam svatila metodologiju džinske obmane. Insanu u takvom stanju ništa u životu nije lijepo i sve vidi crnogledo, a najviše krivi sudbinu i nepravdu - koja se je zadesila nad njim. Zadnji prikriveni cilj džina koji napada, je da insana okrene protiv Allaha (da se smatra da je Allah nepravedan) - a kada se jednom ovo desi i pukne najčvršči savez (onaj sa našim Gospodarem), onda je insan ostao sam u džinskoj obmani. Nema nikakvog oružja da se brani. U tom stanju čovjek je na dnu. Nema utočišča, nema nade, nema utjehe i nema spasa od džinske obmane. Igra kako šejtan zaželi - a njemu je veoma pogodan život, u kojem ga nikako ne prži učenje Kur'ana. Ovu obmanu ne treba lahko uzimati, jer niko ne odpadne od Islama u jednom danu - nego šejtan rasprede svoju mrežu polahko sijanjem svoje smutnje i bajanja u mozak. Misli tipa meni je najteže, Bog je nepravedan, zemlja je stvorena samo da se Bog poigrava sa nama, lahko je tebi biti vjernik - su samo šejtanske bajalice. Iman se vidi i odražava u iskušenju, anikako kad nam je život lagodan. Musliman kad mu je teško još više se zatekne ibadetu - umjesto očaju.

On mora stuširati svoje misli i svoju dušu, i da progleda na svoje oči - a to se može samo izvršavanjem Allahovim naredbi. Zbog džinskog uticaja nikako nije sposoban da vidi i upravlja sam sobom / da vidi pozitivu. Mora da se pomiri sa Allahom prvo, a Allah uvijek prima svoje robove kada se pokaju. On je tu uvijek, kada ga zatrebamo. Mora svjestvo da se pokori duševno i psihički sa svim svojim srcem i da dođe do stanja da se zahvali na odredbi / stanju koje ga je zadesilo. Kada bude došlo do tog duhovnog stanja, neka očekuje promjenu na bolje. Jedino kada smo zadovoljni Allahom, iskusimo zadovoljstvo i svojim životom.

Selam alejkum.

ALEN_H
Posmatrač
Postovi: 8
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 6:58 pm

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od ALEN_H » Sub Jul 21, 2012 9:12 am

