Zelucna kiselina?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
medlijek
Posmatrač
Pridružio se: Uto Apr 20, 2010 8:42 am

Zelucna kiselina?

Post od medlijek » Uto Apr 20, 2010 9:13 am

Imam problema sa kiselinom u stomaku vec nekig 4godine.Do prije 2 mjeseca doktor nije znala sta mi je,slala me svake godine da slikam pluca,hvala Allahu to je uredu bilo uvijek nakraju nakon 4 godine dala mi da vadim krv da vidi dali imam neku bakteriju u stomaku.ustanovilo se da imam i dobila sam antibijotiku,sada kaze da ta bakterija je unistena ali da moram nastavit sa tabletama protiv kiseline.Prvu vrstu sto sam dobila nije pomagala tada mi promjenila tablete i na pocetku nekih 2 sedmice bilo mi puno bolje skoro da mi prodje sva kiselina i bolovi u prsima ali evo sad vec par dana stanje se pogorsava stomak mi gori pece me grlo kao da imam limun u grlu pa cak neki jako neugodan miris dolazi mi iz stomaka.Ja mislila da mi je zub pokvaren i otisla kod zubara ali zubi su svi uredu znaci miris dolazi iz stomaka.Vise ne jedem normalno izbjegavam masno ljuto kafu nepijem vec odavno jer mislim tako da smanjim kiselinu ali izgleda da hrana nema nikakve veze sa tim.Ovdje na forumu sam citala da med treba popiti sa topli caj i da je to idealno za kiselinu ,to radim vec 2 mjeseca ali nema promjene,kiselina se samo povecava.Sad treba ponovo da idem kod doktora da trazim mozda ima i druga vrsta lijeka protiv kiseline ali bi i ovdje vas koji znate nesto o tome zapitala sta da radim i kako.Da napomenem da svih ovih 4 godine sto doktor nije znala sta mi je ja sam sebi na maslinovo ulje proucila Sure i pila sam cesto jer sam mislila mozda je od djina ali nije mi pomagalo.Mozda od previse maslinovog ulja mi se povecala kiselina?Slusam ponekad i rukju ali nemam nekih posebnih simptoma.Kada sam prije 7 godina presla na islam i pocela da klanjam imala sam djina u sebi osjetila sam ga u venama osobito u lijevoj ruki kako luta kao da bjezi ali za neko vrijeme nestao je i kasnije mi je jedan imam radio rukju i za vrijeme rukje mi se stomak poceo tresti i dizati i doslo mi da kazem tom imamu kad je recitirao Sure da :sta se dere toliko:imam je zavrsio i kaze da je tu bilo nesto ali da je sad izaslo.Sad neznam vise zasto mi tablete ne pomognu jer sa ljudima koji imaju isti problem sa kiselinom popiju tabletu i sve je u redu ali kod mene nije.Halalite sto ja citavu pricu napisala ali InshAllah cu dobiti korisne savjete ovdje.

s_1__2
pisem pomalo
Pridružio se: Sub Feb 06, 2010 7:55 pm

Re: Zelucna kiselina?

Post od s_1__2 » Uto Apr 20, 2010 1:19 pm

selam kako si ja sam imo problema sa tim i trebas promijeniti hranu izbaciti meso i mesne proizvode mlijeko secer bijeli bijelo brasno gazirano sokove odar da jedes voce povrce i kostunavo voce a posebno da jedes banane po 4 na dan jel banane su najbolje za kiselinu banane se spominju u kuranu meni je to pomoglo odar cisti zube misvakom drvetom , pastu izbaci odar sapune sapone izbaci uzmi sapun kabas ili maslin za kupatise i ako bogda bice dobro nakon 1 mijsec vidijeces

medlijek
Posmatrač

Post od medlijek » Uto Apr 20, 2010 4:59 pm

Alejkum selam,elhamdulilAh
Allah te nagradio svakim dobro za tvoje savjete.
Vec puno toga sam izbacila iz svog jelovnika probam i da jedem samo prirodne proizvode bez E brojeva ali probat cu
jos i to sto si napisao da izbjegavam.Gazirane sokove nepijem uopce a meso jedem u malim kolicinama ali mlijeko i mljecne proizvode koristim puno.Probat cu inshAllah pa da vidim.Selam alejkum.

senci
Mlađi član
Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 7:04 pm

Post od senci » Pon Maj 03, 2010 9:14 pm

Esselamu alejkum draga sestro.

