Lječenje "akni"

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Amraa
Mlađi član
Postovi: 56
Pridružio se: Ned Avg 23, 2009 12:45 pm

Re: Lječenje "akni"

Post od Amraa » Ned Nov 22, 2009 10:17 pm

Senad napisao: Esselamu alejkum
Seko , tvoji problemi sa štitnom vezani su indirektno uz tvoje probleme sa džinsko šejtanskim djelovanjem(sihiri).
To mislim i ja da vjerovatno od toga potjece, jer kad sam zadnji put prije godinu dana imala veci pregled kompletno sa snimanjem stitne zlijezde (kod specijalistkinje za stitnu zlijezdu), doktorica je rekla da ne moze da nadje razlog zasto imam problema sa stitnom zlijezdom. Misli da sam nekad morala imati upalu stitne zlijezde (a jesam imala prije sedam godina - to je bilo godinu dana nakon mog razvoda) i to nije lijeceno i vjerovatno odatle ti problemi, jer ne moze sebi drugacije da objasni te probleme.
Želio bih da te pitam da li si imala i jedan spontani pobačaj ili komplikacije da si morala ostraniti plod ?
Hvala Allahu nisam imala te probleme, imala sam dosad samo jednu trudnocu, malom je sad devet godina, ali jesam imala nekakvu pomalo cudnovatu trudnocu. Bila sam skoro cijelo vrijeme lose raspolozena, nekakva teska, stomak sam imala toliki da je svako mislio jos u petom mjesecu da sam vec pred kraj trudnoce ili da nosim blizance. Na to je i doktorica sumnjala ispocetka da nece biti blizanci, ali nije - rodio se jedan djecak mashaAllah koji je bio mashaAllah normalnog rasta, a doktorica je radi mog velikog stomaka sumnjala da je mozda beba puno velika, ali nije bio, bio je normalan elhamdulillah, pa je sumnjala da imam previse vode u maternici, ali ni to nije nasla, nije sebi mogla objasniti zasto mi je toliko stomak. Inace, u trudnoci nisam imala problema sa stitnom zlijezdom, to je tek pocelo nakon sto sam se rastala od muza, ali se sjecam da sam i tad imala neka trzanja u stomaku jos u cetvrtom mjesecu trudnoce za koje sam mislila da su bebini pokreti, ali to je bilo prerano da se vec osjeti tako rano, a te iste trzaje sam ponovo osjetila u stomaku nakon sto sam se rastala od muza, pa sam pomislila subhanAllah pa nisam sad trudna. Mislim da je to bio dzin vec tada i u trudnoci sto sam osjetila, a Allah dragi najbolje zna.
Koliko vizuelno iznosi jedan gram teško je precizno odrediti, 1 gram ne može da stoji na čačkalici :P a evo slika kako to izgleda na specijalnoj lopatici za vađenje MM
matična . 1gr.JPG
Ovo što vidiš na slici mislim da je nešto malo više od 0,5 grama. Ova bočica ukoju se stavlja je 10-gramska kod mene a kod nekih je 8 i 9 gramska .
Ovo je puno vise nego sto ja i mali uzimamo dnevno. Onda je doza koju ja uzimam odprilike 0,1 g. Negdje sam citala da je na vrhu cackalice 1 g maticne m. ... ili je mozda bio 1 miligram, mozda sam pogrijesila.
Sestro preporučujem ti ako nisi u braku da se vratiš u brak (bivši ili novi) moli Allah da ti da još potomstva, ako brak nije moguće onda idi sa postom ponedjeljak i četvrtak,, namaz, zikrovi dove, ako nisi pokrivena razmišljaj o instituciji hidžaba i napravi taj korak.
Ako uđeš u brak uz to budeš postila,redovno namaz obavljala i uspostavila hidžab tako ćeš se najlakše sačuvati od bolesti, .
Pokrivena jesam elhamdulillah vec oko tri godine, a sto se tice udaje, brate mili rado kad bi se nasao brat s kojim bi se dalo zivjeti. Vec osam godina trazim, imala sam vec i ponude za brak, jednu sam bila skoro i prihvatila i opet se sve pokvarilo, nista od udaje. Vecinom je problem da na brzinu svakom nadjem neku mahanu koja mi se cini ogromna i od koje dobijem strah da se udam za tog covjeka jer se bojim da kroz tu njegovu mahanu nece brak biti sretan i da bih se ponovo rastala. Ali mislim da je kod mene problem isto ljubavni dzin, jednom sam nesto razmisljala o jednom bratu kojeg sam tad upoznavala i odjednom sam pocela lose o njemu da mislim, pa sam cak nakratko pocela da rezhim, iako mi nije bio nista lose uradio. A ovo mi je isto upravo tad u to vrijeme potvrdjeno od jednog seika da se radi o ljubavnom dzinu. Jednom sam osjetila kad sam navece legla spavati kao da mi je nesto na brzinu podiglo jorgan i uslo pod jorgan, pa jednom kad sam spavala kao da neko lezi iza mojih ledja u mom krevetu, pa su mi se i ruke znale kociti u snu, znak da je vjerovatno pokusavao da me sputa, pa kad mi se to desi hocu da se probudim a ne mogu da se probudim, pa hocu da pocnem zikriti, pa nemogu usta da pokrenem, ukoce mi se, pa jedva pocnem da zikrim.

