Molim za pomoc HITNO II Dio

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

edina1985
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 7:00 pm

Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od edina1985 » Ned Apr 11, 2010 6:23 pm

Esselamu alejkum po drugi put draga barco i sestre,

ja sam navela moj problem u onom prvom odlomku, uglavnom da imam grdne bracne probleme i da smatram da smo muz u prvom smislu opsihren a mozda i ja a Allah najbolje zna.
Ako neko od vas zna da mi predlozi kako da postupam u ovom teskom vremenu, molim ga od srca neka mi kaze ??
Ja sam nevela u prvom djelu da trazim nekog ispracnog Hodzu koji lijeci Kur `anom i koji se nalazi u Njemackoj, al ako to nije moguce nema problema ja se slazem, da me neko od vas nasavjetuje kako da postupam dodaljnjeg ( to jest dok neodemo u BiH, gdje imaju sigurno neki Ljudi koji iskreno ljece Kur`anom)??

Za svaki savjet sam od srca zahvalna i molim dragog Allaha da nas sve dzennetom nagradi, jer mi je stvarno tezak zivot u ove zadnje 2 godine!!!

Esselamu alejkum

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od Haris » Ned Apr 11, 2010 9:09 pm

Esselamu alejkum, sestro Edina.

Prije svega da ti poželim dobrodošlicu na ovaj forum, molim Uzvišenog Allaha dž.š., da ti se smiluje i olakša probleme ukoliko postoje. Amin.

Inače, kod novih članova koji se žale na probleme, dajemo prvo uputu na "testiranje" od mogućeg problema pa onda ukoliko postoji nešto više, nastojimo uputiti kako i šta dalje.
Da bi se provjerila potrebno je da uradiš ono što piše ovdje, te da pratiš da li ima nekih simptoma, tako da bi ipak još bliže bili problemu. http://lijecenje-kuranom.com/download/audio.html
Nastoji da ne budeš sama dok budeš to slušala.

Pa nam javi kakav je ishod, a dalje ćemo nastaviti ukoliko je odgovor pozitivan.

Selam

edina1985
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 7:00 pm

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od edina1985 » Pon Apr 12, 2010 6:18 am

Esselamu aljekum brate Harise,

kao prvo da ti se zahvalim na odgovoru,

pokusatcu da se potrudim da slusam onu rukiju sto si mi preporucio, al moram zbog toga otici do moje majke, koja zivi u drugom gradu, da bi mogla pratiti (tj. cuvati dok slusam rukiju), jer nekog drugog nemam, a moj muz u tom slucaju nazalost nece biti spreman da mi pomogne.

Allah te nagradio.

Esselamu alejkum

sestra Edina

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od Haris » Pon Apr 12, 2010 8:47 am

Što se tiče slušanja u prisustvu druge osobe, to je više iz razloga jer ako postoji neki problem, može doći do toga da osoba bolesnik padne u nesvijest, pa je tu druga osoba da isključi. Može čak doći do toga da osoba nije svjesna trenutno onog šta radi, pa može kakvu veću glupost napravit.
Ja lično kad sam slušao prvi put, nisam znao za sve ovo, pa sam legao na pod i slušao. Pa je dobro prošlo.

To je više sigurnosti radi.

edina1985
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 7:00 pm

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od edina1985 » Pon Apr 12, 2010 8:53 am

A sta cu raditi ako mi se NISTA nebude ucinilo, jel da preslusam jos koji put??
I sta ako mi se bude nesto ucinilo jer da odam odem nekom kome lijeci ili da nastavim da klanjam i da molim Allaha dz.s da mi pomogne??
Malo me je strah da pocnem slusati mada sam jednom jedan kratki odlomak slusala i samo sam se nato koncentrisala, al nisam nista prmjetila.

Brate Harise dako ja nisam opsihrene ( a Allah najbolje zna) kako da postupam dalje, jer sam sto po sto sigurna da moj muz nista nece preduzeti da svadje prestanu, boga mi veoma mi je tesko, jer idem jos na fakultet, pa se insan brine, dali moze sve to postignuti kad imas neke probleme ( u mom slucaju stalna svadja sa muzem).

Hvala unaprijed.

