ubiti sihirbaze

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

elma np
Stari član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Post od elma np » Ned Avg 06, 2006 4:39 pm

semsikadic napisao:
ellma napisao:ma ja znam ima profesor u medresi u novom pazaru necu da kazem njegovo ime,eto profesor a bavi se sihrovima,ima ih na sve strane,tako to ide babo mu sihirbaz pa i sina nauci tome

Bas cudno, na osnovu cega znas da ima sihirbaz u Pazarskoj medresi?
Mozda imas dokaze, al nije lahko covjeka optuziti za tako velik grijeh!
8)

ellma
Posmatrač
Pridružio se: Sre Mar 29, 2006 2:58 pm

Post od ellma » Ned Avg 06, 2006 4:54 pm

elma np napisao:
semsikadic napisao:
ellma napisao:ma ja znam ima profesor u medresi u novom pazaru necu da kazem njegovo ime,eto profesor a bavi se sihrovima,ima ih na sve strane,tako to ide babo mu sihirbaz pa i sina nauci tome

8)
znam jer je moja sestra zavrsila medresu u novom pazaru,i imala je profesora koji je predavao tefsir,za njega su ostale kolege govorili da je sihirbaz i da ne idu kod njega,al ga direktor nije isterao jer mu je bio potreban profesor,tog profesora otac je najpoznatiji sihirbaz U DUGOJ POLJANI,PA JE I SINA PODUCIO TOME!a zasto pitas???

medina22
Mlađi član
Pridružio se: Čet Avg 18, 2005 1:29 pm

Post od medina22 » Pon Avg 07, 2006 3:20 am

svasta danas cujes :shock:

semsikadic
Posmatrač
Pridružio se: Pon Jul 31, 2006 11:46 am

Post od semsikadic » Čet Avg 17, 2006 9:12 am

ellma napisao:
elma np napisao:
semsikadic napisao:

znam jer je moja sestra zavrsila medresu u novom pazaru,i imala je profesora koji je predavao tefsir,za njega su ostale kolege govorili da je sihirbaz i da ne idu kod njega,al ga direktor nije isterao jer mu je bio potreban profesor,tog profesora otac je najpoznatiji sihirbaz U DUGOJ POLJANI,PA JE I SINA PODUCIO TOME!a zasto pitas???
To sto neko prica i prenosi traceve nije nikakav dokaz u Islamu. Ljudski jezici blebecu svasta a i papir trpi isto tako. Zato su osnovni i glavni dokazi za utvrdjivanje necije krivnje u Islamu:

1. Licno priznanje
2. Svjedocenje povjerljivih ljudi

Neka me neko ispravi ako grijesim, a to sto je nekome babo sihirbaz nema nikakve veze da je po toj logici i njegov sin. Mozda je moj babo lijekar a ja cuvam krave. Zato nemoj da iznosimo potvore na ljude bez dokaza! Ako nekom nije jasno neka pita ucenije.

semsikadic
Posmatrač

Post od semsikadic » Čet Avg 17, 2006 10:06 am

elma np napisao:brate ne lupetaj mnogo ,ova te tema bas pogodila ja znam da je on sihirbaz,znam jer su neke osobe iz moje sire familije isli kod njega da naprave sihir.eh,kao sto imam dokaza da je moja sestra sihirbazica tako imam dokaza da se i on time bavi,jer prvo za sta je pitao moju rodjaku bilo je ime majke.a ti ne pametuj puno i ne brani takav olos
Allah ti svako dobro dao. O kome sada pricas, o profesoru ili njegovom babu? Za baba je poznato, al za njegovog sina prvi put cujem.

A da imas lose informacije, uvjerio sam se kad si rekla da taj profesor predaje tefsir. Raspito sam se i vidio da on predaje u Pazarskoj medresi turski jezik, a ne tefsir kao sto kazes. Je li ti sad jasno s kakvim informacijama raspolazes?!

