dali se radi o sihirimaaa???POMOCC!!!

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
assi
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 5:53 am

dali se radi o sihirimaaa???POMOCC!!!

Post od assi » Pon Maj 21, 2012 10:15 am

Esselamu- Alejkum
Pisem vam po prvi put i nova sam na forumu,zato se izvinjavam ako uocite neke neprevilnosti tokom pisanja,molim vas za razumjevanjee!!! MOJA PRICA POCINJE OVAKOO...
Udala sam se za covjeka kojim nikad nisam htijela imati nista...jednostavno neznam ni ja kako i sta..isla sam u srednju skolu nikad ga nisam htijela ni pogledati a kamoli sta drugo...al et..splet okolnosti il Bog nek ti zna sta ...stupila sam u brak snjim...cak sam se i zaljubila prije braka mislim voljela sam ga i volim ga i danas svim srcem...prve 3.godine braka sve je bilo super...sloga razumijevanje..postovanje...sve je bilo prisutnooo!!!Zivjela sam s nejgovim roditeljima u BIH dok je on bio u sloveniji...jednostravno sa svekrvom nisam mogla komunicirati...ta zena od prvog dana me nemoze gledati u toj kuciii....uvjek i je radila svakve scenee...i najzad il razoriti brak il otici snjim van u slo...to smo i uradiliii...bili smo odvojeni godinu dana...tih godinu dana mi je bio pakao zivota...iz vise razloga...al GLAVNI JE BIO...NISAM MOGLA OSTATI U DR STANJU...doktori nalazi sve je bilo u redu al bebe nije bilooo...optuzivali su me...ma svasta...Dosla sam snjim u slo i nakon nekoliko mjeseci sam ostala trudna..al na zalost..trudnoca se nije mogla nastaviti i morala sam napraviti spontani pobacaj...nakon 6.mjeseci od pobacaja ostala sam trudnai dobili smo HVALA ALLAHU prelijepog zivog i zdravog sina...al tad pocinju drugi problemiii...tad su problemi s muze...preko noci je postao drugi covjek...nije ga bilo briga za nas..milion puta bi mi rekao idi kod svojih..nije me briga ni za tebe ni za dijete...ako bih ga uzeo u narucje dijete bi vristalo od placa...jednom rijeci...ZAMRZIO NAS JE...
takav zivot zivimo vec 2 gosdine..rastali smo se bili prije par mjeseci-...al nije mogao bez nas i vratila sam see jer nezelim da nam se familija razorii...Gdje god da bi otisli rekli bih da imamo sihire...uz lijecenje bih malo situacija se smirila i n bi postao opet onaj stari i to bih trajalo nekih petnestak dana i opet istoo...nastavlja po starom...cak je bio uzeo i konobaricu za zenu...a znam koliko ih je mrzio prezirao je zene koje se prodaju za pare...al et...nesto ga puklo ocitiii!!!Dali smo oko 2 hiljade eura za lijecenje i zastite...al ta zena sto nas je lijecila je rekla da je do njegove zastite imala dostup jedna zenska osoba...iskreno receno za to je znala jedino njegova majka koja ima dostup do svih nasih stvarii i ja...nitko drugii...Postajem vise bezvjerna u sve ovoo...
ima dana kad s nama sve super funkcionira i kad se ponadam da ce opet biti sve AKO BOG DA uredu...oprostila sam mu cak i tu avanturu s tom konobaricom samo da postanemo slozna obitelj kao nekad...Kad bih bilo sve ok...pa bih se zapricali o ovom nasem braku..rekao bih ovakooo,,Znas zao mi je sto sam takav,volim vas ,zivot svoj bih dao za vas..al nesto je jace od mene...,.i nakon par dana druga prica...idite mi sa ociju,umarate me...nezelim vas vidjeti,dijete cu doci vidjeti kad ja hocuu...te kaze kad tako gleda na nas kad osjeca da nas mrzi...da pocinje slabije da vidi,da ima bolove u glavi...takvi su simptomi slicni i kod mene...nekad mi se cini da ga nezelim vidjeti,i da ga mrzim iz dna dusee,a nekad ne bih prstom pomakla za njegaa!!!
Zanima me dali je moguce da smo pod sihirima oboje...kad slusam rukju osjecam nemoc u rukama,te oci mi titraju...danas planiram snjim vidjeti da ga i on poslusa...al vas molim ako ima ko kakv savjet,pomoc bilo sta da mi se javii,,jer stvarno zelim da opet postane onaj covijek..i da se kroz zivot borimo sami za sebe uz pomoc ALLAHA dz.s!!!