Sestra Edina

Lane
pisem pomalo
Postovi: 41
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 7:55 pm
Lokacija: Sarajevo

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od Lane » Pon Apr 12, 2010 10:24 am

Edina, znam da je u Stuttgartu Hamza ef. Subasic ispravan ucac aBd. Ne znam jel ti to daleko, gdje ti stanujes.
Mozda da probas doci do njega pa se konsultovati s njim.
Trebala bi slusati dva dana zaredom, ujutru i navece, bas zato da ti se nesto ne ucini. :)
A nema cega da te bude strah, to je samo Kur'an. Ako budes imala neke reakcije od onih koje pisu tamo na linku sto je Haris stavio, to ukazuje da ti vjerovatno imas problem.
I nemoj misliti da ti muz nece pomoci, mozda bas hoce.
Razgovaraj s njim, al nemoj potencirati to da on ima problem, vec stavi sebe u prvi plan, reci kako ti mislis da imas problem, idi na tu varijantu. Mozda se on osjeca optuzen, da ti samo upires prstom u njega, a znas kako je u zivotu, sto nekog vise stezes s necim, on sve vise bjezi od toga. Ti se ponizi pred njim radi Allaha dzs.

Harise, nadam se da se ne ljutis sto se ubacih.

sadaka
Mlađi član
Postovi: 187
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od sadaka » Pon Apr 12, 2010 4:39 pm

Selam Allejkum Sestro.
Osaburi se Sestro ,znam da ti nije lako ,ali samo malo volje i vise cinjene ibadeta Dragom Allahu bice bolje,sve ima svoj pocetak i svoj kraj ,ovo sto se desava tebi i tvom muzu je Allahova volja i iskusenje od Dragog Allaha.
Sto se tice svadze ,nemoj nikada poceti prva i nemoj nikada uzvracati tom istom paljbom svadzom,bez obzira sta je upitanju ,samo se osaburi i bice sve u redu insaAllah.
Zivcan +zivcan=Exploziv, i ova forma zasigurno nece roditi plodom,ma koliko ti bila zeljna za to.
Ako pocne svadza primera radi sa tvoje strane ili pak sa njegove (nemoj me pogresno shvatiti) i ti stojis na nogama ,odmah sedni nekud na krevetu ili na stolici, a ako ti vec sedis na necemu i pocne svadza opet ili se iznerviras ,ti onda odmah lezi i bice bolje insaAllah ,a ima idrugi ljek u tom slucaju a to je uzmeti odmah abdest ,kad pocne svadza ili se iznerviras i u tome budi nepokoljebliva.
Sestro kada pocnes savetovati svog muza ,udelji najpre sadaku pa onda ga savetuj, a sadaku ces udeljiti , tako sto ces mu nesto reci i izneti u necemu sto je on dobar ,bez obzira sta je upitanju ,to ce ga uciniti radosnim i veselim ,i tvoj savet ce roditi plodom insaAllah.
I Nemoj ga kritikovati ,jer nijedna osoba ne prima kritiku ,pogotovo pred drugim osobama , nekad se mora i kritikovati ,da ne budem pogresno shvaten ,ali u ovom tvom slucaju kako si opisala tvog muza kao osubu On ne prima kritiku ni nasamo kad ga kritikujes ,bar ja tako zakljucujem ,jer kako si ti navela ,da je on vise sklon svadzama ,zato moj savet izbegavaj i od kritike ,sve dok ne bude bolje insaAllah.
Sto se tice rukje prepurucio bih ti da idete oboje kod Enesa , on je i Adminstrator ovog sajta pa budi u kontak sa njim ,insaAllah bicete oboje bolje ,to vam zelim najiskrenije iz sveg srca.
Amin
Selam Allejkum

edina1985
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 7:00 pm

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od edina1985 » Pon Apr 12, 2010 5:03 pm

Esselamu alejkum draga braco i sestre,

od srca vam se zahvaljujem sto me ovako ljepo savjetujete i tjesite, od sada cu bas primiti vas savjet da ja vise njega nestavljam pod pritisak, nebil Allahovom voljom bilo bolje.
Ja ovo sve shvacam sto mi pisete, al molim vas povjerujte mi i kad prekinem svadju on se skroz udalji od mene, neprica danima sa mnom, nece da mu ja kuham jelo, cak nezeli ni da vise spava kraj mene :-(!A mene je strah spavati samoj u ovim teskim vremenima, kada pomislim da ima mozda sihra na nama. Ja opet ponekkad udjem tamo u drugu sobu i pitam ga : Jel ti ba mislis ovako da nam prolaze dani bez i jedne rijeci da progovorimo? On meni na to sa gadnim osmjehom kaze : Pa mozda bas treba biti ovako!A mene najvise bude sramota kad mi se gosti najave, nemogu nikog primiti, jer svako krije svoje sramote, cak i rodjene roditelje lazem kad hi odbijem:_( nek mi Allah oprosti al nuzda je.

Nije on bio ovakav prije, nesta u nasem braku jednostavno nestima, mada i ja smatram da to i on zelio, al eto nesto mu neda.
Moja jednina zelja je da saznam dali ja ikako sa Allahovom pomoci mogu spasiti ovaj brak, al ako nas Allah nije jedno za drugo stvorio, nek onda bude razvod, jer vjerujte mi moj fakultet uvezi ovoga veoma popusta.