Mariam napisao:
Sada punim 27 god, u medjuvremenu sam upoznao drugu devojku. Pre neku noc dok je ona spavala otisao sam pred njenu kucu i isekao ruku pred njenim vratima, nisam VENE. Zelja mi je bila da joj ostavim malo krvi na njenom pragu.
Subhanallah, Božiji robe šta te natjera na ovakvu vrstu postupka? Da li zaista vidiš u tom svom postupku dijelo, kojim bi se razuman čovjek ponosio? Subhanallah. Neamam šta drugo da kažem, osim toga, da nešto ovako još nikada čula nisam. Ovo je očigledno, da tvoje srce nije tamo gdje bi moralo biti - a to je u pokornosti Allahu s w.t.
Ona je devojka KOJA ME POTPUNO RAZUME, KOJA ZELI MOJU LJUBAV, ALI NESTO JOJ PROSTO NEDA DA BUDE SAMOM. Kada se dopisuje samom sve je JAKO LEPO, OSECAMO KAO DA SMO SE NASLI, ali cim se vidimo, ONA JE MRTVA HLADNA, POKAZUJE NEZAINTERESOVANOST, I NE SHVATAM ZASTO MI GOVORI DA NE MOZE BEZ MENE A NE MOZE SAMOM.
Subhanallah, kako možeš tvrditi, da te netko razumije i to nazivati ljubav, kada dotična osoba sve čini da manipuliše emotivno sa tobom? Kako možeš uopšte očekivati smiraj u toj ljubavi / navezi, sa kojom Allah s w.t. nije zadovoljan - jer je on propisao drugčije postupanje prema ženama? Zar se osječaj predanosti i ljubavi kaže u tome, da sječemo vene pred nečijim pragom? Subhanallah, kako ti mogu ovu postupci biti u tvojim očima prikazanim lijepima?
Tu nisu cista posla.
Naravno da nisu, čim insan nije na namazu i zikru on je pod uticajem šejtana - a ovaj mu uljepšava nevaljale radnje. Nevezano bio on na sihirima ili ne. Pa mu se čini da sve što on radi nije problematično, i da nema lošeg u tome. A ono što je dobro šejtan odalji od njega i to mu ogadi.
Bavim se muzikom i poezijom, nekada sam i slikao, uskoro ce mi biti stampana zbirka pesama koju sam napisao. Ono sto zelim reci je da posedujem jako mnogo talenata, ali sta god da sam pokusao zavrsavalo se neuspehom i to nisam mogao i ne mogu ni sada da shvatim kako je to moguce, a ko god upozna MOJ RAD, odusevi se...
Brate, bavljenje muzikom je u Islamu zabranjeno. Kada je muzika u našim ušima, nema mjesta za slušanje Allahovih riječi. Umjesto da mi upalimo Kur'an da ga slušamo, mi slušamo kojekakve nevaljale pjesme - koje uveličavaju insanu strast / ljubav do ovodunjalučkih stvari i svode tu stvar je na nivo božanstva. Muzika služi da samo pridoda na čovjekov očaj, a nikako da ga olakša. Tako čemo nači da zaljubljenik samo povečava svoju duševnu propast i tugu slušajuči srceparajuču muziku, umjesto da plače iz bogobojaznosti prema Allahu - on plače za ženom koju nikada imati neče. Ovo ode do stepena da pojedinci od zanesenosti muzikom moraju tada da konzumiraju alkohol, kako bi se osječaj opijenosti sa muzikom još uvečao. Njegova čula totalno okupira zvuk muzike i taj ga udaljava od osječaja smirenosti, koju recitacija Kur'ana nudi. Zaista samo Kur'an smiruje srca vjernika. Zar bi razuman čovjek mogao ovo slušanje muzike da nazove dobrim i da vidi dobro u tome? Allah nas je počastio slušanjem najljepšeg govora - a to je Kur'an.
Jedna mi je zena rekla da je kada sam bio mali nekom ko je meni jako drag postavljen sihir ali da sam JA NALETEO NA TAJ SIHIR, i da on nije bio namenjen za mene.
Nitko nije u sposobnosti viditi gajb, pa tako ni ta žena ne može znati na šta si ti nagazio, kada si nagazio i kako si nagazio - ukoliko je džin o tome ne obavijesti. Ukoliko ima neko komunikaciju sa džinima je sihirbaz ili opsihren.
U glavnom desilo se onako kako je Bog hteo. Ljut sam strasno na sudbinu i na Bozju odluku,
Subhanallah! Boj se Allaha Božji robe! Zar imaš pravo ti biti ljut na Allaha, ti koji si bio ništa, pa ti je on život darovao? Zar se ne zapitaš da je Allah u sposobnosti oduzeti ti i vid, i sluh, i govor - pa češ onda ostati u mraku? Ko če iz toga mraka tebe da potegne osim Njega Uzvišenog? Subhanallah! Ti si stvoren da na sedžu padaš Uzvišenom - a ne da zbog SVOJIH greški Uzvišenog još kriviš? Subhanallah, da ti je i neko bacio sihir - šta ima Gospodar sa ovim? Zar te on nije obavijestio putem Objave, kako da se ponašaš i ophodiš da bi dostigao zadovoljstvo na ovom i onom svijetu? Zar nam Allah nije dao u služenje, sve što je na nebesima i zemlji - raznovrstnog bilja i voča, životinja koje krase našu lijepu planetu, vode koju pijemo? Zamisli da Allah samo oduzme vodu, šta bi pio Božji robe? Gdje bi našao vodu? Kako bi preživio? Zar se usuđuješ za svoj život kriviti Onoga, koji je naredio melecima da se poklone insanu? Subhanallah! Jesi svejstan stepena te počasti? Šejtan te je toliko zaslijepio da kriviš Allaha što te jedna djevojka vuče za nos, i što si sam prestao klanjati pa te šejtan ovladao? Zar možeš biti toliko nepravedan? Danas je počeo Ramazan - mjesec največe Allahove blagodati, a ti imaš ovakva razmišljanja? Jesi svjestan da si ti Božiji rob i da On ima svu vlast nad tobom - jer te je On stvorio? Da nam je dao život da nas iskuša u našim postupcima? Pa da i patiš, sigurno nemaš večih patnji od čitavog dunjaluka skupa?
Svesan sam da trebam istrpeti, ali prosto desava mi se SAMO LOSE, NIKAD TRUN DOBRA, i smatram da to apsolutno nije normalno a da je do mene pa da sam ja lud, TO NIJE SLUCAJ, NORMALAN SAM ali mi je zivot nenormalan.
Život ti je nenormalan jer u njemu nema ništa od Islama. Sve u svemu tvoje ponašanje ukazuje alarmantnu situaciju. Da si mogao nači sreče u načinu života kojeg si imao, ne bi pisao ovde. A vidimo da nisi, nisi našao smiraja svome srcu nikako, pa kako onda očekuješ da češ biti zadovoljan sa svojim životom na podlagi toga, da činiš ono sa čim Allah s.w.t. nije zadovoljan - i da ne činiš ono što ti je On propisao. Tvoja psihička situacija je samo odraz toga.