I jedno pitanje za vas ADMINISTRATORE: Dali je ispravno da hodza koji lijeci Kur'anom zacijeni svoj rad,i koliko je nama muslimanima dozvoljeno nositi zastitee???
Unaprijed vam se zahvaljuje!! SELAM

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: dali se radi o sihirimaaa???POMOCC!!!

Post od Haris » Pon Maj 21, 2012 12:05 pm

Esselamu alejkum,

Dobrodošla na forum, bujrum, pitaj šta god poželiš, ako možemo ikako nasavjetovat tu smo.
Kažeš da ste dali 2000€ za zaštite.

Pa onda na dnu poruke pitaš da li su dozvoljene zaštite.

Ukratko o tome:
PITANJE:
Šta znači hadis: "Doista su rukja, hamajlije i ‘tivel’ širk."

ODGOVOR:
Ovaj hadis bilježe Ahmed i Ebu - Davud od Ibn - Mes’uda, radijallahu anhu. Lanac prenosilaca je ispravan. Značenje hadisa je da je svaka rukja koja sadrži nepoznat tekst, imena šejtana ili tome slično zabranjena.
Tivel je vrsta širka kojom se sastavljaju ili rastavljaju supružnici.
Hamajlija je ono što se stavlja na dijete protiv uroka ili džina. Dešava se da se time, također, koriste bolesnici i odrasli. Od malog širka je stavljanje hamajlija na životinje (status ovoga je kao i status hamajlije). Od Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem, se prenosi da je u jednoj bitki, poslao vojsci jednog izaslanika preko kojeg im je naredio da skinu sve hamajlije koje su bile na njihovim jahalicama. Ovo ukazuje na to da su sve hamajlije zabranjene, bez obzira sadržavale kur'anski tekst ili nešto drugo.
Rukja je zabranjena ukoliko sadrži tekst koji je nejasan i nepoznat. Međutim, dozvoljena je ona poznatog sadržaja, ukoliko ne sadrži širk i ukoliko je u skladu sa Šerijatom. Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je rekao:
"Rukja je dozvoljena ukoliko nije širk."
Dozvoljeno je učiti kur’anski tekst i dozvoljene dove nad vodom i tu vodu dati bolesniku da je popije ili ga posuti njom. Tako je radio Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem. Prenosi se u Ebu - Davudovoj zbirci hadisa da je Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, učio nad vodom Sabitu b. Kajsu b. Šemmasu, a onda ga tom vodom posuo. Prve generacije ispravnih prethodnika su ovo, također, praktikovali. Ovakav vid liječenja je dozvoljen.
ŠEJH IBN BAZ
(Fetve učenjaka dvaju harema – 84 str.)
Znači jedini ispravni način je da ti učač uči ajete iz Kur'ana, bez pisanja ikakvih papirića da ti kačaš negdje, da nosiš oko vrata, da stavljaš pod prag kuće i sl. stvari.

Trebate naći pouzdanog učača Enes Beganović (Zavidovići), Almin Omerašević (Zenica), Nisad (Gračanica) i neka još neko preporuči kojeg pouzdanog.

Prije svega nemoj gledati na ovaj slučaj kao mržnju njegove majke ili nekog. Pa makar to i bilo. Gledaj na ovaj slučaj čisto kao na slučaj između našeg Gospodara i tebe. Ne moraš nama iznositi odgovore, ali sama sebe zapitaj da li praktikuješ namaz, da li koliko toliko živiš u okrilju Islama. Da li izbjegavaš zabranjeno i sl.

