Savet,pomoc za nekog ko je nov na forumu
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Re: Savet,pomoc za nekog ko je nov na forumu
Jos nesto ako nije problem. Sta uraditi ako odes kod nekog pa ti da neke zapise i zastite,sta s tim. Da li se moze spaliti u kuci ili mora van kuce. Oprostite sto mjesam teme ali da ne bih sad otvorala novu samo zbog toga.
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Pa spali u nekoj posudi pa onda iznesi negdje gdje niko ne hoda i tako to. 
Aha, ok. Hvala. Nadam se da nisam dosadna, jer imam dosta pitanja ali haj drugom prilikom,jer stvarno mi treba vasa pomoc da dodjem do Enesa i insAllah zapocnem sa ispravnim lijecenjem Kur'anom kao sto mi rekoh Senad mislim"step by step". Sellam
Esselamu alejkumkader napisao:Jos nesto ako nije problem. Sta uraditi ako odes kod nekog pa ti da neke zapise i zastite,sta s tim. Da li se moze spaliti u kuci ili mora van kuce. Oprostite sto mjesam teme ali da ne bih sad otvorala novu samo zbog toga.
Juče sam bio u posjeti jednoj porodici . Kad je nastalo oboljenje otišli su i jedom zapisničaru koji im je dao 4 zapisa po dužini prelaze viš od 10 metara. Kako nije bilo fajde od zapisa pozvali su mene da im to riješim. Od prije znaju da sam im govorio da od zapisa nema ništa al' šejtan navede uvjek iznova insana . Tražili su od mene da im to spalim , sve sam ih razmotao da vidim šta ima unutra , rukopis je takav, vjerujem da ga i taj koji je piso ne bi mogao pročitat ,
Na jednom zapisu piše da liječi 100 bolesti ,,, uuff
Svi koji imaju zapise da može da gori slobodno bez ustručavanja, potegnuti bismille i uvatru, Preče je Allahovo zadovoljstvo nego onih 150 km.
Selam
Sellam. Hvala na obavjestenju,jeste da nije jednostavno to uraditi,ali ne zato sto postoji sujevjerje nego kad saznas da si isao na pogresno mjesto a znamo na sta su sve spremni takvi koji se bave neispravnim lijecenjem. Samo zato se ljudi boje. Jer ti meni sad kazes npr. bacaj to odmah spali i ja se tu ispametim,kao aj sta je sad u tome i ja nesmijem ni da dirnem a kamoli da spalim
. Zato tako reagujemo bar ja,a vjerujem i vecina ljudi. Ali uvijek ima neko ko ce da pomogne
.Sellam
A da , Senade povodom onog tvog pitanja za moje simptome. Ja ti napisa kakvi su ali ti nista na to nisi rekao. Pa te molim za tvoje misljenje i savjet. I ako jos neko ima kakvih dobrih i korisnih savjeta bilo bi mi od velike pomoci, vjerujete. Sellam
Esselamu alejkumkader napisao:Sellam Senade, naravno da se ne ljutim. Hvala na savjetu za Cajlakovica.
12Ovako stoje stvari,ja sam naime uvije slaba to su simptomi tipa panicnih napada, ogromnog straha,koje prate jaki fizicki simptomi jako lupanje srca,vrtoglavice,znojenje pa hladnoca naizmjenicno konstantne mucnine i los apetit ili bolje reci da ga nemam nikako.
3I ako nesto pojedem tako mi tesko padne da se sljedeci put i nesmijem usuditi da jedem.4Slabost u udovima takodje su prisutni,konstantan umor,bezvoljnost, tuga i takodje jako uzasni snovi koje imam svaku noc.Eto ima toga jos toliko mnogo da se ovaj momenat i nemogu da sjetim,upravo ovih dana prozivljavam jedan od takvih perioda i hodanja po doktorima pri cemu me samo vrate kuci sa naravno svim urrednim nalazima. Nadam se da ti nisam pretjerala u opisivanju i ako sam dosta skratila. Eto sta bi mi na sve to savjetovao
.Sellam
Za svaku bolest ima lijek osim smrti! HAdis
ČAjlakovića što prije zaboravi, sve što si imala od njega riješi se i to odmah!
Posjeti Enesa vezano za rukju i primjenjuj ono što ti se bude kazalo.