Hvala ti na svim savjetima, da te Allah nagradi dobrim na oba svijeta, a nije dosadno sto pises, ja volim da se obrazujem u svemu.

Selam!

Amraa
Mlađi član
Postovi: 56
Pridružio se: Ned Avg 23, 2009 12:45 pm

Re: Lječenje "akni"

Post od Amraa » Ned Nov 22, 2009 10:41 pm


U tekstu pise:
Kao što vidite, cijeli koncept je upravo suprotan od onog koji milione ljudi godinama upućuje na aerobik.
E vala ovaj sport sto su mi i doktori preporucivali vec par puta ... ja poslije sporta budem samo jos vise gladna, toliko da ne mogu izdrzati da ne jedem, onda se najedem poslije sporta i tako legnem navece spavati ako sam navece sport radila, heheheh. I onda se nanerviram kad od toliko silnog sporta samo jos vise dobijem na vagi, hehehe. Zato sam ga i ostavila. Samo ponekad vozim biciklo, to je sve, ali i to sam u zadnje vrijeme zanemarila jer mi nije bas neke rezultate donijelo, a nemam ni vremena ni snage da redovno vozim biciklo.

Nego sam te htjela jos nesto pitati. Dali ti je poznata alergija na mm? Citala sam da je rijetko ali ima slucajeva da covjek moze biti alergican na mm i da je u Australiji cak i do smrti dolazilo kroz tu alergiju od koje se pojavi neka shok-reakcija. Citala sam da astmaticari ne smiju koristiti mm upravo iz tog razloga. Dalje ta osoba, koja inace isto lijeci pcelinjim proizvodima, preporucuje da se testira dali je osoba alergicna na mm, prije nego pocne trositi mm. Dali bi se taj test nekako mogao napraviti da se ne ide doktoru, jer bih to ovdje ja morala platiti i za mene i za malog? Inace, vec tri dana koristimo mm, pa se isto mislim da smo alergicni na mm, valjda bi se vec nesto desilo.

Amraa
Mlađi član
Postovi: 56
Pridružio se: Ned Avg 23, 2009 12:45 pm

Re: Lječenje "akni"

Post od Amraa » Pon Nov 23, 2009 9:32 am

Senade, nasla sam gdje sam citala da je jedan gram mm kap na vrhu cackalice. To si cak ti pisao ovdje na forumu. Ovdje:

viewtopic.php?f=3&t=110&p=638&hilit=mlijec#p638

si pisao:
peto............koristiti nerazblazenu maticnu mlijec 1 gram odgovara kap na vrhu cackalice , pod jeziki da se rastopi .
Sta je sad odprilike jedan gram mm, kap na vrhu cackalice ili ono na slici?

Selam!