Kod nas je narod takav, tek kad ga pukne nešto onda se posveti vjeri (moram priznat i kod mene je tako, ali hvala Allahu). Mi ne kontamo, jednostavno odbija se od nas da čovjek mora obavljati namaz pa makar bio zdrav i jak ko planina. To je dužnost svakog punoljetnog muslimana, mentalno zdravog.

O važnosti namaza postoje knjige, i knjige, i literatura, i hadisa postoji kijamet. Evo ti samo jedan primjer: Poslanik je poslan da dostavi poslanicu i prenese ljudima poruku od Svevišnjeg Gospodara. I na samoj samrti, jedne od zadnjih riječi su mu "čuvajte namaz" (3 puta). Kao da je to "zaboravljeno" reći svih godina ranije, pa je toliko bitno da pred njegov sami odlazak želi da nam kaže još to vrlo bitno.

Također o važnosti namaza svjedoči to da je rečeno da djecu od 7. godine moramo navikavati na namaz, a od 10. čak i tjerati (da bi stekli naviku).

Mi zaboravljamo Gospodara, pa kako da On nas "ne zaboravi". Naravno, On je Taj koji sve zna, i ništa ne zaboravlja, ali ovo je rečeno u smislu, kako da živimo lijep život, tj. kako bi nam Allah dž.š. pružio lijep život a mi odbijamo osnovnu naredbu koja je naređena pa čak i u borbi.

Hadždž je dužan obaviti onaj imućan, postiti je dužan onaj koji je zdrav i izdržljiv, zekat onaj koji je imućan, dok namaz su obavezni SVI.

Da ne bi razglabali toliko, iako se može pisati o tome pofino, želim samo ukazati na koristi namaza. Pored ahiretskih koje će biti uslov da se djela vagaju (ako nema ISPRAVNOG namaza, ostala djela se poništavaju), a Allah zna najbolje, tu su i dunjalučke koristi (ne u smislu novca ili sl., da Allah sačuva) već koristi npr. koje nas štite od utjecaja džina, grijeha i sl.

Kako? Pa oko insana se stvara "štit" tako da džini i oni koji prave probleme ne mogu pristupiti. Nije to slučaj uvijek, ali uglavnom je tako. Zato, ti namazom, dovama, abdestom i svakim korisnim ibadetom ustvari se približavaš Allahu, a što si bliža Allahu, šejtani i džinni su dalji od tebe.

Najljepše ćeš se osjećat ako staneš malo i promisliš i kažeš sebi. Hajde da se sjetim Allaha dž.š. istinski, da Mu se vratim u pogledu ibadeta, pa je onda i očekivat da će čovjek biti zadovoljan u duši. Kod naših ljudi ti je shvatanje da je dobro bit musliman od Ramazana do Ramazana, za Bajram, petkom na džumu, a sve ostalo su izmisle vehabije.

Ono kad pogleda čovjek, hvala Allahu, bolje je i od Ramazana do Ramazana, nego nikako, ali evo jedan slikovit primjer: Zamisli da se tebi spusti hrana, zrak za disanje i kojekakve blagodati samo u Ramazanu, čim ode onih 30 dana, nestaje sve. Znači, nema smisla.

Ako nisi, uspostavi namaz, mi ćemo ti sve objasniti kako i šta, ako jesi hvala Allahu na tome, nadam se da će ovaj tekst koristiti nekom drugom.

Što se tiče sihra, moguće je da ste oboje, što da ne.

Allah zna najbolje, ali ako pogledamo na ovaj primjer vidjet ćemo da učač ima pravo zacijeniti.
U jednom mjestu su ashabi htjeli odsjesti, pa ih stanovnici tog mjesta nisu primili, te su odsjeli van njega. Allah je dao da njihovog vladara ujede škorpija pa su zatražili pomoć od ashaba, da možda oni nemaju neki lijek.

