O učenju ajeta na vodu

Sve što je za pouku, bujrum pisite ovdje kao novu temu radi ljepše preglednosti

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

O učenju ajeta na vodu

Post od Haris » Pon Mar 12, 2012 6:44 am

Esselamu alejkum,

Svi smo se pitali kako funkcioniše to učenje na vodu i koji je efekat toga uopšte..
Samo Allah Uzvišeni zna, a evo jedan dokaz.

ALLAHU EKBER!

Hvala Allahu kad nas je počastio Islamom.

U eliti ne može biti svako.. :)
__________________________________________

Japanski ekspert za vodu dr. Mesaru Imuti ustanovio je da prosječna voda posmatrana u kristalnom stanju ima nepravilan oblik jednog kristala.

Ako se na tu vodu izgovori: Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim (U ime Allaha Milostivog, Samilosnog) ili samo Bismillah (U ime Allaha) taj oblik kristala automatski postaje pravilan !!!
A Zemzem voda, koja izvire u Mekki kod časnog hrama, je toliko blagoslovljena da već u sebi ima dva pravilna oblika kristala! Hadžije koji su imali priliku da je piju, mogli su osjetiti veliku razliku izmedju obicne vode koju svi pijemo i zemzem vode. Slavljen neka Uzvišeni Allah!

Naš Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi we sellem, nas uči da muslimani kažu Bismillah (U ime Allaha) kada žele da piju, takođe i prije jela! I to prije 1400 godina, pa danas opet čujemo kako se muslimanima pripisuje da su zaostali, a ustvari imaju savršen usklađen sistem života koji nam je uredio naš Gospodar Allah po kojem trebaju da se ponašaju i odgajaju a taj sistem života se zove - Islam!

Mariam
Mlađi član
Postovi: 102
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 8:58 pm

Re: O učenju ajeta na vodu

Post od Mariam » Pon Mar 12, 2012 7:25 am

Dr. Masaru Emoto je alternativni iscjeljitelj, čije metode uvezi istraživanje sa vodom nisu priznate sa strane savremene nauke jer nije htio javno da iznese svoje studije. Recimo na Univerzitetima, sva istraživanja su javna i pristupačna ostalim profesorima na tom polju i tako dolazi do medjusobne saradnje u otkričima. Ova osoba ima diplomu na medjunarodnim studijama, a ne u oblasti hemije recimo. Čak je izjavio da sebe ne smatra naučnikom. Prodaje neku svoju "savršenu" vodu koja liječi :mrgreen: Bilo mu je nudjeno milion dolara da ponovi svoje studije i da dokaže efekat svoje vode u slijepoj studiji - očigledno mu to još nije uspijelo. Treba znati da u nauki i pokušavanju dokazivanja nečega naučnog, ima mnogo, mnogo predispozicija koje moraju da se slijede i nemože nešto biti naučno tek na osnovi puke teze ili teorije (recimo i Big Bang o nastanku svemira je zajednom samo jedna izmedju teorija, a tih ima više o nastanku svemira a ipak svijet danas masovno govori kako je naučno DOKAZANO da je tako nastao svemir a to nije istina). Treba znati razliku izmedju teorije i kad je nešto de facto. Zato imaš kad se učiš recimo kakvo matematičko gradivo, tezu i dokaz matematički :lol: Osim toga nauka ni nema instrumenata, da bi se spuštala u dokazivanje takvih stvari. A osim toga, zašto bi uopšte musliman imao potrebu da dokazuje Kur'an naukom? Nema potrebe...ni najmanje :D Posebno zato, jer ovde se Allahova Knjiga podvržava nekakvom sistemu ljudskog rasuđivanja koji nije savršen.


Naučno je inače poznato, da voda ne formira baš kristale, molekule vode se formiraju skladno temperaturi, ali upravo atrakcija izmedju vodonika i kiseonika daje unikatan podpis svakoj vodi. Voda ima tedenciju da pokuša smanjiti svoju "energiju" tako da se molekule uvijek pokušaju preformirati skladno tom načelu - i zato voda mijenja oblik. Voda je znači živa :mrgreen: Kur'an nad vodom se uči, jer je Kur'an lijek - kome jeste. Na kraju ipak Allahovom voljom taj lijek djeluje ili ne...njegovim sebebom može ista stvar koja liječi, drugu osobu ubiti.
Bismila se uči, da šejtan ne jede skupa sa nama :mrgreen:

Senad5
Mlađi član
Postovi: 120
Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 8:07 pm

Re: O učenju ajeta na vodu

Post od Senad5 » Čet Maj 10, 2012 7:21 pm

Voda je spomenuta u Kur'anu kao lijek protiv šejtana, zato se i koristi, po mogućnosti da je hladna.

Naritaokaza
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Sre Feb 03, 2016 12:15 pm

Re: O učenju ajeta na vodu

Post od Naritaokaza » Uto Feb 09, 2016 7:35 am

Ovaj članak je veoma korisno Može dovesti do znanja.

Odgovori