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Lječenje "akni"

Post od Senad » Pon Nov 23, 2009 3:56 pm

Amraa napisao:Senade, nasla sam gdje sam citala da je jedan gram mm kap na vrhu cackalice. To si cak ti pisao ovdje na forumu. Ovdje:
viewtopic.php?f=3&t=110&p=638&hilit=mlijec#p638
si pisao:
peto............koristiti nerazblazenu maticnu mlijec 1 gram odgovara kap na vrhu cackalice , pod jeziki da se rastopi .
Sta je sad odprilike jedan gram mm, kap na vrhu cackalice ili ono na slici?
Selam!
Selam;

U predhodnim postovima htio sam to da napomenem d a sam negdje spominjao i da se spominje kao kap na vrhu čačkalice.

:P ma znam ja da sam to svugdje postirao na raznim forumima, to je bilo dok nisam imao svoje pameti, :P tako je to kada se sve slijepo slijedi. NAime ja pčelarim dugo godina međuim od svega toga mi smo znali samo za med, od prije 4 -5 godina radim sve od pčela . kada sam počeo proizvoditi MM na početku nisam imao gramsku vagu pa sam tako uglavno slijedio ono što je u literaturi i preporučivo. Ja se duboko izvinjavam svima onima koji su radili onako kako sam ja /copy/paste/ već sada, imam svoje pameti . Jedan moj kolega pčelar-doktor kaže ; I ljude poslušaj, i svoje pameti imaj .
Trenutno tražim miligramsku vagu i akobogda da je kupim,

Da se malo osvrnem na tu MM na vrhu čačkalice; naime kada bi kap na vrhu čačkalice bio gram MM ja bi bio najbogatiji čovjek, sakupiti 10-30 grama svježe matične mliječi od jedne košnice treba tri dana,
ZAšto nije kap na vrhu čačkalice 1 gram, pokušaj da tu kap sataviš u praznu pencilinsku bočicu pa ćeš se sama uvjeriti koliko treba takvih kapi da se napuni dovrha, kažem da ja pakujem 10 gramske bočice . Eto neznam jesam li se opravdao i pobliže objasnio, JA još jednom izvinjavam se svima koji su se vodili mojom preporukom glede 1gr, na vrhu čačkalice ,

Evo da se još korigujem, glede preporuka korištenja polena, svojedobno :P a vidi se i iz posta Amraa kojeg si dala na uvid, bilo je da se koristi sušeni polen, mjenjam svoje mišljenje jer je i to bilo copy /paste , istina to se može koristiti kao sušen ,međutim svjež pole kojeg ja proizvodim daleko je kvalitetniji i ne gubiod svoji vrijednosti , dok sušeni polen gubi i do 30 % na kavliteti, NAime ja sam onda sliedio i prihvatao mišljnja eminentnih stručnnjaka , danas već ima vlastite rezultate glede proizvodnje i upotrebe kao i praktični primjeri kozumiranja pčelinjih proizvoda od konzumenata koji su radili po mojom preporukama.

1 gram , mislim , je malo nešto više kao što je na slici ,
Hvala Amraa na ovim sugestijama

Selam

Amraa
Mlađi član
Postovi: 56
Pridružio se: Ned Avg 23, 2009 12:45 pm

Re: Lječenje "akni"

Post od Amraa » Pon Nov 23, 2009 4:29 pm

Hvala na pojasnjenju, da te Allah nagradi. Bitno je da sad znam i ja a i drugi koliko je zapravo 1 g mm, da bismo bolje mogli odmjeriti radi upotrebe.

Selam!

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Lječenje "akni"

Post od Senad » Pon Nov 23, 2009 6:52 pm

Amraa napisao: Nego sam te htjela jos nesto pitati. Dali ti je poznata alergija na mm? Citala sam da je rijetko ali ima slucajeva da covjek moze biti alergican na mm i da je u Australiji cak i do smrti dolazilo kroz tu alergiju od koje se pojavi neka shok-reakcija. Citala sam da astmaticari ne smiju koristiti mm upravo iz tog razloga. Dalje ta osoba, koja inace isto lijeci pcelinjim proizvodima, preporucuje da se testira dali je osoba alergicna na mm, prije nego pocne trositi mm. Dali bi se taj test nekako mogao napraviti da se ne ide doktoru, jer bih to ovdje ja morala platiti i za mene i za malog? Inace, vec tri dana koristimo mm, pa se isto mislim da smo alergicni na mm, valjda bi se vec nesto desilo.
Esselamu alejkum:

Što se tiče alergije svi oni koji su kod mene kupovali MM nisu se izjasnili da imaju alergiju , naprotiv osjećaju poboljšanja već poslije 2 bočice.

