Preko mene?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Sarah
pisem pomalo
Postovi: 20
Pridružio se: Sub Avg 18, 2007 7:06 pm
Lokacija: BiH

Preko mene?

Post od Sarah » Sre Apr 27, 2011 7:29 am

Es selamu alejkum,
valjda necu zakomplikovati ...hajr
ovako zanima me da li sihir koji imam ja moze djelovati na mog muza?Znaci,bila sam na rukiji i ustanovljeno mi je da sam bolesna.Posljedice te bolesti su bile konstantne svadje s muzem,i skoro svi problemi vezani za bracni zivot,pisala sam o tome.Uglavnom lijecim se skoro pa dva mjeseca i samo sam primijetila da se prvih 20 tak dana stanje bilo promijenilo.Ja sam bila veselija,raspolozenija,a cak i kada bih ja pocela da imam napade on mi je bio podrska ...na hajr.Ali u posljednje vrijeme kako koristim ove terapije,moj muz dodje i jednostavno zapocne svadju bez da sam ista wallahi rekla.Kaze mi rijeci i uvrede koje ne mogu da podnesem.MOlim Allaha da ne dopusti da ovaj sihr uradi za sta je zaduzen.AMin.
Ono sto mene zanima je to,da li ovaj sihr koji ja imam moze da djeluje na njega?Da li ovo bice,ovaj podstanar toliko njega nervira kad se ja pojavim u sobi,da on jednostavno ne moze da izdrzi pa reguje tako...Ja ne znam...znam za svaki put kad sam bila kriva za svadju,ali wallahi od kad se lijecim trudim se da ja ne zapocinjem i radije uzmem zikrim kad me srdza safata nego da njemu ista kazem.Ali on meni govori takve stvari za ne podnijeti,petlja se u kuhinju,malte ne odredjuje sta i u kojoj cu serfi pa kuham...ma eto bilo sta....

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Preko mene?

Post od Haris » Sre Apr 27, 2011 11:03 am

Ako ti se muž testirao tad kad si išla prvi put na rukju, povedi ga opet na ponovo testiranje. Jer ko mrzi tebe i želi da te rastavi od muža, isto tako, i isto toliko, mrzi i tvog muža i želi da ga rastavi od tebe. Nije isključeno da je i na njeg bačeno. Pa ako nemate prilike otići, za početak može poslužiti audio rukja.

Molim Uzvišenog Allaha da vam olakša tegobe.. Amin jaRabbi-l-alemin.

Esselamu alejkum.

adyan
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Ned Apr 24, 2011 10:37 pm

Re: Preko mene?

Post od adyan » Sre Apr 27, 2011 8:49 pm

Es selamu alejkum, nova sam na forumu, pa se nadam da neće biti problem što postavljam pitanje na ovoj temi. Zanima me da li je moguće da osobi za koju je utvrđeno da je bila pod sihrom, nakon učenja rukje bilo bolje par dana, da se posveti i namazu i učenju Kur'ana i da sve to može obavljati ( možda sa malom borbom sa samim sobom, ali ipak uspijeva), a opet da ima napade plača, nervoze, da je na rubu sloma živaca i ima ostale simptome koje je imala i prije učenja, ili je riječ o nečemu drugom ?

akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

Re: Preko mene?

Post od akhi » Sre Apr 27, 2011 10:37 pm

Moze se vratiti ako ima nedostatka u terapiji, a nedostatak moze biti i ucinjeni veliki grijeh ili, nedo Allah, sirk, mali ili veliki.

Nekada nas Allah zeli iskusati sa odgadjanjem izlijecenja.

adyan
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Ned Apr 24, 2011 10:37 pm

Re: Preko mene?

Post od adyan » Sre Apr 27, 2011 11:13 pm

Prilično sam sigurna da nije učinjen grijeh niti širk, ali Allah najbolje zna. Zanimalo me samo da li se simptomi mogu vratiti u tako kratkom roku?

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Preko mene?

Post od Haris » Sre Apr 27, 2011 11:21 pm

Esselamu alejkum,

Učenjem rukje se prže džini, i to ih boli. Isto kao da ti udaraš čovjeka, pa nakon par dana oporavi se, i onda ima snage za ponovni napad. Otprilike tako. Onda ovo što kaže akhi, ako čovjek griješi, ili ako iman popusti. Nekad znaju i džini taktizirat, puste te par dana da ti pomisliš da su otišli i da smanjiš zikr, terapiju i borbu, pa te ufate nespremnu.
I gori slučaj od svega ovog, da ti ponovo neko pravi sihr.

adyan
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Ned Apr 24, 2011 10:37 pm

Re: Preko mene?

Post od adyan » Sre Apr 27, 2011 11:26 pm

Hvala vam na brzom odgovoru, ok to mi je nekako i logično, ali me zanimalo znači da li se može učiti Kur'an i obavljati namaz ako je čovjek pod njihovim djelovanjem, da li oni to dozvole?

akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

Re: Preko mene?

Post od akhi » Čet Apr 28, 2011 12:20 am

Mnogi, nazalost, nisu svjesni velicine grijeha svojih.

Da, simptomi se mogu vracati.

Terapija je, uz islam [namaz, zekat,...], iman [asl diin barem], pridrzavanje sunneta koliko se moze, OSTAVLJANJE NOVOTARIJE, pridrzavanje el wela wel bara aqide, vecernji i jutarnji zikr, obaranje pogleda, taharet, sunnetska hrana,....

RIM
pisem pomalo
Postovi: 17
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:40 pm
Lokacija: Njemacka

Re: Preko mene?

Post od RIM » Čet Apr 28, 2011 12:31 pm

Eselamu Aleykum rahmetullahi we barakatuh,

postoje vise razloga zasto se mogu takvi simptomi pojaviti. Braca su neke pojasnili kao sto je grjeh ili izosavljanje vjerskih obaveza, itd. A i da se Dzini pritaje pa poslje ponovo napadaju. Osoba koja se ljeci mora biti svjesna nekoliko stvari:

1. Rukja je pocetak ljecenja,
2. Ljecenje moze trajati 6 Mjeseci i duze, dok nestane dzin ili dzini oko osobe
3. Osoba se mora kloniti svega sto je protiv Vjere i Allaha
4. Ako je olaksanje tu, neznaci da nece biti napada. Napadi dolaze uvjek po malo, pa znaju i zamahnuti. dzini suradjuju jedni sa drugima. Znaci, da dzin u tjelu nije uvjek sam. Nego imaju drugih dzina koji uznemiravaju ljude okolo njih.
5. Mozete u dosta literature naci da je naj bolje je ljecenje pritajiti i nikome pricati cak i duznost da se pritaji.
6. Naj cesce je da se i osobe oko opsihrenoga uznemeiravaju, partneri, na poslu, itd. tako da bi sejtani pokvarili osobi sve moguce. itd.


Budite uvjek svjesni "Dok osoba nepromjeni sebe, Allah nece izmjenit Stanje jedne osobe"

Odgovori