Selam Alejkum Sestro
Evo opet iz pocetka pisem ,napisao sam jednu poruku i poslao sam pogresno i sve se to izgubilo ,nema veze napisacu opet.
Dacu ti neke savete kao sto bi jedan brat svojoj sestri .Prvo nemoj da gubis nadu u Dragog Allaha jer je to veliki greh i sve dok smo na ovaj Svet nista nije izgubljeno .
1.Prouci 100 puta zikir La ilahe illallahu vahdehu la serike leh,lehulmulku ve lehul-hamdu ve huve ala kulli sej in kadir.Na sabah i Aksam.
2.Pred spavanja abdesteti se ispruziti sake i prouciti Kulvalahu mislim da nisam dobro napiasao ,ali valjda znas o kojoj se suri radi,zatim El-Felek i En Nas po tri puta ,pljunuti u sake tri puta ,zatim potrljati lice i citavo telo tri puta.
3.Molim Dragog Allaha da budes strpljiva ,ustrajna i nepokoljebljiva u ovome ,jer ces naici na sejtanove spletke i dosaptavanja u cilju odstupanja od ovog sto sam naveo ,kao na primer : ne moras i na aksam prouciti zikir ,dovoljno je samo na sabah ili u trenutku kad ucis zikir ,sejtan ti zameni da kazemo nesto lepo ,kao na primer : spremi muzu neku tortu ili upali televiziju mozda ima neki dobar film ili serija ,pa kasnije ces prouciti do kraja itd, sve u cilju da ne bi ti ustrajla u zikru 100 puta i svaki dan ili uvece pred spavanja nemoras abdesti se dovoljno je samo Ajetul-Kursija itd.
Zato budi strpljiva,ustrajna i nepokoljebljiva ,naravno oz Allahova pomoc ,jer bez Allahove pomoci nista se nemoze.
4Cvrsto vjerovati da sve sto se zbiva i dogadza biva sa Allahovom voljom i Allahovom odredzenjem ,Jer nas Dragi Allah iskusava u zavisnosti naseg vjerovanja ,ako je nase vjerovanje slabo ,onda i iskusenja su nam takva ,ako je nase vjerovanje veliko ,onda i iskusenja su nam velika ,a Dragi Allah najbolje zna.
Jedan i Jedini Pomagac,Zastitnik i Spasitelj svima nama ,za nasa srca i za tvoj brak je Dragi Allah ,nema drugog Zastitnika,Pomagaca i Spasitelja osim njega i On je nama dovoljan.
Ponavljam opet isto ,budi samo strpljiva ,ustrajna i nepokoljebiva jer ove tri osobine su veoma vazne u cinjenu ibadeta a pogotovo nepokoljebljiva.Jer kad si nepokoljebljiva sa Allahovom pomocom nemozes uciniti greh ,kao sto je sada slucaj sa mnom ,sejtan mi sapuce pisi jos nesto ima vreme klanjaces aksam a vreme imam jos samo 40 min.,zato ga ne slusam i idem kljanjati pa zavrsicu kasnije.Evo opet sam tu Elhamdullah klanjao sam Aksam nisam propustio .
5.Poseti nekog pouzdanog Ucaca rukje sa svojim muzem.
Selam Allejkum neka ti Dragi Allah olaksa na ovom i na onom vecnom svetu.
Amin