Obavezno uradi tri rukje svako 7 dana , pa onda idi tri rukje svako 21 dan pa onda mjesečno jednom ili ako imaš potrebe i više dok se neke stvari nepokrenu. Ti si ta koja će riješiti sve tvo je tegobe, probleme, ovo ti dođe ono kako da te neko pogura dok ne upališ. Liječenje od poslijedica sihira jekao da ideš u školu ,, učiš određene postupke i radnje kako bi mogla samostalno da bez tegoba nastaviš živjeti. Islam je koncept življanje . ZA sve pšrobleme ima riješenje
KAda se kreneš liječiti rukjom to ti ujedno znači i RAT! Nemoj da te to plaši , možd ana početku bude knfuzije , neodlučnosti, tegoba u konačnici vidjet ćeš da si ti pobjednik i inšaAllah riješit ćeš se tih tegoba.
Ti nisi za doktora . ONi to ne vide. Sve ti je to od sihira , Moraš to izbaciti iz sebe, da li povraćanjem, da li na wc , uglavnom imat ćeš te tegobe.
*MOraš napraviti detoksikaciju organizma,
*Preproučujem ti da svako mjesec dana uradiš ultrazvuk abdomena, i sve krvne nalaze kao urin. Nema veze šta će nalazi pokazat ti samo to uradi!
*Ako su udata neka ti muž masira rameni pojas i cervikalni dio , kao i dio oko lopatica. Zatim masaža stopala i potkoljenica izvlačenjem prema gore.
*Uradi hidžamu u periodu kada se može raditi,
*Konzumiraj med na svaki ezan sa naučenom vodom.
*Konzumiraj polen,matičnu mliječ kao i propolis.
*Obavezno konzumirati domaće jabukovo sirće naslijedeći način:
1.s.k. sirćeta+ 1 s.k. med +2 dcl vode izmješati i popiti 2x na dan.
*Konuzmirati tj, piti,jesti mazati se maslinovim uljem na koje je naučeno.
*Konzumirati ulje ćurokota
* Konzumirati morske plodove,
*Konzumirati zelenu salatu u koju staviš maslinovo ulje,limuna i jabukovo sirće.
*Dosta voća i povrća Obavezno, smokve, hurme, suhe šljive
*Svako 7 dana vikendom kada si kući pojedi odjednom do 15 suhi šljiva i ne izlazi iz kuće
*Pokušaj svako jutro popiti 3 čaše vode na prazan stomak.
*Ako si udata traži dozvolu od muža da postiš ponedjeljkom i četvrtkom
*Piti čajeve od kunice, koprive, maslačka, ( sa medom i limunom)
Očisti prostorije gdje boraviš genralno, sve što ti bude sumljivo spaljuj, kad očistiš kuću, poprskati ćoškove ,vrata, prozore naučenom vodom, osim kupatila,
*Nemoj provoditi vrijeme ispred ogledala osimkoliko ti je potrebno.
*Kupati se naučenom vodom
Redovno obavljat namaz makar farzove dok se ne ojača.
Zikrovi i dove ( dobit ćeš na pp koji su to zikrovi )
Uvjek pred spavanje klanjaj dva rekata nafile i kroz to traži šta ti duša želi na zadnjoj sedždi samo neka je halal, Nekada u dovama sjeti se mene i Harisa i ostalih sa foruma
Kada si klanjala onda uzmi Kur'an i prouči jednu stranicu arapski i prevod , ako neznaš kur'ansko pismo eto tizadatak da naučiš a dotada uzmi čitaj prevod do 5 stranica ,kreneš redom ,od fatihe i preći ćeš cijeli Kur'an za godinu , dvije nije važno bitno je da toradiš svaku veče, Naravno kada si u mjsečnom ciklusu nije ti dozvoljeno doticati kur'an,ali ćeš te večeri učiti ono što znadeš napamet ili neke zikrove , nađeš sebi zanimaciju!
Prije nego odeš na spavanje proučiti u šake : ihlas .feleki nas, potrati cijelo tjelo i to ponoviti 3x.
Kada legneš upostelju, a na spavanje se ide pod abdestom, obično ovaj abdest od nafile možeti koristi za sve radnje dok ne zaspiš naravno ako ga ne izgubiš.
Znači kada si legla u postelju ,prouči ajetul kursij1x, tri zadnja ajeta sure bekara ( ako ne znaš etoti prilike da naučiš) i onda ide tespih 33x subhanallah, 33x elhamdulillah, 34 x Allahu ekber. onda rahata od obaveza .
Ako te nešto probudi u toku noći ,,ustani abdesti klanjaj ponovo dva rekata nafile,
idi u postelju i uči sve dok te ne uhvati san slijedeće:
LA ILAHE ILLELLAHU VAHDEHU LA ŠERIKE LEH LEHUL-MULKU
VE LEHUL-HAMDU VE HUVE ALA KULLI ŠEJ’IN KADIR
Ovo ti je najbolji apaurin
Ako ti se ponovo desi da te probudi i nemožeš zaspat ustani i opet ponovi. pruiznat češ daje bolje ustatiklanjati izikriti nego se valjati popostelji od razmišljanja . Na ovakav način ti ćeš njih da spržiš ubrzo ćeš osjetiti slast .