1. Muzika nije greh. Greh je onda kad konzumiras alkohol, i jeste to tacno da ne valja vecina ove danasnje muzike, TEKSTOVI SU MNOGO LOSI, to jeste, slazem se sa time, ALI KADA COVEK PATI, ON PATI I BEZ MUZIKE. Filozofija muzike nije da u coveku izazove nesrecu. Muzika nema veze sa nesrecom, nesreca postoji i BEZ MUZIKE. Muzika je GOVOR OSECANJA. Kad patis za ZENOM, patis i kad ne slusas muziku, a nekad ti muzika dodje kao BRAT-TVOJIM OSECANJIMA.
Naravno da ni ja ne susam Gogu Sekulic, Seku Aleksic, i.t.d. SMATRAM DA SVE TO TREBA ZABRANIT!

ALEN_H
Posmatrač
Postovi: 8
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 6:58 pm

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od ALEN_H » Sub Jul 21, 2012 9:23 am

Mariam napisao:Prevazišla sam sve što on piše ovde ali nekada davno. Odgovor mu uopšte nije bio pisan u stilu napada, nego u kritiki njegovog načina života. Insanu je najteže prihvatiti da je on sam krivac za svoje postupke i da sam snosi odgovornost za svoje stanje. Ukoliko mu neko ne ukaže na njegove greške, pa jih on ne sagleda kritički - kako če znati da jih uopče ima?

Da moj odgovor je otkriven ali nije napad. Kroz svoje iskustvo sam svatila metodologiju džinske obmane. Insanu u takvom stanju ništa u životu nije lijepo i sve vidi crnogledo, a najviše krivi sudbinu i nepravdu - koja se je zadesila nad njim. Zadnji prikriveni cilj džina koji napada, je da insana okrene protiv Allaha (da se smatra da je Allah nepravedan) - a kada se jednom ovo desi i pukne najčvršči savez (onaj sa našim Gospodarem), onda je insan ostao sam u džinskoj obmani. Nema nikakvog oružja da se brani. U tom stanju čovjek je na dnu. Nema utočišča, nema nade, nema utjehe i nema spasa od džinske obmane. Igra kako šejtan zaželi - a njemu je veoma pogodan život, u kojem ga nikako ne prži učenje Kur'ana. Ovu obmanu ne treba lahko uzimati, jer niko ne odpadne od Islama u jednom danu - nego šejtan rasprede svoju mrežu polahko sijanjem svoje smutnje i bajanja u mozak. Misli tipa meni je najteže, Bog je nepravedan, zemlja je stvorena samo da se Bog poigrava sa nama, lahko je tebi biti vjernik - su samo šejtanske bajalice. Iman se vidi i odražava u iskušenju, anikako kad nam je život lagodan. Musliman kad mu je teško još više se zatekne ibadetu - umjesto očaju.

On mora stuširati svoje misli i svoju dušu, i da progleda na svoje oči - a to se može samo izvršavanjem Allahovim naredbi. Zbog džinskog uticaja nikako nije sposoban da vidi i upravlja sam sobom / da vidi pozitivu. Mora da se pomiri sa Allahom prvo, a Allah uvijek prima svoje robove kada se pokaju. On je tu uvijek, kada ga zatrebamo. Mora svjestvo da se pokori duševno i psihički sa svim svojim srcem i da dođe do stanja da se zahvali na odredbi / stanju koje ga je zadesilo. Kada bude došlo do tog duhovnog stanja, neka očekuje promjenu na bolje. Jedino kada smo zadovoljni Allahom, iskusimo zadovoljstvo i svojim životom.

Selam alejkum.


