POMOČ MALOM DIJETETU

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
SADIKA
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Pon Okt 15, 2007 9:58 am

POMOČ MALOM DIJETETU

Post od SADIKA » Pon Okt 29, 2007 6:33 pm

SELAM ALEJKJUM
Ponovo vam se javljam iz Mariborasa jednom velikom molbom za pomoć. Kao što sam vam rekla, imamo namjeru ako Bog da u Bosnu za praznike, pa ako ste u Bosni da dođemo. Imamo u stvari dva problema, jedan za koi sam već pričala(moga dajidžu) i sad se kod naših prijatelja pojavio problem kod djeteta.Oni su Slovenci, znači katolici, stvarno dobri ljudi,a dijete im se razboljelo od neke čudne bolesti, u stvari straha. Dijetetu su napravljene sve pretrage ali su dali diagnozu,,STRAH,, i da će to samo nestati. Mali je star 6 godina, nad prosječno intelegentno je dijete ali je zadnju sedmicu dana počeo da dobiva nenormalne napade panike i straha, a što je meni najčudnije, već je dva puta rekao:,, Mama meni se čine da sad neko drugi umijesto mene hodaˇˇˇ,, Mama meni je neko sad raširio moje rukeˇˇ To njegovo ponašanje je mene navelo na to da vas pozovemo, niste se javili, htjela sam vas pitati dali je moguće da je neki džin u tako malom dijetetu, i dali od toga mogu da stradaju i ljudi drugih vjera. Moram vam reći da smo mi išli u subotou,28-10-2007 u Bosnu tražiti pomoč, poslali su nas nekim ženama da salijevaju strahe, i kod hodže. Malo mu je boje, ne govori više,,strah me je,, ali je još uvijek njegovo ponašanje čudno, jer zaboravila sam reći da uz sav taj strah dijete ni jedne minute dok je budan ne miruje i samo iz grla ispušta neke glasove:hm, hm, hm... Tako non stop, non stop govori da će umrijeti i da ga nešto guši, da mu neda disati i da ga davi. Pa vi meni recite dali je to slučaj za učenje RUKJE, dali bi vi mogli da nas primite, jer na kontrolu kod psihijatra je naručen 23.11.2007, a boim se da djete do tada nedo Bog može da poludi.
Unaprijed hvala za odgovor i Alahimanet

Mido
Mlađi član
Postovi: 58
Pridružio se: Sre Mar 15, 2006 6:44 pm
Lokacija: Germany
Kontakt:

Post od Mido » Sre Okt 31, 2007 8:53 am

Mir i spas Allahov

viewtopic.php?t=1190

Korisnikov avatar
Yassin
Moderator
Postovi: 984
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 6:41 pm
Kontakt:

Post od Yassin » Sre Okt 31, 2007 5:23 pm

Yassin napisao:Pitanje: Željela bih da mi pojasnite islamski stav u vezi sa tzv. salijevanjem strave, praksom koja je u BiH vrlo raširena?


Odgovor: Salijevanje strave je pagansko vjerovanje i nema utemeljenja u šerijatu. Ne spominje se da je tako nešto postojalo u praksi Allahovog Poslanika, s.a.v.s, niti u praksi prvih generacija muslimana. Kod njih je postojala rukja (odučavanje), koja ima utemeljenje u šerijatu. Prema tome, salijevanje strave i tome slično je zabranjeno (haram). Posebno, u tom pogledu zabrinjava, što mnoge žene, kada salijevaju stravu, uče naopako kur‘anske sure što je najveći grijeh koji može izvesti iz islama. Učenje sura naopako pri salijevanju strave govori da su to džinovska i šejtanska posla. Zbog toga, savjetujem svim našim muslimankama da se klone salijevanja strave. Ukoliko su učile sure naopako, neka odmah prestanu i iskreno se pokaju Allahu, dž.š. Ukoliko svjesno to nastave raditi, neka znaju da tim svojim postupkom izlaze iz islama, a Allah, dž.š, najbolje zna.


Odgovorijo dr Šukrija H. Ramić


Kontakt: Brat Enes

URL:www.lijecenje-kuranom.com; e-mail: info@lijecenje-kuranom.com

tel:++387 (0)61 757 819

Odgovori