Ako neko jos ima sta da mi preporuci iz iskustva,bujrum primam svako dobro.

Esselamu alejkum

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od Haris » Pon Apr 12, 2010 8:42 pm

Esselamu alejkum.

@Lane, nema veze, samo udri :)
edina1985 napisao:Brate Harise dako ja nisam opsihrene


Edina, šta si nam htjela reći sa ovim? Nisam baš razumio..

I što se tiče ovog što kaže @sadaka, postupaj tako.

To je po hadisu, kad smo iznervirani, da promjenimo položaj tijela. Ako stojimo, sjednemo ili legnemo, i obrnuto.
A takođe postoji hadis koji kaže da šejtanska djela, gasimo abdestom. Jer šejtan je od vatre, a vatra se gasi vodom. Pa i to stoji onda.

Takođe ima hadis koji kaže da onaj koji ostavi raspravu ako nije u pravu, Allah dž.š. mu u Džennetu sagradi kuću, a onaj koji ostavi raspravu ako je u pravu, da mu Allah dž.š. sagradi kuću u Džennetu u najodabranijem dijelu Dženneta. Pa tako, svakako ti odgovara da na svađe ne reaguješ istom mjerom, nego se smiri, i zaobiđi.

Nastoji što više zikriti, iskreno moleći Allaha dž.š. da ti olakša. Jer ne treba odmah tražiti spas ko učača, jer niko ti ne može pomoći bez Allahove dž.š. dozvole, pa čak i kad bi otišla i kod 100 učača.

Javi nam šta se dešava slušajući rukju.

Selam

edina1985
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 7:00 pm

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od edina1985 » Pon Apr 12, 2010 8:57 pm

Esselamu alejkum brate Harise,

ono sam pogresila putem tipkanja, pitala sam"Sta ako ja nisam opsihrena", stim mislim ako nista nebudem osjecala putem slusanja rukije?
Idem prekosutra insallah mami u posjetu ( ona zivi u drugom gradu), pa ce me ona "nadgledatii" tokom rukije, pa cu onda odma postaviti ovde na forum sta mi se desilo, ako nesta bude a nadam se da ne( a Allah najbolje zna).

Dajem ti potpuno pravo da mi kazes da zikrim i da se Allahu dz.s molim da mi pomogne.I nadgledat cu da od sada insAllah redovno klanjam namaz i da izvrsavam propise nase lijepe vjere!!
I za ono sto si mi preporucio da mjenjam polozaje ako opet dodje do svadje( al jeda Allah da da vise nedodje do toga) i da se abdestim.
Cula sam da sure "Ajetul Kursi" lijepo uciti, dali se i ti sa tim slazes ili mi predlazes jos neke sure da ucim??

Imas najljepsa hvala sa moje starne i ne samo ti nego svi ovi koji uzmu vremena da me nasavjetuju.
Allah vas svim lijepim nadario insAllah :-)

Esselamu alejkum

sadaka
Mlađi član
Postovi: 187
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od sadaka » Pon Apr 12, 2010 9:26 pm

edina1985 napisao:Esselamu alejkum draga braco i sestre,

od srca vam se zahvaljujem sto me ovako ljepo savjetujete i tjesite, od sada cu bas primiti vas savjet da ja vise njega nestavljam pod pritisak, nebil Allahovom voljom bilo bolje.
Ja ovo sve shvacam sto mi pisete, al molim vas povjerujte mi i kad prekinem svadju on se skroz udalji od mene, neprica danima sa mnom, nece da mu ja kuham jelo, cak nezeli ni da vise spava kraj mene :-(!A mene je strah spavati samoj u ovim teskim vremenima, kada pomislim da ima mozda sihra na nama. Ja opet ponekkad udjem tamo u drugu sobu i pitam ga : Jel ti ba mislis ovako da nam prolaze dani bez i jedne rijeci da progovorimo? On meni na to sa gadnim osmjehom kaze : Pa mozda bas treba biti ovako!A mene najvise bude sramota kad mi se gosti najave, nemogu nikog primiti, jer svako krije svoje sramote, cak i rodjene roditelje lazem kad hi odbijem:_( nek mi Allah oprosti al nuzda je.

Nije on bio ovakav prije, nesta u nasem braku jednostavno nestima, mada i ja smatram da to i on zelio, al eto nesto mu neda.
Moja jednina zelja je da saznam dali ja ikako sa Allahovom pomoci mogu spasiti ovaj brak, al ako nas Allah nije jedno za drugo stvorio, nek onda bude razvod, jer vjerujte mi moj fakultet uvezi ovoga veoma popusta.