Naemoj , razmišljati plaho o tim sihrima i džinima, tvoje je da se trudiš da stekneš Allahovo zadovoljstvo a svoj slučaj prepusti Allahu i nemoj očekivati preko noći da se riješi.
Zasada toliko ima još mnogo toga. Dalje ćžemo u toku tvog liječenja kao budeš napredovala da te plaho neopterećujemo.
Selamim te
da dopunim
Selam
*Klanjaj tespih namaz , zatim hadždže namaz, ako si u nedoumici onda klanjaj istiharu
daj sebi zadatak da ustaješ u zadnjoj trećini noći ,klanjaj dva rekata nafile i moli Allaha da ti pokaže lijek i izlaz iz tog stanja.Poslije tog zikri koliko možeš “SUBHANALLAHI VE BI HAMDIHI,
SUBHANALLAHIL-AZIM”
Kaže jedan alim sve što sam steko u životu to je bilo kroz nafilu u zadnjoj trećini noći.
selam
Selam
*Klanjaj tespih namaz , zatim hadždže namaz, ako si u nedoumici onda klanjaj istiharu
daj sebi zadatak da ustaješ u zadnjoj trećini noći ,klanjaj dva rekata nafile i moli Allaha da ti pokaže lijek i izlaz iz tog stanja.Poslije tog zikri koliko možeš “SUBHANALLAHI VE BI HAMDIHI,
SUBHANALLAHIL-AZIM”
Kaže jedan alim sve što sam steko u životu to je bilo kroz nafilu u zadnjoj trećini noći.
selam
Hvala na ovom opsirnom savjetu. Samo ima jedan problem,ja zbog jake alergije ne smijem konzumirati med,polen, propolis, ni maticnu mlijec ni ikakve cajeve koji su od cvata,znaci samo list i korijen. Ako ih slucajno uzmem dolazi do gusenja to je jedino sto su ustanovili u ovim mojim silnim dijagnostikama.I jos nesto,sta je to hidzama i kako se radi,izvinjavam se ali neznam. Ostalo sam shvatila. Ali sto si mi zadataka zadao
. Potrudicu se da ih ispunim. I zasto mi kazes da idem na ultrazvuke i to sve ,jel bi trebao da se otkrije neki problem poslije ili sta? Izvini sad sam te bombardovala pitanjima
. Sellam
Neka te Uzviseni Allah nagradi za podrsku koju pruzas nama koji je stvarno trebamo i za savjete koji ce biti od velike koristi svima nama koji se nalazimo u ovakvoj situaciji. Neka te Svemoguci Allah nagradi.
Esselamu alejkumkader napisao:Hvala na ovom opsirnom savjetu. Samo ima jedan problem,ja zbog jake alergije ne smijem konzumirati med,polen, propolis, ni maticnu mlijec ni ikakve cajeve koji su od cvata,znaci samo list i korijen. Ako ih slucajno uzmem dolazi do gusenja to je jedino sto su ustanovili u ovim mojim silnim dijagnostikama.I jos nesto,sta je to hidzama i kako se radi,izvinjavam se ali neznam. Ostalo sam shvatila. Ali sto si mi zadataka zadao. Potrudicu se da ih ispunim. I zasto mi kazes da idem na ultrazvuke i to sve ,jel bi trebao da se otkrije neki problem poslije ili sta? Izvini sad sam te bombardovala pitanjima
. Sellam
Kažu da se otrov -otrovom liječi, tako je i sa polenskom alergijom.
Sestro, ja radim apiterapiju , pročitaj ovdje za alergiju
http://www.facebook.com/note.php?note_i ... 4212134538
To što se tebi dešava nije od pčelinjih proizvoda zato sam rekao prvo kod Enesa , da on razdrma te tvoje podstanare . Sve to ti rade sihiri. Gušenje je od sihira,hlupanje srca od sihira,malaksaost, sve, sve tegobe su od sihira , treba todovest u red jednom permanentnom terapijom
Ako imaš tegobe onda ćeš postepeno.
Zbog te "alergije" ti imaš te tegobe jer nemaš u organizmu mikroelmente koji su važni za normalno funkcionisanje organizma.
Ako ti kažem da matična mliječ u sebi ima prirodini transmitor acetikolin ond dovoljno govori koliko je dobra MM. ZAtim jedino MM ima u sebi prirodni kompletan b-komplex vitamina i drugo.
