Da li mozemo naredjivati Dzinnima?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

DONKORLEONE
pisem pomalo
Pridružio se: Sub Jun 11, 2005 11:11 am

Post od DONKORLEONE » Pon Okt 22, 2007 11:01 am

seherzada napisao:
Muamer07 napisao:
Enes napisao:Mi slijedimo Muhameda saws a ne Sulejmana a.s.
A ima ljudi koji ''ukrote'' džine pa se ti ljudi nazivaju sihrbazi!
Pa eto ti pokusaj kojeg ''ukrotiti''!
OK. Nisam znao da se takvi ljudi nazivaju sihirbazima. Ako je tako povlacim misao koju sam imao. Zaci mi muslimani se moramo boriti protiv slamanja ravnoteze izmedju dzinnskog svijeta i ljudskog svijeta.
U jednom tekstu procitao sam kako Vatikan koristi dzinne u napadu na svoje neprijatelje.
Islam je vjera razuma a ne okultizma.Musliman se uvijek u svoj zastiti oslanja na jedinog Boga, Allaha dz.s.

Hvala ti Enese na pojasnjenju.

Selam
Esselamu Alejkum we Rahmetullahi We Barekatuhu,

Neznam zasto si uopste postavio to pitanje kad i sam kazes da se musliman u svojoj zastiti oslanja na jednog jedinog Boga, Allaha dz.s. kako mozes traziti zastitu kod dzinna? A koliko ja znam dzinni nisu ni tako mnogo inteligentni, najinteligentniji od njih je kao kod nas desetogodisnje dijete.
Posto je tvoje pitanje bilo kod dzinna koji se nalazi u covijeku onda zaista trebas traziti zastitu kod Gospodara jednog jedinog Stvoritelja Allaha dz.s.

Selam Alejkum

Sellam Alejkum !

Ako logicno promislis da jini mugu da postignu starost do 1000 - 1500 Godina,nemozes sporediti jedno Ljudsko dijete sa jinom, koji je vec oko 1500 godina zivio kroz istoriju.
Naravno da je Allah DZ.S nas Ljude uzdigao iznad sviju stvorenja po ljepoti znanju i ostalim stvarima... to je cinjenica, ali Jini imaju svoja tajna svojstva i Znanja koji neki ljudi neznaju i neposjeduju.

Odgovori