Dali si probala trošiti ćurekot ulje.

Za kiselinu i stomačne tegobe – 1 čašu mlijeka + 1 supenu kašiku ulja 3 puta dnevno. Dao sam sestri da pije, prošla ju je kiselina za 15min ali ona je to samo jednom popila, kaže da joj je gorko, ali ako hoćeš da ozdraviš i da nepiješ neke tablete, koje po tvom opisu nepomažu ti predlažem ovo. Takvu terapiju ti preporučujem bar 2 mjeseca pa onda vidi napredak. I dovi kod Allaha dž.š. da ozdraviš čimprije.

Više o ulju:

http://vjeraistine.blogger.ba/arhiva/2009/01/03/1985023

Esselamu alejkum i da inšAllah ozdraviš.

medlijek
Posmatrač

Post od medlijek » Sre Maj 05, 2010 10:07 pm

Alejkum selam Allah te nagradio svakim dobrom za tvoj savjet.
Naravno da cu da probam da pijem ulje,meni ulje nesmeta malo me pece u grlu ali mi odgovara.
Ja sam pila vec godinu dana to ulje naravno sa prekidom ali u malim kolicinama nisam znala da se smije i veca kolicina piti.
Pila sam po jednu malu kasiku od caja ujutro.Sada je ostalo jos da mi slikaju stomak da se vidi iznutra sta i kako je.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Sre Maj 05, 2010 10:35 pm

medlijek napisao:Alejkum selam Allah te nagradio svakim dobrom za tvoj savjet.
Naravno da cu da probam da pijem ulje,meni ulje nesmeta malo me pece u grlu ali mi odgovara.
Ja sam pila vec godinu dana to ulje naravno sa prekidom ali u malim kolicinama nisam znala da se smije i veca kolicina piti.
Pila sam po jednu malu kasiku od caja ujutro.Sada je ostalo jos da mi slikaju stomak da se vidi iznutra sta i kako je.
Esselamu alejkum

Uradi sve pretrage kod doktora to će ti trebat za psihološki momenat,,, prije svakog pregleda doktora pogotovo onih gdje vade isječke zamoli Allaha s.w.t. da te zaštiti od njihova neznanja i da te uputi na dobro i tamo gdje je lijek....

U ranijim postovima navela si d a si koristila med i da ti nije pomoglo,,,mene interesuje da li si koristila ispravan med,,, gdje si kupovla koji med si trošila,,,,,

Allah s.w.t. najbolje zna,,, tvoji problemi sa kiselinom vezani su za džinsko šejtansko djelovanje ,,, trebala bi koristiti sveobuhvatnu terapiju i to permanentno....

Tamo gdje se spominje recept mlaka voda i med ,,da se pije to se odnosi na trenutni problem sa kiselinom koji može da nastane ako konzumiramo tešku hranu ili je poslijedica konzumiranja pića koja izazivaju pojačano lučenje kiseline,,,,, ništa bolje nema odmeda za stomačne tegobe,,,,drugo je pitanje kakav jekvalitet tog sredstva

Med jest jedan lijek za tvoju bolest ali permanentno i sveobuhvatno sa primjenom ostalog,,,