Jedan od njih je proučio Fatihu i pljucnuo par puta na ranu oboljeg, te je on ustao izliječen Allahovom voljom kao da mu ništa nije bilo.

Poslije su ga pitali koliko su mu dužni, te je on rekao da ne smije uzeti dok se ne posavjetuje sa Poslanikom a.s., pa je Poslanik to odobrio rekavši da se sjete i njega kada preuzmu nagradu.

Gledajući dunjalučki, učač nije melek, i on živi, možda ima ženu, djecu, mora se hranit. Ako on danas 10 sati odvoji na učenje rukji, kad će otići i zaradit za život. Stoga treba gledati na vrijeme učača.

Opet, ta bi cijena trebala da bude normalna, a ne ko što ih ima 500 KM po rukji.
Imaš i onih koji ne kažu cijenu nego ti odvojiš koliko možeš od srca, i daš mu. Molim Allaha da nagradi takve još većom skromnošću i nagradom na Ahiretu.

Na kraju, da zaključimo. Ključno ti je da stvoriš štit oko sebe, još ključnije ti je da obavljaš naredbu (farz aajn - obaveza pojedinca) tj. namaz. Čitaj vjersku literaturu, hadise (ono što nađeš u hadisima da se ne podudara sa tvojim načinom života, pokušaj ispraviti koliko možeš). Onda će život dobiti veći smisao osim onog živim da jedem i pijem i na kraju umrem da me crvi pojedu (ne razmišljajući o onom poslije smrti).

Ako ima još nekih nepoznanica, bujrum pitaj. Da te Allah pomogne.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: dali se radi o sihirimaaa???POMOCC!!!

Post od Haris » Pon Maj 21, 2012 1:22 pm

Čitam jedan tekst upravo, jako koristan i opomena svima nama:
Još od davnina čovjek je mnogo putovao. Ali postoji jedno putovanje na koje niko prije nije otišao. Niko- osim jednog. Vozilom koje niko prije nije vozio, kroz put koji nijedna duša nije prije vidjela, na mjesto gdje nijedno biće nije kročilo.

Bilo je to putovanje jednog čovjeka, da upozna Boga. Bilo je to putovanje Muhammeda a.s, Božijeg poslanika, na najviše nebo. Bila je to Isra i Miradž ! Na tom putovanju je Allah odveo Svog miljenika na sedmo nebo, gdje čak ni melek Džibril ne može kročiti.

Tokom Poslanikove a.s misije na Zemlji, svaka uputa, svaka naredba je spuštena dolje putem meleka Džibrila. Osim jedne: jedna naredba je bila toliko važna, da zbog nje, umjesto spuštanja Džibrila dolje, Allah je podigao Poslanika a.s k Sebi.

Ta naredba je bila salah (namaz). Kada je Poslaniku prvi put naređen namaz, trebalo ga je obavljati pedeset puta na dan. Moleći Allaha za olakšanje, ova brojka je smanjena na pet puta dnevno, ali sa nagradom kao da je pedeset puta.

Razmišljajući o ovom događaju, učenjaci su objasnili da je proces smanjivanja broja namaza sa pedeset na pet bio namjeran, sa ciljem da nas nauči, koje je to pravo mjesto koje namaz ima u našim životima. Zamisli za trenutak da zaista klanjaš pedeset puta na dan. Da li bismo bili u stanju raditi bilo šta drugo osim klanjati? Ne. I to je poenta! Kojim boljim načinom predstaviti istinski cilj života? Odnosno, namaz jeste naš pravi život, sve ostalo čime ispunimo svoj dan.. su samo pokreti.