HIdžama je vađenje nečiste krvi .
Ultra zvuk će ti dati podstret da se permanetno liječiš Poslanikovom a.s medicinom , Ako je doktor rekao da je sve OK onda ti sebi umisliš da si u bezizlaznoj situaciji. Drugo ultrazvuk smeta džinima,sihirima , pogotovo kod tebe vjerovatno žarište imaš u stomaku. U koliko se otkrije neki problem to je još bolje moći ćeš na vrijeme reagovat.Ne treba izbjegavat doktore.
Dobro bi ti bilo i da ideš na fizikalne terapije gdje se uključuje struja, ( ako ovo budeš radila traži ženskog fizoterapeuta i da si zaštićena od drugih pogleda) Ovo će ti pokrenuti mišiće a isto tako slabi džine.
Aha.Eh ovo sa fizikalnim terapijama tek sad shvatam,jer zbog tegoba sa vratnom kicmom i misicima vratnim isla sam cesto na fizikalne terapije ali nikad ih nisam mogla podnijeti toliko bi mi dolazilo nesvjest i slabo stanje da doktorici nije bilo jasno i poslal me neurologu. Naravno tamo je sve bilo ok,samo su rekli kao da su to benigno parksizmalne pozicijsk vrtoglavice.Eto vise se nisam ni usudila da odem, a tako mi je potrebna. Stvarno je bilo uzasno. Hvala ti Senade puno,toliko su mi jasnije neke stvari sada,da te Allah Uzviseni nagradi. Sellam
U vezi hidzame,citala sam o tome. Malo je zastrasujuce da te neko narezuje po tijelu i pusta krv. Cini mi se da je jako bolno. Da li ima neko ko se bavi sa tim, i da li je u bosni. I koji je to period kad se to obavlja. Da li je neko radio hidzamu? Sellam
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Esselamu alejkum,
Pa ti si meni sestra po sihru ako imaš mučnine..
Onaj.. Baš i ja htjedoh reći ali me Senad preteče. Velika vjerovatnoća da imaš alergiju (koju medicina vidi) radi tih baja u tebi. Nekad medicina vidi neke stvari koje se pokažu fizički. Evo naprimjer, zna se i meni desit lupanje srca iz čista mira. Znači isto ko da se nešto provali u srcu, isto kao neki blagi srčani napad. Ne znam objasnit.
A ja sjedim, ne radim ništa. Nisam trčao. I da odem na EKG snimak, i da me opuca taj napad, snimak bi pokazao nepravilan rad srca. Tako medicina bi mogla imat alata da radi samnom. Samo ja sam pretekao doktore jer sam prvo otišao 'fendiji, a doktore nisam ni posjetio.
Tako poslušaj Senada kako zbori, iako je lista dugačka to se minutažno svede na vrlo kratko. Malo jedeš, malo klanjaš, malo zikriš. Usisavaš kuću a ovamo iz tvojih usta drobi makar Fatiha, Ihlas, Felek, Nas.
Imaš ovijeh učača po internetu, ako već nemaš na računaru, skineš pa nek vrte, ne naplaćuju učenje..
Što se tiče hidžame, radio je kod mene prijatelj, kaže da ne boli toliko, malo samo ono kad se počne narezivat žiletom ili čime već.
Dalje pošto ti je takav slučaj kakav je. Doooosta liči na moj pa radi toga ti govorim ovo.
Pokušaj razumjet odakle problem dolazi. Možda određeno niodakle, ali barem je kod mene ovakav slučaj.
Kada sam to pokupio, kada god izađem u grad osjetim mučninu i vratim se kući prije nego izađem u grad. Naravno ispočetka sam mislio kako sam nešto pojeo loše, pa proći će to za par dana.
Naravno, sve je to džinska posla da ti ne pomisliš da imaš problem. Nisam ni znao ništa o tome, nisam ni pri vjeri bio. Htio sam otići doktoru, ali mi se ni to nije dalo.
Kako je koji dan prolazio ja sam sve više ostajao kod kuće i nisam mogao izlaziti sa društvom. A jedna stvar mi je bila čudna. Kod kuće sam OK, u gradu ne valjam.
Vremenom sam skontao da se radi o određenoj osobi, djevojci. Kada nju sretnem ili ako sam joj u blizini ufati me mučnina. Naravno, ne radi se o određenoj djevojci nego djevojci koja mi nešto znači, sa kojom sam u vezi.
Kasnije mi je Enes rekao da po reakcijama ima veze sa ljubavi, što je bilo dovoljno da se saberu 2+2. Neka me begenisala pa me zakovala garant.
