Ucac rukje u Sarajevu

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Madzid
Mlađi član
Postovi: 61
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 4:40 pm

Ucac rukje u Sarajevu

Post od Madzid » Uto Maj 22, 2007 5:14 pm

Bismillahirrahmanirrahim

Esselamu alejkum braco i sestre

Bio sam kod ucaca rukje u Sarajevu, ucio mi je rukju, prvih 20 min i nisam imao reakcije,onda je izašao vani i donio mi flašu vode na koju je naucio i dao mi uputu i da koristim neko ulje asr sa maslinovim uljem. onda je opet pristupio ucenju rukje pri cemu su mi se počele tresti ruke, noge, treptanje ociju i onda mi je stavio na glavu neki mali ostri predmet i to me bolilo i od toga sam se tresao, uglavnom i ta druga rukja je trajala 20 min.

Sada moram da se banjam ucenom vodom i u banju da stavim saku soli i 7 listova . rukju imam opet za neko vrijeme ,da li je ispravno ovo sa banjanjem i listovima sa drveca. i da li Enese ti znas koja je vrsta sihri ili mesha kada se pri ucenju tresu noge i ruke i kada oci treptaju.

zara
Stari član
Postovi: 272
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Post od zara » Uto Maj 22, 2007 6:29 pm

We aleykum salam we rahmetullahi we berekatuhu!

Vech kad si bio na toj rukji , sto nisi pitao ucaca za te simptome?
Informacija iz prve ruke.

Madzid
Mlađi član
Postovi: 61
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 4:40 pm

Post od Madzid » Sre Maj 23, 2007 5:26 pm

Pa on kaže da nije siguran sta je ,sihr ili mesh ...sta je sa banjanjem i koriscenjem listova u banji,jeli to dozvoljeno.

Enes
Site Admin
Postovi: 666
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Post od Enes » Sre Maj 23, 2007 5:34 pm

dozvoljeno je banjanje i s listovima i bez njih u naucenoj vodi, s tim da ne smije ta voda da ide u kanalizaciju.

Madzid
Mlađi član
Postovi: 61
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 4:40 pm

Post od Madzid » Sre Maj 23, 2007 5:40 pm

Enes napisao:dozvoljeno je banjanje i s listovima i bez njih u naucenoj vodi, s tim da ne smije ta voda da ide u kanalizaciju.
Pa nije mi to rekao... sta uraditi sa tolikom vodom, a šta ako se pusti iz kade niz cijevi.

bolesnik
pisem pomalo
Postovi: 32
Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 5:44 pm
Lokacija: dunjaluk

bacanje vode

Post od bolesnik » Sre Maj 23, 2007 7:34 pm

Selam. Baci vodu u travu, u vrt ili zali neko cvijece. Možes i u rijeku neku ako je ima blizu. Ja recimo naučenu vodu ako mi ostane ili vodu koju se okupam bacim oko neke vocke. Nastoj ne bacatitu vodu uopce u wc-u jer to ide u kanalizaciju... To sto stavljas sol, to je dobro,sol dodatno razvaljuje dzine...

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Post od Senad » Sre Maj 23, 2007 8:00 pm

Madzid napisao:Pa nije mi to rekao... sta uraditi sa tolikom vodom, a šta ako se pusti iz kade niz cijevi.
Esselamu alejkum!
Brate netreba ti više od 1 do 1,5 litar vode za banjanje kako ti kažeš . Poenta banjanja /kupanja naučenom vodom je da ti naučena voda pokvasi cijelo tijelo uključujući i kosu. Netreba ti puna kada vode da bi se učio plivat :D :wink: . Normalno ako je puna kada ili pola kade kako ćeš se kutarista tolike vode (ako si mislio na to da bude napunjena kada/.
Neki učači preporučuju da se samo umiva i operuse ruke do iza lakata.
U svakom slučaju dovoljno ti je ne više od 2 litra i to lagano možeš da pokupiš i odneseš na sigurno mjesto. To što ti je predložio mislim da bi to mogao posebno da pripremiš prije banjanja i onda koristiš sa manje vode.

Svako dobro

Esselamu alejkum

AbuAmRibnFadL
Veteran
Postovi: 897
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Sre Maj 23, 2007 10:27 pm

Madzid Selam alejkum,dodaj pri banjanju lotosov cvije(listove njegove)na arapskom sidr,dodaj i nishador,istuci nisador da bude u prahu,i dodaj malo soli,poslusaj enesov savjet,i po mogucnosti to uradi u nekom plasticnom koritu u neku sobu.Napuni ga mlakom vodom,pa u nju saspi naucenu vodu,ispod korita stavi neki najlon,uzmi neku casu i prolijevaj na sebe od glave ka tijelu.Dok budes u koritu obrati paznju imal kakvih reakcija,bolova.Ako ih budes imao neka ti ostane bar pola od naucene vode u flasi za sutra dan,tako ces raditi od sedam do cetrnaest dana dok ne osjetis poboljsanje.Pokusaj znam da ce ti biti tesko,nocu prije spavanja namazi se maslinovim uljem na kojem je naucena rukja.Sve Od stomaka gore,i sve od koljena dolje.Ako se bol pojavi na nekom mjestu,uci Kur'an i drzi to mjesto cvrsto rukom.Svako jutro pojedi kasiku meda,kasiku maslinovog ulja i ustraj u cinjenju zikra u tom periodu dok se budes banjao i mazao.Pitaj enesa privatnom porukom kako da sve to odradis,slusajuci na forumu nas ostale mos se samo zbunit.Selam alejkum