Sve se to može izbalansirat

Neka te Allah s.w.t. uputi na pravi lijek i neka ti olakša stanje

Esselamu alejkum

medlijek
Posmatrač

Post od medlijek » Čet Maj 06, 2010 2:22 pm

Amin.Ovdje kod nas ima turska trgovina i tamo sam kupovala med.Pitali smo dali je pravi med zenska je rekla da je i to je ponovila vise puta.Med je bio i jako ukusan.nekih 250g kosta €6,50.Molila sam ja Allaha na sedzdi i na nocnom namazu za izljecenje,kad sam vidjela da mi tablete ne pomazu koliko bi trebalo klanjala sam istiharu za da me Allah uputi do pravog lijeka i tada sam ponovo isla kod doktora i doktor kaze da moram da radim slike stomaka sa kamerom da se vidi mozda se stomak poslije hrane ne zatvara kako treba pa mozda odatle dolazi kiselina i bolovi jer ja nemam samo da me pece stomak nego mene boli sve napred i cak ledja hoce da me probadaju.Sada za nekih tjedan dana imam termin u bolnici da radim slike pa onda ce se vise znati.Probala sam sama da pratim stanje kod sebe na koju hranu dobivam vise kiseline ali tesko je to jer nekad recimo od cipsa nije mi nista ne mjenja se stanje na gore a nekada taj isti cips pojedem i odmah osjetim promjene.Jedino sta sam uspjela da saznam kad jedem jabuku odmah mi se povraca a inace godinama sam jela jabuke i nista mi nije bilo.Nekad od mesa mi nije nista a ponekad odmah bolovi i pecenje u stomaku.Hajr inshAllah.
Vidjet cu sta ce dalje biti,neka vam Allah svako dobro podari na ovom i na buducem svijetu svima vama za vas trud,Amin

medlijek1
Posmatrač
Pridružio se: Čet Jul 01, 2010 11:26 am

Post od medlijek1 » Sub Jul 03, 2010 3:21 pm

Selam alejkum
Evo nakon duzeg vremena ponovo se javljam jer sam konacno gotova sa kontrolama.
Nalazi su svi uredu elhamdulilAh samo sto sam malo slabokrvna i vitamin D mi fali a sto se tice stomaka i ostalo sve je uredu.
Doktorica ni sama nezna sta je razlog moje kiseline i bolova.Jedan brat ovdje Senad je napisao da to ima veze sa dzinom pa bi ga zamolila da mi pojasni kakav dzin bi to mogao biti dali je sihr i dali netko zna kako dalje kako da se ja toga rijesim jer nalazi uredu a ja imam problema sa zdravljem znaci nema sumnje da je tu dzin.Dali ja mogu sama da se lijecim bez da idem kod hodze i dali kad izadje dzin ponese i te bolove sa sobom sta je uzrokovao.Vidjela sam na video da hozda trazi od dzina kada napusta tijelo da ponese sa sobom i te bolesti ali ako ja sama sebe lijecim da to ne mogu traziti od dzina pa dali moze biti da i kada izadje dzin iz tijela da mi ostavi te bolesti sta mi je prouzrokovao.na maslinovo ulje sam proucila neke sure i pijem to ulje sada i jutro i navece slusam rukju sad vec treci dan ali u toku slusanja nemam neke simptome jedino sto mi ode koncentracija pa cesto pocnem da razmisljam o drugim stvarima tokom slusanja.Eto toliko ako neko nesto zna kako dalje neka mi javi sto prije jer u ponedeljak ako BOG da idemo na odmor pa neznam dali cu moci na internet da citam postu.

senci
Mlađi član
Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 7:04 pm

Post od senci » Ned Jul 04, 2010 9:07 pm

Alejkumu selam.

Elhamdullilahi neka su nalazi uredu. Tako je bilo i kod mene bolovi u glavi a nalazi perfektni. Najprije da te upozorim, da nemoj pogrešiti pa otići pogrešnom hodži. Jer učač rukje nemora da je uopšte hodža. Znači bolje ti se je pozanimati, ko je ispravan lječnik, te onda otići tamo. Znači hodže koje prave zapise, koje saljevaju strahu, koji te ispitivaju za ime oca, matere, djece i slično su zli sihirbazi. Ja neznam iz kojeg djela Bosne dolaziš, pa ti ni nemogu dati savjet gdje da se javiš.

Što se tiče lječenja samog sebe, ja mislim, da je najbolji ljek namaz i zikr, a ostali tretmani rukje, ja mislim, da teško, da ćeš džina na takav način izbacit, pošto učač rukje naredi džinu izlazak na prst, kojeg bocne iglom.

Eto sad bar znaš da su ljekarski nalazi uredu i nemaš se šta bojat, nego samo povećati svoj iman sa klanjanjem te zikrom. A to, da ti misli odvede nekud daleko, je samo uzrok prokleti šejtana i džina.

