Ne znam šta reći nakon ovih indirektno direktnih uvreda.
Lud Haris, luda hurma i njeg gospodin, lud Senad, lud musliman.v, imal vas još koji pratite seoskog filozofa?
Ne znam šta ti uopšte pokušavaš propagirati ovdje i kako se postaviti.
Kako uopšte zamišljaš opsihrenu osobu? Kao ludaka koji nije svjestan šta govori? S kojim pravom nekog nazivati manje inteligentim? Bujrum, spreman sam uraditi skupa sa tobom sve psihološke i IQ testove, pa uporediti rezultate, ako ti tako izravno nekog nazivaš nesposobnim i manje inteligentim. Šta to fali u druženju sa opsihrenim ljudima, razmjeni iskustva? Da nije i to haram možda?
Čitajući ove postove, ponekad mi se javi misao "da te hoće složit pa da osjetiš patnju", a onda se trznem pa kažem, ne može brat bratu tako mislit. A realno gledajući, tačno ti je potrebno makar 3 mjeseca dobrih napada da shvatiš gdje si, pa bi rekao "sada shvatam šta je Haris govorio".
Ne znam iz kojeg razloga pokušavaš zastupati to što zastupaš. Svi su za tebe loši vjernici, loši muslimani, loši praktikanti vjere, ma kako i ne bi kad nemaju bradu, kad su im duže hlače, i ne dižu ruke na svakom rekatu.
Hurma, savjetovao bih ti, ako možeš pusti i ti bradu, inače haram ti se dopisivat sa muškarcima.
Stvarno ne mogu sračunat gdje si ti.. Da li je taj moj mali IQ rezultat doveo do toga da ti budeš isključen sa foruma više puta? (Napominjem da ja nisam jer nemam te privilegije)
Gdje tebi gori pa bi preko noći sve kafire pobratimio, ili na cijelom dunjaluku uveo šerijatski zakon?
Šta će ova žena koja je tek kročila u Islam da misli o istom? Gledaj kako se ovdje prozivaju, blate i slično?
Ponavljam ti, nije život zbirka hadisa i ti misliš da si ti najispravniji ako postupaš po njima, svi ostali nemaju pojma.
Ne zato što ne treba postupat po njima, nego zato što pojedini zahtijevaju tumačenje, baš kao što je bio slučaj u vezi 73 grupe u Islamu, pa nakon videa, nisam čuo odgovora.
Uvijek ista priča "haram ovo, haram ono", pa po vama je haram živjet. SubhanAllah pozdravio komšinicu, u Džehennem ga daj.
A on je samo čuvao komšijske odnose.
Pa stvarno ne razumijem.
Nije meni žao što sam lud i neinteligentan, žao mi je što u taj isti koš spada i Senad, i hurma, i gospodin, i musliman.v, i svi ostali.
Također, da se razumijemo, bio sam ja kod Enesa, pričali smo mi ko insani svakako. Nije mi rekao da je uslov da se izliječim to da ugasim račun u banci, kojeg igrom slučaja nemam, niti da moram začepiti uši ako prolazim kraj javnog lokala gdje se čuje muzika i slične stvari.
Ako shvatiš da su džini bića kao i ljudi, te da ih ima jačih i slabijih, onda ćeš nekako shvatiti zašto u nekog liječenje traje "par godina" (iako se drži namaza), a zašto je nekom potrebna 5-minutna rukja i problem se riješi.
A ti očito zamišljaš da su džini kao jedan zid koji je svagdje iste visine pa ga treba preskočiti, pa ko se više zaleti, i bolji je.
Kao što sam ranije naveo, zamisli da ti neko sveže povez na oči i vatu u uši i pusti par grdosija na tebe, nit ih vidiš, niti čuješ, a udaraju te.
Baš kao što bi Enes rekao: "Ne razumije sit gladnog".
Mislim da ovo dovoljno govori o poziciji nas (koji smo osjetili) i tebe u odnosu na ovu problematiku.