Ako neko jos ima sta da mi preporuci iz iskustva,bujrum primam svako dobro.

Esselamu alejkum
Allejkum ve Selam Sestro .

Sestro Vi ste sada oboje u fazi ljecenja ,na jednu stranu mozda je opet bolje ,sto te muz posle vase svadze, izbegava ,neprica stobom itd ,jer zamisli sta bi bilo suprotno od toga ,hocu reci jos gore od toga ,a sa njim si u istom stanu u cetiri zida i druge nema ,osim razvod braka, da ne dade Dragi Allah da do toga dodze.
Ne znam dali si me po ovim recima shvatila ispravno ,a nadam se da jesi,jer zaista tako mi Allaha nemam neke druge pogresne namere ,da nedade Dragi Allah nikad.
Sestro prouci u veliku flasu vode , i u meda : 7x El-fatiha,7x El-Ihlas,7x El-felek,7x En-nas i 1x Ajetul-kursija ,i koristite to oboje ,ali da on za to nezna ,nego mu samo dodaj uvek ,casu vode da popi i meda pred spavanja i ujutro ,ali pri tome nemoj biti njemu sumnjiva.Mozes i u neka druga jela ,kad budes spremala ,prouci isto tako i daj njemu jesti ,ali da on to nezna.InsaAllah bice bolje.
Nemoj da te previse sekiraju ljudi ,zbog svega ovoga ,jer ta sekiracija i briga zbog ljudi ,mozes sama sebi i svome muzu dodatno nateziti i onda sama faza ljecenja prolazice veoma teskim tokom,da nedade Dragi Allah.
Selam Allejkum
Zelim vam sve najlepse i da vam Dragi Allah olaksa.
Amin.

edina1985
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 7:00 pm

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od edina1985 » Pon Apr 12, 2010 9:58 pm

hvala brate ili sastro sadaka ( hahali neznam kojeg si spola)

moguli nauciti na obican med one od tebe preporucene sure, ili mora biti neki domaci med??

Hvala vam i ja sad vidim da se samo u Allahovu pomoc mogu pouzdati za pomoc i da naucim da saburim ( ako do sad nisam umjela).

Esselamu alejkum

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od Haris » Pon Apr 12, 2010 10:09 pm

Med je med, kako god.

A što se tiče Ajetul-Kursije, to je jedna od jačih dova, i kako je neko jednom ovdje na forumu nazvao "bomba za šejtane". Pa samim tim, dobro je učiti što više.

Takođe, sa nekog mp3 uređaja, ili računara puštaj Kur'an da uči u kući. Posebno suru Bekara, barem 1 u 3 dana. Sa zidova poskidaj slike ljudi i životinja. Proučenom vodom špricaj ćoškove kuće (nemoj wc).

I ostale stvari koje ti je @sadaka preporučio/la.

Selam

sadaka
Mlađi član
Postovi: 187
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od sadaka » Pon Apr 12, 2010 10:17 pm

edina1985 napisao:hvala brate ili sastro sadaka ( hahali neznam kojeg si spola)

moguli nauciti na obican med one od tebe preporucene sure, ili mora biti neki domaci med??

Hvala vam i ja sad vidim da se samo u Allahovu pomoc mogu pouzdati za pomoc i da naucim da saburim ( ako do sad nisam umjela).

Esselamu alejkum
Allejkum ve Selam Sestro .
Zovem se Latif.
Veoma ni je drago ,zbog ove tvoje zadnje izrecene reci u uvom postu.
Samo tako ,sto kaze Brat Haris.Samo udri.
Selam Allejkum i sve najlepse Sestro.

edina1985
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 7:00 pm

Re: Molim za pomoc HITNO II Dio

Post od edina1985 » Pon Apr 12, 2010 10:20 pm

Hvala brate Harise,

hocu poskidaz cu slike ( samo jedino imam slike od naseg vjencanja mi smo gotov sami na slikama nema nikog drugog na njima ).

Bas cu prije nego sto napustim stan kad budem posla na fakultet ostvit racunar da uci iza mene, a za sure El- Bekare sam cula da je dobro da se uci, kao i sve ostalo iz Kur`ana.

Bas ti hvala brate da mi kazes da ja Ajetul Kursi tako jak ajet, ucit cu ga sto cestce.

Jos jedno pitanje imam, kako se nauci na vodu i med , jel se to drzi u ruci i da se nad tim uce one od @ sadake navedene sure ili kako drugo ?? Nisam to nikad da sada radila, a insan nikad nije star nesto novo da nauci, pogotov sad kad mi je najpotrbnije !!!

Hvala puno unaprijed.

Esselamu alejkum

Odgovori