Alergija je moguća zbog polena,koje alergičan na polen može da bude alergičan i na matičnu mliječ. ZAšto; da bi pčele mogle da proizvedu MM potreban je polen, bez polena nema MM,

Evo jedna istinita priča na koju sam i ja nasjeo. Sve te kojekakve priče o smrtnim slučajevima su rezultat raznih lobija koji rade na tome da ocrne pčelinje proizvode. U ove lobije spada farmacija kao i oni koji proizvode i distribuiraju šećer.

Nadam se da neću biti dugačak u pisanju ali da iznesem moje jedno iskustvo glede preprouka korištenja MM. Jedna majka došla je za svog sina i svoju snahu da traži MM, propolis.

Upitanju je začeće (5 godina nemaju djece) . Uz sve to što je odnijela dao sam joj i sve napapiru ispisano da se upozna bolje sa mogućnostima MM..Šta je poenta? Mi smo se dogovorili da svakih 15 dana dostavljam MM uz napomenu da će me zvati prije na 24 h da bude kod kuće (zbog skaldištenja) međutim sutradan kada je dotična sve pročitala , na jednom mjestu stoji ....da matična mliječ može da prouzroči smrt. Toliko je bila uspaničena da prosto nemogu da vjerujem da odrasla osoba može da se ponaša tako. Obzirom da sam želio da budem kranje iskren sva ta pisanja nisam ja izmislio nego sam preuzeo od "emintni" stručjnaka . Bilo mi je krivo zbog svega toga, da sam to izbrisao bilo bisve OK međutim?! NIko nije umro , ali isto tako postoji doza sumnje
Poslije sam mnoge konsultovao, doktore i one koji nešto znaju, apsolutno MM nemože izazvati smrt ... .

U koliko neko misli daje alergičan najboloje je poslije obroka na 1 h koristi MM ili polen par dana da se organizam privikne, pa tek onda ići prije jela na 1 h.

Djetetu prilagoditi dozu, ako si već koristila tri dana MM onda navali slobodno. Ovo tvoje pitanje o alergiji podsjeti me na jednu ženu pa da ispričam.

Naime , radi se o slijedećm, ... x osoba ženskog spola došla mi je sva natečena , kaže da su je pčele napale dok se kretala putempored jednog pelinjaka , pita ona mene , da li će da umre.......kada sam pitao kada se to desilo veli , prije tri dana,, :lol: ,, hajde ti kući nesikiraj se ništa ,hladne obloge i bi će uredi,,,,,

Moje je mišljnje a Allah s.w.t. najbolje zna , sve osobe koje imaju te nekakve šok napade ili alergijske jake reakcije rezultat su džinsko šejtanskog djelovanja , kriju se iza tih i takvi medicinski diagnoza,

Neznam ko može reći da asmatičari nemogu da koriste MM . U mojim praktičnim primjerima MM je doprinjela otlanjanju tegoba od asme, bronhitisa, visokog i niskog krvnog pritiska, moždanog udara, začeće, fizička i psihička stabilnost, podmlađuje , kod leukemije ima povoljne učinke , tumori ,kanceri itd...

Selam

Amraa
Mlađi član
Postovi: 56
Pridružio se: Ned Avg 23, 2009 12:45 pm

Re: Lječenje "akni"

Post od Amraa » Pon Nov 23, 2009 7:09 pm

Senad napisao: Neznam ko može reći da asmatičari nemogu da koriste MM . U mojim praktičnim primjerima MM je doprinjela otlanjanju tegoba od asme, ...

