POTREBAN SAVET

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
demijan
Posmatrač
Postovi: 1
Pridružio se: Uto Jul 03, 2012 8:19 am

POTREBAN SAVET

Post od demijan » Sub Jul 14, 2012 10:15 am

Poštovani,
dugo tražim nekoga ko bi mi mogao (ili bar pokušao) dati odgovore na neka moja pitanja... Cijela priča koju bih vam htio ispripovjedati trajala bi dugo, stoga ću pokušati biti kratak, a ako to ne uspijem, molim Vas da mi ne zamjerite..
Naime, već neko vrijeme u vezi sa mnom dešavaju se čudne stvari: ponekad vidim prisutne ljude za koje znam da ne postoje, a ako ne vidim, osjetim njihovo prisustvo... Osjetim toplotu tjela pored sebe, dah na vratu i sl...
U početku me je sve to jako plašilo, zamrznuo bih se u mjestu, a sad sam već navikao na to i da budem iskren, ako mi se tako nešto ne desi duži period, počinje da mi fali... Čudno, zaista... Obraćao sam se nekim ljudima koji bi "kao" mogli pomoći, ali odgovor na stanje koje ja proživljavam nigde nisam našao...
Da li je to normalno, i da li biste mi mogli objasniti o čemu je riječ?

Napomenuo bih još jednu stvar , a to je da sam hrišćanin...

Mariam
Mlađi član
Postovi: 102
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 8:58 pm

Re: POTREBAN SAVET

Post od Mariam » Ned Jul 15, 2012 1:43 am

Selam alejkum i dobrodošao na ovaj forum.

Drago mi je kao prvo da si se obratio nama po ovom pitanju, a ja ču pokušati u svojoj mogučnosti da ti ponudim odgovor.

Zvanični stav medicine o ovakvim pitanjima je nepoznat / svrstavan u niz psihičih / duševnih oboljenja. Ukoliko medicina ne pruža efikasnog odgovora na naše stanje, onda čovjeku preostaje da se podvrgne duhovnom liječenju - u Islamu poznato pod učenjem rukje.

Neznam koliko znaš o svijetu džina, no po Islamskoj teologiji i iskustvenoj logiki / čak i samoj medicini je svijet džina dokazan. Da bi se zaista ustanovilo da se ide o duhovnoj vrsti oboljenja / napada džina na čovjeka, potrebno je da se čovjek testira.

Skiniti češ na kompjuter rukju sa ove stranice http://www.lijecenje-kuranom.com/audio (usput pročitaj šta piše) i slušati češ recital čistog Kur'ana (znači njegovih ajeta) najmanje 1x pod abdestom (uzimanje abdesta na stranici 21 http://sr.scribd.com/doc/50516878/29/UZ ... vit-prikaz).

Ukoliko nisi okupan (a imao si recimo polni odnos ili slično), onda se prvo okupaj, pa onda uzmi abdest. Ukoliko imaš zaista problema sa džinima / ide se za sihir / opsjedanje / druga vrsta napada, u toku učenja rukje morao bi se osjetiti drugčije. Simptomi oboljenja su navedeni na stranici. Na javi več pokazuješ neke od stvari, koje nemaju mjesta u životu čovjeka - i su znak, da je čovjek možda pod dejstvom džina. Dahovi, osječaji toplote na tijelu (džini su stvoreni od vatre), prikazivanje likova ljudi - su stanje, koje treba da se uzme ozbiljno i da se mu pristupi na način da se rješava, a ne da se za to stanje emotivno vežemo - jer takve radnje nemaju mjesta u životu čovjeka. Javi se kad poslušaš, pa če mo viditi šta dalje - da li je potreban učač rukje.

Selam.

jasmin-jasko
pisem pomalo
Postovi: 11
Pridružio se: Čet Okt 18, 2012 10:55 am

Re: POTREBAN SAVET

Post od jasmin-jasko » Pet Okt 19, 2012 5:33 am

es sellamu alykum dragi brate !
Uci Qurán i sa Allahovom voljom ce ti ta previdjanja da nestanu ...
Samo u njega vijeruj i njemu se klanjaj i od njega pomoc trazi jer on sve vidi i sve zna i niko mu ravan nije !!
ALLAHU AKBAR

Odgovori