Pa opet, mi živimo kao da je upravo suprotno: namaz je nešto što uguramo u svoj dan, kada nađemo vrijeme za njega- ako nađemo vrijeme. Naši „životi“ se ne okreću oko namaza, nego se namaz okreće oko naših „života“. Kada smo na času, predavanju, namaz je nešto o čemu ćemo razmišljati poslije. Ako smo u tržnom centru, rasprodaja koja se trenutno održava je bitnija. A ako odložimo istinsku svrhu našeg postojanja, da bismo odgledali košarkašku utakmicu, nešto zaista nije uredu.

I ovo se odnosi na one koji klanjaju. Postoje oni koji ne samo da su odložili svoju životnu svrhu, nego su je u potpunosti napustili. Često ne shvatamo jednu činjenicu u pogledu napuštanja namaza: nijedan učenjak nije stava da te činjenje bluda čini nevjernikom. Nijedan učenjak ne smatra da te krađa, alkohol ili drogiranje čine nevjernikom. Nijedan učenjak čak ne smatra da će te ubistvo učiniti nemuslimanom. Ali što se tiče namaza, neki učenjaci su stajališta da onaj ko ga ostavi, više nije musliman. I to je zasnovano na hadisima poput: “Ugovor (sa Allahom) između nas i njih (jevreja i kršćana) je namaz, ko ga ostavi, uznevjerovao je (počinio je kufr koji ga izvodi iz vjere)!”(Ahmed)

Zamislite jedan takav nečuven čin, koji bi natjerao Poslanika da ovako nešto kaže. Razmisli na trenutak u čemu je to šejtan pogriješio? On nije odbio da povjeruje u Allaha, on je odbio da učini jednu sedždu. Samo jednu. A zamisli sve sedžde koje smo mi odbili da učinimo! Razmisli o ozbiljnosti odbijanja takve stvari.

Pa opet, kako olako shvatamo pitanje namaza. Namaz je prva stvar za koju ćemo biti pitani na Sudnjem danu, a nama je nekada posljednji u mislima. Poslanik a.s je rekao: „Od svih ljudskih djela, čovjek će na Sudnjem danu prvo biti obračunavan u pogledu namaza, pa ako mu je namaz uredu, biće spašen i uspjet će, a ako mu namaz bude manjkav, onda će propasti i izgubljen biti.“ (Tirmizi)

Tog dana će stanovnici Dženneta pitati one koji su u Džehennemskoj vatri, zašto su u nju ušli? Kur’an nam kaže kakav će njihov prvi odgovor biti: ”Nismo” – reći će – “bili od onih koji su molitvu obavljali„ (Kur’an, 74:43)

Koliko nas će biti među onima koji će reći „mi nismo bili od onih koji su klanjali, niti od onih koji su klanjali na vrijeme, niti od onih koji su namaz učinili prioritetima u svom životu“ ? Zašto kada smo na času ili na poslu ili kada spavamo tvrdim snom u toku vremena sabah namaza, a moramo otići u toalet, za to možemo naći vremena? U stvari, ovo pitanje zvuči skoro pa apsurdno: uopšte ne razmišljamo da li ćemo otići ili ne; čak da smo usred najvažnijeg ispita u životu, kada moramo otići u toalet- otići ćemo. Zašto? Zbog tih potencijalnih, ponižavajućih, groznih posljedica ukoliko ne odemo, u ovoj situaciji prestaje uopšte postojati „izbor“.

Autor: Yasmin Mogahed

Za Akos.ba prevela i obradila: N.C.

assi
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 5:53 am

Re: dali se radi o sihirimaaa???POMOCC!!!