Mada, na kraju nije ni bitno to.
Bitno je da sam ja vremenom skontao da se radi o mučnini samo u toj situaciji. Jer u početku je bilo čim odem u grad, a poslije se svelo na tu djevojku. Počeo sam sa terapijama i tako to.
Eh' sad, bitno je da i ti skontaš u kojim prilikama, odnosno neprilikama, dešava sve to. Kada te ufati napad, razmotri situaciju.
Pa ti si meni sestra po sihru ako imaš mučnine..
Onaj.. Baš i ja htjedoh reći ali me Senad preteče. Velika vjerovatnoća da imaš alergiju (koju medicina vidi) radi tih baja u tebi. Nekad medicina vidi neke stvari koje se pokažu fizički. Evo naprimjer, zna se i meni desit lupanje srca iz čista mira. Znači isto ko da se nešto provali u srcu, isto kao neki blagi srčani napad. Ne znam objasnit.
A ja sjedim, ne radim ništa. Nisam trčao. I da odem na EKG snimak, i da me opuca taj napad, snimak bi pokazao nepravilan rad srca. Tako medicina bi mogla imat alata da radi samnom. Samo ja sam pretekao doktore jer sam prvo otišao 'fendiji, a doktore nisam ni posjetio.
Tako poslušaj Senada kako zbori, iako je lista dugačka to se minutažno svede na vrlo kratko. Malo jedeš, malo klanjaš, malo zikriš. Usisavaš kuću a ovamo iz tvojih usta drobi makar Fatiha, Ihlas, Felek, Nas.
Imaš ovijeh učača po internetu, ako već nemaš na računaru, skineš pa nek vrte, ne naplaćuju učenje..
Što se tiče hidžame, radio je kod mene prijatelj, kaže da ne boli toliko, malo samo ono kad se počne narezivat žiletom ili čime već.
Dalje pošto ti je takav slučaj kakav je. Doooosta liči na moj pa radi toga ti govorim ovo.
Pokušaj razumjet odakle problem dolazi. Možda određeno niodakle, ali barem je kod mene ovakav slučaj.
Kada sam to pokupio, kada god izađem u grad osjetim mučninu i vratim se kući prije nego izađem u grad. Naravno ispočetka sam mislio kako sam nešto pojeo loše, pa proći će to za par dana.
Naravno, sve je to džinska posla da ti ne pomisliš da imaš problem. Nisam ni znao ništa o tome, nisam ni pri vjeri bio. Htio sam otići doktoru, ali mi se ni to nije dalo.
Kako je koji dan prolazio ja sam sve više ostajao kod kuće i nisam mogao izlaziti sa društvom. A jedna stvar mi je bila čudna. Kod kuće sam OK, u gradu ne valjam.
Vremenom sam skontao da se radi o određenoj osobi, djevojci. Kada nju sretnem ili ako sam joj u blizini ufati me mučnina. Naravno, ne radi se o određenoj djevojci nego djevojci koja mi nešto znači, sa kojom sam u vezi.
Kasnije mi je Enes rekao da po reakcijama ima veze sa ljubavi, što je bilo dovoljno da se saberu 2+2. Neka me begenisala pa me zakovala garant.
Mada, na kraju nije ni bitno to.
Bitno je da sam ja vremenom skontao da se radi o mučnini samo u toj situaciji. Jer u početku je bilo čim odem u grad, a poslije se svelo na tu djevojku. Počeo sam sa terapijama i tako to.
Eh' sad, bitno je da i ti skontaš u kojim prilikama, odnosno neprilikama, dešava sve to. Kada te ufati napad, razmotri situaciju.
Sellam brate po sihru
. Hvala ti sto si mi pojasnio neke stvari,ali kod mene se vise i nezna kad udara. Mogu reci da je nekad prisutno i u kuci i vani i kako god. Uglavnom udara po tim fizickim simptomima pa nekad toliko dosadi da udari i po psihi,pa sam onda toliko
.Ali bas da je toliko jako je kada negdje odem tj. u goste ili van Bosne sad kad su nam pustili granice
. Tako da radje sjedim kuci i nesmijem se nakaniti otici gdje,ali i kad odem borbe su zestoke.Za hidzmu da dragi Allah oprosti,ali meni je to bas nesto jezivo ili sam na pogresnom mjestu citala o tome.Hvala vam sto sudjelujete u ovom mom otkrivanju moga slucaja i pomazete mi da dokucim neke sitnice za koje tek sad vidim cega su uzrok,kazem sitnice koje su tad tako izgledale ali sad vidim da i nisu tako sitne
. Neka ti Allah nagradu da. Sellam