Upravo to mi je bilo cudnovato, jer sam neki dan citala da astmaticari ne smiju koristiti mm, a danas citam na jednoj internet stranici da mm lijeci astmu. Onda na jednoj internet stranici citam da osobe koje inace pate od alergija, ne smiju koristiti mm, na drugoj internet stranici pise da lijeci alergije! Ne pase nikako zajedno, ili je ovako ili onako a ne moze valjda biti oboje. Najbolje, ako se neko boji koristiti mm, neka klanja istiharu, mislim da sam je i ja neki dan klanjala prije nego sto sam je kupila.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Lječenje "akni"

Post od Senad » Pon Nov 23, 2009 7:17 pm

Amraa napisao:
Senad napisao: Neznam ko može reći da asmatičari nemogu da koriste MM . U mojim praktičnim primjerima MM je doprinjela otlanjanju tegoba od asme, ...

Upravo to mi je bilo cudnovato, jer sam neki dan citala da astmaticari ne smiju koristiti mm, a danas citam na jednoj internet stranici da mm lijeci astmu. Onda na jednoj internet stranici citam da osobe koje inace pate od alergija, ne smiju koristiti mm, na drugoj internet stranici pise da lijeci alergije! Ne pase nikako zajedno, ili je ovako ili onako a ne moze valjda biti oboje. Najbolje, ako se neko boji koristiti mm, neka klanja istiharu, mislim da sam je i ja neki dan klanjala prije nego sto sam je kupila.
Selam.

Seko sve je to smišljno protiv čovječanstva, žele samoda idemo u drogerije/apoteke.
Dovoljno je ubaciti sumnju kao možd jeste a možda nije .

Što se tiče istihare , svakako , zašto da ne, za svaku stvar pa iza to.

Dobro je poznata priča o Musaau a.s. kada ga je bolio stomak,,,,,obratio se Allahu sa dovom da mu pokaže lijek i Allah ga uputio u jednu dolinu da ubere određenu travu , kada je MUsa a.s. koristio travu prestalisu bolovi...... nakon nekog vremena Musa a.s. opet zaboli stomak i on ode pravo u dolinu po tu biljku međutim nije djelovalo. Musa a s. obrati se Allahu s.w.t. i ispriča šta se desilo. KAže Allah s.w.t. ,,,MUsa prvi puta si se meni obratio pa sam te ja uputio na lijek i bila je lijekovita, drugi put si otišao sam..

Selam

senci
Mlađi član
Postovi: 87
Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 7:04 pm

Re: Lječenje "akni"

Post od senci » Uto Nov 24, 2009 8:59 am

Selam alejkum.

Senade nisam našao 30% propolis ima max 20% . Tamo gdje sam išao rekli su mi da je to prevelika količina dnevno 3x po 30kapi u kocku šećera. Jeli ok propolis bez etanola? Recimi još, dali je potrebno kod konzumiranja meda tačno vrsta meda. Trošimo lipov med i juče sam kupio šumski med.

Pustio sam još jednom audio rukju da sluša i nije bilo ni jednog simptoma, samo je mirno ležala. Kaže samo, da joj je utrnila desna ruka, ali to kaže zato jer je bila mirno oti po sata na jednom mjestu. Puštat ću još par puta. Ja kad sam imo prije problema sa džinsko šejtanskim djelovanjem ja sam imo nama simptome već prvi put kad sam poslušo audio rukju. Evo od kako sam obavio rukju kod učača, elhamdullilahi dobro sam i juče sam i ja slušo i sve je bilo bez simptoma.

Selam alejkum.

bajro17
Mlađi član
Postovi: 190
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 4:04 pm
Lokacija: Duvno

Re: Lječenje "akni"

Post od bajro17 » Uto Nov 24, 2009 10:17 am

imam ja pravi propolis bez icega nako u suhom stanju

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Lječenje "akni"

Post od Senad » Uto Nov 24, 2009 3:28 pm

senci napisao:Selam alejkum.
Senade nisam našao 30% propolis ima max 20% . Tamo gdje sam išao rekli su mi da je to prevelika količina dnevno 3x po 30kapi u kocku šećera. Jeli ok propolis bez etanola? Recimi još, dali je potrebno kod konzumiranja meda tačno vrsta meda. Trošimo lipov med i juče sam kupio šumski med. Pustio sam još jednom audio rukju da sluša i nije bilo ni jednog simptoma, samo je mirno ležala. Kaže samo, da joj je utrnila desna ruka, ali to kaže zato jer je bila mirno oti po sata na jednom mjestu. Puštat ću još par puta. Ja kad sam imo prije problema sa džinsko šejtanskim djelovanjem ja sam imo nama simptome već prvi put kad sam poslušo audio rukju. Evo od kako sam obavio rukju kod učača, elhamdullilahi dobro sam i juče sam i ja slušo i sve je bilo bez simptoma. Selam alejkum.

