Trzanje očnog kapka

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Senad_te
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 5:13 pm

Trzanje očnog kapka

Post od Senad_te » Čet Dec 13, 2012 1:12 am

Esselami alejkum.
Znam da mome pitanju nije mjesto ovdje al nikako ne mogu otvoriti novu temu...
U zadnje vrijeme kapak oka previse mi se trese- pulsira(mrda). Ne znam kako da objasnim bas najbolje ovo al vec duze vrijeme traje i non stop po cijelom danu bez prestanka. Ima li mozda neko ko moze dati neki odgovor dal je ovo nesto sa medicinskog aspekta il je vezano za sihr.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Trzanje očnog kapka

Post od Haris » Čet Dec 13, 2012 3:05 am

Esselamu alejkum,

Evo ja sam ti napravio novu temu.
Ne mora značit da je išta. Može bit da se nešto dešava u tijelu. Slično kad nadođe period pa mišići trzaju kad se opuštaju ili slično.

Da li imaš nekih drugih problema osim toga? Glavobolje, mučnine, tegobe, bilo šta..?

EdinM
Mlađi član
Postovi: 164
Pridružio se: Čet Nov 29, 2012 8:33 pm
Lokacija: Sweden

Re: Trzanje očnog kapka

Post od EdinM » Čet Dec 13, 2012 3:56 pm

Moze biti a i ne mora, jedan od razloga boravka dzina u tijelu...Inace ako postoji nesto jedan od simptoma moze biti trzanje kapka, ili nekog dr tijela, naj cesce misica...No iznesi malo vise detalja, pa cemo da vidimo...

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Trzanje očnog kapka

Post od Senad » Čet Dec 13, 2012 5:28 pm

Selam

OD prisustva sihira !!

Testiraj se pa nam kaži rezultate, Još bolje ako bi posjetio nekog ispravnog učača!

Senad_te
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 5:13 pm

Re: Trzanje očnog kapka

Post od Senad_te » Čet Dec 13, 2012 6:16 pm

Selam

Nemam nikakvih drugih simptoma tipa glavobolja, mucnine itd. Jedino sto u nekim periodima imam raznoraznih prividjaja (kao da sanjam) sve nesto lose stvari i dogadjaje. To mi se vecinom dogadja samo sto legnem da zaspim i onda vise nema mi sna cijele noci. Elhamdulilah to je malo prestalo, al sad vec ima jedno 2 mjeseca sto mi desni ocni kapak neprestano trza, to nije recimo jedno 5 min. pa da prestane nego cijeli dan bez prestanka.
Da napominjem da vec duze vrijeme imam problema sa sihrom, mozda je to jedno 13 god. kako ja sada gledam unazad kronoloski sto se dogadjalo u mom zivotu. Bio sam kod ispravnih ucaca, medju njihma i kod Enesa al sto je cudno nikako da se dzin ne pojavi, a sdruge strane imam simptome sihra. Dal je to neki dzin letac, ili je veoma jak samo Allah s.v.t. zna. Ranije sam isao cesce i intenzivnije kod ucaca ali nikakvih rezultata nije bilo ili vrlo malo poboljsanja,, (mnogo imam iskustva s'tim, mnogo se toga desilo u mom zivotu na gore a ne bih hteo ovdje da vam oduzimam vrijeme s'tim). Sad vise na neki nacin sam se pomiro sa tim, mozda je tako odredio Allah s.v.t. da mi bude, ne znam sto bi rekao.
Sad kad se pojavilo ovo trzanje ocnog kapka, pojavila mi se neka nada u meni, pomislih u sebi mozda je to neki znak da su se i dzini predali mozda, pa mi daju neki znak,,, Allah zna najbolje. Zato rekoh da vas pitam i da dijelim sa vas iskustva, mozda je neko imao nesto slicno ko i ja.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Trzanje očnog kapka

Post od Senad » Čet Dec 13, 2012 6:26 pm

Selam

Bošnjače kako izgleda tvoj dan glede primjene terapije , namaza, zikrova, i ostalog što je nužno da bi se to dovelo u red. Nije toliko važno samo otići na rukju gdje si ti u svemu tome? !

Koliko si se oslobodnio loših navika, koliko si dopustio da vjera uđe u tebe a i ti u vjeru.

Ako si bio kod ispravnih učača i sprovodio terapije mora biti pomak na bolje.