Naravno da si U PRAVU, ali kao sto vidis nisam ja OGREZAO I PROPAO U SJTANSKIM OBMANAMA, nisam ja NESVESTAN, a jeste da se osecam jako lose. E sad, moram ti reci da AKO NAMERAVAS BITI MUSLIMANKA, moras MALO LAKSE, ti si dosad mene savetovala a evo sada ja tebi malo da ukazem na tvoje mane. Kad neko nesto napise ovde, kad se poveri ovako, KAD NAPISE SVE ONO IZ SVOG ZIVOTA, SVE ONO STO SE TESKO GOVORI, naravno da ti moras tome prostupiti NEZNO a ne GRUBO. Ako zelis da siris Islam, sirices ga NE NA OVAJ NACIN NA KOJI RADIS. Sve je tacno sto govoris, ali NEMAS SEBE POD KONT5ROLOM KAD TO GOVORIS, malo neznije, malo PREFINJENIJE, kako ja kazem. Nije dobar PRISTUP, KRIVITI NESRETNU OSOBU STO JE NESRETNA-time postizes kontra efekat. Ako vec ne znas kako da POMNOGNES, nemoj ni pokusavati.

ALEN_H
Posmatrač
Postovi: 8
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 6:58 pm

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od ALEN_H » Sub Jul 21, 2012 9:26 am

Senad napisao:
ALEN_H napisao:Znao sam da ce biti greska, ovo moje obracanje vama.
Esselamu alejkum

Nisi pogriješio ,napravom si mjestu ako želiš da ti se pomogne. Neko ko želi da mu se pomogne onda treba da sluša savjete i da pokuša da primjeni. Savjeti ove prirode nisu za mnoge jednostavni kada čitaju a kamoli d a ih primjene.

Brate kod tebe po svemu sudeći su sihiri kakvi u kojem obliku to ćeš saznati ako posjetiš nekog ispravnog šejha koji se bavi liječenjem kur'anom.

Za početak možeš se testirat kod kuće tako što ćeš download rukuju na ovoj web stranici http://www.lijecenje-kuranom.com/audio i lagano se pripremat da se vratiš u kolosijek. Ako se budeš testiro javi nam koi su simptomi.

Prema tvom pisanju ti si malo teži slučaj iz mnogo razloga a neke je navela i seka Meriem.

Trenunto nije ni važno koji je sihir ali moraš vratiti namaz u svoj život, zikrovi ,dove, svaki postupak koji želiš d a napraviš gledaš kroz prizmu kur'ana i suneta
Ljut sam strasno na sudbinu i na Bozju odluku, Svesan sam da trebam istrpeti, ali prosto desava mi se SAMO LOSE, NIKAD TRUN DOBRA, i smatram da to apsolutno nije normalno a da je do mene pa da sam ja lud, TO NIJE SLUCAJ, NORMALAN SAM ali mi je zivot nenormalan.
Ti u takvom stanju možeš biti ljut na svakog pa i na onog koji te je stvorio i koji te hrani i drži u životu. Jednostavno ti moraš u svom životu postaviti prioritete i tražiti spoznaju .

Sve što nam se loše desi sami smo krivi. Ne možeš kuću graditi od krova, ako je gradiš od temelja onda treba to kako treba uraditi. Džaba ti vrata na kući ako nemaš prozora ubi promaha, sve se mora složiti da bi krenuo naprijed.

Ničiji ti nisi sihir pokupio to je tvoja sudbina i trebaš biti zahvalan Allahu što te stavio na iskušenje .Trebaš se zapitati šta to Allah s.w.t. želi od tebe a sigruno je jedno da ti želi dobro , drugo je pitanje što je ponekad naš izbor kriv i onda na tom krivom putu svega ima.


Prema tvom opisu stanja tvojim razumom upravljaju sihiri i trebaš premanentno raditi na eliminisanju uzročnika. Da bi to postigao moraš ući u vjeri i pustiti da vjera uđe u tebe ispravnim načinom razmišljanja.

*****Oni koji su bili najbolji od u džahilijetu, oni su najbolji i u islamu, samo ako se poduče vjerskim propisima." (Muttefekun alejhi)

*****"Zaista je ovaj svijet sladak i privlačan, i zaista vas je Allah postavio namjesnicima na njemu, samo da bi vidio kako ćete postupati. Zato se bojte dunjaluka i bojte se žena, jer je prvi nered (fitneluk) među lzraelićanima bio zbog žene." (Muslim)

******Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve selleme, imao običaj često učiti slijedeću dovu: "Allahu dragi, ja Te molim da mi podariš pravu uputu, istinsku bogobojaznost, pravu čednost i neovisnost od tvojih robova" (Muslim)


Evo ramazan je počeo pa iskoristi ga da bi popravo svoje stanje.