I jos, ne branim nikakav olos, odakle ti to? Bas suprotno, zelim da se informisem kako bi imao jasnu prestavu, jer poznavanje sustine je put do ispravnog rijesenja.

ellma
Posmatrač

Post od ellma » Čet Avg 17, 2006 4:06 pm

profesor se zove tesrif sacic i kao i njegov otac i on je sihirbaz jer ne lijeci kuranom nego pise hamajlije,pita za ime majke....govori ti na osnovu tog imena majke i tvog imena gde ti je sihr postavljen,kakav sihr je postavljen,a sad sta predaje ne znam.

ellma
Posmatrač

Post od ellma » Pet Avg 18, 2006 12:27 pm

semsikadic napisao:
elma np napisao:brate ne lupetaj mnogo ,ova te tema bas pogodila ja znam da je on sihirbaz,znam jer su neke osobe iz moje sire familije isli kod njega da naprave sihir.eh,kao sto imam dokaza da je moja sestra sihirbazica tako imam dokaza da se i on time bavi,jer prvo za sta je pitao moju rodjaku bilo je ime majke.a ti ne pametuj puno i ne brani takav olos
Allah ti svako dobro dao. O kome sada pricas, o profesoru ili njegovom babu? Za baba je poznato, al za njegovog sina prvi put cujem.

A da imas lose informacije, uvjerio sam se kad si rekla da taj profesor predaje tefsir. Raspito sam se i vidio da on predaje u Pazarskoj medresi turski jezik, a ne tefsir kao sto kazes. Je li ti sad jasno s kakvim informacijama raspolazes?!

I jos, ne branim nikakav olos, odakle ti to? Bas suprotno, zelim da se informisem kako bi imao jasnu prestavu, jer poznavanje sustine je put do ispravnog rijesenja.
bas me interesuje kako si se mogao raspitati za njega kad mu ni ime prije nisam rekla javno,a ti vec odmah znas o kom se profesoru radi,hahhh mora da si mu rodjak ili neki prijatelj.a da profesor je predavao nekolko predmeta,i kad njegov otac ode na put onda ga sin mijenja i pomaze tj odmaze ljudima,pravi sihirove.

semsikadic
Posmatrač

Post od semsikadic » Pet Avg 18, 2006 7:54 pm

ellma napisao: bas me interesuje kako si se mogao raspitati za njega kad mu ni ime prije nisam rekla javno,a ti vec odmah znas o kom se profesoru radi,hahhh mora da si mu rodjak ili neki prijatelj.a da profesor je predavao nekolko predmeta,i kad njegov otac ode na put onda ga sin mijenja i pomaze tj odmaze ljudima,pravi sihirove.
Sta mislis je li pored ovih informacija bilo potrebno njegovo ime pa da se ne raspitam o kome se radi:
ellma napisao:tog profesora otac je najpoznatiji sihirbaz U DUGOJ POLJANI
Ima li jos koji profesor u Pazarskoj medresi da mu je otac sihirbaz iz Duge Poljane?! Potrudi se drugi put da razmislis svojom glavom. Allah ti bolju pamet dao.

ellma
Posmatrač

Post od ellma » Sub Avg 19, 2006 12:54 pm

semsikadic napisao:
ellma napisao: bas me interesuje kako si se mogao raspitati za njega kad mu ni ime prije nisam rekla javno,a ti vec odmah znas o kom se profesoru radi,hahhh mora da si mu rodjak ili neki prijatelj.a da profesor je predavao nekolko predmeta,i kad njegov otac ode na put onda ga sin mijenja i pomaze tj odmaze ljudima,pravi sihirove.
Sta mislis je li pored ovih informacija bilo potrebno njegovo ime pa da se ne raspitam o kome se radi:
ellma napisao:tog profesora otac je najpoznatiji sihirbaz U DUGOJ POLJANI
Ima li jos koji profesor u Pazarskoj medresi da mu je otac sihirbaz iz Duge Poljane?! Potrudi se drugi put da razmislis svojom glavom. Allah ti bolju pamet dao.
ALLAH TI SE SMILOVAO!A BAS ME INTERESUJE KOJI JE TVOJ IZVOR PA SI TI SAZNAO KOJI JE PROFESOR U PITANJU,KO TI TO KAZA?

Odgovori