Selamim te

Enes
Site Admin
Postovi: 666
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Re: Trzanje očnog kapka

Post od Enes » Čet Dec 13, 2012 7:55 pm

Probaj koristiti 15tak dana sumece tablete sa magnezijem pa prati to trzanje ocnog kapka.

EdinM
Mlađi član
Postovi: 164
Pridružio se: Čet Nov 29, 2012 8:33 pm
Lokacija: Sweden

Re: Trzanje očnog kapka

Post od EdinM » Čet Dec 13, 2012 8:39 pm

Brate, moras znati da je svaki dan ispit, broba itd. Bio bolestan ili zdrav namaz se mora obavljati. A naravno da to moras gledati kao milost od Allaha dž.š, jer se putem toga i vracas vjeri, dragom Allahu itd. Znaj da dzinni tesko odustaju brate, ali nemoj ti odustajati vec budi ustrajan.Selam i da ti Allah olakša...

Senad_te
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 5:13 pm

Re: Trzanje očnog kapka

Post od Senad_te » Pet Dec 14, 2012 4:53 pm

Selam
Kao prvo, hvala svima na trudu a probat cu sumece tablete sa magnezijem da vidim sto ce se dogoditi.
Samo zelim da napomenem da ako sam rekao da sam se 'pomirio' s'tim, ne znaci da sam ostavio vjeru ili da sam ljut na ucace-konkretno na Enesa (jer sam njega spomenuo ovdje).
Senade, niti sam bio udaljen od vjere niti od zikra,,, sto se terapije tice primjenjujem je koliko god mogu, zikrim maksimalno ali moram priznati da zadnjih 3 mjeseca ne mogu obaviti redovan namaz zbog objektivnih razloga. Najveci problem u mom slucaju je sto dzini napadaju moju malu djecu, koliko kod sam forsirao datu terapiju to vise napadaju djecu- tamo gdje je najslabije. Zato se desilo da cesto sam odustao namjerno da bih njih 'oslobodio' od muke jer jednostavno je bilo nepodnosljivo- moj je slucaj jako delikatan. Ima rezultata na bolje hvala Allahu. jedan od tih je sto vise nemam tih 'prividjaja'. To je trajalo 3 i pol godine i za to vrijeme nisam znao spavati po cijele noci- znaci 3 i pol godina ne prespavanih noci vjerovali vi il ne. Al eto malo mi je bolje i proslo je to...
Znam ja da je to Allahova odredba, znam da je to Allahova milost zato kazem da sam se 'pomirio'; bit ce ono sto je Allah odredio, ali ne znaci da sam ja odustao ili ne do Bog ostavio vjeru.

EdinM
Mlađi član
Postovi: 164
Pridružio se: Čet Nov 29, 2012 8:33 pm
Lokacija: Sweden

Re: Trzanje očnog kapka

Post od EdinM » Pet Dec 14, 2012 9:46 pm

Brate, u islamu. Znas kad se ono kaze da se npr ne prosipa vrela voda kroz sudoper, wc itd bez bismile, jer tu se mogu naci djeca dzinna pa da se okrenu na nas, i familiju. Mozda je i to slucaj kod tebe, mada Allah zna najbolje. Ali da ti kazem kao bratu jednu stvar, tvojoj djeci nece biti nista osim onog sto im je Allah propisao. Kad krenu da ih udaraju, ti pojacaj, znam da boli i da bi ti svoj zivot dao za njih, no vjeruj mi, (Allah zna najbolje) djeca ce iz toga izaci jaca, cvrsca, i aBd s jakim imanom. Budi ustrajan, uzdaj se u Allaha i njegovu pomoc, pustaj El Baqarah u kuci. I da ti kazem jednu bitnu stvar, upoznaji svijet dzinna, citaj o njima, informisi se. Njihovo naj vece oruzje jeste strah. Da ti pojasnim malo. On kroz covjekove misli djeluje, (da ti navedem banalan primjer), npr ti se bojis otici spavati jer imas osjecaj da ces umrijeti, i dzinn sazna za taj tvoj strah, on ce sve ciniti kako bi ti pravio strah od toga, i kad ti savladas taj strah i kad vidi da nema koristi od njega, on ceka da upozna tvoj novi strah i tako u krug. Brate osloni se na Gospodara svjetova, ne boj se niceg sem njega, i budi uvjeren da ces uz Allahovu pomoc biti pobjednik. Ja znam da ti ove moje rijeci mogu dati nadu, ali ne bas i neku pomoc. Samo se nadam da ces izvuci pouku insaaAllah. Selamim te, i sta god da zapne samo pisi..

Odgovori