Akupresura+Qur'an

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Ernest
Mlađi član
Postovi: 64
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 9:47 am
Lokacija: Podgorica

Akupresura+Qur'an

Post od Ernest » Sub Maj 12, 2007 11:08 pm

Draga braco i sestre. Javljam se iz Crne Gore i ovo je moj prvi post na ovom forumu. Inace se bavim kineskom akupresurom koju miksujem sa Qur'anom i tako pomazem ljudima. Obzirom da brat Enes kaze da se prilikom lijecenja rukje javljaju neprijatni mirisi, tako se i ljudima koje ja masiram desava kada otcepljavam njihova zacepljenja. Istina ne kod svakog, tj. javlja se kod manjeg broja ljudi. Vec petnaest godina radim akupresuru i primjecujem da vjernike bolove mnogo prije prolaze. Htio bih pitati brata Enesa, da li nanoseci bol pritiskom na zacepljenje mozda povredjujem i dzinna u njemu. Naisao sam na par tekstova da su dzinni u stanju stacionirati se u odredjenom dijelu tijela i tako nanositi bolove covjeku.

Kemo
Mlađi član
Postovi: 183
Pridružio se: Ned Maj 08, 2005 12:29 pm
Lokacija: Bosna

Post od Kemo » Ned Maj 13, 2007 12:08 pm

Ja brate licno imam bolove u lijevoom dijelu glave koja silazi niz vrat pa malo i u leđa vec 7 godina a bolnica ne pomaže ..imal tu kakav akupresurski lijek. :D

daneS
Mlađi član
Postovi: 182
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 1:46 pm

Post od daneS » Ned Maj 13, 2007 2:05 pm

es-selamu alejkum,
kemo,kiropraktik ali dobar mora biti ,to ti riješi,u ljubljani je sigurno dobar pa ako imaš vizu skokni a za konak nebrini.

Ernest
Mlađi član
Postovi: 64
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 9:47 am
Lokacija: Podgorica

Post od Ernest » Ned Maj 13, 2007 2:38 pm

Selam alejkum. Cekam odgovor brata Enesa. Vidio sam da ucaci rukje znaju i udariti osobu koju lijece. Mislim da oni time u stvari udaraju dzinna u covjeku.
Poslednja izmena od Ernest u Ned Maj 13, 2007 2:51 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Ernest
Mlađi član
Postovi: 64
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 9:47 am
Lokacija: Podgorica

Post od Ernest » Ned Maj 13, 2007 2:42 pm

Da. Za bol u vratu kao i za sve bolove u tijelu covjeka postoji lijek akupresurom. Sinusi, diskus, okostavanje - sve se to veoma lako mice. U stvari za navedene probleme jedini lijek fizickim kontaktom akupresura. Bolovi koji se tebi javljaju krecu ispod vrata sa lijeve ili desne strane gornjeg dijela lopatice. Moguce da cesto osjecas utrnutost vrata kao i ruke, a pucketanje vrata kada okreces glavu sigurno postoji. Kineska akupresura je u stvari masaza kojom se bolnom mjestu nanosi bol. Ona se radi zavisno od tehnike i mjesta odredjenog bola sa jednim ili dva prsta ili laktom. Ja bih ti to za 20 minuta makao bez problema. Kako ces sebi pomoci? Mjesto na kojem ti imas problem vrat, ledja, glava moras masirati na nacin da ne vrsis trljanje koze. Tj. sam sebi mozes pomoci samo masazom glave tj. sopstvenim rukama. Neko drugi neka ti na pomenuta mjesta na ledjima laktom, kruznim pokretima prelazi mjesta na kojima osjecas najveci bol. Upamti, ta bolna mjesta se ne nalaze na kostima vec tik pored njih. Kada sebi budes masirao glavu, masiraj tamo dje osjecas najveci bol. Lijepo bi bilo da uzmes abdest prije masaze kao i osoba koja ti ledja bude masirala. Kada zavrsis masazu izuci nad maslinovim uljem dove, Allahova imena i namazi mjesta masaze.

bolesnik
pisem pomalo
Postovi: 32
Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 5:44 pm
Lokacija: dunjaluk

selam

Post od bolesnik » Pon Maj 14, 2007 6:28 pm

Selam Erneste. Učači udaraju džina to je istina. Mene je efendija udarao a ja sam to malo osjetio a udarao je jako. Da sam bio pri potpunoj svjesti vjerovatno bi pao od udarca...

Enes
Site Admin
Postovi: 666
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Re: Akupresura+Qur'an

Post od Enes » Uto Maj 15, 2007 10:01 pm

Ernest napisao: Htio bih pitati brata Enesa, da li nanoseci bol pritiskom na zacepljenje mozda povredjujem i dzinna u njemu. Naisao sam na par tekstova da su dzinni u stanju stacionirati se u odredjenom dijelu tijela i tako nanositi bolove covjeku.
Da postoji mogucnost da im se nanese fizicka bol i da ti tokom svoje terapije djelujes i na njih.
Ne mora da znaci da sve dolazi od dzina.
Moze da bude cisto medicinski problem.
S vakom slucaju, bitno je da su rezultati pozitivni i da nema nista sto je oprecno Kur'anu i sunetu poslanika saws
Da te Allah pomogne i da ustrajes na pravom putu

Ernest
Mlađi član
Postovi: 64
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 9:47 am
Lokacija: Podgorica

Selam!

Post od Ernest » Ned Maj 20, 2007 7:44 am

Selam. Upravo ima jedan hadis u kojem Poslanik s.a.v.s. kaze da sejtan kola covjekovim krvotokom. Ono sto ja radim upravo je odcepljavanje zacepljenih krvnih sudova. Nego neka me Allah dz.s. sacuva jos nemadoh nikakvih problema sa sejtanima kao nevidljivim bicima. A zaista i jesam iskreni vjernik. Ali zato imam problema sa sejtanima u obliku ljudi. Ti Enese sigurno nemas problema sa sejtanima u smislu da mogu uci u tebe i nauditi ti. Medjutim htjedoh te pitat da li imas problema u svakodnevnom zivotu sa nevjernicima oko tebe? Jer, sejtan ce ti se pokusati osvetiti ako udje u neku drugu osobu koja ce te pozivati na nevjerstvo na nacin da se prepire i svadja sa tobom, da ti naudi kako bi joj se osvetio, da te mrzi i ako joj nisi nista uradio itd. Sta mislis o ovome?

Odgovori