Ja vec neko vrijeme pratim vasa pitanja i odgovore i pokusajem da pomognem sama sebi. Kao vecina vas na ovoj strain, mnoge stvari u mom zivotu ne zvuce ‘normalne’… Odgojena, kulturna, fina, skolovana, ali sama bez nekog jasnog razloga. Da napravim pricu kratku, I ja sam isla kod hodza koji su mi poslali neke zapise I hamajlije zato sto su rekli da mi je ‘napravljeno nesto’.
Zasto sam isla? Zato sto mi se radio palio sam nekoliko puta, stvari se nalazile na mjestima gdje ih nisam ostavila, I jedno jutro sam se probudila gola ( normalno mene muha moze probuditi).
Poslje citanja ove strance ja sam zapalila sve zapise I slusala rukju. Noge su mi se tresle ko lude! Poslje toga sam rukje slusala dva –tri puta I bolje mi je bilo.
Bilo kako bilo, jos uvjek me ponekad, ko juce, ufati uzasna zalost bez ikakvo razloga, prsa me bole ko da ce srce da mi pukne, I imam zelju ogromnu da idem opet kod gatara. Neki od vas ce reci da je to normalno ali ja samo hocu da znam sta da radim u momentu slabosti? Sta da bude moja dnevna rutina da se zastitim dok neodem do Bosne?
STA DA RADIM?
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: STA DA RADIM?
Eselamu alejkum,
U tom trenutku kad te spopadne tuga, bol i zelja za gatarom, sama sebi reci da ne smijes, budi jaca od toga i izdrzat ces.
Zatim svako jutro i svako vece prije spavanja, preferiraj ucenje na vodu sura Fatihe, Kul Huvallahu, Felek, Nas, Ajetul Kursije po 3 ili po 7 puta, zavisno od problema. Sto vise to bolje. Takodje koristi nauceni med, izbaci slike iz kuce, pustaj u kuci suru Bekara i kad si tu i kad nisi. Na spavanje lijegati sa abdestom. Namaz obavezan.
To su neke osnovne stvari, ako sam sta propustio neka me drugi dopune.
Vise o ovome svemu na temi: http://lijecenje-kuranom.com/forum/view ... ?f=3&t=626
I osnovno i najvaznije od svega ovog. Vjera i uzdanje u Allaha swt i njegovo odredjenje. Takodje moja preporuka ti je da to ne gledas sa strane "zasto ja, sta sam kriva Bogu", nego sa one ljepse strane "Bog me nije zaboravio, poslao mi je opomenu ili iskusenje".
Molim dragog Allaha dz.s. da ti pomogne, da snage da izdrzis, i insaAllah izlijeci.
Amin.
U tom trenutku kad te spopadne tuga, bol i zelja za gatarom, sama sebi reci da ne smijes, budi jaca od toga i izdrzat ces.
Zatim svako jutro i svako vece prije spavanja, preferiraj ucenje na vodu sura Fatihe, Kul Huvallahu, Felek, Nas, Ajetul Kursije po 3 ili po 7 puta, zavisno od problema. Sto vise to bolje. Takodje koristi nauceni med, izbaci slike iz kuce, pustaj u kuci suru Bekara i kad si tu i kad nisi. Na spavanje lijegati sa abdestom. Namaz obavezan.
To su neke osnovne stvari, ako sam sta propustio neka me drugi dopune.
Vise o ovome svemu na temi: http://lijecenje-kuranom.com/forum/view ... ?f=3&t=626
I osnovno i najvaznije od svega ovog. Vjera i uzdanje u Allaha swt i njegovo odredjenje. Takodje moja preporuka ti je da to ne gledas sa strane "zasto ja, sta sam kriva Bogu", nego sa one ljepse strane "Bog me nije zaboravio, poslao mi je opomenu ili iskusenje".
Molim dragog Allaha dz.s. da ti pomogne, da snage da izdrzis, i insaAllah izlijeci.
Amin.