Kupi taj od 20 % jer nemaš drugog izbora ( p a nam javi) i radi kako sam ti rekao, nije mnogo 30 kapi pogotovo tog njihovog propolisa.

JA sam rekao da tako ideš 10 dana 3x na dan pa nakon 10 dana 2x po 30 kapi. Ako smatraju te stručne osobe da je mnogo ti smanji na onoliko koliko oni preporučuju . Ako imaš bilo kakvu sumnju lijepo klanjajte istiharu kao seka Amraa i postupite onako kakomislite da je najbolje.

Što se tiče Propolisa bez etanola on se može koristiti oralno ali tu je sada posebna procedura oko pripremanja( hlađenje pa mljevenje) mora biti kristalisan med, pa onda kada se konzumira moraš ga odmah gutat jer se lijepi za zube i ostaju mnogo veći filmovi na zubima nego sa etanolom istina može se žvakati i kao sirov a može i kao obloga na ranama ili slučaju akni. i drugo.
MOže bilo koji med , ali med , ne nešto tamo spravljano pa mu se da ime, preporučio bi radije da konzumirate BAGREMOV med iz mnogo razloga a jedan je od njih što sa bagremnovim medom nemožeš se prezasitit zbog blagog okusa i mirisa, svaki drugi med je nemoguće premanentno konzumirati 5 s.k. na dan. Traži kvalitetan med.



Ako kupiš propolis daj molim te ispi ši mi sve parametre koji se nalaze na tiketi i njihove preporuke,
Selam

senci
Mlađi član
Postovi: 87
Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 7:04 pm

Re: Lječenje "akni"

Post od senci » Sre Nov 25, 2009 7:17 am

Selam alejkum,

evo poceli smo sa propolisom mazati akne, a danas cu vidjet otaj od 20% pa ti javim sastojke. Senade, moreš li mi reći, jeli svrab reakcija na propolis. Evo po drugi put, kako maže akne kaže da je svrbi puno i da nemore izdržat, a ja naravno kažem da nesmije češati po tom mjestu.

Dali je ovo okej: http://www.medex.si/index.php?cat=30&art=139 da kupim?

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Lječenje "akni"

Post od Senad » Sre Nov 25, 2009 2:52 pm

senci napisao:Selam alejkum,

evo poceli smo sa propolisom mazati akne, a danas cu vidjet otaj od 20% pa ti javim sastojke. Senade, moreš li mi reći, jeli svrab reakcija na propolis. Evo po drugi put, kako maže akne kaže da je svrbi puno i da nemore izdržat, a ja naravno kažem da nesmije češati po tom mjestu.
Dali je ovo okej: http://www.medex.si/index.php?cat=30&art=139 da kupim?
Essekamu alejkum

Što se tiče svraba , do sada nisam imao taj efkata a koristi se za sve i svašta, oralno , nakapavanje na oboljela mjesta , inhalacije,čak korišten je i rektalno kod osoba sa hemoroidima. Postoji tu jedan drugačiji osjećaj koji naginje možda prema tom svrabu zbog alkohola u propolisu.

Svakako da se može biti alergičan na propolis ima čak i pčelara koji su kontaktno alergični na propolis, moguće da otuda dolazi taj svrab nemogu biti 100% siguran. Probaj ovako; uzmi nakapaj propolis tamo gdje nema akni niti bilokavi rana kod hanume, recimo na vrat, pa iznad lakta, iznad koljena i prati hoćeli biti reakcije, ako bude alergična na propolis mislim da će se pojaviti nešto kao crvenilo ili svrab.