Madzid
Mlađi član
Postovi: 61
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 4:40 pm

Post od Madzid » Čet Maj 24, 2007 4:32 pm

Naucene vode mi je dao 2 litra i da je koristim 21 dan, pošto nije dovoljno az 21 dan ja dolijevam vodu kada se približi kraju, sto se tice vode mogu je kupiti u kantu pa izlijevati u bastu. inace se moram banjati 15 minuta, prije rukje imao sam napade, lupanja srca, napade na cijelo tijelo , slabost, kao pred smrt...sada je malo bolje ali idem na drugu rukju za 15 dana,inace je ovaj ucac arap, egipčanin. rekao mi je da se mažem uljem asr i maslinovim uljem ,ta dva ulja pomiješam i mažem se 2 puta dnevno po ciljelom tijelu i poslije abdesta po licu i prsima i stomaku.

Kada mi je ucio rukju dzinn je davao reakcije, trzanjem moga tijela što nisam mogao sam uraditi ,to jeste bio sam opusten zatvorenih ociju a počeo sam da se trrsem, sada se nešto skroz umirio, nejavlja se osim sto me obuzima po noci strah i jeza, ali slabije.

uglavnom nije mi nauceno na maslinovo ulje jer nije mi rekao da ponesem maslinovo ulje, da li bih ja trebao sta prouciti na maslinovo ulje i šta.

evijan
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 8:16 pm

Post od evijan » Čet Maj 24, 2007 9:08 pm

Jedan veoma efikasan Ljek unistavanje sihra i dzina je curukutovo ulje (nauceno)

Hafiz
pisem pomalo
Postovi: 37
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 9:32 pm
Lokacija: Toronto

Post od Hafiz » Čet Maj 24, 2007 11:05 pm

Es-selamu alejkum!
Treba da znas da ima vise tretmana i razlicitih kombinacija kupanja, pijenja ,masiranja itd itd zato trebas iamti sabura i ispostovati tretman koji ti je covjek dao jer tu nema nesto lose da ti je prepisao pa da trebas mijenjati !
Ovdje ces naci vise ljudi koji ti mogu prepisati tretman i dati savjet ,ali bojim se da ces na kraju biti zbunjen ,zato istraj u tome tretmanu i dovi Allahu da ti pomogne!
Nista se ne moze preko noci rijesiti !

Madzid
Mlađi član
Postovi: 61
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 4:40 pm

Post od Madzid » Pet Maj 25, 2007 5:17 pm

Da li mogu da dodam vode kada ucena voda bude pri kraju u flaši,recimo moram 21 dan da koristim tu vodu i ona 15.sti dan dođe pri kraju, mogu li dodati vode na vec ucenu vodu bez potrebe da se opet uci rukja na vodu tih još par dana do drugog tretmana.

Jeste li vi culi za Aktimed koji se prodaje kraj dzamije kralja fahda,1 kg 35 km, sastavljeno od domaceg meda i biljaka raznih. kao dobro je protiv sihra i nekih bolesti. šta je najbolje da proucim na taj med.

Hanuma
pisem pomalo
Postovi: 39
Pridružio se: Čet Avg 21, 2008 7:32 pm

Re:

Post od Hanuma » Pon Dec 22, 2008 8:29 pm

Madzid napisao:Da li mogu da dodam vode kada ucena voda bude pri kraju u flaši,recimo moram 21 dan da koristim tu vodu i ona 15.sti dan dođe pri kraju, mogu li dodati vode na vec ucenu vodu bez potrebe da se opet uci rukja na vodu tih još par dana do drugog tretmana.

Jeste li vi culi za Aktimed koji se prodaje kraj dzamije kralja fahda,1 kg 35 km, sastavljeno od domaceg meda i biljaka raznih. kao dobro je protiv sihra i nekih bolesti. šta je najbolje da proucim na taj med.
Sellam brate i ja idem kod istog ucaca i istu terapiju koristim mozesli se javiti na pvt ALLAH TE NAGRADIO

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re:

Post od Haris » Uto Dec 23, 2008 7:10 am

Madzid napisao:Da li mogu da dodam vode kada ucena voda bude pri kraju u flaši,recimo moram 21 dan da koristim tu vodu i ona 15.sti dan dođe pri kraju, mogu li dodati vode na vec ucenu vodu bez potrebe da se opet uci rukja na vodu tih još par dana do drugog tretmana.
Dospi druge vode, bitno da ima stare vode nesto pa da se pomijesa sa ostalom ;)

(ne)informisana
Posmatrač
Postovi: 1
Pridružio se: Sub Mar 13, 2010 8:37 pm

Re: Ucac rukje u Sarajevu

Post od (ne)informisana » Sub Mar 13, 2010 8:56 pm

Es-selamu alejkum
Vidim svi govorite da trebamo razlikovati ispravnog lijecnika ili hodzu od sihirbaza.Pa zna li mi neko preporuciti ISPRAVNE lijecnike koji lijece samo Kur'anom.Pa ako ste culi da neko lijeci osobe koji imaju problema na psihickoj bazi najvjerovatnije uzrokovane sihirima,kazite.Hvala

Odgovori