Post od assi » Pon Maj 21, 2012 2:24 pm

Hvala vaam za vase odgovore...Ne nazalost neklanjam..stid me priznati al je takoo..kad god da pokusam da klanjam jednostavno nemogu moj nijet uvjek postane samo pusta zelja...mog muza sam isto nagovarala da bihpocelii al jednostavnoo nemozemoo..neznam zbogg cega..al kako sam stupila snjim u brak to jednostavno nemogu obavljati,dok sam bila cura mislim skolarka molila sam se dragom ALLAHU 5 puta dnevnoo..a sad je nemoguce jednom...
Pitam vas za zastite iz razloga sto su nam jedni rekli da je to HARAM drugi ih pak prave i skupe su kao dragi kamen..mi smo za jednan tretman koj jedne zene dali 950 maraka za zastitu i dala nam dove iz Kur'ana da ucimo i to je bilo svee....Kod drugog hodze smo dali oko 500 eura dolazio nam je kuci i radio tretmane..meni kad bih ucio pocela bih plakati il klanjati,il ruke su mi se podizale..a dok kod mog muza apsolutno nista nijedne reakcije,odlucili smo negde drugo..ovaj nam je uzeo hiljadu eura za zspise i neku ucenu vodu al ni to nije pomoglo...Mi pripadamo opcini velika kladusA dali mozda neko poznaje nekog ucaca koji se nalazi naopcini Bihac,Cazin,Krupa ...malo u nasooj blizini,jer moj muze nezeli vise nijednom hodzi otici nit cuti za too,al opet bih ja to nekako uspijela snjim dogovoriti...Zato vas molim za pomoc!!!

Mariam
Mlađi član
Postovi: 102
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 8:58 pm

Re: dali se radi o sihirimaaa???POMOCC!!!

Post od Mariam » Pon Maj 21, 2012 3:35 pm

Selam alejkum sestro i dobrodošla nam.

Svako stanje u životu ima svrhu. Pa i tvoje, tako da ne očajavaj i pouzdaj se u Alllaha u svojim problemima. Nekada nas nešto zadesi kao opomena, nekada kao kazna, drugi put kao iskušenje. Šta god od toga bilo, Allah je Taj koji drži sve u Svojoj ruci i ima puno pravo nad Svojim robovima.

Ukoliko se izpostavi da insan zaisa ima problematike sa sihirima, onda če izvršavanje ibadeta biti poteže. U smislu upravo nemogu/nešto mi brani itd. To je šejtan. Ti to sestro možeš, ti si uz pouzdanje u Allahovu pomoč i dovu Njemu jača od tih misli. Vrata pokajanja su insanu otvorena do smrti. Brat Haris ti je dao veoma dobre savjete. On se je Allahovom voljom izliječio, ja se još liječim.

Liječenje hamajlijom nema svrhe. Liječi jedino Allah s.w.t., a učač rukje upučuje dovu Allahu s.w.t. Haris ti je dao pouzdana imena ljudi, koji se bave rukjom.
Imaš li koga, da se na njega obratiš u Sloveniji da ti dadne psihičku podršku? Nekoga, da se samo druži sa tobom, razgovara, nekoga kome se možeš obratiti i ko če razumijeti tvoju problematiku bez ismijavanja? Sestru muslimanku? Ja sam iz Slovenije. Ukoliko si još uvijek ovde na ovom području, bujrum javi se privatnom porukom.

Sarah2
pisem pomalo
Postovi: 12
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 12:37 pm

Re: dali se radi o sihirimaaa???POMOCC!!!

Post od Sarah2 » Uto Maj 22, 2012 2:45 am

selam alejkum

Nisam ja bas neka za odgovore ali ipak cu odgovoriti

Meni je puno pomoglo naravno rukja, ucaci Kur'ana ali takodje i sura Al bAqara pustali smo je i slusali, cula sam da ona istjera dzine uz Pomoc Allaha s.w.t.a i razbija sihr, putali smo na cd ( i dan danas je pustamo ) ali smo je mjesec i nesto dana pustili slusali i citali

Takodje smo klanjali znam da je tesko ali da li smo sve od sebe jer nas sejtan obmanjuje to je moje samo misljenje A Allah najbolje zna i onda smo se zastitili time sto smo ucili ajet Ajetul Kursij, sura Ihlas, Falaq i Nas na sabah i aksam zikrili smo po 100 puta i to je isto zastita uz Pomoc Allaha subhanehu we teala eto to je ono koliko ja znam

sellam

Odgovori