Neka to nečeše i uopšte neka nedira noktima, ako posoje znaci alergije onda treba to postepeno i razrijedi propolis destilovanom vodom p a onda aplicirati .

Ako nije alrgična po meni to je dobar znak , ako bi jednostavno mogao reć da je otpočeo proces elimisanja kojekakvih upala na tim bubuljicama /aknama, NAjbolji primjer je za to kad se posječemo, dok rana zarasta i kada rana zaraste onda osjećamo na tim ranama jak svrab zbog različite strukture tkiva na tom mjestu a ujedno nestaje taj upalni proces. Allah s.w.t. najbolje zna.

Što se tiče MM u fiolama imao sam priliku na sajmu u Sarajevu da držim u ruci, malo sam to studirao , ako je onako sve kako piše OK mada nemogu sa sigurnošću reći koliko ima tu MM, neke proporcije koje su date u obrazloženju mi se ne poklapaju glede učešća MM , mislim da je mala koncetracija MM, neslažu se % (procenti) i ono što piše da fiola sadrži 500 miligrama MM( obrati pažnju pa ćeš vidjeti) probajte zašto da ne, . NA sajmu je cijena bila oko 35 km , ako je onako kao što piše na ambalaži da svaka fiola sadrži 0,5 grama ispadne mi malo poskupo neznam koliko je kod vas

JA kada nešto preporučujem volim da se koristi izvorno i da se svaki konzument upozna sa određenom supstancom, MNogoje prevara , zloupotreba i na kraju rezultat izostane , čovjek kaže sve sam probao al neide, izgubi se volja , smisao, postanemo dezorjentirani, počinjemo da sumnjamo u sve i svašta pa čak i u pravi lijek.

Koliko koštaju te fiole MM kod tebe, to pakovanje.

Selam

senci
Mlađi član
Postovi: 87
Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 7:04 pm

Re: Lječenje "akni"

Post od senci » Sre Nov 25, 2009 3:38 pm

Alejkum selam Senade.

Mozda je to bila pocetna reakcija taj svrab, sad po drugi put nanosenja kaze, da ju je malo svrbilo, pa sad vidjet cemo. Nepokaziva se nikakvo crvenilo. Probo sam prije na noć da nakapam na drugi dio tjela i takodjer nije se pojavilo nikvo crvenilo niti svrab.

Ove ampule koštaju 11€, dodje 10komada, znači 10 dana. Imaju u toj trgovini takodjer pakovanje od 60g pravog MM koji košta tamo oko 50€.

Na proplisu kojeg sam kupio nepiše ništa osim propolis 20% i alkohol 75% vol.

Selam alejkum.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Lječenje "akni"

Post od Senad » Sre Nov 25, 2009 3:57 pm

senci napisao:Alejkum selam Senade.
Mozda je to bila pocetna reakcija taj svrab, sad po drugi put nanosenja kaze, da ju je malo svrbilo, pa sad vidjet cemo. Nepokaziva se nikakvo crvenilo. Probo sam prije na noć da nakapam na drugi dio tjela i takodjer nije se pojavilo nikvo crvenilo niti svrab.
Ove ampule koštaju 11€, dodje 10komada, znači 10 dana. Imaju u toj trgovini takodjer pakovanje od 60g pravog MM koji košta tamo oko 50€.
Na proplisu kojeg sam kupio nepiše ništa osim propolis 20% i alkohol 75% vol. Selam alejkum.

Selam

Drago mi je da nije alergična, to je najvažnije sve drugo se lako podnese.

Što se tiče ove MM 60 grama 50€, to mi izgleda jako,jako jevtino. Mi pčelari između sebe komunicirama iz raznih zemalja i usput se informišemo i o cijenama. Drago mi je ako je čista MM po toj cijeni, ali malo je nevjerovatno .
Da budem iskren prema toj cijeni ja sumnjam da unutra ima čiste svježe MM 60 grama,

Što se tiče ovi fiola ako u svakoj ima 0.5 grama MM onda cijena je OK čak i povoljno

Allah vam olakšao stanje i svako dobro
Selam

Odgovori