Selamim te
Hvala ti puno... :)

ALEN_H
Posmatrač
Postovi: 8
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 6:58 pm

Re: Da li sam pod uticajem sihra?

Post od ALEN_H » Sub Jul 21, 2012 9:34 am

Mariam napisao:Postavio si pitanje pod javnom sekcijom pitanja i odgovori - na koju odgovaraju svi. Kao što je Senad rekao, neimovno je da tvojim mozgom / mislima šejtan totalno obvladao - i nisi u takvom stanju uopšte pristupačan bilokakvim savjetom / ti je previše radikalan / niko te ne razumije itd.

Bojim se, da se varaš - jer sama sam se liječila od sihira dug niz godina. Ti kao prvo, nemožeš kao što sam rekla predpostaviti, da su tvoje patnje veče od drugih ljudi. Ovo je samoljublje. Prelistaj forum i pročitaj šta ljudi pišu. Lično sam si sama upropastila život pod uticajem sihira, a stanje bi mi nekad bilo tako, da kad bi krenula na namaz padala bi u nesvijest. Ovo je samo bila uvertura u liječenju. Znači ti nisi u poziciji da imaš uvid, kakve patnje drugi ljudi su proživili i imaju. Uz to, naš Poslanik je preživio to da je sirota, da mu je umrla supruga, dijete, da je bio progonjen i da je bio opsihren. Uz sve to treba dodati, da je na sebi nosio odgovornost prenošenja Objave - pa kad bi mu ona silazila, znoj bi ga obljevao od sile.

Elhamdullilah, Zahvala pripada Uzvišenom Gospodaru - pa ja razumijem, da imavelika razlika između nepokornih džina koji ljude napadaju - i između Allaha. Velika razlika između postupaka pojedinaca - i naših postupaka. Jedino što insan ima u kontroli su njegove reakcije do života.
O ovome Allah u Kur'anu obaviještava. Šta li misliš, zašto svi koji se razbole, prvo dođu ovamo i obtužuju Boga - da je On kriv ? Svi to rade? Zašto? Nikad sama lično nisam imala takvog stava do prošlosti - to je bilo stanje milosti. Ljudi se bacaju u očaj, kada iza neke patnje nisu sposobni viditi svrhu dobra - a SVAKO zlo ima u sebi dobrog.

Nema magičnog lijeka, a jedini koji bi ti lijek dao na njega se ljutiš? Problematiki sihira se mora pristupiti sa duhovnog apekta, znači uvažavanje šeriatskih principa u životu. Tvoje jadanje neče ti situacije promjeniti, brisanje teme isto tako ostaje ista - pa kakva korist onda od toga? Da li je ima?

Ne ide se za nerazumijevanje - ide se zato, da te netko probudi iz te uljuljanosti i čemera, u koji si se uvukao sa svojim mislima. Počni klanjati, postiti i otiđi učaču.
Mariam, IZGLEDA SE NISI DOBRO IZLECILA OD SIHRA, moramo ja i ti zajedno izgleda... :lol:
Kazes da je sejtan mojim mislima ovladao, PA AKO SU U OVIM DANIMA SEJTANI SVEZANI, ZNACI DA NEMAJU UTICAJA NA OVO SADA STO PISEM, zar ne? :) hmmm... smiri se malo i trazi zadovoljstvo u drugim stvarima, ne u tome DA BUDES U PRAVU.
Jer sve sto si rekla i bila u pravu-sve si to OKALJALA NACINOM NA KOJI SI PISALA.
Meni govoris da NEMAM PRAVO DA GOVORIM KAKO PUNO PATIM, a kako onda TI IMAS PRAVO DA MI GOVORIS KAKO PUNO NE PATIM. Protivurecis smoj sebi. Otkud tebi pravo da mislis DA ZNAS KO KOLIKO I KAKO PATI?
Ako me pokusavas PROBUDITI IZ MOG CEMERA I ULJULJANOSTI mogu ti reci da ti to ne ide od ruke, i da nisi stvorena za takvo nesto. :)

Odgovori