Nemoj zaboravit koristi ulje i biti ustrajna u tome, jer bolest ne nestaje preko noći, za sve je potrebno strpljenje i vrjeme. Što se tiče meda ja vjerujem u svojstva, da je to dobar ljek, ali svakako mislim, da med treba isto koristiti dugo vremena prije nego što dodje bolest. Znači stalna terapija meda i ćurekot ulja. Ćurekot ulje moreš piti jedno 3mjesece po 2-3kašike na dan neće ti ništa štetiti, pa onda napraviš pavzu.

Neka nas Allah dž.š. sačuva od zli džina i zli ljudi.

pcelica
pisem pomalo
Pridružio se: Pet Jan 08, 2010 5:49 pm

Post od pcelica » Pon Jul 05, 2010 8:05 pm

selam

ovo sam ja koristila kad sam imala manjak zeljeza pa probaj, meni je za dvije sedmice se popravilo.

Uberi zaru (koprivu) vrhove znaci treba ti ono sjeme i samelji ga tako da se stvori kao brasno toga ti treba 250grama.
Uzmi 1kg mrkve i operi, pusti nek se sama osusi i onda je izmiksaj da se stvori kasa. I jos ti treba 500g meda.

To sve promjesaj i jedi 3 puta dnevno po kasiku prije jela. jako dobro za zeljezo, a i za zeludac.
Ja tad nisam znala al ti mozes nauciti sebi na to pa tako jesti.
Ja sam pojela dvije ture ovoga a za dvije semice sam osjetila poboljsanje sto se tice krvi.

Isto sok od cvekle, mrkve, jabuke i meda je dobar za krv.

Nadam se da ce ti koristiti, da ti ALlah pomogne.

selam

MIRAJ
pisem pomalo
Pridružio se: Sub Jun 05, 2010 4:57 pm

Post od MIRAJ » Uto Jul 06, 2010 8:20 am

kod zelucane kiseline probajte sodu bikarbonu. u casu vode stavite sodu bikarbonu (ne puno samo na vrh noza sto kazu) i kasiku sirceta, promijesajte i popijte na prazan stomak. ja sam kao djevojka jedno vrijeme patila od toga a imala sam takodje bolove u zelucu. kod tih bolova je dobro umlaciti soljicu mlijeka i piti ga kasicicom, polako gutljaj po gutljaj sa pauzom od nekoliko sekundi izmedju svakog gutljaja. ja nisam vjerovala da su mi bolovi prestali nakon nekoliko minuta.

mesha
Mlađi član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 4:14 pm

Post od mesha » Pon Sep 06, 2010 2:54 pm

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog,

i ja sam imam kazu hronicni gastritis (dakle, povisenu kiselinu), cireva imao nekoliko, svaki od njih pucao, jedva ostajao ziv.Elhamdulillah, evo me opet.
Kazu, uzrok bakterija...a u mene je nema (helikobakterpilori)
Tesko mi je govoriti sta bi trebalo raditi, jer se sam ne drzim toga, pa ne bih da budem odgovoran za to, al evo predlazu nam da radimo sljedece:
Med, posebno od kestena.
Izbjegavati peceno, jesti masovno kuhano jelo.
Izbjegavati gazirana pica, kafe (ukucaj u gugl otrov sa velikim K, pa ce bit jedan tekst koji objasnjava sta je kofein i kako djeluje, da ne pravim ovdje veliki post)
Kazu da 100gr mesa maksimalno na dan jesti, i to za vrijeme rucka,jer organizam ne moze da preradi urinsku kiselinu koja nastaje od mesa (a meso se vari i do 8 sati, ovisi koja je vrsta mesa!) pa trpe bubrezi, itd.
Jesti manje obroke, barem 6 puta na dan. Nema grickanja izmedju.
Nema pusenja (jer je to samoubistvo, ubistvo, drogiranje...)
Izbjegavati nerviranje, kad se naljutis, postupiti kako je rekao Poslanik s.a.v.s. (znate dobro za ono promijeni polozaj, popij vode, uzmi abdest...)
a u namazu je spas.

Odgovori